Fausiaina o le Microsoft Excel Header

O le faʻaaogaina o se avega i fafo o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻalautele ai avanoa mo le faila ma faila. E faigofie lava lenei mea mo tagata e ona le laptop 'oloʻo le maua le avanoa e faʻapipiʻi ai se siaki faaopoopo. E le mafai e tagata e faʻaaogaina le komepiuta e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu fafo.

Mo se faʻatauga ina ia manuia, e taua le iloa o faʻaaliga autu o le filifilia o se avega malosi i fafo. O lea, o le a le mea e tatau ona gauai, ma pe faʻapefea ona le faia se mea sese i le mauaina?

Filifiliga o filifiliga eletise fafo fafo

Talu ai o loʻo i ai ni ituaiga o faʻataʻitaʻiga faigata, e tatau ona fuafua mamao po o fea vaega e tatau ona e taulai i ai pe a filifilia:

  • Ituaiga mafaufau;
  • Malosiaga ma tau;
  • Faʻasologa pepa;
  • Faʻasalalauga;
  • Isi faʻaopoopoga (fuataga o faʻaliliuga, puipuiga o le tino, ma isi).

Seʻio tatou suʻeina taʻitasi nei taʻiala i nisi auiliiliga.

Masilo ituaiga

Muamua, e tatau ona e filifilia le ituaiga o manatua - HDD poʻo SSD.

HDD - faʻamalosi malosi i lona uiga masani. O lenei ituaiga o siaki malosi ua faʻapipiʻiina i le toetoe lava o komepiuta ma komepiuta. E galue e ala i le fesuiaʻiina o le pu ma faamaumauina faʻamatalaga e faʻaaoga ai se ulu magnet.

HDD aoga:

  • Maua;
  • Lelei mo le teuina o faʻamaumauga mo se taimi umi;
  • Taugofie tau;
  • Tele gafatia (e oʻo i le 8 TB).

Le lelei o le HDD:

  • Laititi le faitau ma tusitusi le saoasaoa (i tulaga faʻaonapo nei);
  • Le pisa pe a faʻaaogaina;
  • Le faʻapalepale i aʻafiaga faʻapitoa - faʻavevesi, pa'ū, malosi malosi;
  • Vaeluaga i le taimi.

O lenei ituaiga o manatua e fautuaina e filifili i latou e teu i luga o le disk se numera tele o musika, ata tifaga poo polokalama, faʻapea foi ma tagata e galulue ma ata ma vitio (mo le teuina). E taua tele le togafitia ma le faaeteete - aua le luluina, aua le faʻavaivai, aua le lavea, ona o le mamanu o le mamanu e matua faigofie lava ona motusia le masini.

SSD - O se taʻavale faʻaonapo nei, lea, e ui i lea, e le mafai ona taʻua o se puʻupuʻu faigata, aua e leai ni vaega faʻavae masini, e pei o le HDD. O lea ituaiga o CD ei ai foi le numera o mea lelei ma lelei.

SSD lelei:

  • Faitau ma faitau le saoasaoa (pe a ma le 4 taimi sili atu nai lo le HDD);
  • Faʻasalaga le atoatoa;
  • Tausiga;
  • Leai se vaega.

Le lelei o SSD:

  • Tau maualuga;
  • Laititi laʻititi (i se tau taugofie, e mafai ona e faʻatau i le 512 GB);
  • Ole numera faatapulaaina o numera o le toe tusi.

E masani lava, o SSD e faʻaaogaina vave le faʻaaogaina o le polokalama faʻaaoga ma tusi mamafa, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o ata vitio ma ata ona faʻasaoina ai lea i le HDD. Mo lenei mafuaaga, e leai se uiga e maua ai se gafatia tele, e sili atu i le totogiina o le afe o rubles. O nei taʻavale e mafai ona ave faʻatasi ma oe i soo se mea, e aunoa ma le fefe i le faʻaleagaina.

I le auala, e tusa ma se numera faatapulaa o le faasologa o le faasologa o mea - o SSD fou ua i ai se fanua tele lava, ma e tusa lava pe i ai se avega i aso taitasi e mafai ona latou galulue mo le tele o tausaga aʻo leʻi amata ona paʻu vave le saoasaoa. O le mea lea, o lenei mea itiiti o se faiga.

