Faʻaopoopoina se puʻupuʻu i le Windows 10

O se puʻupuʻu se vaega taua o soʻo se komipiuta faʻaonaponei, e aofia ai le tasi o loʻo taʻalo i luga o le polokalama o le Windows 10. Ae peitaʻi, o nisi taimi e le lava le avanoa i luga o le PC ma e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi se isi avega. Matou te faʻamatalaina mulimuli ane i lenei tusiga.

Faʻaopoopo le HDD i le Windows 10

O le a tatou faʻaaogaina le autu o le faʻafesoʻotaʻi ma le faʻapipiʻiina o se puʻupuʻu fou i le leai o se mea tuai ma faʻaaogaina atoa. Afai e te fiafia i ai, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le toe faʻaleleia o le Windows 10. O le a faʻaogaina uma filifiliga i le faʻaopoopoina o se taavale faʻatasi ma se faʻaoga o loʻo iai.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 10 i le PC

Filifiliga 1: Taavale malosi fou

E mafai ona vaeluaina le HDD fou i ni vaega se lua. Peitai, e tusa lava ma lenei mea i le mafaufau, o le laasaga lona lua e le faʻamaonia ma i nisi mataupu atonu e le o iai. I le taimi lava e tasi, o le faʻatinoga o le disk e tuusaʻo lava i lona tulaga ma le tausisia o tulafono pe a faʻapipiʻi i se PC.

Laasaga 1: Fesootai

  1. E pei ona taʻua muamua, e manaʻomia le fesoʻotaʻiga muamua i le komepiuta. O le tele o masini faʻaonapo nei, e aofia ai komepiuta, ei ai le SATA interface. Ae e iai foi isi ituaiga, e pei ole IDE.
  2. I le amanaʻiaina o le atinaʻe, o le disk e fesoʻotaʻi atu i le motherboard ma le fesoasoani o se uaea, o ona faʻaaliga na faʻaalia i le ata o loʻo i luga.

    Manatua: Tusa lava poo le a le fesoʻotaʻiga, e tatau ona faia le faʻatinoga ma le malosiaga.

  3. E taua tele le faʻapipiʻi lelei o le masini i se tulaga tofi se tasi i se vaega faapitoa o le mataupu. A le o lena, o le vibration e mafua mai i le faʻaogaina o le disaseti e mafai ona afaina ai le faatinoga i le lumanaʻi.
  4. O le komepiuta e faʻaaogaina se puʻupuʻu vaivai ma faʻapipiʻiina e masani ona le manaʻomia le toe faʻaaogaina o le mataupu. Ua faʻapipiʻiina i totonu o le vaega ua atofaina mo lenei faʻamoemoe ma ua faʻamautuina i se fausaga uʻamea.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻasese se komepiuta

Laasaga 2: Faʻatonu

I le tele o tulaga, a maeʻa le faʻaogaina o le disk ma amataina le komipiuta, o le a faʻapipiʻi aunoa e le Windows 10 ma faʻaogaina mo le faʻaaogaina. Ae ui i lea, o nisi taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le leai o se faailoga, mo lona faʻaalia e tatau ona faia ni faʻaopoopoga faʻaopoopo. O lenei ulutala na faʻaalia e matou i se isi tusitusiga i luga o le saite.

Faitau atili: Faʻapefea ona amataina se puʻupuʻu

A maeʻa le amataina o le HDD fou, e tatau ona e fatuina se fou fou ma e mafai ona mafaufau lelei lenei faiga. Ae ui i lea, e tatau ona faia faʻataʻitaʻiga faaopoopo e aloese ai mai faafitauli. Aemaise lava, pe afai e iloa ni faaletonu pe a faʻaaoga le masini.

Vaʻai foi: Faʻamatalaga o se puʻupuʻu i le Windows 10

Afai, a maeʻa le faitauina o le tusi lesona ua faʻamatalaina, e le lelei le galue o le disasi pe ua le atoatoa foi le iloa mo le polokalama, faitau faʻamatalaga faʻafitauli.

Faʻamatalaga: E le galue le disiki i le Windows 10

Faʻasili 2: Vaavaʻalele

I le faaopoopo atu i le faʻapipiʻiina o se puʻe fou ma faʻaopoopoina se numera o le lotoifale, o le Windows 10 e mafai ai e oe ona fatuina masini komepiuta e fai ma faila faila e mafai ona faʻaaogaina i nisi polokalame e teu ai faila faila ma e oʻo lava i faiga faʻaogaina. I le auiliiliga e mafai ai, o le foafoaga ma le faʻaopoopoga o sea ituaiga o talanoaga o loʻo talanoaina e i tatou i se isi faʻasalaga.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻaopoopo ma fetuʻunaʻi se masini malulu
Faʻapipiʻi le Windows 10 i luga atu o le matua
Faʻasili Disk Hard Virtual Disk

O le faʻamatalaga faʻamatalaina o le avega o le tino e aoga atoatoa e le gata i le HDD, ae o masini malo-malo (SSD). Pau lava le eseʻesega iinei e oʻo mai i le faʻaaogaina ma e le fesoʻotaʻi atu i le faʻatautaia o le faiga faʻaogaina.