Suʻega eleele. OpenOffice Tusitala.

A maeʻa le galuega i le komepiuta, e tele faila e faʻaputuina i luga o le pu, ma maua ai avanoa. O nisi taimi e matua laiti lava e amata ai ona le toe maua le gaosiga o le komepiuta, ma e le mafai ona faatino le faʻapipiʻiina o polokalama fou. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona pulea le tele o avanoa avanoa i luga o le malo malo. I le Linux, e mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua, lea o le a talanoaina i lenei tusiga.

Iloiloina avanoa avanoa i Linux

I luga o faiga faʻavae faʻavae Linux, e lua auala eseese e maua ai meafaigaluega mo le suʻeina o avanoa avanoa. Muamua e aofia ai le faʻaogaina o polokalama ma faʻamatalaga faʻataʻitaʻi, lea e matua faigofie ai le faagasologa atoa, ma le lona lua - o le faʻatinoina o tulafono faapitoa i le "Terminal", lea e foliga mai e faigata tele i se tagata e leai se poto masani.

Metotia 1: Polokalame faʻatasi ai ma se faʻamatalaga kalafi

O se tagata e le o lava le masani i le polokalama Linux ma e lagona le le saogalemu pe a galue i le Terminal o le a sili ona talafeagai le siakiina o le avanoa avanoa avanoa e faaaoga ai polokalama faapitoa ei ai se atinafi faʻamatalaga mo lenei faʻamoemoe.

GParted

O se polokalame faʻamaonia mo le siakiina ma le mataʻituina o le avanoa vaʻavaʻai saoloto i luga o laupepa e faʻaaogaina ai le kernel Linux o GParted. Faʻatasi ai, e te maua tulaga nei:

  • siaki le aofaiga o avanoa saoloto ma faʻaaoga i luga o le malo malo;
  • pulea le tele o vaega taitasi;
  • faateleina pe faaitiitia vaega e pei ona e manatu ua talafeagai ai.

I le tele o afifi, ua faʻapipiʻiina e ala i le le mafai, ae afai e le o iai, e mafai ona e faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le pule o le talosaga e ala i le taina o le igoa o le polokalama i le sailiga poʻo le Terminal e faʻaaoga ai ni poloaiga se lua:

suo update
suo apt-ia faʻapipiʻi tuʻuina

O le talosaga na faʻalauiloaina mai le lisi autu o le Faʻasalalau e ala i le valaʻau i le sailiga. Ma le isi, e mafai ona faia le faʻataʻitaʻiga e ala i le ulufale i lenei tulaga i le "Terminal":

gparted-pkexec

Le upu "pkexec" i lenei poloaiga o lona uiga o gaoioiga uma e faia e le polokalama o le a faia e fai ma sui o le pule, o lona uiga e tatau ona e ulufale i lau faʻamatalaga patino.

Manatua: pe a ulufale atu i se upu fai upu i le "Terminal" e le o faaalia uma lava, o le mea lea, e tatau ai ona ulufale faʻamalosi ia mataitusi talafeagai ma kiliki i le Inisi ulufale.

O le faʻaoga autu o le polokalama e faigofie tele, faʻaogaina ma e pei o lenei:

Vaega pito i luga (1) ua tuʻuina atu i lalo o le faʻatonutonuga o le faʻavaeina o avanoa avanoa, i lalo - ata fuafuaga (2), e faʻaalia ai le tele o vaega o le malo malo e vaevaeina ma pe fia le avanoa e nofo ai i totonu oi latou taitoatasi. O le pito i lalo ma le tele o le atigilima o loʻo faʻapolopolo mo Taʻiala auʻiliʻili (3)faʻamatalaina le setete o paʻu ma le saʻo tele.

Mataʻituina o masini

I le tulaga e te faʻaaogaina Ubuntu OS ma le Gnome tagata faʻaogaina le siosiomaga, e mafai ona e siakiina le tulaga mafaufau i luga o lau disaki e ala i le polokalama "Mataʻituina o Meafaigaluega"taʻavale i totonu o le faʻasologa o fesoʻotaʻiga:

I le tusi talosaga lava ia, e tatau ona e tatalaina le itu taua. "Faiga Faʻavae"lea o le a faʻaalia ai faʻamatalaga uma e uiga i lau kesi malo:

E taua le lapatai atu, i totonu o le KDE desktop desktop e le o maua se polokalama, ae o nisi o faʻamatalaga e mafai ona maua mai i le vaega "Faamatalaga o le Faigaluega".

