Aveesea o le Faaaogaina oona

Macros o se meafaigaluega mo le fatuina o tulafono i totonu o Microsoft Excel e mafai ona faʻaitiitia le taimi e faʻatumu ai galuega e ala i le faʻaaogaina o le faagasologa. Ae i le taimi lava e tasi, o macros o se punavai o le faʻafitauli e ono mafai ona faʻaaoga e tagata osofaʻa. O le mea lea, o le tagata faʻaaoga i lona lava tulaga lamatia ma le lamatiaga e tatau ona filifili e faʻaaoga lenei uiga i se mataupu faapitoa pe leai foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le o mautinoa e ia le faʻamaoni o le faila, e sili atu le le faʻaaogaina o masini, aua e ono mafua ai ona aʻafia le komepiuta i le tulafono leaga. Ona o lenei mea, ua saunia ai e le au atinaʻe se avanoa mo le tagata e faʻaaogaina ai le filifiliga e uiga i le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o masini.

Faʻamaonia pe faʻamalosi macros e ala i le lisi o le fausiaina

O le a tatou tulimatai atu i le faiga o le mafai gafatia ma le gafatiaina o macros i le sili ona taʻutaʻua ma lauiloa mo le taimi nei o le polokalame - Excel 2010. O le a tatou talanoa atili i le auala e faia ai lenei mea i isi lomiga o le talosaga.

E mafai ona e mafai pe faʻamalosi macros i totonu o Microsoft Excel e ala i le lisi o le fausiaina. Ae, o le faafitauli o le le mafai lea ona le lelei le lisi. Ina ia mafai ai, alu i le "File" tab. Le isi, kiliki le mea "Filifiliga".

I le faʻamaufaʻailoga matala e tatala, alu i le vaega o "Tape Settings". I le vaega tonu o le faamalama o lenei vaega, siaki le atigipusa i tafatafa o le mea "Developer". Kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lena, o le "Faʻapupula" o le faʻaaliga o loʻo i luga o le lipine.

Alu i le tab "Faʻapupula". I le itu taumatau o le lipine o le Macros set box. Ina ia mafai pe faʻamalosi macros, kiliki i le "Macro Security" button.

O le faamalama o le Ofisa o le Puipuiga Puipuia e tatalaina i le vaega Macros. Ina ia mafai ai e macros, ona faʻagasolo le fesuiaiga i le "Faʻasao mea uma." Tulaga. Ae ui i lea, e le fautuaina e le na te faia le galuega le faia o lenei gaioiga mo mafuaaga saogalemu. O le mea lea, o mea uma lava e faia i lou lava faʻalavelave ma faʻalavelave. Kiliki le ki "OK", lea o loʻo i le pito i lalo taumatau o le faamalama.

E i ai foi le malosi o Macros i le lava lava faamalama. Ae, e tolu filifiliga mo le tapunia, o se tasi e tatau i le tagata ona filifili e tusa ai ma le tulaga e ono lamatia ai:

  1. Taofia masini uma e aunoa ma se faʻamatalaga;
  2. Taofia masini uma i le faʻamatalaga;
  3. Taofia masini uma seʻi vagana ai masini ua sainia e le numera.

I le mataupu mulimuli, o masini o le ai ai se saini numera o le a mafai ona faia galuega. Aua nei galo e taomi le "OK" button.

Faʻamaonia pe faʻamalosi macros e ala ile faatulagaga o polokalama

O loʻo i ai se isi auala e mafai ai ma faʻamaonia masini. Muamua, alu i le vaega "File", ona kiliki lea i le "Faʻamasinoga,", pei o le tulaga o le aofia ai o le lisi o le aufaʻatasi, lea na matou talanoaina e uiga i luga. Ae, i le faamalama o mataitusi e tatala, tatou te le o alu atu i le "Tape setting" item, ae i le "Mea mo Pulega Pulega". Kiliki i le "Polokalama Faʻamatalaga mo le Faʻasaoina o le Puipuiga o le Nofoaga"

O le matala o le Ofisa Tutotonu o le Puipuiga malu, e matala, lea na matou faimalaga i le lisi o le fausiaina. Alu i le vaega "Macro seti", ma mafai ai pe faʻamaonia macros i le auala tutusa e pei ona latou faia i le taimi mulimuli.

Faʻasaga pe faʻamaonia macros i isi lomiga o Excel

I isi lomiga o Excel, o le taualumaga mo le le mafai ona faʻaaogaina macros e ese mai le algorithm o loʻo i luga.

I le fou, ae e le masani le lomiga o Excel 2013, e ui lava i ni eseesega i le atinaʻe o talosaga, o le taualumaga mo le gafatia ma le le gafatia o macros e mulimuli i le algorithm tutusa e pei ona faamatalaina i luga, ae mo uluai lomiga e ese lava.

Ina ia mafai ai pe faʻamalosi macros i Excel 2007, faatoa tatau lava ona e kilikiina le logo o le Microsoft Office i le pito i luga tauagavale o le faamalama, ona i lalo o le itulau e tatala, kiliki i le "Filifili" button. O le isi, o le matala o le Ofisa Tutotonu o le Puipuiga Puipui, ma isi gaioiga e mafai ai ma faʻaaogaina macros e toetoe lava a tutusa ma faʻamatalaina mo Excel 2010.

I Excel 2007, ua lava le na o le alu i mea autu o le "Meafaigaluega", "Macro" ma le "Saogalemu". A maeʻa lena, o le a tatala se faamalama lea e te manaʻomia e filifili ai se tasi o le maualuga o le eletise: "Maualuga", "Maualuga", "Medium" ma "Low". O nei faʻamaufaʻailoga e fetaui lelei ma masini o faʻasologa mulimuli ane.

E pei ona mafai ona e vaʻai, ia aofia ai macros i lomiga lata mai o Excel e sili atu le faigata nai lo itulau na muamua atu o le talosaga. E mafua lenei mea i le tulafono a le atinaʻe e faʻalautele le tulaga malupuipuia o le tagata faʻaoga. O le mea lea, o macros e mafai ona faʻatagaina e na o se tagata e sili atu pe itiiti ifo foi le "alualu i luma" o ia lea e mafai ona iloilo faʻamaonia le lamatiaga o gaioiga ua faia.