Faʻapefea ona tatala avanoa i le Google Form

Faʻamaumauga o faʻamaumauga faʻamaumauga o le aoina, faʻatulagaga, tuufaatasia ma auʻiliʻiliga o faʻamatalaga faʻatasi ai ma le tomai e fuafua ai aga ma faʻamatalaga mo le mea o loʻo suʻesuʻeina. I Excel, o loʻo i ai le tele o meafaigaluega e fesoasoani i le faia o suʻesuʻega i lenei eria. O lomiga aupito lata mai o lenei polokalama e le itiiti ifo i lalo i le fuainumera o fuainumera tusi fuainumera i tulaga o gafatia. O mea faigaluega autu mo le faʻatinoina o faʻatatauga ma auʻiliʻiliga o galuega ia. Sei o tatou suʻesuʻeina uiga lautele o le galulue faatasi ma i latou, faʻapea foi ma le nofo i luga o nisi o mea sili ona aoga.

Galuega faʻatino

E pei lava o isi galuega i Excel, o galuega faʻafuainumera e galue i luga o finauga e mafai ona i ai i le tulaga o numera faifai pea, o faʻasino i sela po o mea faʻapipiʻi.

O faʻamatalaga e mafai ona ulu faʻatasi i totonu o se televise patino pe i totonu o le faʻasologa o le pa, pe afai e te iloa lelei le faʻamaopoopoina o se mea faapitoa. Ae sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le faitotoʻa faapitoa o faʻamatalaga, lea o loʻo aofia ai faʻamatalaga ma mea ua saunia e fai ai faʻamaumauga. Alu i le faitioga o faʻamatalaga o faʻamatalaga faʻafuainumera e mafai "Matai o Matafaioi" poʻo le faʻaaogaina o kī "Faletusi o Galuega" luga o le pepa.

E tolu auala e amata ai le masini galue:

  1. Kiliki le ata "Insert function" i le tauagavale o le faʻataʻitaʻiga pa.
  2. Avea i le tab "Faatulagaga", kiliki le lipine i luga o le ki "Insert function" i le poloka o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga".
  3. Faʻasologa le pusa kesi Shift + F3.

A faʻaaoga soʻo se tasi o filifiliga o loʻo i luga, o le a tatalaina se faamalama. "Masters of Functions".

Ona e tatau lea ona kiliki i le fanua "Category" ma filifili le tau "Fuainumera faamauina".

A maea lena, o le a tatalaina se lisi o faʻamatalaga faʻafuainumera. I le aotelega e sili atu i le selau. Ina ia alu i le faamalama o le faitioga a soo se tasi oi latou, e tatau lava ona e filifili ma kiliki le ki "Lelei".

Ina ia mafai ona alu i elemene tatou te manaomia e ala i le lipine, ia e alu i le lisi "Faatulagaga". I le vaega o meafaigaluega i luga o le pepa "Faletusi Faʻamasinoga" kiliki i le ki "Isi Matafaioi". I le lisi e amata, filifili se vaega "Fuainumera faamauina". Se lisi o elemene avanoa o le taʻiala manaʻomia. Ina ia alu i le faamalama o le finauga, ia na o le kiliki i luga o se tasi oi latou.

Lesona: Excel Function Wizard

MAX

O le MAX tagata faigaluega ua mamanuina e fuafua le numera maualuga o faʻataʻitaʻiga. O loʻo i ai le upusii lenei:

= MAX (numera 1; numera 2; ...)

I totonu o faʻavae o finauga e te manaʻomia e te ulufale ai i laina o sela e maua ai le numera numera. O le fuainumera sili ona telē, o lenei faʻatulagaga e faʻaalia i totonu o le cell lea o ia lava.

MIN

I le igoa o le MIN, o loʻo manino lava o ana galuega e faʻafeagai ma le faʻasologa muamua - e sailia ai le mea aupito iti mai se seti o numera ma faʻaalia i totonu o se potu tuʻuina. O loʻo i ai le upusii lenei:

= MIN (numera 1; number2; ...)

Faʻafiafia

O le galuega a le AVERAGE e suʻeina se numera i le vaʻaiga ua vaʻaia e latalata i le numera. O le taunuʻuga o lenei faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia i totonu o se isi potu faʻatasi lea o loʻo i ai le fua faʻatatau. O lana faʻataʻitaʻiga e faapenei:

= AVERAGE (number1; number2; ...)