Malosiaga ma tau

Malosiaga o le mea lona lua pito taua lea e faalagolago i ai le filifiliga mulimuli. O tulafono e faigofie lava pe a mafai: o le tele o le voluma, o le faʻaititia o le tau i le 1 GB. E tatau ona taofiofia e le mea moni e te fuafua e teu i fafo atu o le masini: multimedia ma isi faila mamafa, e te manaʻo e faʻapipiʻi le pulou, pe teuina ni pepa laiti ma faila faila laiti.

I le avea ai o se tulafono, e maua e le aufaʻasalalau HDD fafo, talu ai ona ua leai se mafaufauga-i totonu o lenei mataupu e sili ona lelei le filifili i totonu o voluma tetele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi nei o le tau masani mo se TB TBD e 3200 rubles, 2 TB - 4,600 rubles, 4 TB - 7,500 ruʻu. Mafaufau pe faapefea e le tulaga lelei (ma le tele, faasolosolo) o faila leo ma faila faila, tuputupu ae o tamaitusi laiti e le talafeagai.

Ae afai e manaʻomia le taʻavale e teu ai faamaumauga, faʻatautaia se faiga faʻaogaina mai le polokalama poo polokalama mamafa e pei o faʻamalosi malolosi / mamanu 3D, ona le tatau ai lea ona e vaʻavaʻai ile SSD. E masani lava o le aofaiga pito i maualalo o taʻavale malo-fafo o le 128 GB, ma o le tau e amata i le 4,500 rubles, ma le 256 GB tau e tusa ma le 7,000 rubles.

O le itu o se avega malo-malo e faapea o le saoasaoa e faalagolago i le gafatia - 64 GB e sili atu ona lemu nai lo le 128 GB, ma, i le isi itu, e sili atu ona lemu nai lo le 256 GB, o lona uiga o le siitaga e le sili atu ona maitauina. O le mea lea, e sili ona lelei le filifilia o se disk i le 128 GB, ma pe afai e mafai ma le 256 GB.

Faʻasologa pepa

Mai le malosi o le avetaavale ma ona faʻamaoniga faaletino. O le tulaga maualuga e taua o le "faʻailoga mea", ma e mafai ona avea ma ni vaega se tolu:

  • 1.8 "- e oʻo atu i le 2 TB;

  • 2.5 "- e oo i le 4 TB;

  • 3.5 "- e oo i le 8 TB.

O filifiliga muamua e lua e laiti ma telefoni feaveaʻi - e faigofie ona e ave faʻatasi ma oe. O le lona tolu o se laulau, ma ua faamoemoe mo le faʻaaoga e aunoa ma se felauaiga. E masani lava e tāua tele le faʻailoga i le faʻatauina o masini faʻaleleia, e pei ona i ai i lenei tulaga e taua le faʻaogaina o le diso totonu i le avanoa avanoa. Ae peitai, o lenei filifiliga o le a taua tele i le filifilia o se avega i fafo.

O mea e sili ona talafeagai e aofia ai le 2.5 "ma le 3.5", ma e eseese i latou nei:

  1. Tau O le tau mo le 1 GB o le 3.5 "sili atu le taugofie nai lo le 2.5", o le mea lea e tutusa le 4 TB disk, e fuafua i le vaega, e ese le tau.
  2. Galuega Faatino. 3.5 "avetaʻavale taʻitaʻia i le suʻega o suʻega, ae ui i lea, e faalagolago i le kamupanī, o le 2.5" le mafai ona sili atu le vave nai lo se 3.5 analog. Afai e televave le vave o le HDD ia te oe, ona vaʻai lea i laulau faʻataʻitaʻiga laulau.
  3. Pauna 2 puʻe faʻatasi ma le lava voluma e mafai ona i ai se eseesega tele e fuafua i le numera fomu. Mo se faʻataʻitaʻiga, 4 TB 2.5 "sili atu i le 250 g, ma le 4 TB 3.5" e mamafa 1000 g.
  4. Noise, pule malosi, faʻamafanafana. O le 3.5 "o le faatulagaga e sili atu le manaia ma e manaʻomia ai le sili atu o malosiaga nai lo le 2.5". O le mea lea, o le tele o le faʻaaogaina o le eletise, o le malosi o le vevela.

Faʻamatalaga masani

O lea uiga, e pei o le ituaiga o atinaʻe, e nafa ma le auala e faʻafesoʻotaʻi le disk i le PC. Ma e lua filifiliga: USB ma le USB Type-C.

