I le a le faatulagaga e teu ai ata i Photoshop


Aloaia ma le polokalame Photoshop e sili atu ona amata i le fatuina o se pepa fou. O le tagata faʻaaoga i le taimi muamua o le a manaʻomia le gafatia e tatala ai se ata na teuina muamua i luga o se PC. E taua foi le iloa le auala e teu ai se ata i Photoshop.

O le faasaoina o se ata poo se ata e aafia i le faatulagaga o faila faila, o le filifiliga lea e manaomia ai mea nei e tatau ona amanaia:

• tele;
• lagolago mo le manino;
• numera o lanu.

O faʻamatalaga e uiga i ituaiga eseese e mafai ona maua atili i mea e faʻamatalaina ai faʻaopoopoga ma faʻalapotopotoga e faʻaaogaina i le polokalama.

E tauaofai. Faʻasaoina o ata i Photoshop e faʻatino i ni lisi o lisi e lua:

File - Save (Ctrl + S)

O lenei poloaiga e tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo galue le tagata faigaluega ma se ata o loʻo i ai nei ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻia. O le polokalama e toe faʻaleleia le faila i le faatulagaga lea sa i ai muamua. O le laveaʻi e mafai ona taʻua o le anapogi: e le manaʻomia se fetuutuunaiga faʻaopoopo o foliga o foliga mai le tagata faʻaaogaina.

A maua se ata fou i luga o se komepiuta, o le a galue le poloaiga o le "Save As".

File - Save As ... (Shift + Ctrl + S)

O lenei 'au o loʻo taua i le autu, ma pe a galulue faatasi e tatau ona e iloa le tele o nuances.

A uma ona filifilia lenei poloaiga, e tatau i le tagata faʻaoga ona taʻu i Photoshop le auala e manaʻo ai e faʻapolopolo le ata. E tatau ona e taʻu le faila, fuafua lona faatulagaga ma faʻaalia le nofoaga o le a faʻaolaina ai. O faʻatonuga uma e faia i totonu o le faʻatalatalanoaga e faʻaalia ai:

Pātini e faʻatagaina ai le puleaina o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatusalia i foliga o uʻamea. E faʻaalia e le tagata faʻaoga le nofoaga na ia fuafua ai e teu le faila. I le faʻaaogaina o le u'ū lanumoana i le lisi, filifili le faʻafanua foliga ma kiliki "Faasaoina".

Ae peitai, o se mea sese le mafaufau ua maeʻa le faagasologa. A maeʻa lena, o le polokalama o le a faʻaalia ai se faamalama e taʻua Taimi. O mea e aofia ai e faalagolago i le faatulagaga na e filifilia mo le faila.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te tuʻuina atu se mea sili GaganaO le pusa talanoa e foliga faapenei:

O le isi o le faia lea o se faasologa o faatinoga na saunia e le Photoshop program.

E taua le iloa o le uiga o le ata o loʻo fetuunai iinei i le talosaga a le tagata.
Ina ia filifilia se igoa i totonu o le lisi, o fanua faʻatasi ai ma numera e filifili ai le faʻamatalaga manaomia, o lona tau e eseese i totonu 1-12. O le tele o le faila faila o le a faʻaalia i le faamalama i le itu taumatau.

O uiga lelei o ata e mafai ona aafia ai le tele, ae faapena foi le saoasaoa lea e tatalaina ai ma faila faila.

I le isi, o le tagata faʻaaoga e musuia e filifili se tasi o ituaiga tolu o faatulagaga:

Faʻatonu ("tulaga masani") - ao ata po o ata i luga o le mataʻitū e faʻaalia laina i laina. O le auala lea e faʻaalia ai faila. Gagana.

Faʻamatalaga autu - ata faʻatasi ma le fesuiaiga sili Huffman.

Alualu i luma - O se faatulagaga e maua ai se faʻasalalauga, i le taimi e faaleleia atili ai le tulaga o le siiina o ata.

O le faʻasaoina e mafai ona mafaufauina o le faʻasaoina o taunuuga o galuega i tulaga vavave. Faʻapitoa mo lenei faatulagaga PSD, na atiina ae mo le faaaogaina i Photoshop.

E manaʻomia e le tagata o loʻo manaʻomia le filifilia mai le faamalama faʻavaivai ma se lisi o faʻatulagaga ma kiliki "Faasaoina". O lenei mea o le a mafai, pe a talafeagai ai, e toe faafoiina le ata i le faasaʻoina: o laupepa ma faʻamaʻi i aʻafiaga ua uma ona e faʻatinoina o le a faʻaolaina.

O le tagata faʻaaoga o le a mafai, pe afai e tatau ai, toe faʻatulagaina ma faaopoopo mea uma. O le mea lea, i Photoshop e faigofie ona galulue uma mo tagata tomai faapitoa ma amataga: e le manaʻomia ona e faia se ata mai le amataga, pe a mafai ona e toe foi i le laasaga manaomia, ma toe faaleleia mea uma.

Afai a uma ona faʻasaoina le ata e manaʻo le tagata e tapunia, o le tulafono o loʻo faʻamatalaina i luga e le tatau ona faʻaaoga.

Ina ia faaauau pea ona faigaluega i Photoshop pe a maeʻa le ata, e tatau ona e kiliki i luga o le satauro o le faʻaaliga ata. A maeʻa le galuega, kiliki i luga o le satauro o le ata Photoshop mai luga.

I le faamalama e aliali mai, o le a talosagaina oe e faʻamaonia le alu ese mai Photoshop ma poʻo le leai foi o se laveaiga o taunuuga o le galuega. O le faalēaogā o le faʻatagaina o le a mafai ai e le tagata faʻaaoga ona toe foʻi atu i le polokalama pe a suia lona mafaufau.

Fomu mo le faasaoina o ata

PSD ma le TIFF

O nei faʻatulagaga e lua e mafai ai ona e faʻasaoina pepa (galuega) ma le fausaga na faia e le tagata faʻaaoga. O faʻafanua uma, o latou faʻatonuga, sitaili ma aʻafiaga ua faʻaolaina. E i ai ni eseesega laiti i le tele. PSD itiiti ifo.

Jpeg

Le masani masani mo le faasaoina o ata. E fetaui mo lomiga ma lomiga i le itulau o le saite.

O le mea sili ona leaga o lenei faatulagaga o le leiloa lea o se aofaiga o faamatalaga (pixels) pe a tatalaina ma taofiofia ata.

PNG

E talafeagai le faʻaaogaina pe afai o le ata o loʻo i ai ni vaega manino.

Gif

E le fautuaina e teu ia ata, aua e iai le tapulaa i luga o le numera o lanu ma ata i le ata mulimuli.

RAW

Ata le mafaamatalaina ma le le puipuia. E aofia ai faʻamatalaga sili ona atoatoa e uiga i uiga uma o le ata.

Faʻatuina meafaigaluega i le telefoni ma e tele lava ina tele. Faasaoina le ata i RAW O le faatulagaga e le talafeagai, talu ai e le oi ai faʻamatalaga faʻasologa ia faʻamatalaga e manaʻomia ona faʻatautaia i le faatonu. RAW.

O le faaiuga e: o le tele lava o taimi e faasaoina ai ata i le faatulagaga Jpeg, ae afai ei ai se manaʻoga e fatuina ni ata eseese eseese (lalo), e sili atu le faʻaoga PNG.

O isi faatulagaga e le talafeagai mo le faasaoina o ata.