Faʻafiafia

O le galuega a le AVERAGE o loʻo i ai galuega tutusa e pei o le tasi muamua, ae o iai le avanoa e faʻapipiʻi ai se tulaga faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, sili atu, itiiti ifo, e le tutusa ma se numera patino. Ua setiina i se isi itu mo le finauga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaopoopoina se faʻasalalauga e avea o se faitalia e filifili ai. O le syntax e faapenei:

= AVERAGE (numera 1; number2; ...; tulaga; [tau vaʻai])

MODA.ODN

O le fuainumera MOD.AODN faʻaalia i totonu o le cell le numera mai le seti e masani ona tupu. I le lomiga tuai o Excel, sa i ai se galuega a le MODA, ae i ni lomiga mulimuli ane na vaevaeina i le lua: MODA.ODN (mo numera taitoatasi) ma MODANASK (mo faʻataʻitaʻi). Ae ui i lea, o le mea tuai na tumau pea i totonu o se isi vaega, lea na aoina mai elemene mai lomiga muamua o le polokalama ina ia mautinoa ai le tutusa o pepa.

= MODA.ODN (number1; number2; ...)

= MODAHNA (number1; number2; ...)

MEDIANA

O le MEDIANA faʻapitoa na te fuafuaina le tau aofaʻi i le tele o fuainumera. O lona uiga, e le faʻamautuina se fua faʻasologa, ae na o le ave faʻatauaina i le va o le tele ma le numera tele o tau. O le syntax o le:

= MEDIAN (number1; number2; ...)

STANDOWCLONE

O le fua faʻatatau STANDOCLON faʻapea foi ma le MODA o se kopi o le tuai o le polokalama. O lenei la o ona faʻavae faʻaonapo nei o loʻo faʻaaoga - STANDOCLON.V ma STANDOCLON.G. O le muamua o ia mea ua fuafua e fuafua le fesuiaiga masani o le faataitaiga, ma le lona lua - o le faitau aofaʻi lautele. O nei galuega e faʻaaogaina foi e faʻatulagaina ai le fesuiaiga masani. O la latou uputuu e faapenei:

= STDEV.V (number1; number2; ...)

= STDEV.G (number1; number2; ...)

Lesona: Excel Standard Deviation Formula

O LE SILI

O lenei tagata faʻaalia e faʻaalia i le filifili filifilia le numera i le faasologa i le faasologa o le faasologa. O lona uiga, afai ei ai se aofaiga o le 12.97.89.65, ma matou faʻamaʻoti 3 e fai ma finauga, o lona uiga o le galuega i totonu o le suauʻu o le a toe maua mai ai le numera sili lona tolu. I lenei tulaga, e 65. O le faʻamatalaga faʻamaopoopo o le:

= LAUTELE (laina; k)

I lenei tulaga, k o le tau taua o se aofaiga.

LE SILI

O lenei galuega o se faʻata faʻatusa o le faʻamatalaga muamua. I totonu foi o lea mea o le finauga lona lua o le numera o le numera. E naʻo le tulaga lenei, o le faʻatulagaga e laʻititi mai le laʻititi. O le syntax o le:

= LELEI (laiga; k)

RANG.SR

O lenei galuega e faʻafeagai ma le gaoioiga muamua. I totonu o le telefoni faʻamaonia, e tuʻuina atu le numera faasologa o se numera patino i le faʻataʻitaʻiga e ala i le tulaga, lea o loʻo faʻamaoti mai i se isi faʻamatalaga. Atonu o le maualuga lea o le faasolosolo pe alu ifo. O le vaega mulimuli e faʻamautu pe a fai o le fanua "Poloaiga" tuu avanoa pe tuu i ai le numera 0. O le syntax o lenei faaupuga e faapenei:

= RANK.SR (numera, faatulagaga; order)

I luga, na o galuega sili ona lauiloa ma le televave i Excel ua faʻamatalaina. O le mea moni, e tele taimi e sili atu. Ae ui i lea, o le mataupu faavae autu oa latou taga e tutusa: o le faagasologa o le faasologa o faamatalaga ma le toe faafoiina o le taunuuga o gaoioiga tau faʻatautaia i le masini ua faʻamaonia.