Toe maua mai le faʻamatalaga mai le Skype account

E masani lava o le sini autu o le galue i se pepa Excel o le lolomiina. Ae, o le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa le auala e faia ai lenei faʻatinoga, aemaise lava pe afai e te manaʻo e lolomi le atoaga o mea o le tusi, ae naʻo ni itulau patino. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona lolomi se pepa i Excel.

Tagai foi: Pepa lomitusi i MS Word

Faʻamaumauga tusitusia i le lomitusi

Aʻo le i faagasolo le lolomiina o soʻo se pepa, e tatau ona e mautinoa o loʻo lolomiina lelei le lomitusi i lau komepiuta ma o ona tulaga talafeagai e faia i le polokalama faʻaoga Windows. E le gata i lea, o le igoa o le masini lea e fuafua e lolomiina e tatau ona faʻaalia mai i le Excel interface. Ina ia mautinoa ua saʻo le fesoʻotaiga ma faʻamaumauga, alu i le lisi "File". Le isi, agai i le vaega "Lolomi". I le ogatotonu o le faamalama matala i le poloka "Lomitusi" o le igoa o le masini o loo e fuafua e lolomi pepa e tatau ona faʻaalia.

Ae tusa lava pe saʻo le faʻamaonia o le masini, e le o mautinoa lava e fesootai. O lenei mea moni o lona uiga ua lelei ona faʻatautaia i le polokalama. O le mea lea, ao lei faia le lomiga, ia mautinoa o loʻo lolomiina ma faʻafesoʻotaʻi le lomitusi i le komepiuta e ala i le telefoni poʻo le fesoʻotaiga i luga o laina eletise.

Metotia 1: Lolomiina le pepa atoa

A maeʻa ona faʻamaonia le fesoʻotaʻiga, e mafai ona e alu e lolomi mea o loʻo i totonu o le faila o le Excel. O le auala pito sili ona faigofie o le lolomiina o le pepa atoa. Mai lenei tatou amata.

  1. Alu i le lisi "File".
  2. Le isi, agai i le vaega "Lolomi"e ala i le kiliki i luga o le mea tutusa i le lisi tauagavale o le faamalama e tatala.
  3. Ua amata le mataitusi lolomi. Le isi, alu i le filifiliga o masini. I totonu o le fanua "Lomitusi" o le igoa o le masini o loʻo e fuafua e lolomi e tatau ona faʻaalia. Afai o le igoa o le isi tusitala o loʻo faʻaaliina iina, e tatau ona e kilikiina ma filifili le filifiliga e faamalieina ai oe mai le lisi pa'ū.
  4. A maeʻa lena mea matou te agai atu i le poloka o nofoaga o loʻo i lalo ifo. Talu ai e tatau ona matou lolomiina mea uma o le faila, matou te kiliki i le muamua fanua ma filifili mai le lisi o loʻo tatalaina "Lolomi le tusi atoa".
  5. I le siata o loʻo i lalo, e mafai ona e filifilia po o fea ituaiga lomiga e maua ai:
    • Lisi itu;
    • Faalua-pito i tua ma se taliga umi lava;
    • Faʻasalalauga faʻapitoa ma se faʻaaliga puupuu.

    O loʻo i ai se manaʻoga e faia se filifiliga e tusa ai ma sini patino, ae o le faaletonu o le filifiliga muamua lea.

