Faʻafefea ona fetuʻunaʻi le saoasaoa o le sui o tagata e toʻafilemu i luga o se komepiuta: se faʻamatalaga auiliili

O le galuega a le komipiuta komepiuta e fesoʻotaʻi i le paleni tumau i le va o le pisa ma le lelei. O se tagata mamana e galue i le 100% o le a ita i se faʻaauau faifai pea, o loʻo tagi. E le mafai e se tagata e vaivai ile tino ona maua se tulaga lelei o le mafanafana, faʻaititia le soifua tautua ole uʻamea. E le masani ona taulimaina le gasegase i le faafitauli lava ia, o le mea lea, ia pulea le tulaga pisapisao ma le lelei o le mafanafana, o le saoasaoa faasolosolo o le tagata e faamalolo i nisi taimi e tatau ona fetuunai ma le lima.

O le anotusi

  • O afea e ono manaʻomia ai le fetuunaʻi o le saoasaoa o le tagata e faʻaleleia
  • Faʻafefea ona faʻatulaga le saoasaoa o le sui o le tagata e toʻafilemu ile komepiuta
    • I luga o se komepiuta
      • Via BIOS
      • SpeedFan Utility
    • I le faagasologa
    • I luga o le kata vitio
    • Fausiaina o isi tagata faʻaola

O afea e ono manaʻomia ai le fetuunaʻi o le saoasaoa o le tagata e faʻaleleia

O le fetuutuunai o le saoasaoa o le rotation o loʻo faia i totonu o le BIOS, i le amanaʻiaina o tulaga ma le vevela i luga o masini. I le tele lava o tulaga, ua lava lea, ae o nisi taimi e le mafai e le atamai fetuutuunai fetuunaiga. O le le mautonu e tupu i tulaga nei:

  • fufulu o le kosi / video card, faateleina le volita ma le tele o pasi autu;
  • sui o se faiga masani lelei ma se mea sili ona malosi;
  • e le o ni faʻasalalauga masani, pe a maeʻa e le o faʻaalia i le BIOS;
  • le mautonu o le tino malulu ma le pisa i le maualuga;
  • pefu mai le tagata e mālūlūina ma faʻamalolo.

Afai o le pisapisao ma le faateleina i le saoasaoa o le tagata e mālūlūina e mafua mai i le overheating, e le tatau ona faʻaitiitia le saoasaoa i le lima. E sili le amata i le faʻamamāina o tagata mai le pefu; mo le gaioiga, aveese uma ma sui le pusa faʻafefiloi i luga o le masini. A mavae le tele o tausaga o faʻatinoga, o lenei faiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le vevela i le 10-20 ° C.

O se tulaga faʻapitoa masani e faʻatapulaʻaina i le tusa ma le 2500-3000 taʻamilosaga i minute taitasi (RPM). I le faʻatinoga, o le masini e seasea lava galue i le malosi atoa, e tuʻuina atu e tusa ma le afe RPM. E leai se vevela, ma o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu e le tagata e toʻafilemu ni nai afe ni suiga i le taimi nei? E tatau ona tatou faʻaleleiina tuʻutuʻuga.

O le faʻaitiitia o le mafanafana mo le tele o elemene PC e tusa ma le 80 ° C. O le mea lelei lava, e tatau ona tumau le vevela i le 30-40 ° C: o le sili atu le mamafa o le uʻamea e na o na o tagata e sili atu le fiafia, ma le malulu o le ea e faigata ona ausia. E mafai ona e siakiina faamatalaga i luga o masini eletise ma faʻaola vave i tusi talosaga AIDA64 poʻo le CPU-Z / GPU-Z.

Faʻafefea ona faʻatulaga le saoasaoa o le sui o le tagata e toʻafilemu ile komepiuta

E mafai ona e faʻatulagaina i le polokalama (e ala i le faʻataʻitaʻia o le BIOS, faʻapipiʻi le application SpeedFan), ma le faaletino (e ala i le faʻafesoʻotaʻi o tagata e ala i le gagana). O metotia uma ei ai a latou mea lelei ma le lelei, e faʻatusa eseese mo masini eseese.

I luga o se komepiuta

I le tele lava o tulaga, o le pisapisao o tagata komepiuta e mafua mai i le taofia o pupufana o le ea poʻo a latou mea leaga. Ole faʻaitiitia o le saoasaoa o tagata e faʻaleleia meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ma vave faʻaletonu le masini.

Afai o le pisa e mafua mai i tulaga le saʻo, ona fofo lea o le mataupu i ni laasaga.

Via BIOS

  1. Alu i le lisi o le BIOS e ala i le uomi o le Del i le vaega muamua o le fafaguina o le komepiuta (i nisi masini, F9 po o le F12). O le auala e faʻaaogā ai e faʻalagolago i le ituaiga BIOS - LAUTELE poʻo le AMI, faʻapea foʻi ma le kamupanī o le laupapa.

    Alu i faatulagaga BIOS

  2. I le Vaega o le Mana, filifili le Mataʻituina o Meafaigaluega, Paʻu, poʻo soʻo se mea talitutusa.

    Alu i le Power tab

  3. Filifili le saoasaoa o le saoasaoa ile manava.

    Filifili vave le saoasaoa o le rotate o le tagata e manava

  4. Toe foʻi i le lisi autu, filifili Save & Exit. O le komepiuta e toe amataina lava.

    Faasaoina suiga, pe a uma ona toe amataina le komepiuta

O nei faʻamatalaga na faʻaalia manino ai le eseesega o le BIOS versions - o le tele o faʻaliliuga mai tufuga faʻanatura eseese o le a ese mai le tasi i le isi. Afai e leʻi maua le laina faʻatasi ai ma le igoa o loʻo manaʻomia, vaavaai mo foliga tutusa i le galuega poʻo le uiga.

