E faʻapefea ona matamata i faʻaufaʻaiuga i totonu o le masini

O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina ai auala e matamata ai i faʻaupuga na teuina i Google Chrome, Microsoft Edge ma IE, o Opera, Mozilla Firefox ma Yandex Browser. E le gata i lea, e tatau ona faia e le gata i auala faʻapitoa e maua mai i faʻamaumauga o masini, ae o loʻo faʻaaogaina foi polokalama e leai se totogi mo le matamata i faʻamaloiloga faʻasaoina. Afai e te naunau i le auala e teu ai le upu faʻaulu i totonu o le masini (faʻapitoa foi le fesili i luga o le autu), na o le liliu i luga o le fautuaga e teu ai i latou i nofoaga (pe o fea tonu - o le a faʻaalia foi i totonu o faatonuga).

O le a se mea e manaʻomia mo? Mo se faʻataʻitaʻiga, na e filifili e suia le upega tafailagi i luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga ole tuatusikaite, ae peitai, ina ia mafai ona faia lenei mea, e tatau foi ona e iloa le upu tuai (ma le auto-atoa e le o galue), pe suia i se isi mea (tagai. ), lea e le lagolagoina ai le faʻaaveina o le faʻaulufaleina mai o faʻaupuga faʻamaloilo mai isi faʻapipiʻi i luga o le komepiuta O le isi filifiliga - oe e manaʻo e tape lenei faʻamatalaga mai tagata suʻesuʻe. E mafai foi ona manaia: Auala e tuu ai se upega tafaila i luga o Google Chrome (ma faatapulaaina le matamataina o uputusi, tusi tusi, talafaasolopito).

  • Google chrome
  • Yandex Browser
  • Mozilla firefox
  • Opera
  • Internet Explorer ma Microsoft Edge
  • Polokalama mo le matamataina o upu tatala i totonu o le masini

Faʻamatalaga: afai e te manaʻomia le tapeina o faʻaupuga na teu ai mai tagata sailiili, e mafai ona e faia lenei mea i le matala o le nofoaga lava lea e mafai ona e maimoa i ai ma o loʻo faamatalaina i lalo.

Google chrome

Ina ia vaʻai i faʻamaumauga na faʻapolopoloina i Google Chrome, alu i lau 'initaneti (tolu togitogi i le taumatau o le tuatusi o le lauga - "Faʻamaumauga"), ona kiliki ai lea i le pito i lalo o le itulau "Faʻaali atu le tulaga maualuga" itulau.

I le vaega o "Upu Faʻamatalaga ma Faiga," o le a e vaʻai ai i le filifiliga e faʻasaoina ai upu tatala, faʻapea foi le fesoʻotaʻiga "Faʻatonu" i luma o lenei mea ("ofo atu e teu ai faʻaupuga"). Kiliki i luga.

O loʻo lisiina se lisi o lologa faʻamaumauga ma faʻaufaʻailoga. Filifili soʻo se tasi oi latou, kiliki "Faʻaali" e matamata ai i le upu faʻamalo na teuina.

Mo faʻamatalaga saogalemu, o le a talosagaina oe e ulufale i le upega tafailagi a le tagata o loʻo i ai nei Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 ma e naʻo le taimi lava e oʻo mai ai le faʻaupuga (ae e mafai ona e vaʻai i ai e aunoa ma le faʻaaoga, faʻaaoga polokalame faʻapitoa, lea o le a faʻamatalaina i le pito o lenei mea). Ma i le 2018, o le Chrome 66 lomiga e i ai se faamau mo le auina atu o faʻamalaupu uma na faʻaolaina, pe a manaʻomia.

Yandex Browser

E mafai ona e vaʻai i faʻamaloiloga faasao i le masini Yandex toetoe lava tutusa tutusa ma le Chrome:

  1. Alu i tulaga (tolu laina i le taumatau i le ulutala ulutala - o le "Faʻatonu" mea.
  2. I le pito i lalo o le itulau, kiliki "Faaali atu tulaga ua leva."
  3. Faʻasaga i lalo i le vaega o Upu ma Faʻasologa.
  4. Kiliki "Faʻasaʻo Upu Faʻamatalaga" i tafatafa o le "Faʻaosofia e teu ai faʻaupuga mo nofoaga" (lea e mafai ai e oe ona faʻasaoina upu tatala).
  5. I le isi laasaga, filifili soo se faʻaupuga faasao ma kiliki "Faʻaali."

