Aisea e le avanoa ai le mataʻitipi ao faʻatautaia le komepiuta

Afai o le komepiuta e liliu ese le lauulu i lea taimi ma lea taimi, o le mafuaʻaga o lenei faafitauli e le o taimi uma e taoto ai i le faaaliga. E mafai ona fesoʻotaʻi ma se kata vitio, keea fesoʻotaʻi, RAM, ma isi. E tele mafuaaga, ma o lenei tusiga e tuuto atu i le autu.

Vaavaai mea leaga

O faʻafitauli i le faʻaauau pea ona faʻaumatia le faʻaaliga o se tasi o mea sili ona faigata. Ina ia iloa ma iloa le mafuaʻaga i le fale i le avefaʻatatau o le tagata faʻaaoga, o le faʻafitauli sili lea. O ia faʻasalaga e fesoʻotaʻi ma faʻaupuʻamea poʻo mea faʻaletonu o le komepiuta. Muamua, i le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le faafesootai o le nofoaga autu o auaunaga, ma le lona lua e mafai ona aʻoaʻoina e faailoa mai, i le suʻesuʻeina o lenei tusiga.

Mafuaaga 1: Mataʻituina le Faalētonu

Afai e tape le mataʻitū ao faʻagasolo le vaega, ona le mafai lea ona faʻamavaeina faafitauli i le masini autu autu. O le tele o siaki ei ai le puipuiga lea e mafua mai i le otometi pe a osofia le manava. Ae o fua faʻamaufaʻailoga e siaki ai le vevela o le masini e le manuia. O le mea lea, iinei e mafai ona e fautuaina naʻo le siakiina e ala i le paʻi. Afai e vevela le vevela, e tatau ona tuʻu ese mai le puipui poʻo se isi lava mea e sili atu le lelei o le ea.

O le faʻalauteleina o le faʻamafanafana o se tasi lea o mafuaʻaga mo nisi taimi e tape ai le faʻaaliga. Faʻasaga le mata i se potu e leai se maualuga maualuga ma tuʻu ai mo sina taimi. E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le mataʻitipi i le fesoʻotaiga. Ma afai e leʻi amataina le pala, pe a maeʻa ona faʻaleleia uma le susu, e tatau i le masini ona toe foʻi i le masani.

Faʻasese le masini gaosi oloa mai le iunite. I luga o le lau e tatau ona e vaai i se pepa e pei o le "Leai se faailoga" poʻo le "Leai se fesoʻotaʻiga". Afai e leai se faʻamatalaga faapena, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu.

Ina ia aveese le mataʻitua mai le liʻo o mafuaʻaga mataʻutia o le faʻafitauli, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se isi masini e gaosi ai i le komepiuta komepiuta poʻo le komepiuta. Afai o le ata o loʻo misi pea, o le mea sese e taoto i le kata vitio poʻo le uaea.

Mafuaʻaga 2: Faʻaleagaina o le Cable

O le mafuaaga sili ona taatele mo le vavave taimi o le masini e gaosia ai le mea e faaleagaina ai le uaea. O le tele o taimi, e faʻaogaina DVI ma HDMI mo faʻaaliga. Ae o loʻo i ai pea le VGA faatulagaga. Ia mautinoa o le maea faʻapipiʻi e uu mau ma uʻamea i itu uma e lua (DVI).

O le isi, matou te faʻaalia le faʻafitauli algorithm mo le faʻaaliga ma le fila.

  • Muamua e tatau ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le faʻaaliga i se isi komepiuta e faʻaogaina ai le telefoni o iai. Afai e leai se suiga, toe sui le uaea.
  • Afai o le suia o le uaea e le foia ai le faafitauli, ona i ai lea o se sese i le mata.
  • A maeʻa ona tuʻuina atu i se isi komepiuta, e leai se mea e muta ai, ona leai lea o se mea e fai i le faʻaaliga poʻo le uaea. I lenei tulaga, e tatau ona sailia le mafuaaga i le loloto o le iunite.

