Tatala RTF faila

RTF (Rich Text Format) o se fuainumera o tusitusiga e sili atu ona maualuga nai lo TXT masani. O le sini a le au atinaʻe o le fatuina lea o se faatulagaga e talafeagai mo le faitauina o tusi ma tusi eletise. Na ausia lenei mea e ala i le faʻaofiina o le lagolago mo faʻamaumauga meta. Sei o tatou sailia po o fea polokalame e mafai ona faʻaogaina ma mea faitino e faʻaopoopo i le RTF.

Faagasologa o le faʻatulagaina o talosaga

E tolu vaega o tusi talosaga e lagolagoina le galue ma le Rich Text Format:

  • upu o loʻo faʻatagaina i totonu o le tele o suʻega ofisa;
  • polokalame mo le faitauina o tusi faaeletonika (o le 'au faitau ");
  • tusitala tusitusi.

E le gata i lea, o mea faitino ma lenei faʻaopoopoga e mafai ona tatala ai nisi tagata maimoa lautele.

Metotia 1: Microsoft Word

Afai o loʻo i ai le 'upega tafailagi a le Microsoft Office i luga o lau komepiuta, e mafai ona e faʻaaligofie le faʻaogaina o le RTF i le faʻaaogaina o se masini komepiuta.

Tikiake le Microsoft Office Word

  1. Amata Microsoft Word. Kiliki le lisi "File".
  2. A maeʻa le suiga, kiliki i luga o le ata "Tatala"tuʻu i le itu tauagavale.
  3. O le a faʻalauiloa se mea faʻapitoa e tatalaina ai pepa. I totonu, e tatau ona e alu i le pusa o loʻo i ai le mea faitino. Filifili le igoa ma kiliki "Tatala".
  4. O loʻo tatala le pepa i le Microsoft Word. Ae, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻalauiloa na tupu i le tulaga agavaʻa (faʻagataina galuega). O loʻo taʻu mai ai e le o suiga uma lava e mafai ona maua e le Upu e mafai ona lagolagoina e le RTF format. O le mea lea, i le tulaga fesoʻotaʻi, o nei tulaga e le mafaamatalaina e faʻaletonu lava.
  5. Afai e te manao e faitau le pepa ma e le faasaʻoina, ona i lea tulaga o le a talafeagai le fesuiaiga i le faitau tusi. Alu i le lisi "Vaʻai"ona kiliki lea i luga o le lipine i poloka "Faʻamatalaga Vaʻaia Iloiloga" se faamau "Tulaga Faitautusi".
  6. A uma ona sui i le faitauga o le faitauga, o le a tatalaina le pepa i le atoaga o le lau, ma o le vaega o galuega o le polokalama o le a vaevaeina i ni itulau se lua. I le faʻaopoopoga, o mea uma e le tatau ai meafaigaluega o le a aveesea mai i vaega. O lona uiga, o le faʻamatalaga o le Upu o le a faʻaalia i le faiga sili ona faigofie mo le faitauina o tusi faaeletonika po o pepa.

O le mea lautele, o loʻo galue lelei le Upu ma le RTF format, faʻaalia saʻo mea uma o loʻo faʻaaogaina i luga o pepa. Ae e le o se mea e ofo ai, talu ai o le atinaʻeina o le polokalame ma lenei faatulagaga e tutusa lava - Microsoft. Ae o le tapulaa i le faasaʻoina o le RTF pepa i totonu o le Upu, o se faafitauli o le faatulagaga lava ia, ae le o le polokalama, talu ai e le o lagolagoina ai nisi foliga sili atu, e pei o se faataitaiga, o loo faaaogaina i le faatulagaga DOCX. Ae o le mea sili ona le lelei o le Upu, o lenei tusitala o tusitusiga o se vaega o le ofisa totogi o le ofisa Microsoft Office.

Metotia 2: LibreOffice Tusitala

O le isi faʻaliliuga o upu e mafai ona galue ma le RTF o le Tusitala, lea o loʻo aofia i totonu o le ofisa free office suite suiteOffice.

Tatalo FreeOffice mo le leai

  1. Tatala le faamalama avanoa amata. A maeʻa lena, e tele filifiliga mo faʻatinoga. O le muamua oi latou e aofia ai le kiliki i le igoa "Tatala le File".
  2. I le faamalama, alu i le pusa o loʻo i ai le mea autu, filifili lona igoa ma kiliki i lalo. "Tatala".
  3. O le a faʻaalia le faʻamatalaga e faʻaaoga ai le tusitala o LibreOffice. I le taimi nei, e mafai ona e fesuiaiga i le faitau tusi i lenei polokalama. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ata. "Tusi View"lea o loʻo tu i le tulaga o le tulaga.
  4. O le talosaga o le a suia i le tusi tusi o mea o loʻo i totonu o le tusitusiga.