SpeedFan Utility

  1. Tikiai ma faʻapipiʻi le talosaga mai le ofisa aloaia. O le faamalama autu o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le vevela i luga o masini, faʻamaumauga i luga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga ma le faʻatulagaina o tusi lesona o le saoasaoa o le sao. Faʻamau le mea "Autotune of fans" ma seti le numera o le liliu e avea ma pasene o le maualuga.

    I totonu o le "Faʻailoga" o loʻo seti ai le fua faatatau o le saoasaoa

  2. Afai e le faamalieina le fuainumera faatulagaina o taʻamilosaga ona o le vevela, o le vevela manaʻomia e mafai ona seti i le vaega o "Faʻasaʻoina". O le polokalame o le a faʻamoemoeina mo le numera filifilia.

    Faʻasaʻo le paramita o le vevela e manaʻomia ma teu ai tulaga.

  3. Siaki le vevela i le faʻatulagaina o le avega, pe a faʻagasolo le faʻaaogaina o mea mamafa ma taaloga. Afai e le maualuga le vevela i luga o le 50 ° C - o mea uma o loʻo faʻatonuina. E mafai ona faia lenei mea i le polokalama SpeedFan lava ia ma i totonu o talosaga a isi itu, pei o le AIDA64 ua uma ona taʻua.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a le polokalama, e mafai ona e siakiina le vevela i le mamafa o le mamafa

I le faagasologa

O metotia uma e fetuʻunaʻi ai fetuunaiga e lisiina mo se mea faigaluega komepiuta lelei mo le faʻaogaina o masini komepiuta. I le faʻaopoopoga i metotia faʻaleleia o polokalama, o loʻo i ai foi i le komipiuta se mea faʻaletino - fesoʻotaʻi faʻatasi e ala ile gagana.

Reobas e mafai ai e oe ona faʻatulaga le saoasaoa e aunoa ma le faʻaaogaina o polokalama

Reobas poʻo le tagata e faʻatonutonuina mea e fai ma masini e mafai ai e oe ona faʻatautaia vave le saoasaoa o tagata faʻamaʻi. E masani ona tuʻuina atu pule i luga o se mamao mamao mamao poʻo luma ole laulau. O le aoga tele o le faʻaaogaina o lenei masini e faʻatautaia ai le pulea o tagata e fesoʻotai i ai e aunoa ma le auai o le BIOS poʻo isi faʻaaogaga faʻapitoa. O le le faʻaaogaina o le faʻaletonu ma le vaeluaga mo le tagata lautele.

I luga o le faʻatupeina o faʻatautaia, o le saoasaoa o tagata e faʻaleleia le tino e faʻatautaia e ala i se eletise eletise poʻo ni faʻaaogaina masini. O le faʻatonuga e faʻatinoina e ala i le faʻateleina poʻo le faʻaitiitia o le taimi o pulusala na tuʻuina atu i le tagata.

O le faagasologa o fetuunaiga lava ia e taua o le PWM poʻo le faʻalauteleina o le pulusulu. E mafai ona e faʻaaogaina le leobas i le taimi lava e uma ai ona faʻafesoʻotaʻi tagata, aʻo leʻi amataina le faiga faʻaoga.

I luga o le kata vitio

Faʻaleleia le pulea o loʻo fausia i le tele o overclocking software. O le auala pito sili ona faigofie e taulimaina ai lenei AMD Catalyst ma Riva Tuner - na o le pau lava le mea i totonu o le vaega Fola e faʻatautaia tonu ai le aofaʻiga o faʻalavelave.

Mo kata vitio ATI (AMD), alu i le lisi o faʻatinoga o Catalyst, ona faʻaali lea o le mode OverDrive ma faʻafoe lima i le tagata e faʻaleleia, faʻatulagaina le numera i le tau manaʻomia.

Mo kata vitio AMD, o le saoasaoa o le faasolosolo o le tagata e toʻafilemu ua faʻaputuina e ala i le lisi

E faʻapipiʻi meafaigaluega mai Nvidia i le lisi autu "Faʻamaumauga o tulaga maualalo." O iinei, o se faailoga e faailoa ai le pulea o tusi a le tagata, ona faʻataʻitaʻia lea o le saoasaoa e le faasee.

Faʻasaʻo le paʻu o le fetuunaiga o le vevela i le paramita e manaʻomia ma faʻasaʻo tulaga.

Fausiaina o isi tagata faʻaola

O faʻasalalauga faʻapitoa foi e fesoʻotaʻi atu i le motherboard poʻo le gaganabasu e ala i fesoʻotaʻiga masani. O lo latou saoasaoa e mafai ona fetuunai i soo se auala avanoa.

Faʻataʻitaʻiga, i le leai o ni faʻasologa o fesoʻotaʻiga (faʻataʻitaʻiga, i le eletise malosiaga tuusao), o le a galulue pea ia tagata i le 100% malosiaga ma o le a le faʻaalia i totonu o le BIOS poʻo le polokalama faʻapipiʻi. I ia tulaga, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le tagata e mālūlūina e ala i se gagana reo faigofie, pe sui pe vavae ese atoa.

O le faʻaogaina o tagata faʻatasi ma le le lava o le malosi e mafai ona taʻitaʻia ai vaega o komipiuta, e mafua ai le faaleagaina o le eletise, faʻaitiitia le lelei ma le tumau. Faʻasaʻo tulaga o tagata faʻamafanafana pe afai e te malamalama atoatoa i mea o loʻo e faia. Mo le tele o aso pe a uma le suiga, mataʻituina le vevela o masini ma mataʻituina faafitauli e mafai.