Mafuaaga 3: Ata vitio le lelei

O le isi mafuaaga talafeagai mo le faʻaauau le tapunia o le matamata mata e mafai ona avea ma se faʻaaogaina o meafaiva o le faʻailoga ata. Mo ia tulaga, o uiga nei:

  1. O foliga vaaia o mea eseese eseese i luga o le lau (faʻasalaga, vaeluaga, laina vavae, ma isi)
  2. Faʻamatalaga faʻamaoni o le faʻatautaia o le avetaavale viliina o loʻo faʻaalia i totonu o le fata.
  3. BIOS faʻapitoa e faʻamaonia pe a fai seevae komipiuta.

E tusa ai ma mea e fai i ia tulaga, faitau le sootaga i lalo:

Faitau atili: Faʻamatalaga lapataʻi card card

Mafuaʻaga 4: Kopi ata vitio

I PC uma faʻaonaponei (e aofia ai le komepiuta), e lua kata feʻai o loʻo i luga o mamanu: i totonu ma fafo. I tulaga le manuia o le BIOS, o le fiafiaga e tuʻuina atu i le kata vitio lea e sili atu ona aoga (e masani ona faʻamaonia). O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le vevela o le polite fafo.

I le tele o tulaga, o le tulaga masani o le vevela o loʻo faʻatulagaina le faʻavasega ata o se tasi lea e le silia le 60 tikeri Celsius. Ae i luga o kalama mamana, e toetoe a le mafai ona ausia. O le maualuga maualuga (ave le 100%) e masani lava ona fuafuaina i le 85 tikeri. Mo tumutumu o le GPU taʻitasi e oʻo i le 95 tikeri.

E toetoe o GPU uma o loʻo iai, o le tapulaa aupito maualuga e mafai ona faatagaina e 105 tikeri. A maeʻa lena, o le ata faʻataʻitaʻi o le laupapa mo faʻamoemoega faʻamafanafana e faʻaitiitia ai le taimi. Ae o sea fuataga e ono le maua ai le iuga ma o le a toe faʻafou le PC.

Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o le kata vitio e le lelei le manava. Mo lenei faʻamoemoe, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai le polokalama o le siakiina o le vevela Mafaufau i ni mea se lua.

Metotia 1: GPU-Z

  1. Tau le polokalama GPU-Z.
  2. Alu i le lisi "Sensors".
  3. Afai ei ai sau kata vitio manino, ona tatau lea ona filifilia i le lisi pa'ū. Afai e leai, ona faʻamaonia mai lea o le kiliva vitiva faʻamaonia e le mafai (1).
  4. I laina "Fua o le GPU" E mafai ona e vaʻaia le vevela o loʻo i ai nei o le kata (2).

Metotia 2: Speccy

  1. Le tamoe i le Speccy, i le faamalama autu, filifili le tauagavale "Ata faʻatusa".
  2. O le isi, tatou te tilotilo i le vevela o le mea e manaʻomia o le motherboard.

Faitau atili: Mataʻituina le vevela o le kata vitio

Mafaufau i mafuaaga autu e mafua ai le le lava o le mafanafana o le ata fai ata.

Laʻau

Afai e leai se pefu o le PC mo se taimi umi, ona oʻo loa lea i le taimi e alu i ai. E i ai se mea e mafai ai e le pefu i totonu o le polokalama poʻo le luga foi o le kalama vitio lava ia ona le faatagaina le tagata mulimuli e faʻamafanafana i lalo masani. O le tafu ma le pefu i luga o le kusi lau ile mea ogaoga e mafai ona oʻo atu i lona taofi. O le faʻamamaina o le pefu e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa: e tatau ona e faʻaaogaina le masini komepiuta poʻo le tatalaina o le komepiuta, ona faʻaaoga lea o se masini faamama masini poʻo se pulumu vaivai. E fautuaina ina ia faia ni mea e faamamaina tutusa pe a ma le 2 taimi i le tausaga.

Faitau atili: Faʻamaua lelei o lau komepiuta poʻo le komepiuta mai le pefu

Faʻaaogaina mea tau komepiuta

O nisi o mea gaosi komepiuta ua leva ona i ai i le mamanu o se ituaiga faʻataʻitaʻiga e le mafaufau e ala i se faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela. I ia tulaga, o komepiuta feaveaʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, laʻititi laititi lapisi i luga o le mataupu, lea e mafua ai ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o le masini atoa. O iinei e tatau ona e faʻaeteete e tuʻu soʻo i lalo o lau komepiuta mai tua (poʻo luma), sii i luga.

