Faʻatūina se faila lē vaaia i le Windows 10

O le au atinaʻe o le polokalama o le Windows 10 e lē maua ai le tele o meafaigaluega ma galuega e natia ai faʻamatalaga mai isi tagata faʻaoga komepiuta. O le mea moni, e mafai ona e fatuina se isi teugatupe mo tagata taʻitoʻatasi, faʻapipiʻi upu o upu ma faʻagalo e uiga i faafitauli uma, ae e le o taimi uma e tatau ai ma tatau ona faia lenei mea. O le mea lea, na matou filifili ai e tuʻuina atu ni faʻamatalaga auiliili mo le fatuina o se pusa le vaaia i luga o le komepiuta, lea e mafai ona e teu ai mea uma e te le manaʻomia e vaʻavaʻai i isi.

Tagai foi:
Fausiaina o tagata fou i le lotoifale i le Windows 10
Suʻe i le va o faʻamatalaga faʻamatalaga i le Windows 10

Faʻatino se faila le vaaia i le Windows 10

Tau lava ina ia e maitauina o le tusi tusi o loʻo faʻamatalaina i lalo e naʻo le faʻasalalauga tuʻuina i luga o le komepiuta, talu ai o le ata manino e nafa ma le faʻaalia o le mea. Afai o le pusa o loʻo i se isi nofoaga, o le a faʻaalia e ala i faʻamatalaga lautele.

O le mea lea, i sea tulaga, na pau lava le tali o le a natia ai le elemene e faʻaaoga ai meafaigaluega. Ae ui i lea, faatasi ai ma le malamalama lelei, soʻo se tagata faʻaaogaina o loʻo iai se PC e mafai ona maua lenei lisi. O faʻamatalaga auiliiliga mo mea natia i le Windows 10 e mafai ona maua i totonu o la tatou isi tusiga i le sootaga lea.

Faitau atili: Faʻasalalau foliga i le Windows 10

E le gata i lea, o le ae nanaina nusipepa pe afai o loʻo faʻaalia nei a latou faʻaaliga. O lenei autu e tuuto atu foi i se isi mea i luga o la tatou upega tafaʻilagi. Tau lava o mulimuli i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i ai ma o le ae mautinoa lava manuia.

Faʻamatalaga: Puʻeina o faila natia ma foliga i le Windows 10

A uma ona e lafi, o oe lava e le mafai ona vaʻai i le faila na fatuina, o lea pe a tatau ai, oe manaʻomia le tatalaina o tusi faʻailoa natia. E faia lenei mea i ni nai kiliki, ma faitau atili e uiga i lenei mea. Matou te liliu saʻo atu i le faʻatinoga o le galuega na faʻavae i le asō.

Faʻamatalaga: Faʻaalia o laupepa natia i le Windows 10

Laasaga 1: Fausia se faila ma faapipii se faʻamalama malamalama

Muamua e tatau ona e fatuina se atigipusa i luga o lau papamaa ma tuu i ai se faailoga faapitoa e le mafai ai ona vaaia. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Kiliki i luga o se avanoa avanoa o le komepiuta ma le LMB, faʻagasolo le peʻa i le mea "Fausia" ma filifili "Faila". E tele isi metotia mo le fatuina o tusitaiala. Toe feiloai i latou.
  2. Faitau atili: Fausiaina o se pusa fou i luga o lau laulau

  3. Tuʻua le igoa i le le manuia, e le aoga tele ia i matou. Faʻasani saʻo i luga o le saite ma alu i "Meatotino".
  4. Tatala le lisi "Seti".
  5. I le vaega Faʻafanua Foli kiliki "Suia le Ata".
  6. I le lisi o ata, saili le filifiliga manino, filifili ma kiliki "Lelei".
  7. Ae e te leʻi alu, aua neʻi galo e faʻaaoga suiga.

Laasaga 2: Faaigoa le lapisi

A maeʻa le laasaga muamua, o le ae mauaina se faʻamaumauga ma se faʻamalama manino, lea o le a faʻamaonia pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina pe tapuni ai se ki vevela. Ctrl + A (filifili uma) luga o le komepiuta. E totoe na o le aveesea o le igoa. E le faatagaina e Microsoft le tuʻuina o mea faitino e aunoa ma se igoa, o lea e tatau ai ona e faʻaaoga i togafiti - seti se uiga avanoa. Uluaʻi kiliki i le RMB ma faila Faaigoa pe filifili ma kiliki F2.

Ona faʻamau ai lea Alt ituaiga255ma faʻasaʻoloto Alt. E pei ona lauiloa, o se tuufaatasiga (Alt + o se numera faapitoa) e fatuina ai se uiga faapitoa, i la tatou tulaga e tumau pea le le vaaia o se uiga faapena.

Ioe, o le auala fuafuaina o le fatuina o se pusa e le vaaia e le lelei ma e talafeagai i tulaga e seasea ona tupu, ae e mafai ona e faaaogaina le isi filifiliga e ala i le fatuina o isi mea e faaaoga ai le tagata poo le setiina o mea lilo.

Tagai foi:
Fofoina o le faafitauli i le misi o ata i luga o le komepiuta i le Windows 10
Foiaina o se faafitauli i luga o le laulau i Windows 10