Faʻamamaina le faʻamaumauga Windows o lapisi i le Windows 7

E le o se mea faalilolilo i luga o le taimi ao galue le komepiuta, o le pusa "Windows" tumu i ituaiga uma e tatau ai pe leai ni elemene taua. O le vaega mulimuli ua taʻua o "otaota". E leai se aoga mai na faila, ma o nisi taimi e afaina, faʻaalia i le faʻaitiitia o le faiga ma isi mea le lelei. Ae o le mea autu lava o le "otaota" e maua ai le tele o vaʻavaʻa vaʻaia, lea e mafai ona sili atu ona faʻaogaina. Sei o tatou sailia pe faapefea ona aveese mea e le tatau ai mai le tusi faʻamaufaʻailogaina i luga o se PC o lo o taʻavale Windows 7.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaoga le avanoa avanoa C i le Windows 7

Auala faamama

Failautusi "Windows"i totonu o le aʻa o le pu Ma, o le tusi aupito sili lea ona papaʻi i luga o le PC, talu ai o le nofoaga o le polokalama faʻaogaina. O se faʻafitauli taua lenei mo le faʻamamaina, aua afai e te sese le tapeina o se faila taua, o taunuuga e mafai ona matua faʻavaivai, ma e oʻo lava i faʻalavelave. O le mea lea, a faʻamamāina lenei faʻasologa, e tatau ona e vaʻaia se meaʻai faapitoa.

O auala uma e faʻamamā ai le faʻamaumauga patino e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Faaaogaina o le komepiuta lona tolu;
  • Faʻaaogaina o le OS faʻaaogaina;
  • Faʻamamaina le tusi.

O auala muamua e lua e sili atu ona lamatia, ae o le filifiliga mulimuli e talafeagai pea mo tagata sili atu ona faʻaogaina. O le isi, tatou te iloiloina auiliiliga auala taʻitasi e foia ai le faafitauli.

Metotia 1: Faʻatonu

Muamua mafaufau i le faʻaaogaina o polokalama faʻaletolu. O se tasi o meafaigaluega e sili ona lauiloa i komepiuta, e aofia ai faila. "Windows", o CCleaner.

  1. Run CCleaner faʻatasi ai ma aia tatau. Alu i le vaega "Faamama". I le lisi "Windows" siaki mea e te manaʻo e fufulu. Afai e te le malamalama i le uiga o le mea, e mafai ona e lafoaʻia tulaga le lelei. Le isi, kiliki "Iloiloga".
  2. O elemene filifilia o le PC ua suʻeina mo mea e mafai ona faʻaumatia. O le malosi o lenei faagasologa ua atagia i pasene.
  3. A maeʻa le auʻiliʻiliga, ona faʻaalia lea o le faʻamatalaga a le CCleaner e uiga i le tele o mea o le a faʻamutaina. Le amataina o le faʻaaogaina, kiliki "Faamama".
  4. Ua aliali mai se pusa felafolafoaiga lea e fai mai ai o faila ua filifilia o le a aveesea mai le PC. E tatau ona e faʻamaonia au taga. Ina ia faia lenei mea, kiliki "Lelei".
  5. Ua faʻalauiloaina le faʻagasologa o le faamamaina, ma o lona uiga e atagia mai i le pasene.
  6. A maeʻa le faʻasalaga, o le a aliali mai le faʻamatalaga i le faamalama o le CCleaner, lea o le a faʻamatalaina ai le tele o le avanoa ua tatala. O lenei galuega e mafai ona mafaufauina atoatoa ma tapuni le polokalama.

E tele isi faʻasalaga tolu-vaega e mamanuina e faʻamamā ai lisi o lisi, ae o le taʻiala o le faʻaaogaina i le tele o ia mea e tutusa ma le CCleaner.

Lesona: Faʻamamaina o lau komipiuta mai otaota Faʻaaogaina CCleaner

Metotia 2: Faʻamamaina ma le meafaigaluega na fausia

Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaaoga e fufulu le pusa "Windows" nisi o ituaiga polokalama tʻatolu. O lenei faʻatinoga e mafai ona faamanuiaina i le faʻatapulaʻaina i na o meafaigaluega na ofoina mai e le masini faʻaogaina.

  1. Kiliki "Amata". Sau i totonu "Komipiuta".
  2. I le lisi o faʻamalosi malolosi e tatalaina, kiliki-le-sasa (PKM) i le igoa igoa F. Mai le lisi e aliali, filifili "Meatotino".
  3. I totonu o le atigi tatala i le tab "Aoao" lolomi "Clean Clean Disk".
  4. Galuega amata "Clean Clean Disk". Ua ia iloiloina le aofaʻi o faʻamaumauga e faʻaumatia i le vaega F.
  5. A maeʻa lena mea, e aliali mai se faamalama "Clean Clean Disk" faatasi ai ma se tasi faʻamau. O iinei, e pei o le galuega ma le CCleaner, o le lisi o elemene o loʻo i totonu o mea e mafai ona faʻaumatia e faʻaalia, faʻatasi ai ma le faʻaalia o le avanoa avanoa e faʻasaga i itu taʻitasi. E ala i le siakiina o atigipusa, oe faʻamaonia le mea e aveese. Afai e te le iloa le uiga o igoa o elemene, ona tuu lea o le mea e le mafai ona fai. Afai e te manaʻo e faʻamamā mea e sili atu, ona i ai lea i lenei tulaga, lolomi "Faamamaina Faiga Faʻatonu".
  6. O le aoga e toe faia se faʻatusatusa o le aofaʻi o faʻamaumauga e faʻaumatia, ae ia mafaufau i faila faila.
  7. A maeʻa lenei mea, e toe tatalaina se faamalama ma se lisi o elemene o le a faʻamaʻo ai mea o loʻo i ai. O le taimi lenei o le aofaʻiga o faʻamaumauga e tatau ona faʻamutaina e tatau ona sili atu. Siaki siaki i tafatafa o na mea e te manaʻo e faʻamaonia, pe, i se isi itu, faʻamaonia mea e te le manaʻo e faʻamalo. Ina ua uma lena kiliki "Lelei".
  8. O le a tatalaina se faamalama lea e te manaʻomia e faʻamaonia ai au taga i le kiliki "Aveese faila".
  9. O le faʻaaogaina o le polokalama o le a faʻatinoina ai le faʻagasologa o le faamama. Fe aofia ai le faila "Windows".