E i ai foi se isi filifiliga e amataina ai se tusitusiga i totonu o le OpenOffice start window.

  1. I le lisi, kiliki i le faʻamatalaga "File". Le isi, kiliki "Tatala ...".

    E mafai e tagata alolofa i Hotkey ona taomi Ctrl + O.

  2. O le a tatalaina le faamalama o le faʻailoga. O isi gaoioiga uma e faia e pei ona faamatalaina i luga.

Ina ia faia se isi suiga e ese ai o le tatalaina o se meafaitino, ua lava lea e alu ai i le faʻamaumauga mulimuli i Explorer, filifili le faila o le faila ma tosoina e ala i le uomi o le faamaufaʻatasi i le itu taumatau o le komi i totonu o le OpenOffice window. O le pepa o loʻo faʻaalia i Tusitala.

E iai foi avanoa mo le tatalaina o upu e le ala i le amataga o le faamalama o FreeOffice, ae ua i ai muamua i le faʻaogaina o le tusi a le Tusitala lava ia.

  1. Kiliki le igoa "File"ona sosoo ai lea ma le lisi o le pa'ū "Tatala ...".

    Pe kiliki i luga o le ata "Tatala" i le ata o le ata i luga o le meafaigaluega.

    Pe talosaga foi Ctrl + O.

  2. O le faamalama amata o le a amata, pe mafai ona e faia taga o loʻo taʻua i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le LibreOffice Writer e tuʻuina atu nisi avanoa mo le tatalaina o tusi nai lo le Upu. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina pe a faʻaalia le faʻamatalaga o lenei faatulagaga i LibreOffice, o nisi avanoa e faailogaina i le gutu, e mafai ona faʻalavelave i le faitau. E le gata i lea, o le silasila a le tusi i le Libre e itiiti ifo i le faigofie i le faitauga a le Upu. Aemaise lava, i le faiga masani "Tusi View" meafaigaluega le talafeagai e le aveesea. Ae o le aoga atoatoa o le tusi a le Tusitala o le mafai lea ona faʻaaogaina e aunoa ma se totogi, e le pei o le Microsoft Office application.

Metotia 3: OpenOffice Tusitala

O se isi avanoa e leai se totogi i le Upu pe a tatalaina le RTF o le faʻaaogaina lea o le OpenOffice Writer application, lea o loʻo aofia i totonu o se isi masini komepiuta ofisa ofisa - Apache OpenOffice.

Tatalo Apache OpenOffice mo le leai o se totogi

  1. A maeʻa le tatalaina o le OpenOffice amata matala, kiliki "Tatala ...".
  2. I le faamalama amata, e pei o metotia na talanoaina i luga, alu i le lisi o mea o loo i ai le mea autu, maka ma kiliki "Tatala".
  3. O le pepa o loʻo faʻaalia e faʻaaoga ai le OpenOffice Writer. Ina ia sui i le mode tusi, kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga tutusa i le tulaga o le tulaga.
  4. Faʻaavanoaina le faʻamatalaga o pepa.

O loʻo i ai se filifiliga faʻavae mai le amataga o le faamalama o le OpenOffice package.

  1. Amataina le faamalama amata, kiliki "File". Ina ua uma lena kiliki "Tatala ...".

    E mafai foi ona faʻaaoga Ctrl + O.

  2. A faʻaaoga soʻo se tasi o filifiliga o loʻo i luga, o le faamalama amata o le a amata, ona faatino ai lea o isi manipisi, e pei ona faʻaalia i le lomiga muamua.

E mafai foi ona amata se pepa aloaia e ala i le tosoina ma le alu ese Faʻafoe i le OpenOffice amata window i le auala lava e tasi mo le FreeOffice.

O le faʻamatalaga amata e faʻatinoina foi e ala i le Tusitala Tusitala.

  1. A e amata OpenOffice Writer, kiliki "File" i le lisi. I le lisi e amata, filifili "Tatala ...".

    E mafai ona e kiliki i le ata "Tatala ..." luga o le meafaigaluega. O loʻo tuʻuina mai i le tulaga o se pusa.

    E mafai ona e faʻaaogaina e fai ma sui Ctrl + O.

  2. O se fesuiaiga i le faamalama o le a faia, mulimuli ane e tatau ona faia uma taga i le auala tutusa e pei ona faamatalaina i le fesuiaiga muamua o le tatalaina o se mea i totonu o OpenOffice Writer.