USB - O le filifiliga e sili ona lauiloa, ae o nisi taimi e leai se poto masani e mafai ona faʻatau se faʻamau o le tulaga sese. I aso nei, o se tulaga faʻaonaponei ma lata mai nei o le USB 3.0, o lona saoasaoa o le faitau e oʻo atu i le 5 GB / s. Ae ui i lea, i PC matutua ma komepiuta, e foliga mai e le o iai, ma o le USB 2.0 ua faʻaaogaina ma se saoasaoa o le faitau e oʻo i le 480 MB / s.

O le mea lea, ia mautinoa ia iloa pe o lagolagoina e lau PC le USB 3.0 - o le a tele se taimi o le a galue vave ai se disk. Afai e leai se lagolago, o le a mafai ona faʻafesoʻotaʻi se 'avega faʻapitoa i le 3.0, ae o le saoasaoa o le a faʻaitiitia i le 2.0. O le eseesega i tulaga faatauaina i lenei mataupu e leai se aoga i le tau o le disk.

USB Type-C - O se faʻamatalaga fou na foliga mai na o le 2.5 tausaga talu ai. O se standard USB 3.1 ma se ituaiga fesoʻotaʻi Type-C ma e saoasaoa i le 10 GB / s. O le mea e leaga ai, o se fesoʻotaʻiga e mafai ona maua i totonu o komepiuta po o masini komepiuta na faʻatauina pe a uma le 2014, pe afai na vaʻavaʻai e le tagata faʻaaoga le motherboard i se taimi faʻaonaponei o le ituaiga-C. O tau mo le USB Type-C e faigata tele, mo se faataitaiga, 1 TB tau mai le 7000 rubles ma luga.

Filifiliga sili atu

I le faaopoopo atu i le autu autu, e itiiti lava, lea e aafia ai i le isi itu le mataupu faavae o le faʻaoga ma le tau o le 'ie.

Puipuiga mai le susu, pefu, mea faateʻia

Talu ai o le HDD poʻo le SSD i fafo e mafai ona i ai i se nofoaga e le o faamoemoe mo lenei faʻamoemoe, ona i ai lea o le tulaga e ono le mafai ai. O le fatu o le vai poo le efuefu e afaina ai le faagaoioiga o le masini sei vagana ua le atoatoa. HDD faʻatasi ai ma lenei mea o loʻo fefefe foi i le pa'ū, faʻavevesi, faʻavevela, o le mea lea, faatasi ai ma femalagaaiga femalagaaʻi e sili atu ona lelei le faʻatauina o se taavale faʻasalaga.

Telefoni o

O lenei faʻavae HDD e faalagolago i le vave o le a faʻasalalau faʻamaumauga, o le a le maualuga o le pisa, faʻaaogaina o le malosi ma le faʻavevela.

  • 5400rpm - lemu, filemu, talafeagai mo USB 2.0 poʻo le teuina o faʻamatalaga e aunoa ma se faitauga faʻasaga;
  • 7200rpm - o se fuafaatatau paleni mo faailoilo uma, ua fuafuaina mo le faʻaaogaina.

SSD e le o aafia i lenei faʻamatalaga, talu ai e leai ni a latou eletise. I le vaega o le "Avanoa ma le Tau," e mafai ona e maua se faʻamatalaga pe aisea e aʻafia ai le saoasaoa o le galuega i le tele o le malo malo. Vaʻai foʻi i le faitau ma faitau saoasaoa - mo SSD o le malosi lava e tasi, ae o tagata gaosiga eseese, e mafai ona eseese tele. Ae ui i lea, e le tatau ona e tuliloaina le maualuga o le fua faatatau, aua o le faʻaaogaina e le tagata e faʻaalia le eseesega i le va o le averesi ma le maualuga o SSD.

Faʻaaliga

I le faaopoopo atu i lanu eseese, e mafai ona e maua se faʻataʻitaʻiga ma faailoilo e fesoasoani e te malamalama ai i le setete o le diski. Vaavaai i mea o loʻo faia ai le masini. O le metara ua lauiloa e faʻamalosia le vevela nai lo le palasitika, o lea e sili ai ona puipuia mai le vevela. Ma ia puipuia le mataupu mai aafiaga mai fafo, e mafai ona e faʻatau se faʻamatalaga puipui.

Sa matou talanoa e uiga i mea taua e tatau ona faalagolago i ai pe a filifilia se puʻelaʻi malosi i fafo poʻo se taʻavale malo. O se taʻavale lelei ma le faʻatinoga talafeagai o le a fiafia i lana galuega mo le tele o tausaga, o lea e taua ai e leʻo sefe i luga o le faʻatau, ma faʻalatalata atu i ai ma le atoaga o le tiute.