Mozilla Firefox e le o utaina itulau: mafuaaga ma fofo


O se tasi o faafitauli sili ona taatele ma soʻo se masini komepiuta o le taimi lea e mumusu ai itulau uepisaʻi. O le asō o le a tatou tilotilo i mafuaʻaga ma fofo o le faafitauli ile auiliiliga auiliili pe a le utaina e le Mozilla Firefox le itulau.

O le le mafai ona utaina itulau uepesite i le Mozilla Firefox o le faʻalauiloa o se faafitauli taatele e mafai ona aafia i le tele o mea. I lalo tatou te tilotilo ai i le mea masani.

Aisea e le lafoina ai e Firefox le itulau?

Mafuaʻaga 1: Leai se Initaneti

O le nofoaga sili ona taatele, ae o le mafuaaga sili ona taatele e le o uta ai e Mozilla Firefox le itulau.

Muamua, e tatau ona e mautinoa o loʻo i ai i lau komepiuta se fesoʻotaʻiga vavave faʻasinomaga. E mafai ona e siakiina lenei mea e ala i le taumafai e amata soʻo se isi lava masini faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta, ona e alu lea i so o se itulau i totonu.

E le gata i lea, e tatau ona e siakiina pe a fai o isi polokalame ua faʻapipiʻi i luga o le komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se tagata o loʻo maua i le taimi nei i luga o le komipiuta, faila i luga ole komepiuta.

Mafuaaga 2: taofia le galuega a antivirus

O se mea e ese ai le mafuaaga atonu e fesootaʻi ma le antivirus ua faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta, lea e ono taofia ai le avanoa i le Mozilla Firefox network.

Ina ia le faʻamaonia pe faʻamaonia le ono mafai ona iai se faafitauli, e tatau ona e faʻateʻa le tumau le faʻaogaina o lau antivirus, ona siaki lea pe o loʻo faʻamauina itulau i Mozilla Firefox. Afai, o se taunuuga o le faia o nei gaioiga, ua faaleleia atili le galuega a le masini, ona e manaomia lea ona e le mafai ona e suʻeina le fesootaiga i luga o le antivirus, lea, o se tulafono, e faaosofia ai le tupu o se faafitauli talitutusa.

Mafuaaga 3: suia suiga o sootaga

O le le mafai ona utaina itulau uepi i le Firefox e mafai ona tupu pe afai e fesoʻotaʻi le 'upega tafaʻilagi i se faʻaufaʻailoga e le o tali atu nei. Ina ia siaki lenei mea, kiliki i luga o le 'aufaʻatau i le pito i luga taumatau. I le lisi o loʻo i ai, alu i le vaega "Faʻatonu".

I le itu tauagavale, alu i le lisi "Faaopoopo" ma i lalo o le lisi "Fesootaiga" i poloka "Sooga" kiliki le faamau "Customize".

Ia mautinoa e iai lau siaki i tafatafa ole mea. "E aunoa ma se sui". Afai e talafeagai, faia suiga talafeagai, ona faʻasaoina lea o faatulagaga.

Mafuaaga 4: faʻaopoopoga le saʻo

O nisi faʻaopoopoga, aemaise lava i latou o loʻo faʻamoemoe e suia lau tuatusi IP moni, e ono oʻo ai i Mozilla Firefox le le faʻatauina o itulau. I lenei tulaga, na o le pau lava le vaifofo o le taofia pe tape mea faaopoopo na mafua ai lenei faafitauli.

Ina ia faia lenei, kiliki i luga o le masini autu o le masini, ona e alu loa lea "Faʻaopoopoga".

I le itu tauagavale, alu i le lisi "Faʻaopoopoga". O le faʻaaliga e faʻaalia ai se lisi o faʻaopoopoga ua faʻaogaina i le masini. Faʻalēse pe tape le numera aupito maualuga o faʻaopoopoga i le kiliki i luga o le ki i le taumatau o mea taitasi.

Mafuaʻaga 5: Faʻatonu le DNS Prefetch

I Mozilla Firefox, o le uiga o loʻo faʻaalia e ala i le le mafai. DNS Prefetch, lea e faʻatatau i le faatelevaveina o le utaina o itulau i luga o le upega tafaʻilagi, ae i nisi tulaga e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i le galuega a le 'upega tafaʻilagi.

Ina ia taofia lenei uiga, alu i le pusa o le tuatusi i luga o le sootaga e uiga i: configona faʻaali lea o le ki i le faʻamalama faʻaalia "Ou te taliaina le tulaga lamatia!".

O le a faʻaali atu le pupuni i se faamalama ma faʻamaufaʻailoga natia, lea e te manaʻomia e kiliki ai le ki o le kuki saʻo i soʻo se nofoaga e leai se avanoa o laina ma i le lisi o faʻasologa e faʻaalia, alu i "Fausia" - "Faʻatonu".

I le faamalama e tatala, e tatau ona e ulufale i le igoa o le nofoaga. Lisi mea nei:

network.dns.disablePrefetch

Saili le parakalafa na faia ma ia mautinoa o loʻo i ai le tau "moni". Afai e te vaʻai i le tau "sese", faalua-kiliki se parakalafa e sui ai le tau. Kuni le faʻamaufaʻailoga o natia natia.

Mafuaaga 6: Maualuga o Faamatalaga Faʻatasi

I le taimi o le faʻaogaina o le masini Mozilla Firefox e faʻapipiʻi faʻamatalaga e pei o le natia, kuki ma le suʻesuʻeina o talafaasolopito. I le aluga o taimi, afai e te le lava le gauai atu i le faamamaina o le masini, e ono iai ni faafitauli e teu ai itulau web.

Faʻafefea ona faʻamamaina le natia i Mozilla Firefox browser

Mafuaaga 7: Faʻasalaga le saogali faʻamalositino

Afai e leai se tasi o metotia na faʻamatalaina i luga na e fesoasoani ia te oe, atonu e te masalomia e le o lelei lau sailiga, o lona uiga o le fofo i lenei mataupu o le toefaʻaia lea o le Firefox.

Muamua lava, oe manaʻomia le aveese atoatoa o le masini mai lau komepiuta, e aunoa ma le tuʻuina atu o se faila se tasi e fesoʻotai ma Firefox i lau komepiuta.

Faʻafefea ona aveese atoa Mozilla Firefox mai lau komepiuta

Ma a maeʻa le aveeseina o le masini, e tatau ona e toe amataina lau komepiuta ona amata lea ona e sii mai le tufatufaina lata mai, lea o le ae manaomia e tamoe mulimuli ane e faamaea ai le faapipiiina o Firefox i lau komepiuta.

Matou te faʻamoemoe o nei fautuaga na fesoasoani ia te oe e foia ai le faafitauli. Afai ei ai a oe lava faʻamatalaga, pe faʻapefea ona foia le faafitauli i itulau o lokaina, faʻasoa i latou i faʻamatalaga.