Faʻafoʻi mai o misi ua misi i luga o le komepiuta i le Windows 7

O se tasi o kulupu sili ona lauiloa o tagata faʻapitoa pe a faigaluega i table o Excel o le aso ma le taimi e galue ai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia ni togafiti eseese ma faʻamaumauga taimi. Aso ma le taimi e masani ona faʻapipiʻiina ma le mamanu o ogaoga o mea tutupu i Excel. O le faʻatautaia o ia faʻamatalaga o le galuega autu lea a le 'auʻaunaga o loʻo i luga. Sei o tatou sailia po o fea e mafai ona e maua ai lenei vaega o galuega tauave i le faʻatulagaga o le polokalame, ma pe faʻapefea ona galue i faʻataʻitaʻiga taʻutaʻua o lenei iunite.

Galulue faʻatasi ma tafaoga aso ma taimi

O se vaega o galuega aso ma taimi e nafa ma le gaosia o faʻamatalaga tuʻuina atu i se aso poʻo se taimi taimi. I le taimi nei, o Excel e sili atu ma le 20 tagata faʻatautaia o loʻo aofia ai i lenei faʻatulagaga poloka. Faatasi ai ma le faʻasalaga o lomiga fou o Excel, o lo latou numera o loʻo faʻateleina pea.

Soʻo se galuega e mafai ona faʻatasi ma oe pe afai e te iloa lana faʻailoga, ae mo le tele o tagata e faʻaaogaina, aemaise lava le leai o se poto masani poʻo le maualuga o le malamalama e le sili atu i le averesi, e matua sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina o poloketi e ala ile atigi ata Faʻatonu matai sosoo ai ma le agai atu i le faitotoʻa o finauga.

  1. Mo le faʻaofiina o le fua faʻatatau e ala i Wizard Function filifili le suauʻu lea o le a faʻaalia ai le iuga, ona kiliki lea o le ki "Insert function". O loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. A maeʻa lenei, toe faʻafouina le matai galuega. Kiliki i le fanua "Category".
  3. Mai le lisi e tatala, filifili le aitema "Aso ma le Taimi".
  4. A maeʻa lena, o loʻo lisiina le lisi o faʻatautaia o lenei vaega. Ina ia alu i se vaega faapitoa oi latou, filifili le galuega manaomia ile lisi ma kiliki le ki "Lelei". A maea le faatinoga o mea o loʻo i luga, o le a faʻaalia le faʻatalanoaga o finauga.

E le gata i lea, Wizard Function e mafai ona faʻagaoioia e ala i le faailogaina o se sela i luga o se pepa ma faʻapipiʻi ai se tuʻufaʻatasiga autu Shift + F3. E iai foi le avanoa e toe sui ai i le lisi "Faatulagaga"i luga o le lipine i le vaega o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga" kiliki i le ki "Insert function".

E mafai ona alu i le faamalama ia finauga o se fua faʻatatau mai le vaega "Aso ma le Taimi" e aunoa ma le faʻagaoioia o le matala autu o le Faʻalāpotopotoga Mataʻutia. Ina ia faia lenei mea, agai i le tab "Faatulagaga". Kiliki le ki "Aso ma le Taimi". E lafoina i luga o se mea faapipii i se vaega o meafaigaluega. "Faletusi Faʻamasinoga". Faʻatoaga le lisi o tagata o loʻo avanoa i lenei vaega. Filifili le mea e manaʻomia e faʻamaeʻa ai le galuega. A maeʻa lena mea, o le a lafoina finauga i le faamalama.

Lesona: Excel Function Wizard

ASO

O se tasi o mea pito sili ona faigofie, ae i le taimi lava e tasi o galuega iloga a lenei vaega o le tagata faʻatautaia ASO. E faʻaalia ai le aso faʻasologa i numera numera i totonu o le cell lea o loʻo faʻatulagaina ai le faʻatonu.

O ana finauga e "Tausaga", "Masina" ma "Aso". O se vaega o le gaioiga o faʻamaumauga o le galue lea e na o se vaitau taimi e le muamua nai lo le 1900. O le mea lea, pe afai o se finauga i totonu o le fanua "Tausaga" seti, mo se faataitaiga, 1898, o le a faʻaalia e le tagata faʻaali le tau le saʻo i totonu o le masini. E masani lava, e pei o finauga "Masina" ma "Aso" o fuainumera o, i le faasologa, mai le 1 i le 12 ma mai le 1 i le 31. E mafai foi ona avea faʻasalaga ma faʻamatalaga i sela e aofia ai faʻamatalaga talafeagai.