Faailoga o tulaga o le Dolphin

O tagata KDE e tuʻuina atu se isi avanoa e siaki ai pe fia le aofaʻi o le kaloneita o loʻo i ai i le taimi nei. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le pule o faila faila Dolphin. Ae ui i lea, muamua e talafeagai le faia o nisi fetuunaiga i le faasologa o mea ina ia mafai ona aliali mai le elemene talafeagai i le pule o faila.

Ina ia mafai ai lenei tulaga, e tatau ona e alu i le lisi "Customize"filifili le koluma iina "Dolphin"ona "Autu". A maeʻa ona e alu i le vaega "Nofoaga Faʻatonu"lea e te manaʻomia e tuʻu ai se maka i le parakalafa "Faʻaalia avanoa avanoa avanoa". Ina ua uma lena kiliki "Faaaoga" ma le faamau "Lelei":

A maeʻa uma le faʻaoga, e tatau ona foliga uma mea uma nei:

Seia oʻo mai talu ai nei, o lenei tulaga na i ai i le pule o faila faila a Nautilus, lea e faʻaaogaina i le Ubuntu, ae faʻasaʻoina faʻamaumauga, na le maua.

Baobab

O le auala lona fa e suʻe ai e uiga i le avanoa avanoa i luga o lau malo malo o le talosaga a Baobab. O lenei polokalame o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o faʻafitauli faigata i le polokalama o le Ubuntu. O le Baobab i lana auupega e le gata o se lisi o pepa uma i luga o le malo malo ma se auiliiliga auiliili, e oo i le aso o le suiga mulimuli, ae o se siata sulu, lea e matua faigofie ma e mafai ai ona e iloiloina le tele o fasipepa taitasi:

Afai o nisi mafuaaga e leai sau polokalama i le Ubuntu, e mafai ona e sii mai ma faʻapipiʻiina e ala i le faia o ni poloaiga se lua "Terminal":

suo update
sudo apt-maua faʻapipiʻi baobab

I le auala, o faiga faʻaaogā ma le kDE desktop desktop ei ai a latou lava polokalame tutusa, FileSlight.

Metotia 2: Terminal

O polokalame uma o loʻo i luga o loʻo tuʻufaʻatasia, faʻatasi ai ma isi mea, o le i ai o se faʻamatalaga kalafi, ae o Linux e maua ai se auala e siakiina ai le manatuaina o le mafaufau e ala i le faʻamafanafanaga. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaoga ai se poloaiga faʻapitoa, o le autu autu o le suʻeina ma faʻaali atu faʻamatalaga i luga o avanoa avanoa avanoa.

Vaʻai foi: Faʻasologa o Taʻaloga Faʻaaoga i Linux Terminal

Df poloaiga

Mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le komepiuta o le komepiuta, ia e ulufale i le poloaiga lenei:

df

Faataitaiga:

Ina ia faʻafaigofie le faagasologa o le faitauina o faʻamatalaga, ia faʻaaoga lenei galuega:

df -h

Faataitaiga:

Afai e te manaʻo e siaki le tulaga manatua i se isi tusi, faʻamaonia le ala i ai:

df -h / home

Faataitaiga:

Pe mafai foi ona e faʻamaonia le igoa ole masini pe a iai se manaʻoga:

df -h / dev / sda

Faataitaiga:

Df filifiliga filifiliga

I le faaopoopo i le filifiliga -aO le aoga e lagolagoina foi isi galuega, e pei o le:

  • -m - faʻaalia faamatalaga e uiga i le mafaufau atoa i megabytes;
  • - - faʻaalia le ituaiga o faila faila;
  • -a - faʻaalia uma faila faila i le lisi;
  • -i - faʻaalia uma tulafono.

O le mea moni, o nei mea uma e le o filifiliga uma lava, ae na o mea sili ona lauiloa. Ina ia maimoa i la latou lisi atoa, e tatau ona e momoe i le poloaiga lenei i le Terminal:

df --help

O se taunuuga, o le ae maua le lisi lenei o filifiliga:

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e siaki ai avanoa avanoa. Afai e te manaʻomia na o faʻamatalaga masani e uiga i le avanoa o le puʻe nofo, o le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaoga lea o se tasi o polokalama nei i se faʻamatalaga faʻataʻitaʻi. I le tulaga e te manaʻo e maua se lipoti auiliili, o le poloaiga df i "Terminal". I le auala, o le poloketi e mafai e le Baobab ona tuʻuina atu ni fuainumera auiliili.