O le faaiuga o le lagolago aloaia a le polokalama faʻaogaina Windows 7

E tele mafuaʻaga mo le manaʻoga e faafou le BIOS. E mafai e tagata Aptop laptop, pe a manaʻomia, ona faʻatulagaina se faʻamalama fou fou. E ui lava i le leai o ni faʻafitauli, i le taimi o le faʻaleleia e te manaʻomia e matua faʻaeteete ma faʻaeteete, ina ia le mafai ona faʻalavelaveina ni mea faʻaletonu.

Faʻafouina BIOS i le komepiuta Acer

O le tele o taimi, e filifili tagata e faia le faʻamatalaga mo mafuaʻaga nei:

  • Suia le faagasologa lea e manaʻomia ai se atigi pusa fou;
  • Faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu fafo ma le mana e manatua ai le sili atu i le mafai gafatia o le potopotoga BIOS o loʻo iai nei;
  • I le faagasologa o le faʻaleleia o le PC, mo le faʻatulagaina o galuega o elemene e manaʻomia ai le sili atu o le mafai gafatia;
  • Ina ia pasi luga se kata vitio po o se masini komepiuta; pe afai o le faʻamaumauga lata mai o le atigi na faʻaleagaina.

O lenei tusiga o loʻo faamatalaina auala e faʻafouina ai le BIOS i luga o se komepiuta Acer, o le faatinoga lea e te gaosia i lou lava faʻalavelave ma faʻalavelave!

E taua le matauina e tatau ona amataina sea faagasologa e ala i le fuafuaina o le taimi nei ma maua ai se fale lata mai. E le gata i lea, o nisi faʻamatalaga auiliili mo le faʻafouina o le atigi o le a faʻamatalaina faatasi ma fautuaga ile auala e faʻapipiʻi lelei ai le BIOS.

Laasaga 1: Iloiloina ua faʻaaogaina BIOS Build

E tele auala e matamata ai i ia ituaiga faʻamatalaga, lea e mafai ona e filifilia le sili ona talafeagai mo oe lava:

  1. Tatala le lisi "Amata"tamoe "Laina o poloaiga", ulufalemsinfo32ma kiliki Ulufale. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se faamalama "Faamatalaga o le Faigaluega"lea e te manaʻomia e maua ai se faʻamatalaga o faʻamatalaga BIOS.
  2. E ala i le laina lava lea e tasi, e mafai ona e ulufalefaʻatonutonuA maeʻa, o le ae avanoa i le faatonu o le resitala, ma e alu i le lisiHKEY_LOCAL_MACHINE HARDWARE DESCRIPTION BIOS. O le itu taumatau o le faamalama o loʻo faʻaalia ai le faʻamoemoe o le resitara, lea e te manaʻomia e kiliki ai le laina "BOSOSOSIA". O faʻamatalaga o le a faʻaalia ma lau numera.
  3. Toe amata le masini ma pe a uma le mata muamua o le lauulu ma le logo o le motherboard, tataʻi F2 e ulufale ai i le BIOS lava ia. Kiliki le lisi "Autu" ma tatala "Faamatalaga o le Faigaluega"lea o le a faʻaalia ai le firmware o loʻo i ai nei. O lenei fanua o le a valaau "Toe Iloilo BIOS", "Faiga Faʻavae BIOS" poʻo le tutusa, faalagolago i le faʻamaumauga.

    Vaʻai foi: Ulufale le BIOS i le komepiuta Acer

  4. E mafai ona e faʻaaoga polokalame faʻapitoa e faʻaalia ai uiga o se komepiuta. O se tele naua o mea aoga, ae mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ave le polokalame Speccy. A maea le faʻapipiʻi ma le tatalaina, kiliki i luga o le laina "Tinapaina", ona i ai lea i le itu taumatau o le faamalama o le a tatalaina ai faʻamatalaga lautele, i lalo o le tusiga "BIOS" o ona faʻaiʻuga o le a faʻaalia.

Laasaga 2: Tikiala le faila Firmware BIOS

Muamua lava, e tatau ona maitauina o le siiina mai o faila faila e tatau ona faia naʻo le punavai aloaia o se tagata gaosi mea patino o le tasi poʻo le isi vaega. I lenei tulaga, e tatau ona e alu i le punaoa mai Acer ma fai taga nei i:

Alu i le itulau lagolago o le ofisa aloaia Acer

  1. I le faamalama o le masini e tatala ai, ia maua le faila faafou manaʻomia i se tasi o auala e lua: ulufale i le numera o le komepiuta po o le filifili ma le lima le masini, faamaoti le vaega komepiuta, faasologa ma faataitaiga.
  2. I le itulau e sosoo ai, faʻamalamalama lau OS, ona kiliki lea i le pito i luga o le agavale o le faʻamatalaga "BIOS / Firmware". I le lisi faʻasalalau, o le a faʻaalia uma lomiga o loʻo i ai i le aso faʻapipiʻi, lea e filifilia ai le mea talafeagai ma kiliki le ki. Tatalo.
  3. A maeʻa ona tuʻuina atu le archive i le komepiuta, faʻaaogaina ma maua i totonu o le Windows folder. O lenei pusa e aofia ai le faila fou, sainia e le tala talafeagai.

    Aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻi, tapuni polokalama uma ma faʻamalo le antivirus ina ia le faʻapogai le faʻaaogaina o le masini ma faʻavave le toe faʻaleleia o le polokalama.

  4. Faʻatoʻa le faila faila ma faʻatali e tapuni le komepiuta.
  5. Pe a amata le faiga, o le a otometi lava ona sui i le setete mode ma o le a faʻatulaga le faʻaleleia o le atigi fou, lea o le a alu pe a ma le 15 sekone.
  6. Ona toe faʻafou lea o le PC ma o le ae manaomia le taomiina o le ki F2 i le amataga, e alu i tulaga BIOS ma ia mautinoa o le faʻamau ma le faʻamatalaga e uiga i le faʻapotopotoga ua uma ona avea ma se fou fou.

Manatua! E taua le matauina o le filifiliga pito sili ona talafeagai o le faʻaleleia o le faʻatulagaina o faʻamatalaga. O lona uiga, pe afai o loʻo e fausia le 1.32, ma le 1.5, 1.36, 1.37 ma le freshest 1.38, ona sili atu lea ona faʻapipiʻi le isi vaega muamua pe'ā uma oe, faatino uma taualumaga o loʻo i luga, siaki pe a foia le faafitauli. Afai e leai, e mafai ona e sii mai le isi fomaʻi e sosoo ai.

Faʻaopoopoina o le BIOS

O lenei faiga e tatau ona fai pe afai o le faila o faila masani ua faaleagaina ma e manaʻomia ona toe faʻaleleia. Mo nei faʻamoemoega, o le ae manaʻomia le faʻatinoina o mea uma o loʻo i luga i laasaga 1 ma le 2 o le faʻatinoga, ae i le taimi o le siiina mai o le faila o faʻamaumauga e te manaʻomia e maua mai ai le lava kopi e pei ona e iai. O isi mea uma e faia i le auala lava e tasi.

I nisi tulaga, o tagata Acer e i ai le manao e toe foʻi le firmware i le lomiga muamua. O lenei mea o le a le aoga, aua o le faiga o le a na o se mea sese lava i le faagasologa o ia manipisi ma o le a manaʻomia ai le faʻatauina o se fale e sili atu ona lata mai.

Faʻamālōlōina o le komepiuta pe afai e le o faʻatulaga lelei le firmware

Afai mo nisi mafuaaga i le faagasologa o le faʻatulagaina sa i ai se faʻalavelave faʻaletonu poʻo soʻo se isi tulaga na mafua ai le le atoatoa o le polokalama, mulimuli i se tasi o faatonuga i lalo:

  1. O lenei filifiliga e fetaui lelei mo gaioiga mai Acer, e le o le BIOS e le UEFI (e mafai ona e aoao e uiga i lenei mea i le tekonolosi o le masini poo luga o le upega tafaʻilagi aloaia). O lea la, download le version firmware version, tatala le archive ma kopi le faila DOS i se masini komepiuta FAT32 ua uma ona faatulagaina. Faʻaofi i totonu o se komepiuta e le o galue, faʻaofu i lalo ia ki Fn + Esc ma ao taofimau i latou, ia faʻaaoga le mana. O nei ki e tatau ona teuina mo le tusa ma le 30 sekone seia maeʻa le polokalama, i le faagasologa o le a toe faʻaleleia ai le polokalama.
  2. Afai o oe o loʻo umia le ata fou o le komepiuta Eyser, ona pau lea o le auala mai le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi lea o le nofoaga autu e toe faʻaauau ai le faʻaogaina o le masini. O le mea moni e faapea o le faʻasalaga e mafai ai e oe ona faʻasese le komepiuta, faʻasaga le processor mai le motherboard, faʻapipiʻi i totonu o se polokalama faʻapitoa e faʻaumatia le masini faʻapipiʻi ma le lolovaia fou.

Manatua! Ina ia aloese mai le liliu o lau masini i se "piliki", ia matua usitai i faatonuga i lenei tusiga ma ia 100% mautinoa o le faafouga e talafeagai.

Faaiuga

I soo se tulaga, i se faagasologa manuia, o le a mautinoa e le sili atu le leaga o lau komepiuta. Ae o le aveeseina o le faafitauli, lea na filifili ai e faafou le BIOS, atonu e le tupu. O le mea moni o loʻo i ai le tele o isi mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi, faʻamaʻi pe le lelei le lelei o avetaavale, faʻamalositino, poʻo le leaga o le fausiaina o le polokalama faʻaogaina e aafia ai le maualalo o le faatinoga o se komepiuta Acer.