Tatalaina o laulau o le ODS i Microsoft Excel

Aʻo galue i le taimi i Excel, o nisi taimi ei ai le faʻafitauli o le liua o itula i minute. E foliga mai o se galuega faigofie, ae e masani lava ona foliga mai e tele naua mo le tele o tagata e faaaogaina. Ma o le mea o loʻo i ai i foliga o le faʻatulagaina o le taimi i lenei polokalama. Sei o tatou mafaufau i auala e faaliliu ai itula i minute i Excel i auala eseese.

Suʻe itula i minute i Excel

O le faigata atoa o le liua o itula i minute o Excel e manatu le taimi e le masani ai mo i tatou, ae o aso. O lona uiga, mo lenei polokalama, 24 itula e tutusa ma le tasi. O le taimi e 12:00, o le polokalama e 0.5, aua o le 12 itula o le 0.5 vaega o le aso.

Ina ia iloa pe faʻapefea ona tupu lenei mea i se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e filifili soʻo se masini i le pepa i le taimi faatulagaina.

Ona faatulaga lea i lalo o se faatulagaga masani. O le fuainumera lea o le a faʻaalia i totonu o le cell lea o le a atagia mai ai le manatu o le polokalama i faʻamatalaga tusia. O ona avanoa e mafai ona ese mai 0 agai i luga 1.

O le mea lea, o le fesili o le liua o itula i minute e tatau ona faʻatalatalanoa e ala i le manino o lenei mea moni.

Metotia 1: Faʻaaogāina o le Faʻasologa Faʻasologa

O le auala sili ona faigofie e faaliliuina ai itula i minute o le faateleina lea i se vaega patino. I luga, na matou iloa ai o Excel e iloa taimi i aso. O le mea lea, ina ia maua se minute mai se faʻaaliga, e tatau ona e faʻateleina lena faaupuga e ala i 60 (numera o minute i itula) ma 24 (numera o itula i le aso). O le mea lea, o le aofaʻiga o le a tatou manaʻomia e faʻatele ai le tau o le a 60×24=1440. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona foliga mai i le faiga.

  1. Filifili le sela lea o le a aofia ai le iuga mulimuli i minute. Matou te tuʻuina se faʻailoga "=". Kiliki i luga le cell lea o loʻo i ai le data i itula. Matou te tuʻuina se faʻailoga "*" ma faʻaoga le numera mai le komepiuta 1440. Ina ia mafai e le polokalama ona faʻasaga le faʻamaumauga ma faʻaalia le iuga, kiliki i luga le ki Ulufale.
  2. Ae o le taunuuga atonu e le saʻo. O lenei mea e mafua mai i le faʻatautaia o faʻamatalaga o le taimi faatulagaina e ala i le fua faʻatatau, o le cell lea o loʻo faʻaalia ai le aofaʻiga uma lava, o ia lava e mauaina le faatulagaga tutusa. I lenei tulaga, e manaʻomia le suia i le lautele. Ina ia faia lenei mea, filifili le masini. Ona agai lea i le lisi "Aiga"pe a tatou i ai i se isi mea ma kiliki i le nofoaga faapitoa o loʻo faʻaalia ai le faatulagaga. O loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega. "Numera". Faatasi ai ma le seti o tulaga faatauaina i le lisi e amata, filifili le aitema "Aoao".
  3. A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻamaonia le tele o faʻamaumauga saʻo, lea o le a avea ma taunuuga o le liua o itula i minute.
  4. Afai e sili atu ma le tasi le aofaʻi, ae o se vaega atoa mo le liua, e le mafai ona e faia le gaoioiga o loʻo i luga mo le tau faʻataʻatia taitasi, ae kopi le fua faʻatatau e ala i le faʻaaogaina o le faailoga. Ina ia faia lenei mea, tuu le fetuu i le tulimanu pito i lalo o le cell ma le fua. O loʻo matou faʻatali mo le faʻatumu o le faailoga e faʻamalosia e avea o se satauro. Uu le faamaumatau i le agavale ma toso le fetau e tutusa ma sulu faʻatasi ma faʻamaumauga liliu.
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le a faʻavasegaina faʻataʻotoga o le faasologa atoa i minute.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

Metotia 2: Faʻaaogaina o le galuega faʻatulagaina

E i ai foi le isi auala e suia ai itula i minute. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se galuega faapitoa. Muamua. E tatau ona maitauina o lenei filifiliga o le a aoga pe a fai o le uluaʻi aoga o loʻo i totonu o se potu faʻatasi ma se fua masani. O lona uiga, 6 itula e le tatau ona foliga mai "6:00"ma pe faapefea "6", ma 6 itula 30 minute, e le pei "6:30"ma pe faapefea "6,5".

  1. Filifili le selu e te fuafua e faʻaaoga e faʻaalia ai le iuga. Kiliki le ata "Insert function"lea e tuʻu i tafatafa o le faʻasologa o le pa.
  2. O lenei gaioiga e taʻitaʻia ai le sailiga Pule sili. E maua ai se lisi atoa o faʻamatalaga Excel. I lenei lisi, vaavaai mo le galuega Muamua. A maua, filifili ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. O le matagaluega o faʻatalanoaga o loʻo faʻavaeina. E tolu ni finauga a lenei 'auʻaunaga:
    • Numera o;
    • Punaoa Vaega;
    • Vaega mulimuli.

    O le fanua o le finauga muamua o se faʻamatalaga numera lea ua liua, poʻo se faasinomaga i le masini o loʻo i ai. Ina ia faʻamautinoa ai se fesoʻotaʻiga, e tatau ona e seti le pala i le fanua o le faamalama, ona kiliki ai lea o le cell i luga o le pepa o loʻo i ai le faʻamaumauga. A maea lenei faʻasalalauga o le a faʻaalia i totonu o le fanua.

    I totonu o le fanua o le uluai iunite o fua i la matou tulaga, e tatau ona e faʻamaoti le uati. O latou fesuiaiga o: "lr".

    I le faʻasologa o le iunite mulimuli o le fuataga e faʻaalia ai minute - "mn".

    A maeʻa uma faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  4. Excel o le a faia le liua ma i totonu o le masini e muaʻi faʻamalamalamaina o le a maua ai le iuga mulimuli.
  5. E pei o le metotia talu ai, e faʻaaoga ai le faʻailoga faʻatumu, e mafai ona e faia le gaioiga o le gaioiga Muamua ituaiga uma o faʻamatalaga.

Lesona: Excel function magic

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le liua o itula i minute e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua. E sili atu le faafitauli i faʻamatalaga i le taimi faatulagaina. O le mea e lelei ai, ei ai auala e mafai ai le liua i lenei itu. O se tasi o nei filifiliga e aofia ai le faʻaaogaina o le fuataga, ma le lona lua - o le galuega.