E le gata i lea, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, e matamata i le upu faila e te manaʻomia e te ulufale ai i le upega tafailagi a le tagata o loʻo faʻaaoga nei (ma i le auala lava e tasi, e mafai ona e vaʻaia e aunoa ma lea, o le a faʻaalia).

Mozilla firefox

E le pei o uluai suʻesuʻega e lua, ina ia maua ai upu tatala o loʻo teuina i le Mozilla Firefox, e le manaʻomia le faʻamatalaga a le tagata faʻaoga Windows. O gaioiga tatau na latou faia:

  1. Alu i tulaga o Mozilla Firefox (o le ki ma paʻu e tolu i le taumatau o le pusa o le tuatusi - "Faʻatonu").
  2. I le lisi i le itu tauagavale, filifili le "Puipuiga."
  3. I totonu o le "Logins" vaega e mafai ai ona e faʻasaoina upu tatala, faʻapea ai foi ma le vaʻai o faʻamaloiloga faʻasaoina e ala i le kilikiina o le "Saini Filifili Saini".
  4. I le lisi o faʻamaumauga o faʻamaumauga faʻapolopolo i luga o nofoaga e tatala ai, kiliki i le "Faʻaali Upu Palola" ma faʻamaonia le gaioiga.

A maeʻa lena, o le lisi o loʻo faʻaalia ai nofoaga, o igoa o tagata e faʻaaoga ma a latou uputusi, faʻapea foʻi ma le aso na faʻaaoga mulimuli ai.

Opera

O le siakiina o upu faʻasaoina i le Opera browser e faatulagaina i le auala tutusa e pei o isi masini e faʻavae i Chromium (Google Chrome, Yandex Browser). O laasaga o le a toetoe lava tutusa:

  1. Kiliki le ki o le lisi (i luga tauagavale), filifili le "Tautuʻuga."
  2. I tulaga, filifili "Saogalemu".
  3. Alu i le vaega "Upu" (e mafai foi ona e faʻasaoina iina) ma kiliki "Faʻasaoina Upu Faasaoina".

Ina ia maimoa i le upega tafailagi, e tatau ona e filifili se faʻaaliga mai le lisi ma kiliki "Faaali" i tafatafa o faailo o le motala, ona ulufale ai lea i le upu moni o le komepiuta o loʻo i ai nei (pe afai e le mafai ona iai ni mafuaaga, vaʻai le polokalama saoloto mo le matamataina o faʻamaumauga faʻamaonia i lalo).

Internet Explorer ma Microsoft Edge

O faʻamaumauga mo Internet Explorer ma Microsoft Edge o loʻo teuina i le lava faʻamaumauga o faʻamaumauga a le Windows, ma e mafai ona maua i le tele o auala i le taimi e tasi.

O le mea sili ona lautele (i loʻu manatu):

  1. Alu i le taʻiala (i le Windows 10 ma le 8 e mafai ona faia lenei mea i le lisi o Win + X, pe ala i le kiliki-i luga o le amataga).
  2. Tatala le mea "Mea Pule Pule" (i le "View" i le pito i luga o le mata o le faamalama o le laupapa, o le "Ata" e tatau ona faatulaga, ae le o le "Vaega").
  3. I le vaega o "Initoneti", e mafai ona e vaʻai i faʻamalosaga uma e teuina ma faʻaaoga i Internet Explorer ma Microsoft Edge i le kilikiina o le arrow i tafatafa o le taumatau o le mea, ona kiliki lea o le "Faʻaali" i tafatafa o faʻamaonia upu.
  4. O le ae manaomia le ulufale i le upega tafailautusi o le teutusi o loʻo i ai nei a le Windows ina ia mafai ai ona faʻaalia le upega tafailagi.

