Faʻatonu le alatele ia oe lava

O se mea faapena e pei o le setiina o se uila i aso nei o le taimi lava e tasi o se tasi o auaunaga sili ona taatele, o se tasi o faafitauli e sili ona masani mo tagata e faaaogaina, ma o se tasi o fesili masani i Yandex ma Google search services. I luga o laʻu 'upega tafaʻilagi' ua uma ona ou tusia na sili atu nai lo le faʻaselau faʻatonuga i le auala e faʻapipiʻiina ai le tele o faʻataʻitaʻiga, ma isi firmware ma mo le tele o mea e tuʻuina atu.

Ae ui i lea, e toʻatele e feagai ma se tulaga e le maua ai e le Initaneti soʻo se iuga mo a latou mataupu. O mafuaʻaga mo lenei mea e ono eseese uma lava: o le faufautua i le faleoloa, ina ua uma ona aʻoaʻiina o ia e le pule, fautuaina oe e avea ma se tasi o faataitaiga e le masani ai, mai le toega o mea e te manaʻomia e faʻaumatia; E te fesoʻotaʻi atu i soʻo se kamupani e leai se tasi e iloa pe faʻamatalaina pe faʻapefea ona faʻalauteleina se roea Wi-Fi mo ia. O filifiliga e ese.

I se tasi auala poʻo le isi foi, pe afai e te taʻua o se tagata atamai fesoasoani-komepiuta, o le a foliga mai, a maeʻa ona eli mo sina taimi, e tusa lava pe muamua ona feiloai ma lenei router ma lau kamupanī, o le a mafai ona faʻatulagaina le fesoʻotaʻiga talafeagai ma le laina eletise. E faapefea ona ia faia? I se tulaga lautele, e faigofie lava - ua lava le iloa o mataupu faavae ma malamalama pe o le a tonu le faʻatulagaga o se alalaupapa ma po o le a le mea e manaʻomia ona fai ina ia mafai ai.

O le mea lea, e le o se faʻavae mo le faʻatulagaina o se faʻataʻitaʻiga faapitoa o se telefoni feaveaʻi, ae o se taʻiala mo i latou e fia iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi soʻo se alalaupapa mo soʻo se Initaneti lava ia.

O faʻamatalaga auiliiliga mo ituaiga faʻatau ma kamupani e mafai ona e mauaina iinei.

Faʻatulaga se alalaupapa o soʻo se faʻataʻitaʻiga mo soʻo se 'auʻaunaga

E tatau ona fai ni tautalaga e uiga i le ulutala: e tupu ai le faʻatulagaina o se alalaupapa o se ituaiga faapitoa (aemaise lava mo ni taʻaloga e le masani ai pe faʻaulu mai mai isi atunuu) mo se tagata e tuʻuina atu faapitoa e le mafai ona faʻatonu. E i ai foi se faaletonu, poo nisi mafuaaga i fafo - faafitauli i le cable, eletise eletise ma piriota, ma isi. Ae, i le 95% o mataupu, malamalama i mea ma pe faʻapefea ona galue, e mafai ona e faʻapipiʻi mea uma e tusa lava po o le a le masini ma o le kamupani e tuʻuina atu auaunaga i luga ole Initaneti.

O le mea lea, mai le mea o le a tatou faia i lenei taʻiala:
  • E i ai le matou taʻavale faigaluega e manaʻomia ona faʻatautaia.
  • E i ai se komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti (faʻafesoʻotaʻi, o le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafailagi o loʻo faʻapipiʻi ma galue e aunoa ma se alatele)

Matou te iloa le ituaiga o fesoʻotaʻiga

E mafai ona e iloa poʻo le a le ituaiga o fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina e le tagata e saunia. E mafai foi ona maua lenei faʻamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani e maua ai le avanoa i le Initaneti. O le isi filifiliga, pe afai o le fesoʻotaʻiga ua uma ona faʻatautaia i luga o le komepiuta lava, e iloa ai le ituaiga o fesoʻotaʻiga.

O ituaiga masani masani o le PPPoE (mo se faataitaiga, Rostelecom), PPTP ma le L2TP (mo se faataitaiga, Beeline), Dynamic IP (IP viia IP, faataitaiga, Online) ma le Static IP (tuatusi tuatusi IP - e masani ona faʻaaogaina i nofoaga autu).

Ina ia iloa pe o le a le ituaiga fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina i luga o se komepiuta o loʻo i ai, e lava le alu i le lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o le komepiuta ma se fesoʻotaʻiga vavalalata (i le Windows 7 ma le 8 - Faʻamatalaga Puipuia - Network and Sharing Center - Suiga suiga o le adapter i Windows XP - Panel Pulega - Sootaga Fesootaiga) ma vaʻai i fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga vavave.

Variants o mea o le a tatou vaʻaia i se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi e pei o mea nei:

Lisi o fesoʻotaʻiga

  1. E tasi se tasi LAN sootaga e malosi;
  2. O le gaioiga o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale ma o le tasi le fesoʻotaʻiga maualuga, fesoʻotaʻiga VPN, e le afaina tele le igoa, e mafai ona taʻua o soʻo se mea, ae o le manatu o le maua o le Initaneti i luga o lenei komepiuta e faʻaogaina ai nisi o fesoʻotaʻiga e tatau ona tatou iloa mo le faʻatulagaga mulimuli a se routa.