I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina pati faapitoa mo le komepiuta. Latou te faʻatagaina atili le malosi e ave le ea i luga o le komepiuta. E i ai ni faʻataʻitaʻiga e galue mai le USB, faʻapea foʻi ma le iai a latou lava puʻupuʻu.

Lisi o meatotino o le paʻu vevela

O le faʻafefeina o le vevela i le va o le GPU ma le tagata e faʻaleleia le taumafataga e faʻatinoina e ala i se tagata faufautua faʻapitoa - faʻafefe faʻavave (poʻo le faʻamalo). I le aluga o taimi, o le a galo ai ona mea totino, lea e oʻo atu ai i le le lava o le malulu o le ata faʻataʻitaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona suia vave le suauu mama.

Faʻamatalaga: O le suʻesuʻeina o le ata viliina o le a mafua ai ona le maua se tusi poloaiga pe afai e le manuia. O le mea lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa tutotonu o auaunaga. Afai ua maeʻa le taimi o le tusi poloaiga, faitau le fesoʻotaʻiga i lalo mo se taʻiala e sui ai le faʻaoga faʻavave mo se pepa faʻataʻitaʻi.

Faitau atili: Suia le paʻu faʻafefe i luga o le kata vitio

Mafuaaga 5: Faʻasaoina le Puipuiga o le Mana

I faʻaliliuga uma o Windows, o loʻo i ai se auaunaga faapitoa e faʻaaogaina ai masini e le faʻaaogaina nei. O le faʻamoemoe o lenei galuega o le faʻasaoina o le malosi. I le le mafai, o le taimi leai se taimi i le OS e le itiiti ifo i le 5 minute pe a fai o se komepiuta komepiuta po o se komepiuta. Ae o le tele o manua sese o le tagata faʻaaoga poʻo polokalama faʻa-tolu e mafai ona suia lenei taimi mo le faʻaititia.

Windows 8-10

  1. Faaaoga le komepiuta komepiuta "Manumalo" + "X" e tatala ai le faamalama meatotino.
  2. I le lisi, kiliki le kusi e ala i "Pule Pule".
  3. Sosoo, filifili pe sosoo "Faʻasaʻo le faʻaaliga" (1), po o "Faatuina o se Fuafuaga Mana" (2).
  4. I laina "Aveese le faʻaaliga" suia le taimi pe a tatau ai.

Windows 7

  1. Faaaogaina o le autu autu "Manumalo" + "X" valaau le faamalama "Nofoaga Tutotonu o le Mobility".
  2. Filifili le malosiaga o meatotino icon.
  3. I le faamalama ua aliali mai, tatou te agai atili i luma - "Faʻasaʻo le faʻaaliga".
  4. Matou te setiina le mataʻitaga manaʻomia mai taʻaloga.

Windows XP

  1. Matou kiliki PKM i luga o le laulau.
  2. Filifili "Meatotino".
  3. Le isi, agai i le lisi "Faʻasalaga".
  4. Kiliki "Meaai".
  5. Matou te setiina ala tatau mo le tapeina o le faʻaaliga.

Mafuaaga 6: Taʻavale Card Card

O le le saʻo o le faʻaogaina o avetaʻavale kata e le masani ona taʻitaʻia ai faafitauli o loʻo faʻasalalau. Ae o le vavaeeseina atoatoa o le aafiaga o le feteenaiga o avetaavale (po o le toesea) i luga o le faʻalavelave faʻaaogaina o le faʻaaliga e le aoga.

  1. Matou te utaina le komepiuta "Ala Lelei".
  2. Faitau atili: Faʻapefea ona e ulufale i le "Tulaga Lelei" e ala i le BIOS, i le Windows 10, Windows 8, Windows XP

  3. Toto "Manumalo" + "R".
  4. Sosoo, ulufale "devmgmt.msc".
  5. Saili se faʻafanua manino (pe a maua) i le vaega "Ata o ata vitio". E le tatau ona i ai ni ata lanu samasama ma se faailoga faʻalauiloa e sosoo ma le igoa o masini.
  6. I le faaaogaina o PCM, kiliki i le igoa o le adapter, ona filifili lea "Meatotino".
  7. I totonu o le fanua "Tulaga o Meafaigaluega" e tatau ona faʻaalia le masani masani.
  8. Le isi, alu i le lisi "Punaoa" ma ia mautinoa e leai ni feteʻenaʻiga.

