E faʻafefea ona faʻamalo le faʻamaualuga i le Windows 7 ma le Windows 8

O le faʻaolaina i luga o le komepiuta a le komepiuta ma le komepiuta e mafai ona avea ma se mea lelei, ae o nisi taimi e le o se nofoaga. E le gata i lea, afai o luga o le komepiuta ma le mana o le moe i le mana o le pitonuʻu ma le faʻaupuina e faʻamaonia, o lona uiga e tusa ai ma PC vaʻaia ma i se tulaga lautele, pe a faigaluega mai le fesoʻotaʻiga, o le a le masalomia le aoga o le moe.

O le mea lea, afai e te le o faamalieina i le mea moni e moe le komepiuta aoe sauniuni lau kofe, ma pe faapefea ona e faʻaumatiaina e te le i iloaina, i totonu o lenei tusiga o le a e maua ni faʻamatalaga auiliili i le auala e faʻafefe ai le migao i le Windows 7 ma le Windows 8 .

Ou te matauina o le auala muamua na faamatalaina mo le le lelei o le moe, e fetaui lelei mo le Windows 7 ma le 8 (8.1). Ae ui i lea, i le Windows 8 ma le 8.1, o loʻo i ai se isi avanoa e faʻatino ai taga tutusa e faia e nisi tagata faʻapitoa (aemaise lava i latou o loʻo i ai maʻalaʻau) - o lenei auala o le a faʻamatalaina i le vaega lona lua o le tusi lesona.

Tatalo le moe ile PC ma le komepiuta

Ina ia mafai ona faʻatulagaina le moe i Windows, alu i le "Avanoa Filifili" mea i totonu o le komiti o loʻo pulea (faʻafesoʻotaʻi muamua le vaaiga mai le "Vaega" i "Ata" muamua). I luga o se komepiuta, e mafai ona e faʻafetaui mamanu eletise e sili atu le vave: faʻaoga-saʻo i luga o le afi i luga o le atigipusa i le nofoaga o faʻasalalauga ma filifili mea talafeagai.

Ia, o se isi auala e alu ai i le mea e manaʻomia, faʻaaogaina i soʻo se faʻaonapo nei o Windows:

Faʻamatalaga vave o mamanu o le eletise

  • Faasolo le ki o le Windows (o le tasi ma le logo) + R i luga o le komepiuta.
  • I le Folafolaga Matala, ulufale i le poloaiga powercfg.cpl ma lolomi Ulufale.

Faʻalogo i le mea "Faʻatulaga le suiga i le tulaga moe" i le agavale. Kiliki i luga. I totonu o le pusa faʻalauiloa foliga o le suia o laina o le mana eletise, e mafai ona e setiina laina autu o le moe ma tape le faʻaaliga o le komepiuta: otometi le alu i le moe i se taimi e faʻamalosia mai lima ma le batini (pe afai ei ai sau komepiuta) pe filifili le filifiliga "Aua nei faʻaliliu moe moe ".

Ua na o ni faatulagaga faavae lava - afai e te manaʻomia le faʻamalo atoa o le faʻamaʻaloga, e aofia ai le tapunia o le komepiuta, faʻapitoa le fetuunaʻi o faatulagaga mo polokalame eseese eletise, fetuunai le tapunia o le kiliva ma isi matāʻupu, kiliki i le "Suiga le faʻaogaina o eletise eletise" sootaga.

Ou te fautuaina e suʻesuʻe ma le totoa ia mea uma i totonu o le faʻamaufaʻailoga o le a tatalaina, ona o le tulaga moe o loʻo faʻapipiʻiina e le gata i le "Moega" aitema, ae faʻapea foi i nisi o isi, o nisi o mea e faalagolago i mea komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se komepiuta, o le moe e mafai ona liliuina pe a laʻititi le paʻu, lea e faʻapipiʻiina i le "Batiri" pe a tapunia le tapuni (o le "Mea e mafai ai le kulini ma le tapuni").

A uma ona faia uma tulaga talafeagai, sefe suiga, e le tatau ona e popole i le tulaga moe.

Faʻamatalaga: O le tele o komepiuta faʻapipiʻi faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o le eletise e faʻaogaina e faʻalautele ai le ola o le ola. I le teori, e mafai ona latou tuʻuina le komepiuta i le moe e tusa lava po oa tulaga. Windows (e ui lava ou te leʻi vaʻaia lenei mea). O le mea lea, afai e leʻi fesoasoani ia faʻavae e tusa ai ma faatonuga, faʻalogo i lenei mea.

O se auala faʻaopoopo e faʻamalo ai le migao i le Windows 8 ma le 8.1

O le lomiga fou o le polokalama faagaoioia mai le Microsoft, o nisi o galuega tauave o le panel control o loo kopiina i le atinaʻe fou, e aofia ai, e mafai ona e mauaina ma taofia le tulaga moe. Le faia o lenei mea:

  • Valaau le vaega saʻo o le Windows 8 ma kiliki i luga o le "Settings" icon, ona i lalo ifo lea o le "Suʻe suiga i komepiuta."
  • Tatala le mea "Computer and devices" (I le Windows 8.1. I loʻu manatu, i le Win 8 e tutusa lava, ae le o mautinoa.) I soo se tulaga, tutusa lava).
  • Filifili "Taofi ma sulu."

Taʻu le moe i le Windows 8

Naʻo luga o lenei matala, e mafai ona e faʻapipiʻi pe faʻamalo le tulaga moe o le Windows 8, ae naʻo le faʻavaeina o le malosiaga faʻavae o loʻo tuʻuina atu iinei. Mo se suiga sili atu o le faʻaiuga, e tatau lava ona e liliu atu i le vaega o loʻo pulea.

I tua atu o lenei otklanivayus, manuia!