I le tulaga muamua, atonu matou, e foliga mai, e feagai ma le fesoʻotaʻiga e pei o le Dynamic IP, poʻo le IP faʻapitoa. Ina ia iloa, e tatau ona e vaʻavaʻai i meatotino o se faʻalapotopotoga a le eria. Kiliki i luga o le faʻaoga fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma le kī saʻo o le kio, kiliki "Āiga". Ma, i le lisi o vaega o loʻo faʻaaogaina e le fesoʻotaʻiga, filifili le "Initaneti Faʻainitaneti Version 4 IPv4" ma toe kiliki "Āiga". Afai tatou te vaʻaia i meatotino o loʻo faʻapipiʻiina le tuatusi IP ma tuatusi DNS, o lona uiga ua tatou maua se sootaga IP malosi. Afai ei ai ni fuainumera iina, ona matou maua lea o se tuatusi o le numera ma o nei fuainumera e tatau ona toe tusia i se mea mo le faʻatulagaga mulimuli a le uila, o le a aoga pea.

Ina ia faʻapipiʻi le alalaupapa, o le a e manaʻomia le faʻaogaina o le fesoʻotaiga o le IP.

I le tulaga lona lua, o loʻo i ai se isi ituaiga o fesoʻotaʻiga. I le tele o tulaga, o le PPPoE, PPTP poʻo le L2TP. Ina ia iloa tonu le ituaiga o fesoʻotaʻiga o loʻo matou faʻaaogaina, toe fai, matou te mafai i meatotino o lenei fesoʻotaʻiga.

O le mea lea, i ai faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o fesoʻotaʻiga (matou te manatu o loʻo i ai au faʻamatalaga e uiga i le saini ma le upega tafailautusi, pe afai e te manaʻomia ia latou avanoa i le Initaneti), e mafai ona e alu saʻo i le nofoaga.

Fesoʻotaʻi le router

Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi le alalaupapa i le komepiuta, sui tulaga o le soʻotaga a le eria ina ia maua ai le tuatusi IP ma le DNS. E uiga i le mea o loʻo i ai nei nofoaga, na tusia i luga pe a oʻo mai i fesoʻotaʻiga ma se tuatusi IP ma le malosi.

Tulaga elemene mo toetoe o soo se alalaupapa

O le tele o tagata taʻavale o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu o fesoʻotaʻiga na sainia e le LAN poʻo le Ethernet, ma le isi mea na sainia e le WAN poʻo le Initaneti. I totonu o se tasi o LAN e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le kela, o le isi pito o le a fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga talafeagai o le keli kesi o le komepiuta. Ua fesoʻotaʻi le uaea o lau Initaneti i le 'upega tafaʻilagi. Faʻafesoʻotaʻi le router i le eletise.

Taitaiina o le Wi-Fi Router

O nisi o faʻataʻitaʻiga o tagata e faʻaaogaina i totonu o le pusa faʻapipiʻi faʻatasi ma polokalama faʻapipiʻi ua fuafuaina e faʻafaigofie ai le faagasologa o le faʻatulagaina o le alatele Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le tele o tulaga, o lenei polokalama e fesoasoani tele i le fetuunaiga o le fesoʻotaʻiga i ofisa autu o le feterale. O le a tatou faʻapipiʻiina le alatele i le lima.

Toeitiiti lava o rone uma ei ai le fausiaina o le vaega o le pulega e mafai ai ona maua uma avanoa talafeagai. Ina ia ulufale i ai, ua lava le iloa o le tuatusi IP lea e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi ai, saini ma upu faʻaulu (pe a fai e faʻaumua e se tagata le uili, e fautuaina e toe faʻafesoʻotaʻi ona faatulagaga ile fausaga fale, lea e masani lava o le RESET button). E masani lava, o lenei tuatusi, igoa ole igoa ole igoa ma le upega tafailautusi e tusia i luga o le uila lava ia (i luga o le mea faapipii i tua) poo le tusiga na o mai ma le masini.

Afai e leai se faʻamatalaga faapena, ona mafai loa lea ona faʻapipiʻi le tuatusi o le alalaupapa e pei ona taua i lalo: amata le laina o le tulafono (faʻapipiʻi ua fesoʻotaʻi le router i le komepiuta), ulu i le poloaiga ipconfig, ma vaʻai i le faitotoa autu mo le fesoʻotaʻi i se fesoʻotaiga i le lotoifale poʻo le Ethernet - o le tuatusi o lenei faitotoʻa o le tuatusi o le router. E masani lava o le 192.168.0.1 (Taʻutaʻu-D-Link) poʻo le 192.168.1.1 (Asus ma isi).

E tusa ai ma le faʻamaumauga ma le upega tafailagi e ulufale ai i le laina o le pulega a le router, o lenei faʻamatalaga e mafai ona suʻe i le Initaneti. O filifiliga sili ona taatele o:

UlufaleMotugaafa
pulepule
pule(leai)
pulepasi
pule1234
pulepassword
aʻapule
Ma isi ...
 

I le taimi nei, pe a matou iloa le tuatusi, saini ma le upega tafailagi, matou te lafoaia so o se masini ma ulufale i le tuatusi o le uila i totonu o le pusa o le tuatusi, i le faasologa. A latou fesiligia i matou, ulufale i le initaneti ma le upega tafailautusi e faʻaoga ai ona tulaga ma alu i le itulau o le pulega.

O le a ou tusitusi i le isi vaega e uiga i le mea e fai i le isi, ma pe o le a le faʻatulagaga o le uʻu lava ia, mo le tasi tusiga ua lava lea.