Afai o le masini e faʻaalia i faafitauli (i luma o ata faaopoopo, feteenaiga tautupe, ma isi mea), ona ave lea o le avetaʻavale faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, ia faia mea nei:

  1. Alu i le mea e tasi o le faamalama o le masini, lea na mafaufauina i luga, ae i le tab "Avetaavale".
  2. Push button "Aveesea".
  3. Faamautu lau filifiliga.
  4. Toe amata le komipiuta i le masani masani.

O lenei metotia e aoga mo faafitauli ma avetaavale vitio. Ae o le mea e leaga ai, e le aumaia i taimi uma iuga. I mataupu faigata, o le a manaʻomia le tagata e suʻesuʻe ma faʻapipiʻi le avetaʻavale. E faʻapefea ona faia lenei mea, faitau laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Toe faʻaleleia avetaavale kata
Saili po o fea avetaavale e manaʻomia ona faʻapipiʻi i lau komepiuta.
Saili mo avetaavale e ala i ID ID
Tomai sili ona lelei e faʻapipiʻi ai avetaavale
Faʻaiʻuga ma fofo i le le mafai ona faʻapipiʻi le avetaʻavale i le kata vitio

Motugaafa: Muamua, e tatau ona e suʻe ma faʻapipiʻi avetaavale mo le moli (pe afai e te leʻi faʻapipiʻiina), ona totoe uma lea. E moni lava lenei mea mo tagata e ona pona.

Mafuaaga 7: RAM

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻaaogaina o le mataʻituina o se faʻafitauli o le RAM. Ina ia maua nei faafitauli, o loʻo i ai meafaigaluega faapitoa e siaki ai le RAM mo mea sese. E oʻo lava i le mea na tupu i se paʻu tasi, e lava lea e tape ese ai le mataʻituina aʻo faʻagasolo le PC.

O modula RAM e le talafeagai mo le toe faaleleia, o le mea lea, pe a iloa faafitauli i la latou galuega, e tatau ona e faʻatau mai mea fou.

Metotia 1: MemTest86 +

MemTest86 + o se tasi o mea aupito sili ona lelei mo le suʻeina o le RAM mo mea sese. Ina ia galulue faatasi, e tatau ona e fatuina se aufaasālalau puʻupuʻu i lenei polokalame ma seti le BIOS mai le lela uila USB. A maeʻa faʻataʻitaʻiga, o le polokalama o le a faʻaalia iuga.

Faitau atili: Faʻapefea ona suʻe le RAM i le MemTest86 +

Metotia 2: Faʻatonuina RAM Checker

O le isi auala e siaki ai le RAM e le manaʻomia se isi polokalama faʻaopoopo. I totonu o le OS lava ei ai se meafaigaluega faʻapitoa.

Le faʻataʻitaʻiina o faʻamatalaga o le RAM faʻaaogaina meafaigaluega o le faiga faʻaogaina o le Windows lava ia:

  1. Faasolo le autū autu "Manumalo" + "R". O lenei mea o le a faʻaalia ai le faamalama faʻamau. Taumafai.
  2. Pusa i le manoa "faʻafefete".
  3. Le isi, filifili le filifiliga e fai le siaki RAM.
  4. A maeʻa ona toe faʻaleleia, o le a amataina le faʻataʻitaʻiga, ma i le maeʻa ai o le suʻega o le a faʻaalia.

Faitau atili: Polokalame mo le siakiina o le RAM

O le mea lea, ina ia fuafuaina le mafuaaga o le le mafai ona mataʻituina le mataʻituina, o le a manaomia le tagata faʻaaoga e faia se laasaga o laasaga. O nisi o nei fua faatatau e fesoʻotaʻi ma faʻamatalaga faigofie ma mataalia i le auala e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻafitauli faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le faʻaaliga ma le fila e faigofie ona iloa. Faʻaaogaina telefoni auala umi, ae e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma ia mea ina ia aloese mai le le lelei o le RAM.