Ina ia tusia ma le faʻataʻitaʻi se fua faʻatatau, ia faʻaaoga le faʻasalaga lenei:

= ASO (Tausaga, Masina; Aso)

Faʻatalata i lenei galuega e faʻatatau i tagata faʻatatau Tausaga, MONTH ma ASO. Latou te faʻaalia i totonu o le cell le tau e fetaui ma o latou igoa ma iai se finauga e tasi o le igoa lava e tasi.

RAZNAT

O se ituaiga o galuega tulaga ese o le tagata faafoe RAZNAT. E fuafua le eseesega i le va o aso e lua. O lona uiga e le oi ai lenei tagata faʻapipiʻi i le lisi o fua faʻatatau Pule sili, o lona uiga o ona tulaga taua e tatau ona tusia i taimi uma, e le o se faʻataʻitaʻiga kalafa, ae ia lima, i le mulimuli i le faʻasalaga lenei:

= RAZNAT (amataga_date; end_date; tasi)

Mai le talaaga e manino lava e pei o finauga "Aso amata" ma "Aso Taea" aso, le eseesega i le va o mea e te manaʻomia e faʻatatauina. Ae o se finauga "Vaega" O le iunite maoti o fuataga mo lenei eseesega o:

  • Tausaga (y);
  • Masina (m);
  • Aso (d);
  • Eseesega o masina (YM);
  • Le eseesega i aso e aunoa ma le amanaʻiaina o tausaga (YD);
  • Le eseesega i aso e le aofia ai masina ma tausaga (MD).

Lesona: Numera o aso i le va o aso ile Excel

TULAFONO

E le pei o le faʻamatalaga muamua, le faiga TULAFONO o loʻo sui i le lisi Pule sili. O lana galuega o le faitauina o le numera o aso faigaluega i le va o aso e lua, lea e tuʻuina atu e fai ma finauga. E le gata i lea, o loʻo i ai se isi finauga - "Aso malolo". O lenei finauga e filifili. E faʻaalia ai le numera o aso malolo i le vaitau suʻesuʻe. O nei aso e toesea mai le aofaʻiga o le faʻatusatusaga. O le fua faʻatatau e fuafua ai le numera o aso uma i le va o aso e lua, sei vagana Aso Toonai, Aso Sa ma aso na e faʻamaonia mai e le tagata faʻaaoga e fai ma aso malolo. O finauga e mafai ona avea ma aso ia latou poo faʻasino i sulu o loʻo aofia ai.

O le syntax e faapenei:

= CLEANERS (amataga_date; end_date; [aso malolo])

TATA

Pule TATA fiafia aua e leai ni finauga. Faʻaalia le aso ma le taimi o loʻo i ai i le komepiuta i totonu o se potu. E tatau ona maitauina o lenei tau aogā e le mafai ona toe faʻafouina. O le a tumau pea i le taimi e faia ai le galuega seia maeʻa ona toe faʻaleleia. Ina ia toe manatua, ia filifili le sela e aofia ai le galuega, tuu le mala i totonu o le faʻailoga paʻu ma kiliki le ki Ulufale luga o le komepiuta. E le gata i lea, o le toe faʻalauteleina o taimi o le pepa aloaia e mafai ona mafai i ona faatulagaga. Faʻailoga TATA pei o:

= TDA ()

I ASO

E talitutusa lava ma galuega talu ai i lona mafai gafatia I ASO. E leai foi sana finauga. Ae o le masini e le o se ata o le aso ma le taimi, ae tasi lava le aso o iai nei. O le syntax foi e faigofie tele:

= I ASO ()

O lenei faʻatinoga, faʻapea foʻi ma le muamua, e manaʻomia ai le toe faʻaleleia mo le faʻafouina. O le faʻataʻitaʻiga e faia i le auala tutusa lava.

TAIMI

O le galuega autu o le galuega TAIMI o le gaioiga i le telefoni faʻamaonia o le taimi ua faʻamaonia mai e finauga. O finauga o lenei galuega o itula, minute ma sekone. E mafai ona faʻamaonia i le tulaga o numera numera ma i le tulaga o fesoʻotaʻiga e faasino i sulu e teuina ai nei tau. O lenei galuega e talitutusa lava ma le tagata faʻatautaia ASO, ae le faʻaalia e faʻaalia ai taimi faʻamaufaʻailogaina. Faʻaiʻuga taua "Uati" e mafai ona seti i le va o le 0 i le 23, ma finauga o le minute ma le lua - mai le 0 i le 59. O le faʻasalaga o le:

= TAIMI (Itula, Minoti, Sekone)

E le gata i lea, o galuega eseese e mafai ona taʻua lata ane i lenei tagata faʻatautaia. Se itula, MINUTES ma FUAFUAGA. Latou te faʻaalia le taua o le faailoilo taimi e fetaui ma le igoa, lea e tuuina mai e se tasi o finauga o le igoa lava e tasi.