Metotia 3: Faamamaina o tusi

E mafai foi ona e fufulu lima i le lima. "Windows". O lenei metotia e lelei ona e mafai, pe a talafeagai ai, e tape ai elemene taʻitasi. Ae i le taimi lava e tasi, e manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, talu ai e iai le avanoa e faʻaumatia ai faila taua.

  1. Talu ai o le mea moni o nisi o faʻamaumauga o loʻo faʻamatalaina i lalo o loʻo natia, e tatau ona e faʻamalo le natia o faila faila i lau masini. Mo lenei, i totonu "Saili" alu i le lisi "Auaunaga" ma filifili "Filifiliga o Foliga ...".
  2. Le isi, alu i le lisi "Vaʻai"siaki "Huna faila puipuia" ma tuu le leitio i le tulaga "Faaali atu faila natia". Kiliki "Faasaoina" ma "Lelei". O le taimi nei tatou te manaʻomia ni tusi faʻamaumauga ma o latou anotusi uma o le a faʻaalia.

Failautusi "Vaa"

Muamua, e mafai ona e faʻamalo mea o loʻo i le pusa "Vaa"lea o loʻo i le lisi "Windows". O lenei faʻamatalaga e faigofie lava ona faʻatumu i "lapisi" eseese, talu ai o faila lē tumau o loʻo teuina i totonu, ae o le soloia o le faʻamaumauga o lenei faʻamaumauga e toetoe lava a le aʻafia ma soʻo se lamatiaga.

  1. Tatala i luga "Saili" ma ulufale atu i le ala lenei i totonu o lona pusa o le tuatusi:

    C: Windows Temp

    Kiliki Ulufale.

  2. Agaʻi atu i se faʻailoga "Vaa". Ina ia filifilia mea uma o loʻo i totonu o lenei lisi, ia faʻaaoga le tuufaatasiga Ctrl + A. Kiliki PKM filifili e ala i filifiliga ma i le lisi autu "Aveesea". Pe na o le lolomi "Del".
  3. O loʻo faʻaalia se pusa talanoa i le mea e te manaʻomia e faʻamaonia ai ou faʻamoemoega e ala i le kiliki "Ioe".
  4. A maeʻa lena, o le tele o mea i totonu o le pusa "Vaa" o le a faʻaumatia, o lona uiga, o le a faʻamamaina. Ae, e foliga mai, o nisi o mea o loʻo tumau pea. O faila nei ma faila o loʻo i ai nei i le faagasologa. Aua le faʻamalosi faʻamalosi ia mea.

Faamamā pepa "Vinevaega" ma "System32"

E le pei o le faamamaina o le tusi lesona "Vaa"faʻataʻitaʻiga faʻasalalauga tutusa "Vinevaega" ma "System32" o se faʻalavelave matautia lea e aunoa ma le malamalama loloto o le Windows 7 e sili atu le lelei e le amataina. Ae i le tulaga aoao, o le mataupu faavae e tutusa, lea na faamatalaina i luga.

  1. Ulufale i le faʻailoga e ala i le taina i le pusa o le tuatusi "Saili" mo le faila "Vinevaega" auala:

    C: Windows winsxs

    Ma mo le faʻasalalauga "System32" ulu i le auala:

    C: Windows System32

    Kiliki Ulufale.

  2. Alu i le tusi e manaʻomia, tape faʻamatalaga o faila, e aofia ai meataitasi o loʻo i totonu o le lisi. Ae i lenei tulaga, e manaʻomia lou aveeseina ma le filifiliga, o lona uiga, i soo se tulaga, aua le faʻaaogaina le tuufaatasiga Ctrl + A ia faʻamaonia, ma tape ese elemene patino, manino malamalama i taunuuga oa latou mea fai.

    Faʻalogo! Afai e te le iloa lelei le fausaga o Windows, ona fufulu lea o directories "Vinevaega" ma "System32" e sili le lelei le faʻaaogaina o le aveeseina o tusi, ae faʻaaoga se tasi o metotia muamua e lua i lenei tusiga. Soʻo se mea sese i le faʻaaogaina o tusi i totonu o nei laupepa e matua aʻafia lava i aʻafiaga ogaoga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tolu ni filifiliga autu mo le faʻamamaina o le faila o le polokalama "Windows" i luga o komipiuta o loʻo faʻaogaina le Windows 7. E mafai ona faia lenei faʻatinoga e faʻaaoga ai polokalame faʻa-tolu, galuega faʻatino OS ma le aveesea o le elemene. Le ala mulimuli, pe afai e le afaina le faʻamalamalamaina o mea o loʻo i le lisi "Vaa"E fautuaina e faʻaaogaina na o tagata faʻapitoa o loʻo i ai se malamalama manino i taunuuga o a latou mea taʻitasi.