Faʻaopoopo auala e mafai ai ona oʻo atu i le puleaina o faʻamaloiloga faasao o nei suʻesuʻe:

  • Internet Explorer - Pātiga Faʻatonu - Mea Faʻasalalau - Lisi o Faʻamaumauga - Faʻasalaga Faʻatonu i le Vaega Faʻasinomaga - Pulega o Password.
  • Microsoft Edge - Button Settings - Filifiliga - Vaʻai Isi Filifiliga - "Faʻasaoina Upu Faasaoina" i le vaega "Privacy and Services". Ae peitai, iinei e mafai ona e soloia pe sui le upu faʻamagaloina, ae le o le vaʻaia.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le matamata i faʻamaufaʻailogaina faʻasaoina i totonu o tagata uma o loʻo fai ma taga faigofie. Vagana ai na mataupu, afai o nisi mafuaʻaga e le mafai ona e ulufale i le Windows password fou (mo se faʻataʻitaʻiga, ua e otometi ona e ulufale i totonu ma ua galo ia te oe le upu faila mo se taimi umi). O iinei e mafai ona e faʻaaogaina polokalame faʻa-tolu mo le maimoaina, lea e le manaʻomia ai le ulufale atu i lenei faʻamatalaga. Tagai foi i le aotelega ma foliga: Microsoft Edge Browser i Windows 10.

Polokalama mo le matamataina o faʻamaloiloga faʻasaoina i tagata sailiili

O se tasi o polokalame sili ona tautaua o lenei ituaiga o NirSoft ChromePass, lea e faʻaalia ai faʻamaloiloga faasao mo tagata taʻutaʻua taʻutaʻua Chromium, e aofia ai Google Chrome, Opera, Yandex Browser, Vivaldi ma isi.

I le taimi lava e uma ai le amataina o le polokalame (e tatau ona taʻavale e avea ma pule), nofoaga uma, logins ma faʻaupuga o loʻo teuina i totonu o ia suʻega (faʻapea foʻi faʻamatalaga faaopoopo, e pei o le igoa o le password password, le aso o le foafoaga, le upu password ma le faila faila teuina).

E le gata i lea, e mafai e le polokalama ona vavaeina upu faʻaulu mai faila faʻamaumauga o suʻesuʻega mai isi komepiuta.

Faamolemole ia matau e le tele o antiviruses (e mafai ona e siakiina le VirusTotal) ua faauigaina e le manaomia (ona o le mafai ona matamata i upu o upu, ae le ona o nisi gaoioiga faaopoopo, pe a ou malamalama i ai).

Polokalame ChromePass e maua mo le maua fua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia. www.nirsoft.net/utils/chromepass.html (E mafai foi ona e siiina le faila gagana Rusia o le atinaʻe, lea e te manaʻomia e teu i totonu o le pusa lava e tasi o le faila polokalama polokalama).

O le isi seti o polokalama saoloto mo le faamoemoega lava e tasi e maua mai le tagata na faia le SterJo Software (ma i le taimi latou te "mama" e tusa ai ma VirusTotal). E le gata i lea, o polokalama taʻitasi e mafai ai e oe ona vaʻai i faʻaupuga na faʻaolaina mo tagata taʻitasi.

O loʻo maua le polokalama faʻamatalaga e fesoʻotaʻi atu i faʻamatalaga mo le free download:

  • SterJo Chrome Passwords - mo Google Chrome
  • SterJo Firefox Passwords - mo Mozilla Firefox
  • SterJo Opera Kupuhipa
  • SterJo Internet Explorer Passwords
  • SterJo Edge Passwords - mo Microsoft Edge
  • SterJo Password Unmask - mo le matamataina o upu tatala i lalo o le asterisks (ae na o le galue i luga o fomu Windows, ae le o luga o itulau i le masini).

E mafai ona fai polokalame i luga o le itulau aloaia. //www.sterjosoft.com/products.html (Ou te fautuaina le faʻaaogaina o Portable versions e le manaʻomia le faʻapipiʻi i luga o se komepiuta).

Ou te manatu o le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusi lesona o le a lava lea e maua ai upu faʻamaonia na teuina pe a manaʻomia i se auala se tasi. Sei ou faamanatu atu ia te oe: pe a sii mai le polokalama a le isi vaega mo ia faamoemoega, aua nei galo e siakiina mo mea leaga ma ia faaeteete.