Fofoina o faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o Windows XP


O le faʻaogaina o le polokalama e matua faigata lava le polokalama ma, ona o nisi tulaga, e mafai ona le lelei ma le manuia. I nisi tulaga, e mafai e le OS ona taofia uma le uta. O a ni faafitauli e mafua ai i lenei ma pe faapefea ona faʻaumatia, ia tatou talanoa i lenei tusiga.

Faʻafitauli e faʻaoga Windows XP

O le le mafai ona amata Windows XP e mafai ona taʻitaʻia ai ni mafuaaga, mai mea sese i le faiga lava ia i le toilalo o le aufaasālalau puʻe. O le tele o faafitauli e mafai ona fofo saʻo i luga o le komipiuta lea na tupu ai, ae o nisi togi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o se isi PC.

Mafuaaga 1: masini komepiuta poʻo avetaavale

O faʻafitauli o lenei faafitauli o le mafai lea ona faʻauluina Windows i le "Ala Lelei". I lenei tulaga, i le taimi o le amataga, e aliali mai se laupepa mo le filifilia o filifiliga o laʻau, pe e tatau ona e faʻaaoga ma le lima le U8.

O lenei amioga o le polokalama o loʻo taʻu mai ai ia i matou i se tulaga masani, e le mafai ai e se masini komepiuta poʻo se avetaʻavale ona utaina, lea na e faʻaogaina oe lava pe mauaina e ala i le faʻafouina faʻafouina o polokalama poʻo polokalama faʻaaogā. I le "Tulaga Lelei", naʻo na auaunaga ma avetaʻavale e manaʻomia tele mo le tautua ma faʻaalia le ata i le mata. O le mea lea, afai ei ai sea tulaga, o le polokalama e tatau ona tuuai.

I le tele o tulaga, e faia ai e Windows se mea e toe faʻafoʻi ai pe a faʻapipiʻi mea taua poʻo le polokalama e maua ai faila i faila poʻo faila o le lisi. "Ala Lelei" e mafai ai ona tatou faʻaogaina le meafaigaluega faʻalelei. O lenei gaioiga o le a toe faʻafoʻi le OS i le setete sa i ai aʻo lei faʻapipiʻiina le polokalama faʻafitauli.

Faitau atili: Auala e toe faʻafoʻi ai Windows XP

Mafuaʻaga 2: meafaigaluega

Afai o le mafuaʻaga o le le lava o le faʻatupega o le faʻaogaina o loʻo faʻaogaina i faafitauli ma meafaigaluega, aemaise lava, ma le puʻupuʻu o loʻo i ai le pusa tifaga, ona tatou vaaia lea o ituaiga eseese o feʻau i luga o le lanu uliuli. O le mea sili ona taatele o le:

E le gata i lea, e mafai ona tatou toe faʻaleleia le uila lea e aliali mai ai le faʻamalama o le boot ma le Windows XP logo ma e le o mai, ona toe faʻafou ai lea. Ma o lea e le gata i lea, sei vagana ua tatou tape le taavale. O ia faʻamaoniga e taʻu mai ai se mea sese, e taʻua o le "lanu lanumoana o le oti" poʻo le BSOD. Matou te le vaʻai i lenei matala, aua e le mafai ona tupu, pe a tupu se mea sese, e tatau ona toe amata le polokalama.

Ina ia mafai ona taofi le faagasologa ma vaʻai i le BSOD, e tatau ona e faia le faʻatulagaga lenei:

  1. Pe a faʻatūina, pe a uma le faailo a le BIOS (tasi "ufiufi"), e tatau ona vave faʻavave le ki U8 e valaau le mataʻitusi o tafaoga, lea na ma talanoa e uiga i se mea maualuga maualuga atu.
  2. Filifili le mea e faʻaaogaina ai le toe faʻaleleia mo BSOD, ma faʻasalaga le ki UI. O le faiga o le a otometi lava ona talia tulaga ma toe faʻaleleia.

O lenei ua mafai ona tatou vaʻai i se mea sese e taofia ai i tatou mai le taofiofia o Windows. E uiga i mataupu faigata, e fai mai le BSOD ma le numera 0x000000ED.

I le tulaga muamua, faatasi ai ma se pupuni uliuli ma se savali, muamua lava e taua le taulaʻi pe o saʻo uma laina ma laina eletise e fesoʻotaʻi lelei, pe latou te le o faʻamalosia tele ina ia mafai ona le mafai ona faʻaaogaina. I le isi, e manaʻomia ona siaki le uaea e sau mai le eletise, taumafai e faʻafesoʻotaʻi le isi, tutusa.

