Aveese le ata lanumeamata i Photoshop


O le lanu po o le "hromakey" e faʻaaogaina pe a fai e fana mo lona toe suia mulimuli ane ma isi. O le chroma e ono mafai ona ese le lanu, e pei o le lanumoana, ae o le lanumeamata e sili ona lelei mo le tele o mafuaaga.

O le mea moni, o le fanaina i luga o se lanu lanumeamata e faia pe a uma se tusiga muamua-tusia poʻo se fatuga.
I lenei aʻoaʻoga, o le a matou taumafai e faʻamalo ese le ata lanumeamata mai le ata i Photoshop.

Aveese ata lanumeamata

E i ai ni nai auala e aveese ai le talaaga mai se ata. O le tele oi latou e lautele.

Lesona: Aveese le lanu uliuli i Photoshop

E i ai se metotia e talafeagai lelei mo le aveesea o le chromake. E tatau ona malamalama o le i ai o se fana e mafai foi ona maua ai ni mea leaga, e galue ai lea o le a matua faigata, ma o nisi taimi e le mafai. Mo le lesona, o lenei ata o se teine ​​i luga o se lanu lanumeamata na maua:

Matou te alu i le aveeseina o le chromake.

  1. Muamua, e tatau ona e faaliliu le ata i le lanu lanu. Lautusi. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Ata - Faʻaali" ma filifili le mea e manaʻomia.

  2. Le isi, alu i le lisi "Auala" ma kiliki i luga o le auala "a".

  3. O le taimi nei e tatau ona tatou faia se kopi o lenei auala. O ia o le a matou galulue. Matou te uia le auala i le itu taumatau o le kusi ma toso i luga le ata i le pito i lalo o le paʻa (silasila i le faʻaali).

    O le pusa laina i le maea ai o le fatuina o se kopi e tatau ona foliga faapenei:

  4. O le laasaga e sosoo ai o le tuʻuina atu o le auala aupito maualuga le faʻatusatusa, o lona uiga, o le talaaga e tatau ona faʻafiafiaina atoatoa ma o le teine ​​e paʻepaʻe. E maua lenei mea e ala i le suia o le auala i le lanu paʻepaʻe ma le uliuli.
    Faasolo le autū autu SHIFT + F5ona faʻataʻapeʻape ai lea o le faamalama faʻatulagaga. O iinei e tatau ai ona tatou filifilia le lanu paʻepaʻe i le lisi pa'ū ma suia le auala faʻafefiloi i "Faʻaalu".

    Pe a uma ona kiliki se ki Ok tatou maua le ata lea:

    Ona matou toe faia lea o taga lava e tasi, ae ma le uliuli.

    O le taunuuga o le faʻatumu:

    Talu ai ona o le taunuuga e le ausia, matou te toe fai le faʻatumu, o lenei taimi e amata mai i le uliuli. Faʻaeteete: muamua faʻatumu le auala i le uliuli ona papaʻe. I le tele o tulaga, ua lava lea. Afai a maeʻa nei gaioiga, e leʻo le paʻepaʻe atoa le ata, ma o le pito i lalo e lanu uliuli, ona toe fai lea o le taualumaga.

  5. O le auala ua matou saunia, ona e manaʻomia lea e faia se kopi o le ata muamua i le paʻu papaʻe ma se pipi keyboard FMTL + J.

  6. Toe foʻi atu i le faʻailoga i auala ma faʻagaoioi se kopi o le auala. a.

  7. Uu i lalo le ki FMT ma kiliki i luga o le ataata o le auala, fatuina o se nofoaga filifilia. O lenei filifiliga o le a fuafua ai le itu o le seleselega.

  8. Kiliki le laina i le igoa "Lab"e aofia ai le lanu.

  9. Alu i le paʻu pepa, luga o le ata o le talaaga, ma kiliki le faʻamaufaʻailoga. O le ata lanumeamata e vave aveese. Mo le vaʻai i lenei, aveese le faʻaaliga mai le pito i lalo.

Halo Aveese

Matou te aveeseina le ata lanumeamata, ae leai. Afai e te faʻaoʻo i totonu, e mafai ona e vaʻai i se lauulu lanumeamata lanumeamata, le mea e taʻua o le halo.

O le halo e tau le iloa, ae afai e tuʻuina se ata i luga o se tala fou, e mafai ona faʻaleagaina le tuufaatasiga, ma e tatau ona faʻaumatia.

1. Faʻamalosi le masini puipui, taofi i lalo FMT ma kiliki i luga, lafoina o le vaega ua filifilia.

2. Filifili soo se meafaigaluega a le vaega. "Faʻamalamalama".

3. Ina ia faasaʻo la matou filifiliga, faʻaaoga le galuega "Toe faʻalelei Edge". O le tali tutusa o loʻo i luga o le pito i luga o laina taʻitasi.

4. I le faamalama o le galuega, ia fesuiaʻi le mata o le filifiliga ma ia sosolo lelei le "ladders" o pixii. Faamolemole ia matau, mo le faigofie, o le vaaiga vaaiga ua setiina. "I luga papae".

5. Seti le galuega faatino "New layer with mask layer" ma kiliki Ok.

6. Afai a maeʻa ona faia nei gaioiga, o nisi vaega e tumau pea lanu meamata, e mafai ona aveeseina lima i se pulumu uliuli, galue i luga o le masini.

O le isi auala e aveesea ai le halo o loo faamatalaina auiliili i le lesona, le sootaga lea o loo tuuina atu i le amataga o le tusiga.

O le mea lea, matou te faʻamaʻapeʻapeina le ata lanumeamata i le ata. E ui o lenei metotia e faigata tele, ae o loʻo faʻaalia manino mai ai le mataupu faavae o le galulue faatasi ma laina pe a aveesea ni vaega se tasi o se ata.