O le mea moni, o mea lelei uma ma le le lelei o OpenOffice Writer pe a galulue faatasi ma le RTF e tutusa lava ma le FreeOffice Writer: o le polokalama e itiiti ifo i le vaaia o mea o loo i totonu o le Upu, ae i le taimi lava e tasi, i le eseesega, saoloto. I le tulaga lautele, o le ofisa o le Office FreeOffice ua sili atu ona sili atu ona sili ona lata mai ma ua sili atu nai lo lona tauvaga autu i ana freelogues free - Apache OpenOffice.

Metotia 4: WordPad

O nisi o tusitala masani masani, e ese mai i tusitala o tusitusiga o loʻo faʻamatalaina i luga ma le faʻatupulaia o galuega faʻatino, e lagolagoina foi le galulue faatasi ma le RTF, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te taumafai e faʻasalalau mea o loʻo i totonu o le Windows Notepad, ona le fiafia lea i se faitauga, o le a e mauaina ni tusitusiga e ese mai ai ma ni pine o loʻo i ai le latou galuega e faʻaalia ai elemene faatulagaina. Ae o le a le mafai ona e vaʻai i le formatting ia lava, aua e le lagolagoina e le Notepad.

Ae i totonu o Windows o loʻo i ai se faʻauluʻupu o loʻo i totonu o loʻo faʻataʻitaʻiina lelei le faʻaalia o faʻamatalaga i le RTF format. Ua taʻua o le WordPad. E le gata i lea, o le RTF o le faʻavae autu mo lea, talu ai e le mafai e le polokalama ona faʻasaoina faila i lenei faʻaopoopoga. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona e faʻaalia le faʻamatalaga o le faʻatonuga i le polokalama Windows WordPad.

  1. O le auala pito sili ona faigofie e faʻataʻitaʻia ai se pepa i WordPad o le faalua-kiliki i le igoa i totonu Explorer 'auga o le komi.
  2. O le anotusi o le a tatalaina i totonu o le WordPad interface.

O le mea moni e faapea i totonu o le Windows registry, WordPad ua resitalaina o se polokalama faʻanatinati mo le tatalaina o lenei faatulagaga. O le mea lea, afai e leai ni fetuunaiga i le faatulagaga o le faatulagaga, ona mafai loa lea e le auala faʻamaonia ona tatala le tusiga i le WordPad. Afai na faia suiga, o le pepa aloaia o le a faʻalauiloaina e faʻaaoga ai le masini komepiuta ua tofia e le lē mafai ona tatala.

E mafai foi ona faʻalauiloa le RTF mai le faʻaaliga WordPad.

  1. Ina ia amata WordPad, kiliki le ki. "Amata" i le pito i lalo o le lau. I le lisi e tatala ai, filifili le mea sili ona maualalo - "Polokalama uma".
  2. I totonu o le lisi o tusi talosaga, saili le faila "Tulaga Faataatia" ma kiliki i luga.
  3. Mai i faʻasalalauga avanoa lautele e tatau ona filifilia le igoa "WordPad".
  4. A maeʻa le taʻavale a WordPad, kiliki le ata i le foliga o se tafatolu, lea ua tuʻu ifo i lalo le tulimanu. O lenei faʻamaufaʻailoga e tu i le agavale o le tab. "Aiga".
  5. O se lisi o gaioiga o le a tatalaina pe a filifilia "Tatala".

    I le isi itu, e mafai ona e taʻalo Ctrl + O.

  6. A maeʻa le tatalaina o le faamalama matala, alu i le pusa o loo i ai le tusitusiga, siaki ma kiliki "Tatala".
  7. O mea o loʻo i totonu o le pepa e faʻaalia mai i le WordPad.

O le mea moni, e tusa ai ma le faʻaalia o gafatia, WordPad e sili atu ona itiiti ifo nai lo upu uma o faila o loʻo lisi atu i luga:

  • O lenei polokalame, e ese mai ai, e le lagolagoina le galulue faatasi ma ata e mafai ona faʻapipiʻiina i se pepa;
  • E le solia le tusiga i ni itulau, ae tuʻuina atu i se lipine se tasi;
  • O le talosaga e leai se isi tulaga faitau faitau.

Ae i le taimi lava lea, e tasi le aoga o WordPad i luga o polokalama o loʻo i luga: e le manaʻomia ona faʻapipiʻi, talu ai ona o loʻo aofia i totonu o le faiga faavae o Windows. O le isi avanoa, o le, e le pei o polokalama talu ai, ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻi le RTF i WordPad, e ala i le le mafai, kiliki le mea i totonu o le tagata suʻesuʻe.

