Faʻaopoopo le faʻamatalaga i luga o ata ile Microsoft Word

I le faaopoopo atu i le galue i ni tusitusiga, MS Word e mafai ai foi ona e galue i faila faila e mafai ona suia i totonu (tusa lava pe itiiti ifo). O le mea lea, o se ata e masani ona faaopoopoina i se pepa e manaʻomia ona sainia pe faaopoopo i ai, ma e tatau ona faia lenei mea i se auala o loo i ai le tusitusiga i le pito i luga o le ata. O le auala e faʻaaogaina ai le tusitusiga i le ata i totonu o le Upu, o le a tatou faamatalaina i lalo.

E lua metotia e mafai ai ona e ufiufi ia upu i le pito i luga o se ata - e faʻaaoga ai le lautusi WordArt ma faʻaopopo se atigipusa. I le tulaga muamua, o le a matagofie le tusiga, ae o le ata, i le lona lua - o loʻo ia te oe le saolotoga e filifili ai fonuka, e pei o le tusitusi ma le faatulagaina.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

Faʻaopoopoina le tusi a le WordArt i luga

1. Tatala le lisi "Faaofi" ma i se vaega "Upu" kiliki le mea "WordArt".

2. Mai le faʻalauteleina o le lisi, filifili le auala talafeagai mo le igoa.

3. A maeʻa ona e kiliki i le auala filifilia, o le a faaopoopoina i le itulau o pepa. Ulufale le pepa e manaʻomia.

Manatua: A maeʻa ona faʻapipiʻi le label WordArt, o le a faʻaalia le tab "Faatulaga"lea e mafai ai ona e faia nisi faʻaopoopoga. E le gata i lea, e mafai ona e suia le tele o le igoa e ala i le toso mai fafo o le fanua o loʻo i ai.

4. Faaopopo se ata i le pepa e faaaoga ai faatonuga i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaofi se ata i le Upu

5. Sue le pepa WordArt i luga aʻe o le ata e te manaʻomia. E le gata i lea, e mafai ona e faʻafetaui le tulaga o le tusitusiga e faʻaaoga ai a matou faatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafetaui tusitusiga i le Upu

6. Fai, e te tuʻuina se pepa lauiloa i le WordArt i le pito i luga o le ata.

Faʻaopoopoina i luga o le faʻasologa o tusitusiga

1. Tatala le lisi "Faaofi" ma le vaega "Faʻamaumauga o tusitusiga" filifili se mea "Faʻamaumauga faigofie".

2. Ulufale i totonu o le atigipusa o loʻo i luga o le atigipusa. Faatulaga le tele o le fanua pe a tatau ai.

3. I le lisi "Faatulaga"lea e aliali mai pe a uma ona tuʻuina atu se faʻalapotopotoga tusitusia, faia tulaga talafeagai. E le gata i lea, e mafai ona e suia foliga o le tusitusiga i totonu o le fanua i se auala masani (tab "Aiga"vaega "Font").

Lesona: E faʻafefea ona suia ia upu i le Upu

4. Faaopopo se ata i le pepa.

5. Siʻi le avanoa i le ata, pe a talafeagai ai, faʻatulaga le tulaga o mea faitino e faʻaaoga ai meafaigaluega i totonu o le kulupu "Parakalafa" (tab "Aiga").

    Motugaafa: Afai e faʻaalia le faʻaogaina o se tusitusiga i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, ona ufiufi ai lea o le ata, kiliki i lona pito i luga o le kuki saʻo ma i le vaega "Faatumu" filifili se mea "Leai se Faatumu".

Faʻaopoopo faʻamavae i le ata

I le faaopoopo atu i le ufiufi o le tusiga i luga o le ata, e mafai foi ona e faaopoopo i ai se faaupuga (ulutala).

1. Faʻaopopo se ata i se pepa o le Upu ma kiliki i luga.

2. Filifili se mea "Faaofi le igoa".

3. I totonu o le faamalama o loo amata, ia tusia le tala talafeagai pe a uma le upu "Ata 1" (e tumau pea le suia i lenei faamalama). Afai e manaʻomia, filifili le tulaga o le faʻaupuga (i luga pe lalo ifo o le ata) e ala i le faʻalauteleina o le lisi o le vaega fetaui. Faasolo le faamau "Lelei".

4. O le faʻamatalaga o le a faaopoopo i le faila faila, le faʻamatalaga "Ata 1" e mafai ona faʻamalo, tuʻu ai na o le tusitusiga na e ulufale i ai.


Na pau lava, o lenei ua e iloa le auala e faia ai le tusiga i luga o le ata i totonu o le Upu, faʻapea foi ma le auala e saini ai ata i lenei polokalama. Matou te moomoo ia e manuia i le atinaʻe atili o lenei kamupani ofisa.