Taofi le touchpad i luga o se komepiuta

Le aso lelei!

Touchpad o se mea maʻaleʻale faʻapipiʻi faʻapitoa mo masini feaveaʻi, e pei o komepiuta, upega tafaʻilagi, ma isi. Le tali touch responds to the touch of a finger on its surface. Faʻaaogaina e avea o se sui (suiga) i le masani masani. Soo se komepiuta faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina i se paʻu paʻu, na o le mea lava e tasi, e le faigofie le tapeina i luga o soʻo se komepiuta ...

Aisea e vavae ese ai le paʻu?

Mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoʻotaʻi se kiore masani i laʻu komepiuta ma e alu ese mai le tasi laulau i le isi - e seasea lava. O le mea lea, ou te le faʻaaogaina lava le touchpad. E le gata i lea, pe a galue i le komepiuta, e faʻafuaseʻi ona e paʻi i le pito o le touchpad - e amata le luluina o le mata i luga o le mata, filifili vaega e le manaʻomia ona filifilia, ma isi. I lenei tulaga, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻamalo atoa lea o le touchpad ...

I lenei tusiga ou te fia mafaufau i ni auala e faʻafefe ai le touchpad i luga o se komepiuta. Ma o lea, ia tatou amata ...

1) E ala mai i galuega tauave

I luga o le tele o faʻataʻitaʻiga api o loʻo i ai i totonu o le 'aufaigaluega (F1, F2, F3, ma isi) le mafai e faʻafefe ai le touchpad. E masani ona faailogaina i se tamai tafaʻi (i nisi taimi, i luga o le faamau e mafai ona i ai, faaopoopo i le faʻailoga, se lima).

Faʻasalaga le touchpad - acer e pei o 5552g: faʻaauau le lolomiina o le FN + F7 button.

Afai e leai sau ki o le paʻu mo le le faʻaaogaina o le touchpad, alu i le isi filifiliga. Afai ei ai - ma e le aoga, masalo o ni mafuaaga se lua mo lenei:

1. Le lava o avetaavale

E manaʻomia ona faʻafouina le avetaavale (sili atu mai le nofoaga faʻasinomaga). E mafai ona e faʻaaogaina le polokalame mo taʻavale faʻafou faʻamau:

2. Faʻasiliina o kulupu o galuega ile BIOS

I nisi faʻataʻitaʻiga o le komepiuta I Bios, e mafai ona e faʻamaloina ia ki o galuega (mo se faʻataʻitaʻiga, na ou vaʻaia lenei mea i le komepiuta Dell Inspirion). Ina ia faaleleia lenei mea, alu i Bios (Bios login button: ona alu lea i le vaega ADVANSED ma faʻalogo i le Ki o le Faʻamasinoga (sui le tulaga fetaui pe a manaʻomia).

Dell Laptop: Faʻasologa o Kiʻo Taʻo

3. Pipi uila

E seasea lava. O le tele o taimi, i lalo o le faamau e maua ai ni meaʻai (pupuʻu) ma o lea ua amata ai ona galue leaga. Tau lava o le lolomiina atili o ia ma o le ki o le a aoga. I le tulaga o se komepiuta e le lelei tele - e masani lava e le aoga atoa ...

2) Faʻaaogaina i luga o le faamau i luga o le touchpad

O nisi komepiuta i luga o le touchpad o loʻo i ai se kulupu tele / tape (e masani lava o le pito i luga pito i luga). I lenei tulaga, o le galuega e tapunia ai ua faʻaititia i se kiliki faigofie (e aunoa ma ni faʻamatalaga) ....

HP Notebook - paʻu le tape (agavale, pito i luga).

3) E ala i le faʻaogaina o le kiore i le vaega o loʻo pulea le Windows 7/8

1. Alu i le komipiuta Windows, ona tatala lea o le vaega "Meafaigaluega ma le Leo," ona e alu lea i le kuki. Vaʻai ataata i lalo.

2. Afai ei ai lau avetaʻavale e faʻaleleia i luga o le touchpad (ae le o le faaletonu, lea e masani ona faʻaosoina e Windows), e tatau ona i ai tulaga faʻalautele. I loʻu tulaga, e tatau ona ou tatalaina le Dell Touchpad tab, ma alu i tulaga maualuga.

