Lave le TalkBack i luga o le Android

Google TalkBack o se fesoasoani fesoasoani mo tagata o loʻo i ai faʻaletonu o le tino. Ua maeʻa faʻaleleia e ala i le le mafai ona faʻaaogaina i soʻo se telefoni feaveai o loʻo faʻatinoina le polokalama faʻaogaina Android, ma, e le pei o isi, e fegalegaleai ma elemene uma o le atigi masini.

Lave le TalkBack i luga o le Android

Afai e faʻafuaseʻi faʻagaoioia le tusi talosaga e faʻaaoga ai le kuluma poʻo le lisi faʻapitoa o le gadget, ona faigofie tele lea ona faʻaaoga. Ia, oi latou e le o faʻaaogaina le polokalama e mafai ona faʻaaogaina atoa.

Faʻalogo lelei! O le agai atu i totonu o le polokalama ma le fesoasoani leo na feliuuai e manaʻomia ai le kiliki faalua i le filifili ua filifilia. Faʻasalalau le lisi o mea e fai i tamatamai lima e lua i le taimi e tasi.

I le faaopoopo atu, e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le masini ma le version Android, atonu o le a ese lava le ese o taga mai mea o loʻo faʻamauina i le tusiga. Ae ui i lea, i se tulaga aoao, o le mataupu faavae o le sailiga, fetuutuunai ma le le mafai ona talanoa i le TalkBack e tatau lava ona tutusa.

Metotia 1: Vave Faʻafuaseʻi

A maeʻa ona faʻagaoioia le Fonotaga TalkBack, e vave ona e faʻaaogaina ma faʻaaoga le kuluma faaletino. O lenei filifiliga e fetaui lelei mo fetuunaiga vave i le va o auala faʻaogaina telefoni. Po o le a lava le faʻaoga o lau masini, e tupu lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le masini ma uu i luga i le taimi e tasi ia kuluma puʻupuʻu mo le tusa ma le 5 sekone seia oʻo ina e lagona se faʻafefe.

    I masini eletise (Android 4), e mafai e le ki o le malosiaga ona suia i latou ma iinei, o lea afai o le filifiliga muamua e le aoga, taumafai e taofi i lalo le faamau "On / Off" i le mataupu. A maeʻa le vibration ma aʻo leʻi maeʻa le faamalama, ia faʻapipiʻi tamatamai lima e lua i luga o le lau ma faʻatali mo le toe faʻalogoina.

  2. O se fesoasoani leo o le a taʻuina atu ia te oe ua le atoatoa le faʻailoga. O le faʻamatalaga tutusa o le a faʻaalia i le pito i lalo o le lau.

O lenei filifiliga o le a naʻo le galue pe a fai o le faʻagasologa o le TalkBack i le avea o se faʻavaveina o le tautua vave na tuʻuina atu i kulini. E mafai ona e siakiina ma faʻapipiʻiina, pe afai e fuafua e faʻaaoga le auaunaga mai lea taimi i lea taimi, e pei ona taua i lalo:

  1. Alu i "Faʻatonu" > "Faʻamatalaga. avanoa.
  2. Filifili se mea "Polotini o le voluma".
  3. Afai o loʻo i ai le pule faatonu "Ave", faʻafouina.

    E mafai foi ona e faʻaaoga le mea "Alu i luga o le loka mata"ina ia mafai ai / faʻamalo le fesoasoani e te le manaʻomia e tatalaina le lau.

  4. Alu e tusi "Faʻaaogaina vave auaunaga".
  5. Tofia le TalkBack i ai.
  6. O se lisi o galuega uma e tatau ona tali atu i ai lenei auaunaga. Kiliki "Lelei", alu ese ia tulaga ma e mafai ona siaki pe afai o le seti seti activation e galue.

Metotia 2: Faʻamalosi e auala atu i faʻaoga

Afai e te feagai ma faigata i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le filifiliga muamua (pala lemu, le faʻasalaina vave le tapeina), e tatau ona e asiasi i nofoaga ma faʻamalo saʻo le talosaga. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le masini ma le atigi, o mea autu e ono eseese, ae o le a tutusa le mataupu faavae. Ia taʻitaʻia e igoa poʻo le faʻaogaina o le fanua suʻesuʻe i le pito i luga "Faʻatonu"pe a iai.

  1. Tatala i luga "Faʻatonu" ma maua le mea "Faʻamatalaga. avanoa.
  2. I le vaega "Tagata Faitau Tusi" (atonu e le o iai pe e taʻu ese foi) kiliki i luga TalkBack.
  3. Faasolo le ki i le fomu o se ki e suia ai le tulaga mai "Faʻamaonia" i luga "Faʻafitauliina".

Faʻasalaga Auaunaga TalkBack

E mafai foi ona e taofia le talosaga e avea o se tautua, i lenei tulaga o le a tumau pea i luga o le masini, ae o le a le amataina ma o le a leiloa nisi o faatulagaga na tofia e le tagata e faaaogaina.

  1. Tatala i luga "Faʻatonu"ona "Talosaga ma Faʻamatalaga" (pe naʻo "Talosaga").
  2. I le Android 7 ma luga, faʻalautele le lisi i le ki "Faaali uma talosaga". I lomiga muamua o lenei OS, ia fesuiaʻi i le tab "Uma".
  3. Saili TalkBack ma kiliki "Taofiofia".
  4. O le a faʻaalia se lapataiga, lea e tatau ona e talia i le kilikiina "Taofia le Talosaga".
  5. O le a tatalaina le isi faamalama, o fea e te vaʻaia ai se savali e uiga i le toe faʻafoʻisia o le kopi i le uluai kopi. O faʻamatalaga lata mai i luga o mea na faʻapipiʻiina pe a faʻasaʻolotoina le telefoni o le a aveesea. Tapena i luga "Lelei".

O lenei, pe ae alu i "Faʻamatalaga. avanoao le ae le vaʻaia iina talosaga e avea o se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia. O le a mou ese atu mai tulaga "Polotini o le voluma"pe afai na tofia i latou i le TalkBack (sili atu i lenei mea ua tusia i le Metotia 1).

Ina ia mafai, ia faia laasaga 1-2 o faatonuga o loʻo i luga ma kiliki le ki "Enable". Ina ia toe faʻafoʻi atu nisi mea i le talosaga, asiasi i le Faleoloa Google Play ma faʻapipiʻi atu lata mai tautalaga TalkBack.

Metotia 3: Aveese atoa (aʻa)

O lenei filifiliga e naʻo le faʻaaogaina o tagata e iai aʻa i luga o le telefoni. Ona o le lē mafai, TalkBack e na o le vaivai lava, ae sili atu aia tatau aveesea lenei tapulaa. Afai e te le fiafia tele i lenei talosaga ma e te manaʻo e faʻaumatia atoa, faʻaaoga le polokalama e aveese polokalama polokalama i luga o le Android.

Faʻamatalaga auiliili:
Maua o le Root-aia i le Android
E faʻafefea ona tape mea e leʻi faʻaleleia i le Android

E ui lava i faʻamanuiaga sili mo tagata ei ai faafitauli faʻaaliga, o le faʻalavelave faʻapitoa o TalkBack e mafai ona mafua ai le le mautonu tele. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e matua faigofie lava ona faʻamalosi i se auala vave pe ala i faʻasologa.