Metotia 5: CoolReader

E le gata o tagata tusitusi ma faatonu e mafai ona tatala RTF, ae o le au faitau foi, o lona uiga, o le polokalama e faapitoa mo le faitau ae le mo le faasaʻoina o tusitusiga. O se tasi o polokalame lauiloa a lenei vasega o CoolReader.

Tatalo CoolReader mo le leai o se totogi

  1. Run CoolReader. I le lisi, kiliki i le mea "File"o loʻo faʻatusalia e se faʻamaonia i le tulaga o se tusi pa'ū.

    E mafai foi ona e kiliki-i luga o soo se vaega o le faamalama o polokalama ma filifili mai le lisi o mea "Tatala le Faiga Fou".

    E le gata i lea, e mafai ona e amataina le tatalaina o le faamalama e faʻaaoga ai sitaili. Ma e lua filifiliga i le taimi e tasi: o le faʻaaogaina o le faatulagaga masani mo ia faamoemoega Ctrl + O, faʻapea foʻi ma le kilikiina o se ki o le 'auʻaunaga F3.

  2. Le amataga o le faamalama. Faʻasaga i le pusa o loʻo i ai le tusitusiga, filifili ma kiliki "Tatala".
  3. O le a faʻaalia le faʻamatalaga i le faamalama o CoolReader.

O le mea lautele, o le CoolReader e saʻo lava le faʻaaliaina o le faʻapipiʻiina o le RTF. O le faʻasagaga o lenei talosaga e sili atu ona faigofie mo le faitau nai lo tusitala o tusitusiga ma, aemaise lava, o tusitala tusitusi o loʻo faamatalaina i luga. I le taimi lava e tasi, e le pei o polokalama talu ai, e le mafai ona faʻasalalau tusitusiga i CoolReader.

Metotia 6: AlReader

O le isi tagata faitau e lagolagoina galuega ma le RTF o AlReader.

Faʻasalaga AlReader mo se saʻolotoga

  1. Amata le talosaga, kiliki "File". Mai le lisi, filifili "Tatala le File".

    E mafai foi ona e kiliki i luga o soo se vaega o le faamalama AlReader ma i le faasologa o le lisi kiliki i luga "Tatala le File".

    Ae masani Ctrl + O i lenei tulaga e le aoga.

  2. O le faamalama matala amata, lea e matua ese lava mai le tulaga masani. I totonu o lenei faamalama, alu i le pusa lea e tuu ai le mea faitino, filifili ma kiliki "Tatala".
  3. O mea o loʻo i totonu o le pepa o le a tatalaina i AlReader.

O le faʻaalia o mea o loʻo i totonu o le RTF i lenei polokalame e leʻo ese mai le mafai gafatia o CoolReader, faʻapitoa i lenei itu, o le filifiliga o se mea o le tofo. Ae i se tulaga lautele, e lagolagoina e AlReader nisi faʻalapotopotoga ma o loʻo i ai se meafaigaluega sili atu ona tele nai lo CoolReader.

Metotia 7: Faʻamatalaga Tusi le ICE

O le isi tagata faitau e lagolagoina le faʻamatalaina o le ICE Book Reader. O le mea moni, e sili atu ona faʻamalosia i le fausiaina o se faletusi o tusi faʻaeletoroni. O le mea lea, o le tatalaina o mea faitino i totonu o lenei mea e matua ese lava mai i talosaga muamua. O le amataga amata o le faila e le galue. O le mea muamua e tatau ona faʻaulufale mai i totonu ole faletusi o le Tusi a le ICE Tusi, ma a maeʻa ona tatalaina.

Tusia le Lisi Tusi Tusi

  1. Faʻagaoioia le Faitautusi o le ICE. Kiliki icon "Faletusi"lea o loʻo faʻatusalia e se faʻamaufaʻailoga foliga-faʻapipiʻi luga o le pito i luga o le paepae horizontal.
  2. A maeʻa le fausiaina o le faletusi, kiliki "File". Filifili "Faʻamatalaina mai le faila mai le faila".

    Se isi filifiliga: i le faamalama o le potutusi, kiliki i luga o le ata "Faʻamatalaina mai le faila mai le faila" i le tulaga o se faʻailoga faaopoopo.