ASO

Faʻamasinoga ASO matua patino. E le faamoemoe mo tagata, ae mo le polokalama. O lana galuega o le faaliliuina lea o le faʻamaumauga o le aso i le masani masani i se faʻamatalaga numera tasi e maua mo le faʻatulagaga i Excel. Pau lava le finauga i lenei galuega o le aso e pei o le tusiga. Ma le isi, e pei o le mataupu o le finauga ASO, naʻo tau faʻatatau ina ua mavae le 1900 e saʻo lelei le gaioiga. O le syntax o le:

= DATENAME (data_text)

ASO

Faʻatonu galuega ASO - faʻaalia i totonu o le telefoni faʻamaonia le taua o le aso o le vaiaso mo le aso atofaina. Ae o le fua faʻatatau e le o faʻaalia ai le igoa o le aso, ae o lona numera faʻasologa. Ma o le amataga o le aso muamua o le vaiaso ua faatulagaina i totonu o le fanua "Ituaiga". O lea la, pe afai e te seti le taua i lenei matata "1", ona amata lea o le aso muamua o le vaiaso o le Aso Sa, pe afai "2" - Aso Lua, ma isi. Peitai e le o se finauga e tatau ai; afai e le o faʻatumu le fanua, e manatu o le numera e amata mai i le Aso Sa. O le finauga lona lua o le aso moni i se numera numera, le faasologa o aso e te manaʻo e seti. O le syntax o le:

= DENNED (Date_number_number; [Tonu])

NOMINATIONS

Le faʻamoemoe o le tagata faʻapipiʻi NOMINATIONS o le faʻaaliga i le numera o le telefoni faʻamaonia o le vaiaso mo le aso tomua. O finauga o le aso moni ma le ituaiga o le tau o le toe faafoi. Afai e manino mea uma i le finauga muamua, o le lona lua e manaʻomia se faʻamatalaga faaopoopo. O le mea moni, i le tele o atunuu o Europa e tusa ai ma tulaga ISO ISO01, o le vaiaso muamua o le tausaga ua manatu o le vaiaso muamua o le tausaga. Afai e te manaʻo e faʻaaoga lenei faiga faʻaoga, ona e manaʻomia lea e tuʻu se numera i le ituaiga o le fanua "2". Afai e te manaʻo i se faʻamatalaga masani masani, pe a fai o le vaiaso muamua o le tausaga ua manatu o le mea lea e pau ai le aso 1 o Ianuari, ona e manaʻomia lea e tuʻu se numera "1" pe tuua le avanoa avanoa. O le syntax mo le galuega o le:

= NUMBER (aso; [type])

TAIMI

Pule TAIMI faia se faʻasoa fefaʻasoaaʻi o le vaega o le tausaga na faaiuina i le va o aso lua i le tausaga atoa. O finauga o lenei galuega o nei aso e lua, o tuaoi ia o le vaitaimi. E le gata i lea, o lenei galuega e iai se finauga e filifili ai "Faavae". E taʻu mai ai pe faapefea ona fuafua le aso. E le mafai, pe afai e leai se tau e faʻamaonia, o le auala Amerika e faʻatatau ai. I le tele o tulaga, e fetaui tonu lava, o le tele lava o taimi e le manaʻomia ai lenei finauga. O le syntax o le:

= AOAOGA (amataga_date; end_date; [faavae])

Na na o matou savalia auala autu o loʻo faʻatumauina le vaega o galuega. "Aso ma le Taimi" i Excel. E le gata i lea, e sili atu nai lo le toa sefulu o isi kamupanī o le vaega e tasi. E pei ona mafai ona e vaʻai, e oo lava i galuega tauave o loʻo faʻamatalaina e matou e mafai ona fesoasoani tele i tagata e galulue faʻatasi ai ma tulaga faatauaina o faatulagaga e pei o le aso ma le taimi. O nei elemene e mafai ai e oe ona faʻaaogaina nisi faʻatusatusaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le ulufale atu i le aso poʻo le taimi o loʻo iai i totonu o le telefoni faʻamaonia A aunoa ma le puleaina o le puleaina o nei galuega, e le mafai e se tasi ona tautala i se malamalama lelei o le Excel.