Masalo o le BP laina lea e tuʻuina atu le mana i le malo malo e leai se faʻatonuga. Fesoʻotaʻi le isi iunite i le komipiuta ma siaki. Afai e toe fai le mea, ona i ai lea o faafitauli i le puʻe.

Faitau atili: Faʻamau le BSOD 0x000000ED sese ile Windows XP

Faamolemole ia maitauina o fautuaga ua tuuina atu i ai e na o le HDD, mo masini malo-setete e te manaʻomia e faʻaogaina ai le polokalama, o loʻo talanoaina i lalo.

Afai o mea na faia muamua e le i maua ai ni iuga, ona mafua ai lea o le mafuaaga i polokalama faʻapitoa po o le faʻaleagaina faaletino i vaega faigata. Siaki ma toe faatulaga "moe" e mafai ona fesoasoani i le polokalama faʻapitoa HDD Regenerator. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e faʻaogaina se komepiuta lona lua.

Faitau atili: Toe malosi le malosi. Faʻaaliga

Mafuaaga 3: o se tulaga faʻapitoa faʻatasi ai ma se ave taavale afi

O lenei mafuaʻaga e le o manino, ae e mafai foi ona mafua ai ni faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o Windows. O se taavale eletise e fesoʻotaʻi i le tino, aemaise lava le tele o le gafatia, e mafai ona manatu i ai le faʻaaogaina o le masini komepiuta mo le teuina o nisi faʻamatalaga. I lenei tulaga, e mafai ona tusia se faila natia i le kiliva flash flash. "Faʻamatalaga o le Lisi o Punaoa" (faʻamatalaga e uiga i le telefoni).

E i ai tulaga na, ina ua motusia le taʻavale mai se PC le aoga, na le taliaina e le polokalama le faʻapoʻa, e foliga mai o le le mauaina o faʻamaumauga. Afai ei ai sou tulaga talitutusa, ona faʻapipiʻi ai lea o le kiliva flash USB i totonu o le taulaga e tasi ma utaina le Windows.

E le gata i lea, o le faʻalavelaveina o le avetaavale moli e ono mafua ai le le faia o le pusa i le BIOS. E mafai ona tuʻu muamua se CD-ROM i le taimi muamua, ma o le pulou puʻe e masani ona aveesea mai le lisi. I lenei tulaga, alu i le BIOS ma sui le poloaiga, pe lolomi le ki pe a oso U12 poʻo se tasi lea e tatalaina le lisi o faʻasologa. O le autu o ki e mafai ona maua i le faitauina ma le faaeteete le tusi lesona mo lau motherboard.

Vaʻai foi: Faʻatulagaina o le BIOS e faʻamalosi mai se taavale afi

Mafuaaga 4: faʻailoga faila faila

O le faafitauli sili ona taatele i gaoioiga le saʻo a tagata poʻo se osofaiga a le virus o le faʻaleagaina lea o le MBR master boot record and files responsible for the series and parameter of the operating system startup. I le lautele o tagata, o le aoina o nei mea faigaluega ua taua o le "avega". Afai o lenei faʻamatalaga ua faʻaleagaina pe ua leiloloa (tapeina), ona le mafai lea o le download.

E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le toe faʻafoʻiina o le bootloader e faʻaaoga ai le faʻamafanafanaga. E leai se mea faigata i nei gaioiga, faitau atili i le tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faʻatele: Toe faʻafoe le uta uta e faʻaaoga le Faʻamālōlō Faʻasalalauga i Windows XP.

O mafuaʻaga autu ia mo le faʻaaogaina o le Windows XP. O i latou uma lava e iai ni mataupu faʻapitoa, ae o le mataupu faavae o le fofo e tumau pea lava. O le sese o le tuuaiga poo le polokalama, po o le meafaigaluega. O le lona tolu o mafuaʻaga o le leai o se malamalama ma le le mautonu o le tagata. Faia ma le talafeagai le filifiliga o le polokalama, talu ai o le tele lava o aʻa o faafitauli uma. Mataitu le faatinoga o taʻavale malosi, ma, i sina masalosalo masalo ua latalata le vaeluaina, suia i se mea fou. I soo se tulaga, o lenei faigata e le o talafeagai mo le matafaioi a le suauu.