  6. I le parakalafa e sosoo ai, e tatau ona tatou filifili pe tatau ona kopiina ia mea ia i tatou pe leai foi. I le tulaga muamua, afai e lolomiina ni kopi o le pepa lava e tasi, o pepa uma o le a lolomi vave: o le kopi muamua, ona sosoo ai lea ma le lona lua, ma isi. I le tulaga lona lua, e lolomiina e le lomitusi i le taimi lava e tasi ata uma o le pepa muamua o ata uma, ona sosoo ai lea ma le lona lua, ma isi. O lenei filifiliga e sili ona aoga pe afai e lolomiina e le tagata o loʻo kopi kopi o le pepa, ma fesoasoani tele i le faʻavasegaina o ona elemene. Afai e lolomiina se kopi se tasi, o lenei faatulagaga e matua le taua lava i le tagata e faaaogaina.
  7. O se tulaga sili ona taua o le "Faʻatulagaga". O lenei fanua e fuafua pe o le a le itu e tatau ona faia ai le lolomi: i le ata po o le laufanua. I le tulaga muamua, o le maualuga o le laupepa e sili atu lona lautele. I le faʻalauteleina o laufanua, o le lautele o le laupepa e sili atu nai lo le maualuga.
  8. O le isi laufanua o loʻo faʻamatalaina le tele o le pepa lolomi. O le filifiliga o lenei fuaitau, muamua lava, e faalagolago i le tele o le pepa ma luga o le gafatia o le lomitusi. I le tele o tulaga, faʻaaoga le faatulagaga A4. Ua setiina i totonu o tulaga le lelei. Ae o nisi taimi e tatau ona e faʻaaogaina isi lapisi avanoa.
  9. I le isi malae e mafai ona e seti le tele o le fanua. Le tau le aoga o le "Vaitaimi masani". Faatasi ai ma lenei ituaiga o faatulagaga, o le tele o pito i luga ma pito i lalo 1.91 cm, taumatau ma le tauagavale - 1.78 cm. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻapipiʻi ituaiga o ituaiga o fanua nei:
    • Tele;
    • Faʻamatala;
    • Faʻasologa masani masani.

    E le gata i lea, o le telē o le fanua e mafai ona faʻatutuina lima, pei o le a tatou talanoaina i lalo.

  10. O le isi avanoa e faʻataʻitaʻi ai le siakiina o le pepa. E i ai filifiliga mo le filifilia o lenei filifiliga:
    • Taimi nei (lolomiina o laupepa ma le tele moni) - e ala i le le mafai;
    • Tusi se laupepa i luga o le itulau e tasi;
    • Tusi uma koluma i luga o le itulau e tasi.;
    • Tusi laina uma i luga o le itulau e tasi..
  11. E le gata i lea, afai e te manaʻo e faʻatulagaina le fua faʻatasi, faʻatulagaina se tau aogā, ae aunoa ma le faʻaaogaina o tulaga o loʻo i luga, e mafai ona e pasia "Filifiliga faaleaganuu".

    I le isi itu, e mafai ona e kiliki i le faʻamatalaga "Itulau Faʻasologa"lea o loʻo i le pito i lalo o loʻo i le pito i lalo o le lisi o faʻafanua.

  12. Mo soʻo se tasi o mea ua taua i luga, o le suiga e tupu i se faamalama ua taua "Itulau Faʻasologa". Afai i luga o faatulagaga o loʻo i luga, e mafai ona filifili i le va o filifiliga muamua, ona maua lea e le tagata faʻafaigofie le avanoa e faʻasaga ai le faʻaaliga o le pepa aloaia e pei ona ia manaʻo ai.

    I le pito muamua o lenei faamalama, lea e taua "Itulau" E mafai ona e fetuunai le fua e ala i le faʻamalamalamaina o lona taua i le pasene, faʻatulagaga (ata poʻo le laufanua), lapoa pepa, ma le tulaga lelei lolomi 600 togi i le inisi).

