Faʻapipiʻi le avetaʻavale mo le lomitusi Samsung ML-1860

O loʻo masani ona faʻatino le RAM i le masaniga o le faʻatinoga o le faiga faʻaogaina ma polokalama faʻavave i luga o le komepiuta. O tagata taʻitasi e iloa o le numera o galuega e mafai ona faia e le PC i le taimi e tasi e faʻalagolago i lona voluma. Faatasi ai ma se manatua faapena, na o na o voluma laiti, o nisi elemene o le komepiuta ua faaauupegaina foi. O lenei tusiga o le a taulaʻi atu i luga o le pulou malulu.

O le a se mea malulu pulou

Faʻamaumauga Cache (poʻo le teuina o le mafaufau, pa puipui) o le nofoaga lea o loʻo teu ai faʻamaumauga ua uma ona iloiloina mai le maloleti, ae leʻi faʻasalaga mo le toe gaosia. E teuina faʻamatalaga e masani ona faaaoga e Windows. O le manaʻomia mo lenei teuina na mafua ona o le eseesega tele i le va o le saoasaoa o le faitauina o faʻamatalaga mai le avega ma le bandwidth system. O isi elemene komipiuta ei ai se pa puipui talitutusa: tagata gaosiga, kata vitio, kata o fesoʻotaiga, ma isi.

Faʻamaumauga Cache

Taua tele pe a filifilia le HDD o loʻo i ai le numera o le teuina o le mafaufau. E masani lava ona faʻaaoga e nei masini 8, 16, 32 ma le 64 Mo, ae o loʻo i ai faʻamau o 128 ma le 256 MB. O le faʻaoga e masani ona lofituina ma e manaʻomia ona faʻamamaina, o le mea lea i lenei itu, e sili atu le lelei o le leo.

Modern HDDs o loʻo faʻapipiʻiina i le 32 MB ma le 64 MB cache (o se siʻitaga laʻititi ua matua faigata lava). O lenei mea e masani lava, aemaise lava talu ai o le polokalama e iai lona lava mafaufauga, lea, faatasi ai ma le RAM, e faʻateleina le faʻatinoga o le puʻupuʻu. Ae ui i lea, pe a filifilia se puʻupuʻu malosi, e le o tagata uma e gauai atu i le masini ma le tele o le faʻamalo, ona o le tau e maualuga tele, ma o lenei tulaga e le na o le pau lea o le mea e fuafuaina.

O le galuega autu o le faʻaoga

O le faʻaoga e faʻaaogaina e tusitusi ma faitau faʻamatalaga, ae, e pei ona uma ona taʻua, e le o le vaega autu lea i le lelei o le faʻaogaina o le disaki. O le mea e taua iinei o le faʻaogaina o le faagasologa o le fesuiaiga o faʻamatalaga faʻatasi ma le tagata faʻatau, faʻapea foi le lelei o tekonolosi e puipuia ai le tupu mai o mea sese.

O le teuina o faʻamaumauga e aofia ai faʻamaumauga e masani ona faʻaaogaina. O lo o ave saʻo mai le pusa, o lea e tele taimi e faʻaleleia ai le faʻatinoga. O le manatu e leai se mea e manaʻomia mo le faitauina faʻapitoa, lea e aofia ai se talosaga tuusao i le lelei malo ma ona vaega. O lenei faagasologa e umi tele, e pei ona fuafuaina i le millisecond, aʻo faʻamaumauga o faʻamaumauga mai le faʻasaʻo tele taimi vave.

Cache Benefits

O le faʻapipiʻi o loʻo faʻatino i faʻamaumauga vave, ae o loʻo i ai isi lelei. Winchesters ma le tele o le teuina e mafai ona faʻaleleia atili le faagasologa, lea e tau atu i lona faʻaaogaina laitiiti.

O le manatuaina o le paaga o se ituaiga o le faʻamalosi e mautinoa ai le vave ma le lelei o le faʻaoga o le HDD. E i ai se aafiaga lelei i le faʻalauiloaina o polokalama pe a oo mai i le faʻafeiloaʻi pea i faʻamatalaga tutusa, o lona telē e le sili atu i le vevela. 32 ma le 64 MB e sili atu nai lo se tagata masani e galue ai. E le gata i lea, o lenei amio e amata ona leai sona taua, talu mai taimi e fegalegaleai ai ma faila tele, o lenei eseesega e le taua, ma o ai e manao e togi i luga mo se mea e sili atu ona tele.

Suʻe le tele o le faʻaoga

Afai o le tele o le lelea malo e taua tele lea e faigofie ona maua, ona vaʻaia ai lea o le tulaga i le manatua o le pa puipui. E le o tagata faʻaoga uma e fiafia i lenei uiga, ae afai o se manaʻoga ua tulai mai, e masani ona faʻaalia i luga o le pusa ma le masini. A leai, e mafai ona e maua lenei faʻamatalaga i le Initaneti pe faʻaaoga le polokalama free HD Tune.

Download HD Tune

O le aoga, ua fuafuaina e galulue faatasi ma le HDD ma le SSD, o loʻo auai i le faʻamaonia o le tapeina o faʻamatalaga, iloiloga o le tulaga o le masini, suʻesuʻeina o mea sese, ma tuʻuina atu faʻamatalaga auiliili e uiga i uiga o le hard drive.

  1. Download HD Tune ma tamoe.

  2. Alu i le lisi "Faamatalaga" ma i le pito i lalo o le mata i le kalafi "Taofi" aoao e uiga i le HDD pa puipui.

I lenei tusiga na matou taʻuina atu ia te oe se mea e te manatuaina, oa galuega na te faia, oa ona lelei ma pe faapefea ona maua lona leo i luga o le malo malo. Na matou iloa e taua, ae le o le mea autu e fai pe a filifilia se puʻupuʻu malosi, ma o se mea lelei lea, ona o le tau maualuga o masini ua saunia ma le tele o mafaufauga cache.