3. Ona faigofie mea uma: fesuiaʻi le atigipusa i le maeʻa maeʻa ma le toe faʻaaoga le touchpad. I le auala, i loʻu tulaga, sa i ai foi se filifiliga e tuu ai le paʻapa i luga, ae faʻaaoga le "Faʻasalalau alalaʻau o alofilima". O le mea moni, ou te leʻi siakiina lenei faiga, e foliga mai ia te au o le ai ai ni kiliki faʻafuasei, o lea e sili ai le faʻaaogaina atoa.

Ae faʻapefea pe afai e leai ni faʻalauiloa tulaga?

1. Alu i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa ma sii mai le "avetaavale moni" iina. I nisi auiliiliga:

2. Aveese le avetaʻavale mai le masini ma faʻamalo le sailiga-aunoa ma avetaavale e faʻaaogaina ai le Windows. E uiga i lenei - atili i le tusiga.

4) Aveesea o avetaʻavale mai le Windows 7/8 (aofaʻi: e le galue le touchpad)

I totonu o faatulagaga o le kiona e leai ni tulaga faʻapitoa mo le le faʻaaogaina o le touchpad.

Ala mataga. O le aveeseina o le avetaavale e vave ma faigofie, ae o le Windows 7 (8 ma luga) e gaosia aunoa ma faʻapipiʻi avetaʻavale mo mea uma e fesoʻotaʻi i le PC. O lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o avetaavale ina ia le sailia e le Windows 7 soʻo se mea i totonu o le upega tafaʻilagi poo luga o le upega tafaʻilagi a Microsoft.

1. Faʻafefea ona faʻafaigofie sailiiliga-auto ma faʻapipiʻi avetaʻavale i le Windows 7/8

1.1. Tatala le faʻailoga faʻasalalau ma tusi le poloaiga "gpedit.msc" (e aunoa ma se upusii o le upusii.) I le Windows 7, taʻavale le tab i le Faʻamatalaga amata; i le Windows 8, e mafai ona e tatalaina i le fusuaga o le Win + R).

Windows 7 - gpedit.msc.

1.2. I le vaega o "Lautusi Faʻasinomaga", faʻateleina le "Templates Templates", "System" ma le "Faʻatonuina o Faʻamaumauga," ona filifili lea o "Tapulaa Faʻatonuina o Meafaigaluega".

O le isi, kiliki i le "Faasaʻo le faʻapipiʻiina o masini e le o faʻamatalaina e isi faiga faʻavae."

1.3. Ia siaki le atigipusa i autafa o le filifiliga "Enable", faʻamautu tulaga ma toe amata le komepiuta.

2. Faʻafefea ona aveese le masini ma le avetaʻavale mai le polokalama Windows

2.1. Alu i le komiti o le OS OS, ona alu lea i le tab "Meafaigaluega ma le leo", ma tatala le "Pule o le masini".

2.2. Ona faigofie lea ona sue le vaega "Mice ma isi masini e faasino ai", kiliki-i luga o le masini e te manao e tape ma filifili lenei galuega i le lisi. O le mea moni, pe a uma lena, e le tatau ona galue le masini mo oe, ma o le avetaavale mo le a le faʻaofiina le Windows, e aunoa ma lau faʻamaoniga tuusao ...

5) Taofiofi le touchpad i Bios

Faʻafefea ona ulufale i le BIOS -

O lenei mea e mafai ona lagolagoina e le o tusi tusi uma (ae i nisi o mea). Ina ia faʻamalosi le touchpad i Bios, e tatau ona e alu i le vaega ADVANCED, ma o loʻo maua ai le laina Faʻatonuina o le Initaneti - ona toe faʻafoʻi lea i totonu o le [Tonu].

A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi tulaga ma toe amata le komepiuta (Faasaoina ma alu ese).

PS

O nisi tagata fai mai ua latou tapunia le touchpad i se ituaiga pepa palasitika (po o le kalena), poo se fasi pepa faigofie. I le mataupu faavae, o se filifiliga foi, e ui lava o le a ou faalavelave i lenei pepa pe a ou faigaluega. I isi mataupu, o le tofo ma le lanu ...