Faʻafefea ona aveese le Defender Defender

O le Puipuiga o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le Windows operating system atonu i nisi tulaga e aʻafia ai le tagata faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, feteʻenaʻiga ma polokalama faʻapitoa a le isi vaega. O le isi filifiliga o le faʻaaogaina e le tagata faʻapitoa e le manaʻomia, talu ai e faʻaaogaina le tagata faʻaaoga ma faʻaaogaina = o le 'aufaʻataua tele-anti-virus software. Ina ia faʻaumatia le Defender, e tatau ona e faʻaogaina le faʻaaogaina o le polokalama, pe a fai o le aveeseina o le a tupu i luga o se komipiuta o loʻo faʻaogaina le Windows 10, poʻo se polokalame lona tolu, pe afai oe faʻaaogaina le OS version 7.

Faʻasaʻo le Defender Windows

Aveesea o le Puipui i le Windows 10 ma le 7 e tupu i auala eseese e lua. I se faʻaopoopoga faʻaonapo nei o lenei faiga faʻaleaoga, o oe ma aʻu o le a manaʻomia le faia o ni faʻamautinoaga i lona resitala, pe a uma le faʻagataina o le galuega a le software antivirus. Ae i totonu o le "fitu", i se isi itu, e tatau ona e faʻaaogaina se fofo mai se atinaʻe lona tolu. I tulaga uma e lua, o le faʻasalaga e le mafua ai ni faʻafitauli faapitoa, e pei ona mafai ona e iloa mo oe lava ia e ala i le faitauina oa matou faʻatonuga.

E taua: O le aveeseina o vaega ole komepiuta ua tuufaatasia i totonu o le polokalama e mafai ona taitai atu ai i mea sese ma le faaletonu o le OS. O le mea lea, ao leʻi amataina le laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo, e tatau ona e fatuina se mea e toe faʻafoʻi ai lea e mafai ona e toe foʻi i tua pe afai e le saʻo lau komepiuta. E faʻapefea ona faia lenei mea i mea o loʻo tuʻuina atu e le fesoʻotaʻiga i lalo.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona fai se faʻafouina o le komipiuta i le Windows 7 ma le Windows 10

Windows 10

O le Defender Defender o le polokalama anti-virus masani mo le "sefulu". Ae ui lava i le vavalalata faʻatasi ma le faʻaogaina o le polokalama, e mafai lava ona aveesea. Mo la matou vaega, matou te fautuaina le faatapulaaina oi matou lava i le masani masani o le vavaeeseina, lea na matou faamatalaina muamua i se isi tusitusiga. Afai o loʻo e maumauaʻi e faʻaumatia se mea taua tele i le komipiuta, mulimuli i laasaga nei:

Vaʻai foi: Auala e faʻafaigofie ai le Puipui i le Windows 10

  1. Faʻateʻa le galuega a le Puipui, e faʻaaoga ai faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu e le fesoʻotaʻiga i luga.
  2. Tatala i luga Ofisa Resitala. O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea e ala i le faamalama. Taumafai ("VA + R" ia valaau), lea o le ae manaomia ai le ulufale atu i le poloaiga ma le lomitusi "Lelei":

    faʻatonutonu

  3. I le faʻaaogaina o le vaega o le taʻavale i le agavale, alu i le ala o loʻo i lalo (i se filifiliga, e mafai ona e kopi ma faapipii i le pusa o le tuatusi "Faatonu"ona e lolomiina lea "UI" alu):

    Computer HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Defender Defender

  4. Faʻamamafa le faila "Puipui o le Windows", kiliki-i totonu o lona nofoaga avanoa ma filifili mea i le lisi autu "Fausia" - "O le tau o le DWORD (32 bits)".
  5. Taʻu le faila fou "DisableAntiSpyware" (e aunoa ma ni upusii). Ina ia faaigoa, na o le filifili, lolomi "F2" ma faapipii pe taina i lo matou igoa.
  6. Faalua ona kiliki e tatala ai le parakalafa faatulagaina, faatulaga le tau mo lea "1" ma kiliki "Lelei".
  7. Toe toe fai le komipiuta. O le Defender Defender o le a aveesea tumau mai le faiga faʻaogaina.
  8. Manatua: I nisi tulaga i totonu o le pusa "Puipui o le Windows" O le parakalafa DWORD (32 bits) ma le igoa DisableAntiSpyware o loʻo i ai muamua. O mea uma e manaʻomia e oe e aveese ai le Puipui o le sui lea o lona tau mai le 0 i le 1 ma toe faʻafou.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona toe foʻi i tua Windows 10 i se mea e toe faʻafoʻi ai

Windows 7

Ina ia aveese le Puipui i lenei lomiga o le polokalama faagaoioia mai le Microsoft, e tatau ona e faaaogaina le Uninstaller Windows Defender. Lisi e ave i ai ma faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o loʻo i le tusiga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona mafai pe faʻasaʻo le Windows 7 Defender

Faaiuga

I lenei tusiga, matou te tilotilo i le auala e aveese ai le Puipui i le Windows 10 ma tuuina mai se aotelega puupuu i luga o le aveeseina o lenei vaega o le polokalama i le lomiga talu ai o le OS e faasino i le auiliiliga auiliili. Afai e leai se manaʻoga faanatinati e aveese, ma e tatau ona tape le Defender, faitau ia tala o loʻo i lalo.

Tagai foi:
Fafo le Puipuiga i le Windows 10
Faʻafefea ona mafai pe faʻamalo le Windows 7 Defender