  13. I le lisi "Vaomatua" faʻaleleia lelei o tulaga taua o le fanua. Manatua, matou te talanoa e uiga i lenei avanoa i sina maualuga. O iinei e mafai ona e faʻamaonia ai le saʻo, faʻaalia i tulaga faatauaina atoatoa, o tafaoga o vaega taitasi. I le faʻaopoopoga, e mafai ona vave faʻatulagaina le faʻafaologa poʻo le faʻasolosolo.
  14. I le lisi "Vaevaega" E mafai ona e fatuina ulutala ma vaevae.
  15. I le lisi "Pepa" E mafai ona e faʻaalia le faʻaaliga o laasaga pito i luga, o lona uiga, o laina o le a lolomiina i luga o pepa taitasi i se nofoaga faapitoa. E le gata i lea, e mafai ona e faʻapipiʻi vave le faasologa o laupepa faʻaaoga i le lomitusi. E mafai foi ona lolomiina le laupepa lava ia, lea e le mafai ona lolomiina, laina laina ma laina, ma isi elemene.
  16. Faatasi i le faamalama "Itulau Faʻasologa" faamaeaina uma tulaga, aua nei galo e kiliki le ki "Lelei" i lona pito i lalo ina ia mafai ai ona laveaʻi i latou mo le lolomiina.
  17. Matou te toe foi i le vaega "Lolomi" afifi "File". I le itu taumatau o le faamalama tatalaina o le vaega muamua lea. O loʻo faʻaalia ai le vaega o le pepa na tuʻuina atu i le lomitusi. I le le mafai, pe afai e te leʻi faia ni suiga faaopoopo i tulaga, o le faila uma e tatau ona lolomiina, o lona uiga e tatau ona faʻaalia uma le pepa i le vaega e vaʻaia ai. Ina ia faamaonia lenei mea, e mafai ona e taʻalo le pusa taʻavale.
  18. A maeʻa ia tulaga e te manatu e tatau ai mo seti o loʻo faʻaalia, kiliki le ki "Lolomi"i totonu o le lisi o le igoa e tasi "File".
  19. A maeʻa lena, o le anotusi uma o le faila o le a lolomiina i le lomitusi.

O loʻo i ai foi se isi filifiliga e filifili ai mo faʻasologa o tusiga. E mafai ona faia i le alu i le lisi "Taiala Lisi". Lisi lolomi lolomi o loʻo i totonu o le pusa meafaigaluega. "Itulau Faʻasologa". E pei ona mafai ona e vaʻaia, e toetoe a tutusa ma le tab "File" ma o loʻo pulea e mataupu lava e tasi.

O le alu i le faamalama "Itulau Faʻasologa" E tatau ona e kiliki i luga o le afi i luga o le pepa o le afaina i le pito i lalo o le poloka o le igoa e tasi.

A maeʻa lena, o le faamalama o mataitusi, lea ua masani ai i matou, o le a faʻalauiloa, lea e mafai ai ona e faia taga e faʻaaoga ai le algorithm luga.

Metotia 2: lolomiina se laina o itulau maoti

I luga, matou te tilotilo pe faʻapefea ona faʻasalalau le lolomiina o se tusi atoa, ma o lenei sei tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia lenei mea mo mea taitasi pe afai tatou te le mananao e lolomiina le pepa atoa.

  1. Muamua lava, tatou te manaʻomia e fuafua po o fea itulau o loʻo manaʻomia le lolomiina. Ina ia faia lenei galuega, alu i le faiga o le itulau. E mafai ona faia lenei mea i le kilikiina o le ata. "Itulau"lea o loʻo i luga o le tulaga o le tulaga i le itu taumatau.

    E i ai foi se isi suiga tau filifiliga. Ina ia faia lenei mea, agai i le tab "Vaʻai". Le isi, kiliki le ki "Itula o itulau"lea o loʻo tuʻuina i luga o le lipine i le atigipusa "Faʻamatalaga Iloilo Tusi".

  2. A maeʻa ona amataina lea o le itulau o le matamataina o le pepa. E pei ona tatou vaʻaia, i totonu o lea mea e vavae ese pepa mai le tasi i le isi e ala i laina togi, ma o lo latou numera e mafai ona iloa mai le talaaga o le pepa. O lea e tatau ona e manatuaina numera o na itulau o le a tatou lolomiina.
  3. E pei o le taimi talu ai, alu i le lisi "File". Ona alu lea i le vaega "Lolomi".
  4. E lua faʻalapotopotoga i totonu o tulaga. "Itulau". I le faʻamuamua matou te faʻaalia le itulau muamua o le laina matou te mananao e lolomi, ma i le lona lua - le mea mulimuli.

    Afai e manaʻomia lou lolomiina na o le tasi le itulau, ona fai lea i itu uma e lua e te manaʻomia e faʻamaonia ai lona numera.