  3. I le matala, o le a alu i le pusa o loʻo i ai le pepa o loʻo e manaʻo e teuina. Filifili ma kiliki. "Lelei".
  4. O le a faʻaulufaleina i totonu o le faletusi o le Tusi a le ICE Book Reader. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le igoa o le mea autu o le mea autu e faʻaopoopo i le lisi o le faletusi. Ina ia amata faitau lenei tusi, kiliki le kiliki i le itu taumatau o le kuki i luga o le igoa o lenei mea i totonu o le faletusi o le faletusi pe kiliki Ulufale pe a uma ona filifilia.

    E mafai foi ona e filifilia lenei mea i le kiliki "File" faaauau pea ona filifili "Faitau se tusi".

    O le isi filifiliga: a uma ona faʻapipiʻi le igoa o le tusi i le faamalama o le faletusi, kiliki le ata "Faitau se tusi" i foliga o se aū i luga o le meafaigaluega.

  5. Mo nisi o gaioiga o loʻo lisiina, o le a maua le faʻamatalaga i le tusi ICE Book Reader.

I le lautele, e pei o le tele o isi au faitau, o mea o loʻo i totonu o le RTF i le ICE Book Reader e faʻamaonia saʻo, ma o le faitau faitauga e faigofie tele. Ae o le amataga o le faagasologa e sili atu ona faigata nai lo mataupu talu ai, talu ai e talafeagai le faaulufale mai i le faletusi. O le mea lea, o le toʻatele o tagata e leai ni a latou lava faletusi, e manaʻo e faʻaoga isi tagata maimoa.

Metotia 8: View Viewer

E le gata i lea, o le toatele o tagata maimoa lautele e mafai ona galulue i faila o le RTF. O polokalame nei e lagolagoina ai le matamata i vaega eseese o mea faitino: vitio, leo, tusiga, laulau, ata, ma isi. O se tasi o nei talosaga o le Universal Viewer.

Download Universal Viewer

  1. O le auala sili ona faigofie e faʻalauiloa ai se mea i Universal Viewer o le tosoina lea o se faila mai Faʻafoe i totonu o le faamalama o le polokalame e le mataupu faavae lea ua uma ona faaalia mai i luga pe a faamatalaina le tutusa o manipulations ma isi polokalama.
  2. A maeʻa le tosoina o le anotusi o loʻo faʻaalia i le window Viewer window.

E i ai foi se isi filifiliga.

  1. Running Universal Viewer, kiliki i luga o le pepa "File" i le lisi. I le lisi e amata, filifili "Tatala ...".

    Nai lo lena, e mafai ona e taina Ctrl + O pe kiliki le ata "Tatala" o se pusa i luga o le meafaigaluega.

  2. A maeʻa le tatalaina o le faamalama, alu i le lisi o le lisi, filifili ma lolomi "Tatala".
  3. O anotusi o le a faʻaalia mai i le Universal Viewer interface.

O le Universal Viewer o loʻo faʻaalia le anotusi o mea RTF i se sitaili e talitutusa ma le ata faʻaali i le faʻaliliuga o upu. E pei o le tele o isi polokalame lautele, o lenei talosaga e le lagolagoina uma tulaga o faatulagaga a tagata taʻitasi, lea e mafai ona taʻitaʻia ai faʻamatalaga o nisi o tala. O le mea lea, ua fautuaina le Universal Viewer e faʻaaoga mo le masani masani ma mea o loʻo i totonu o le faila, ae le mo le faitauina o le tusi.

Matou te faʻalauiloaina oe o se vaega o na polokalama e mafai ona galue i le RTF format. I le taimi lava e tasi sa taumafai e filifili ia tusi sili ona lauiloa. O le filifiliga o se mea patino mo le faʻaaogaina, muamua lava, e faʻalagolago i sini a le tagata faʻaaoga.

O lea la, afai e manaʻomia le faʻataʻitaʻia o se mea, ona sili atu lea ona faʻaaoga le faʻaliliuga o upu: Microsoft Word, LibreOffice Writer poʻo OpenOffice Tusitala. Ma o le filifiliga muamua e sili ona lelei. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o polokalame faitau mo le faitau tusi: CoolReader, AlReader, ma isi. Afai e te tausia lau lava faletusi, ona talafeagai lea o le tusi tusi ICE. Afai e te manaʻo e faitau pe faʻasaʻo le RTF, ae e te le manaʻo e faʻaopoopo nisi polokalama faʻaopoopo, ona faʻaaoga lea o le tusitala o le tusiga o le Windows WordPad. Ma le mea mulimuli, afai e te le iloa po o le a le talosaga e faʻalauiloa ai se faila o lenei faatulagaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o tagata lautele (mo se faʻataʻitaʻiga, Universal Viewer). E ui, ina ua e faitauina lenei tusiga, ua uma ona e iloa le mea e tatala ai le RTF.