Faʻafefea ona suʻe poʻo ai e fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi

I totonu o lenei tusi lesona, o le a ou faaali atu ia te oe pe faapefea ona e vave iloa po o ai e fesootai i lau Wi-Fi, pe afai e te masalomia e le naʻo oe e faʻaaoga le Initaneti. O faʻataʻitaʻiga o le a tuʻuina atu mo taʻavale sili ona masani - D-Link (DIR-300, DIR-320, DIR-615, ma isi), ASUS (RT-G32, RT-N10, RT-N12, ma isi), TP-Link.

O le a ou muai silafia o le a mafai ona e faʻatuina le mea moni e le o faʻatagaina tagata e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaiga, ae peitaʻi, e le mafai ona e filifilia po o fea o le tuaoi o loʻo i luga o lau Initaneti, aua o faʻamatalaga o loʻo avanoa e na o le tuatusi IP i tua, tuatusi MAC, ma nisi taimi , igoa komepiuta i luga o le meafaigaluega. Ae ui i lea, e oo lava i ia faʻamatalaga o le a lava lea e faia ai ni auala talafeagai.

O mea e tatau ona e vaʻai i le lisi oi latou e fesoʻotai

I le amataga, ina ia mafai ai ona iloa poʻo ai e fesoʻotaʻi atu i le 'upega o fesoʻotaiga, e tatau ona e alu i le' upega tafaʻilagi o le alalaupapa. O lenei mea e faigofie lava mai soʻo se masini (e le o se komepiuta poʻo se komepiuta) e fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi. O le a manaʻomia lou ulufale i le tuatusi IP o le alalaupapa i le tuatusi o le upega tafailagi o le masini, ona sosoo ai lea ma le saini ma le upu faila e ulufale ai.

Mo le toetoe lava o tagata uma e uia auala, o tulaga masani e 192.168.0.1 ma le 192.168.1.1, ma o le saini ma le upega tafailautusi e taitaia. E le gata i lea, o lenei faʻamatalaga e masani lava ona fesuiai i luga o se igoa o loʻo i lalo ma tua atu o le telefoni feaveaʻi. Atonu foi e tupu e oe poo se tasi foi na suia le upu moni i le taimi o le uluai seti, i le fea itu o le a manatuaina (pe toe tuu le alalaupapa i le fale gaosi oloa). Mo nisi faʻamatalaga e uiga i nei mea uma, pe a manaʻomia, e mafai ona e faitau i le tusi lesona E faʻapefea ona e ulufale i le faʻaogaina o le telefoni.

Saili po o ai e fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi i luga o le uila D-Link

A maeʻa ona e ulufale atu i le fesoʻotaiga i luga ole laiga o le D-Link, i le pito i lalo o le itulau, kiliki le mea "Advanced Settings". Ma, i le "Tulaga" mea, kiliki i luga le fusi faalua i le taumatau seia e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga "Tagata Faʻatau". Kiliki i luga.

O le a e vaʻai i se lisi o masini faʻapipiʻi nei e fesoʻotaʻi atu i le 'upega tafailagi Atonu o le a le mafai ona e iloa po o le a lau masini ma o fea e le, ae e mafai ona e iloa pe o le numera o tagata Wi-Fi e fetaui ma le numera o au masini uma o loʻo galue i luga o le upega tafailagi (e aofia ai televise, telefoni, faʻasologa o taaloga, ma isi). Afai ei ai se tulaga e le mafaamatalaina e le mafaamatalaina, ona mafai lea ona talafeagai le suia o le upu moni i le Wi-Fi (pe setiina, pe afai e te lei faia) - E i ai aʻu faatonuga i lenei mataupu i luga o laʻu saite i le vaega Configuring the Router.

Faʻafefea ona matamata i se lisi o tagata Wi-Fi i Asus

Ina ia iloa po o ai e fesootai i le Wi-Fi i luga o Asus wireless routeurs, kiliki i luga o le lisi autu "Map Network" ona kiliki lea i luga o "Tagata e faaaogaina" (tusa lava pe ese lau vaaiga i le initaneti mai mea o loo e vaaia i le taimi nei i le screenshot, uma e tutusa lava taga).

I le lisi o tagata faʻatau, o le a le gata ina e iloa numera o masini ma a latou tuatusi IP, ae o igoa foi o fesoʻotaiga mo nisi oi latou, lea o le a mafai ai e oe ona sili atu le faʻamaonia po o le a le ituaiga masini.

Faʻamatalaga: Asus e le gata o tagata o loʻo faʻasoa nei, ae o le mea lautele o mea uma na fesoʻotaʻi ao le i toe toe faʻafouina (toe faʻaaogaina le eletise) o le uila. O lona uiga, afai e sau se uo ia te oe ma alu i luga o le Initaneti mai le telefoni, o le ai ai foi i luga o le lisi. Afai e te kiliki i le button "Toefaʻamau", o le ae mauaina se lisi oi latou o loʻo fesoʻotaʻi nei i le upega tafailagi.

Lisi o laina eletise lē fesoʻotaʻi i le TP-Link

Ina ia mafai ona e masani i le lisi o tagata o loʻo maua le laina eletise i luga o le fesoʻotaʻiga o le TP-Link, alu i le lisi o le "Ala Lelei" ma filifili ai "Fuainumera Faʻamaumauga Lelei" - o le ae iloa po o fea masini ma le tele o loʻo fesoʻotaʻi atu i lau Wi-Fi network.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e fesootai se tasi i laʻu Wi-Fi?

I le tulaga e te maua ai pe masalo o loʻo fesoʻotaʻi atu se tasi i lau Initaneti e ala i le Wi-Fi e aunoa ma lou iloa, ona pau lea o le auala saʻo e foia ai le faafitauli o le suia lea o le upu moni, aʻo faʻatinoina se faʻalavelave faigata o faʻamaumauga. Aoao atili e uiga i le auala e faia ai lenei mea: Faʻafefea ona suia lau faʻauluuta i le Wi-Fi.