Toe maua mai savali na lafoina i Skype

Aʻo galue i luga o Skype, ei ai taimi e faʻasese ai e se tagata faʻaletonu se feʻau taua, poʻo se faʻasalalauga atoa. O nisi taimi e mafai ona faʻaleagaina ona o le tele o faʻaletonu o le polokalama. Sei o tatou aʻoaʻoina auala e toe faʻaleleia ai faʻamatalaga na lafoina, poʻo savali a le tagata lava ia.

Tagaʻi i le Database

Ae paga lea, e leai ni meafaigaluega na fausia i le Skype e mafai ai e oe ona matamata i le lafoina o faʻasalalauga poʻo le faalēaogāina o le tape. O le mea lea, ina ia toe faʻaleleia savali, e tatau lava ona tatou faʻaaogaina le polokalama tʻatolu.

Muamua lava, e tatau ona tatou o atu i le pusa lea o loʻo teuina ai data o Skype. Ina ia faia lenei mea, e ala i le faʻaogaina o le autu autu i luga o le Win + R keyboard, matou te taʻua le matala o le "Run". Ulufale i ai le poloaiga "% APPDATA% Skype", ma kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lena, matou te agai atu i le pusa lea o loʻo i ai le telefoni faʻamatalaga Skype. I le isi itu, alu i le faʻailoga o loʻo i ai le igoa o lau talaaga, ma vaai mo le faila Main.lala iina. O loʻo i totonu o lenei faila lau fesoʻotaʻiga ma tagata faʻapipiʻi, faʻafesoʻotaʻi, ma le tele o mea e teuina e fai ma faʻamaumauga SQLite.

O le mea e leaga ai, o polokalama masani e le mafai ona faitauina lenei faila, o lea e tatau ai ona e gauai atu i falemaʻi faʻapitoa e galulue i le database SQLite. O se tasi o meafaigaluega aupito sili ona talafeagai mo tagata e le o saunia-faʻapitoa o le faʻaopoopoga o le browser Firefox, le SQLite Manager. Ua faʻapipiʻiina i le auala masani, pei o isi faʻaopoopoga i lenei masini.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻaopoopoga, alu i le vaega "Meafaigaluega" o le lisi o mea e suʻe i ai, ma kiliki i le "SQLite Manager" mea.

I le faʻalauteleina o le faamalama e tatala, alu i le lisi autu "Database" ma le "Fesoʻotaʻi Fesootaiga".

I le faʻamatalama o le tagata suʻesuʻe, ia mautinoa ia filifili le filifiliga "Filifiliga uma".

Suʻe le faila main.db, e uiga i le auala lea na taʻua i luga, filifili ai, ma kiliki i le "Tatala" le faamau.

I le isi itu, alu i le tab "Faʻamalie fesili".

I le faamalama mo le ulufale atu i talosaga, kopi kopi nei:

filifili talanoaga.id o le "ID o fesoʻotaʻiga";
talanoaga.displayname o le "Tagata Auai";
messages.from_dispname o le "Tusitala";
('% d.% m.% Y% H:% M:% S, feʻau savali,' unixepoch ',' taimi faʻatulagaina ') o le Taimi;
feau.body_xml o le "Upu";
mai talanoaga;
fesoʻotaʻi i totonu o savali i conversations.id = messages.convo_id;
faʻatonu e savali.timampamp.

Kiliki le mea i le pepa o le "Run query" button. A maeʻa lena, o le lisi o faʻamatalaga e uiga i feau a tagata faʻapipiʻi. Ae, o le savali lava ia, e le mafai ona faasaoina e fai ma faila. O le a le polokalama e fai ai lenei mea o le a matou mauaina atili.

Vaʻavaʻai i faʻamatalaga lafoina i le SkypeLogView

O le a fesoasoani e matamata i mea o loʻo faʻaaoga ai le telefoni SkypeLogView. O lana galuega e faʻavae i le suʻeina o mea o loʻo i lau pusa faʻamatalaga i Skype.

O lea, taʻavale le faʻaogalagi SkypeLogView. Suʻe manuia i le lisi o mea autu "File" ma le "Filifili se faila i mekasini."

I le pepa e tatala ai, ulufale i le tuatusi o lau tusi talafaamaumau. Kiliki i le "OK" button.

O se tagalaau savali e tatala. Kiliki i le mea tatou te mananao e toe faʻafoisia, ma filifili le filifiliga "Faʻasaʻo le mea ua filifilia".

O se faamalama e tatalaina, o fea e te manaʻomia e taʻu ai pe o fea tonu e teu ai le faila o le savali i le faatulagaga o tusitusiga, faʻapea foi ma le igoa o le a taʻua ai. Iloilo le nofoaga, ma kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai ni auala faigofie e toe faʻaleleia ai savali i Skype. O i latou uma lava e faigata tele mo se tagata e leʻi saunia. E sili atu le faigofie i le naʻo le vaʻaia lelei o le mea tonu e te faʻamateʻaina, ma, i se tulaga lautele, oa gaoioiga e te faia i le Skype, nai lo le faʻaaluina o itula e faʻalagolago i le toe maua o se feʻau. E le gata i lea, o le faʻamautinoa e mafai ona toe faʻaleleia se savali patino, o le ae le maua lava.