Faʻafefea ona faʻaaoga Google Drive

I totonu o laulau e iai se numera tele o koluma, e le faigofie le faʻatautaia o le pepa. A maeʻa, pe afai o le laulau e sili atu i tala atu o tuaoi o le lau, ia iloa igoa o laina na tusia ai le faʻamaumauga, e tatau ona e taʻavale solo le itulau i le itu tauagavale, ona toe foʻi lea i le taumatau. O le mea lea, o nei gaioiga o le a sili atu le taimi. Ina ia mafai e le tagata faaaoga ona faʻapolopolo lona taimi ma lana taumafaiga, e mafai ona faʻafefe ia koluma i Microsoft Excel. A maeʻa ona faia lenei faiga, o le itu tauagavale o le laulau, o loʻo i ai igoa o laina, o le a masani lava ona i ai le vaaiga atoa o le tagata faʻaaogaina. Sei o tatou mafaufau i auala e faʻapipiʻi ai koluma i Excel.

Faʻasologa pito i luga

O le faʻamautuina o le koluma pito i luga i luga o se laupepa, poʻo se laulau, e faigofie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iai i le "View" tab, kiliki i le "Faʻamau i le koluma muamua" button.

A maeʻa nei gaioiga, o le koluma pito i luga o le ai ai pea i lau matata o le faʻaaliga, tusa lava po o le a le mamao e te taʻalo ai le pepa i le taumatau.

Faʻamau tele koluma

Ae o le a le mea e fai pe afai e te manaʻo e faʻaoga sili atu ma le tasi le koluma i ni nai vaega? O lenei fesili e talafeagai pe afai, i le faaopoopo atu i le igoa o le laina, e te manao i tulaga taua o se tasi poo nisi o koluma nei i totonu o lau matata o le faaaliga. I le faʻaopoopoga, o le metotia, lea o le a tatou talanoaina i lalo, e mafai ona faʻaaoga pe afai, mo nisi mafuaaga, e tele atu koluma i le va o le agavale agavale o le laulau ma le itu tauagavale o le pepa.

Filifili le pito i luga pito i luga o le pepa i le itu taumatau o le vaega o le koluma e te manaʻo e teu i lalo. I totonu lava o le tab "View", kiliki i luga o le komi "Lisi o nofoaga". I le lisi o loʻo amata, filifili le mea ma le igoa tutusa.

A maeʻa lena mea, o koluma uma o le laulau i le agavale o le filifili filifilia o le a faʻamautuina.

Faʻasologa o koluma

Ina ia mafai ona vavae ese koluma ua leva, ona toe kiliki lea o le faamau "Faʻamau nofoaga" i luga o le pepa. O le taimi lenei i le lisi tatala e tatau ona i ai se faamau "Nofoaga faʻamautu".

A maeʻa lena, o vaega uma o loʻo i luga o le pepa o loʻo i ai nei o le a faʻagata.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o koluma i le pepa Microsoft Excel e mafai ona faʻatutu i ni auala se lua. O le mea muamua e na o le faʻaaogaina o se koluma e tasi. Faʻaaogaina le metotia lona lua, e mafai ona e faʻaogaina o se tasi o koluma poʻo nisi. Ae leai se eseesega taua i le va o nei filifiliga.