  5. A maeʻa lena, pe a tatau ai, tatou te faia uma tulaga na faʻatalanoaina pe a faʻaaogaina Metotia 1. Le isi, kiliki le ki "Lolomi".
  6. A maeʻa lena mea, e lolomi e le lomitusi le tele o laina o itulau poʻo se pepa e tasi e faʻamaotiina i totonu o le faatulagaga.

Metotia 3: Lomia itulau taʻitasi

Ae o le a le mea e fai pe afai e te manaʻomia le lolomiina e le tasi le itu, ae o ni itulau o itulau poʻo isi pepa eseese? Afai i totonu o le Upu, pepa ma laina e mafai ona faamaotiina le vavaeeseina e komi, ona leai lea o se filifiliga i Excel. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala mai lenei tulaga, ma e aofia ai se mea faigaluega ua taʻua "Lomia le Lisi".

  1. Mo le agai atu i le faʻaaogaina o Excel o se tasi o auala na matou talanoa ai i luga. I le isi, taofi i lalo le faamaumatau i le itu tauagavale ma filifili laina o na itulau o le a matou lolomiina. Afai e te manaʻo e filifili se tele tele, ona vave kiliki lea i luga o lona elemene pito i luga (cell), ona e alu lea i le pito mulimuli o le laina ma kiliki i le faamaumatau o le kuki ao uu le ki Sue. I lenei auala, e mafai ona e filifilia ni itulau sosoo. Afai tatou te mananao e lolomia se numera o isi laulau poʻo pepa, tatou te filifilia pepa o loʻo manaʻomia ma le faamau o loʻo faʻapipiʻi. Ctrl. O le mea lea, o mea taua uma e tatau ona faamamafaina.
  2. A maeʻa lena alu i le lisi "Taiala Lisi". I le poloka o meafaigaluega "Itulau Faʻasologa" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Lomia le Lisi". Ona aliali mai lea o se lisi autu. Filifili se mea oi ai "Seti".
  3. A maeʻa lenei gaioiga toe alu i le lisi "File".
  4. Le isi, agai i le vaega "Lolomi".
  5. I totonu o faatulagaga i le nofoaga talafeagai, filifili le aitema "Lolomi le filifiliga".
  6. Afai e tatau ai, matou te faia isi faatulagaga o loʻo faʻamatalaina auiliili i totonu Metotia 1. A maeʻa lena, i le vaega o le faʻamatalaga, tatou te tilotilo po o fea pepa e lolomiina. E tatau ona na o na vaega na tatou faailoaina i le laasaga muamua o lenei metotia.
  7. A maeʻa ona ulufale uma i totonu ma ua e talitonu i le saʻo o la latou faʻaaliga i le faamalama o le faʻamatalaga, kiliki le ki. "Lolomi".
  8. A maeʻa lenei gaioiga, e tatau ona lolomiina laupepa filifilia i le lomitusi e fesoʻotaʻi ma le komepiuta.

I le auala, i le auala lava e tasi, e ala i le faʻatulagaina o le vaega filifilia, e mafai ona e lolomiina e le gata o pepa taʻitasi, ae faʻapitoa foi i vaega taʻitasi poʻo ni laulau i totonu o le pepa. O le mataupu faavae o le valavala e tumau pea tutusa ma le tulaga ua faamatalaina i luga.

Lesona: Faʻafefea ona seti se taʻaloga lolomi i Excel 2010

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ina ia mafai ona faʻasalalau le lolomiina o elemene tatau i Excel i le pepa e te manaʻo i ai, e tatau ona e togiina sina mea itiiti. Faʻafitauli leaga, pe afai e te manaʻomia le lolomiina o le pepa atoa, ae afai e te manaʻo e lolomi ona elemene taʻitasi (laina, laupepa, ma isi mea), e amata ona amataina faigata. Ae peitai, afai e te masani i tulafono mo lomiga lolomi i lenei faagasologa, e mafai ona e foia lelei le faafitauli. Ia, o loʻo taʻu mai i lenei tusiga le auala e foia ai, aemaise lava, e ala i le faʻatulagaina o le nofoaga lolomi.