Fausiaina o fua faʻatatau i Microsoft Excel

O se tasi o mea autu o le Microsoft Excel o le mafai ona galue ma fua faʻatatau. O lenei mea e faʻafaigofie ma faʻateleina ai le faʻatinoga mo le faʻatulagaina o totoa, ma faʻaalia le faʻamaumauga manaʻomia. O lenei meafaigaluega o se uiga ese o le talosaga. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona fatuina fua faʻatatau i Microsoft Excel, ma le auala e galulue ai ma i latou.

Faʻatuina o tulafono faigofie

O faʻasolosolo faigofie i totonu o Microsoft Excel o faʻamatalaga mo faʻasologa faʻasologa i le va o faʻamaumauga o loʻo i totonu o siama. Ina ia mafai ai ona faia se faʻatusa tutusa, muamua lava, matou te tuʻuina se faailoga tutusa i totonu o le masini lea e tatau ona maua ai le taunuʻuga e maua mai i le faʻasologa o mea. Pe mafai foi ona e tu i luga o le masini, ma tuu i ai se faailoga tutusa i le fua o le pa. O nei gaioiga e faʻatusatusa ma faʻafuaseʻi ona kopiina.

Ona filifili lea o se puʻupu maʻoti e tumu i faʻamaumauga, ma tuʻu le faʻailoga manaʻomia ("+", "-", "*", "/", ma isi). O nei faailo ua taʻua o le aufaʻatau. Filifili le isi cell. O lea matou te toe faia seʻia oʻo lava i le tele o siaki matou te manaʻomia e le aofia ai. A maeʻa ona faʻataunuʻuina atoa le faʻamatalaga, ina ia mafai ona vaʻai i le taunuuga o le faʻatusatusaga, faʻafesoʻotai le Ini ulufale i luga o le komepiuta.

Faataitaiga Faʻatatau

Faapea ua i ai la matou laulau e faʻaalia ai le tele o oloa, ma le tau o lona iunite. E tatau ona tatou iloa le tau o mea taitasi. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻateleina o le aofaiga e ala i le tau o oloa. E avea i tatou ma pala i totonu o le potu lea e tatau ona faʻaalia, ma tuu le faailoga tutusa (=) iina. Ma le isi, filifili le masini ma le tele o oloa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fesoʻotaʻiga e vave ona aliali mai pe a uma le faʻailoga tutusa. Ma, i le maeʻa ai o faʻamaumauga o le cell, e tatau ona e faʻaofi se faʻailoga faʻasologa. I lenei tulaga, o le a avea ma faailoga (multiplication sign) (*). O le isi, kiliki i luga le cell lea e tuʻu ai faʻamaumauga i le tau ile iunite. Ua saunia le fua numera.

Ina ia maimoa i lona taunuuga, ia na o le lolomiina o le Inomi i luga o le komepiuta.

I le mea e le tatau ai ona fai lenei fua faʻatatau i taimi uma e fuafua ai le tau o mea taitasi, faigofie lava ona faʻapipiʻi le taufaʻailoga i le tulimanu pito i lalo o le cell faatasi ma le iuga, ma toso i lalo i luga o le vaega atoa o laina o loʻo i ai le igoa o le aitema.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faiga na kopiina, ma o le aofaʻiga o le tau e otometi lava ona faʻatulagaina mo ituaiga ituaiga oloa taitasi, e tusa ai ma faʻamaumauga i luga ole aofaiga ma le tau.

I le auala lava e tasi, e mafai ona faʻatulagaina fua faʻatatau i nisi o taga, ma faʻasologa faʻasologa eseese. O le mea moni, o faʻasologa o Excel e faʻaputuina e tusa ai ma mataupu faavae e tasi e pei o faʻasologa faʻasologa masani i le matematika. I le taimi lava e tasi, toetoe lava a tutusa le syntax.

Tatou faʻamalosia le galuega e ala i le vaevaeina o le tele o oloa i le laulau i ni pusa se lua. I le taimi nei, ina ia maua le aofaʻiga o le tau, matou te manaʻomia muamua le faʻaopoopoga o le tele o nei uta uma, ona faʻateleina lea o le tau i le tau. I le numera, o ia taga o le a faia e faʻaaoga ai puipui, a leai o le a faia muamua le faʻatupuina o le tele, lea o le a taʻitaʻia ai le faitau saʻo. Matou te faʻaoga faʻamau, ma foia lenei faafitauli i Excel.

O lea, matou te tuʻu le faailoga tutusa (=) i le potu muamua o le koluma "Sum". Ona tatala lea o le fusi, kiliki i luga o le potu muamua i le "1 lotoa", tuu se faailoga faaopoopo (+), kiliki i le potu muamua i le "2 seti" koluma. Ma le isi, tapuni le ufifata, ma seti le faʻailoga faʻatele (*). Kiliki i le muamua masini i le koluma "Tau". O lea na matou maua ai le fua.

Kiliki i le Initaneti ulufale e saili ai le iuga.

I le auala tutusa e pei o le taimi mulimuli, faʻaaogaina le auala e taʻavale ai, matou te kopiina lenei fua mo isi laina o le laulau.

E tatau ona maitauina e le o nei fua faʻatatau uma e tatau ona tu i tafatafa o sela, pe i totonu o le laulau e tasi. Atonu oi latou i se isi laulau, poʻo se tasi foi pepa o se pepa. O le polokalama o le a saʻo lelei le faʻatusatusaina o le iuga.

Calculator

E ui lava, o le galuega autu a Microsoft Excel o le faʻatusatusaga i luga o laulau, ae o le talosaga e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻatautaia faigofie. Ae, tatou te tuʻuina se faailoga tutusa, ma tatou ulufale i galuega talafeagai i soo se masini o le pepa, pe mafai foi ona tatou tusia taga i totonu o le faʻataʻitaʻiga pa.

Ina ia maua le iuga, kiliki i le Ini ulufale.

Excel key statements

O le faʻatulagaga autu o loʻo faʻaaoga i Microsoft Excel e aofia ai mea nei:

  • = ("tutusa le faailoga") - tutusa;
  • + ("faaopoopo") - faaopoopoina;
  • - ("itiiti ifo") - suʻega;
  • ("asterisk") - faʻaopoopoga;
  • / ("slash") - vaevaega;
  • '("circumflex") - faʻamatalaga faʻamaonia.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, Microsoft Excel o loʻo tuʻuina atu se meafaigaluega atoatoa mo le tagata faʻaaoga e faʻatino ai faʻasologa o faʻasologa o mea. O nei gaioiga e mafai ona faia uma i le sauniuni o laulau ma vavae ese e fuafua ai le taunuuga o nisi faʻasologa o faʻatulagaga.