Faʻamatalaga ActiveX i Internet Explorer

Lisi - o se tasi o meafaigaluega autu pe a galue i Microsoft Excel. O se vaega taua o fua faʻatatau o loʻo faʻaaogaina i le polokalama. O nisi oi latou e faʻaaoga e alu i isi pepa poʻo ni punaoa i luga o le Initaneti. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona fatuina ituaiga eseese o faʻamatalaga alofa i Excel.

Fausia ituaiga ituaiga fesoʻotaʻiga

I le taimi lava lea e tatau ona maitauina o faʻamatalaga uma e faasino i ai e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: faʻamoemoe mo faʻatusatusaga o se vaega o fua faʻatatau, galuega tauave, isi meafaigaluega ma faʻaaoga e alu i le mea ua faʻamaonia. O le vaega mulimuli e taua foi o hyperlinks. E le gata i lea, o sootaga (sootaga) e vaevaeina i totonu ma fafo. Lotoifale o faʻamatalaga alofa i totonu o le tusi. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina mo le fuafuaina, e avea o se vaega o se fua faʻatatau poʻo se finauga o galuega, faʻasino i se mea patino o loʻo aofia ai faʻamaumauga e tatau ona gaosia. O lenei vaega e aofia ai i latou e faasino i le nofoaga i luga o le isi laupepa o le pepa. O i latou uma, faʻalagolago i o latou meatotino, ua vaevaeina i latou e faʻatalatalanoa ma tutoatasi.

Lisi mai fafo e faasino i se mea o loʻo i fafo atu o le tusi oi ai nei. Atonu o se isi tusi tusi Excel po o se nofoaga i totonu, o se pepa o se isi faatulagaga, poʻo se 'upega tafaʻilagi i luga ole Initaneti.

O le ituaiga o foafoaga e fuafua i le ituaiga e te manaʻo e fatu. Seʻio tatou tilotilo i auala eseese i nisi auiliiliga.

Metotia 1: fatuina o sootaga i fua faʻatatau i totonu o se tasi laupepa

Muamua lava, sei o tatou vaʻavaʻai i auala e fatuina ai filifiliga eseese mo fesoʻotaʻiga i fua faʻatatau, galuega tauave, ma isi meafaigaluega fuafuaina i Excel i totonu o le tasi laupepa. A uma mea uma, e masani ona masani ona faʻaaogaina.

O foliga faigofie faigofie e pei o lenei:

= A1

O le uiga faʻatulafonoina o le faʻamatalaga o le faailoga lea "=". E naʻo le faʻapipiʻiina o lenei faailoga i totonu o le masini aʻo lei faia le faʻamatalaga, o le a faʻaaogaina e pei ona taʻua. O se uiga manaomia o le igoa foi o le koluma (i lenei tulaga A) ma le numera ole koluma (i lenei tulaga 1).

Faʻaaliga "= A1" fai mai o le elemene o loʻo faʻapipiʻi ai e tosoina ai faʻamatalaga mai se mea faitino ma faʻamaopoopoina A1.

Afai tatou te suia le faaupuga i totonu o le cell lea e faʻaalia ai le taunuuga, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga "= B5", ona faʻaaogaina lea o tau mai le mea faitino ma faʻamaumauga B5.

Faatasi ai ma le fesoasoani o fesoʻotaʻiga e mafai foi ona e faia ni gaioiga eseese o le matematika. Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te tusia le faʻamatalaga lenei:

= A1 + B5

Kiliki le ki Ulufale. O le taimi nei, i le elemene i le mea o loʻo i ai lenei faʻamatalaga, o le a faʻamaʻotoina ia tau o loʻo tuʻuina i totonu o mea faitino ma faʻamaopoopoga. A1 ma B5.

O le mataupu lava lea e tasi e faʻaaogaina mo vaevaega, faʻaopoopoga, suʻega ma soʻo se isi lava matatiki.

Ina ia tusia se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi poʻo le avea o se vaega o se fua faʻatatau, e le manaʻomia le tuliesea mai le komepiuta. Na o le setiina o uiga "=", ona tuu lea o le kiliki i luga o le mea faitino lea e te manaʻo e te faasino i ai. O lona tuatusi o le a faʻaalia i totonu o le mea o loʻo tuʻu ai le faʻailoga tutusa.

Ae e tatau ona maitauina le faiga o faʻamaumauga A1 e le na o le pau lea e mafai ona faʻaaoga i fua faʻatatau. I le tutusa, o le Excel e galue i se faiga R1C1lea, e ese mai ai i le lomiga talu ai, o faʻasalalauga e le gata i tusi ma numera, ae na o numera.

Faʻaaliga R1C1 tutusa ma A1ma R5c2 - B5. O lona uiga, i lenei tulaga, e le pei o le faiga A1, i le mea muamua o faʻasalalauga o le laina, ma le koluma - i le lona lua.

O sitaili e lua e tutusa i le Excel, ae o le numera o le faʻasalaga le lelei A1. E sui i le vaaiga R1C1 manaʻomia i totonu o le vaega o Excel "Faatulagaga" siaki le pusa "Link Style R1C1".

A maeʻa lena, o numera o le a tulaʻi ae le o ni tusi i luga o le faʻasalalauga faʻafefe, ma o foliga i totonu o le faʻasologa o le a foliga mai ai R1C1. E le gata i lea, o faʻamatalaga e le tusia e ala i le faaopoopo faʻatasi o faʻamaumauga, ae o le kiliki i luga o le mea tutusa, o le a faʻaalia o se module e fesootaʻi atu i le cell lea e faʻapipiʻi ai. O le ata i lalo o se fua faʻatatau.

= R [2] C [-1]

Afai e te tusia le faaupuga ma le lima, o le a faʻaaoga le masani R1C1.

I le faʻasalaga muamua, na tuʻuina atu le ituaiga aiga (= R [2] C [-1]), ma i le lona lua (= R1C1) - atoatoa. Lisi fesoʻotaʻiga e fesoʻotai i se mea faitino, ma le aiga - i le tulaga o le elemene e fesoʻotaʻi ma le suauʻu.

Afai e te toe foʻi i le tulaga masani, ona sosoo ai lea o sootaga vavalalata A1ma faʻamaoni $ A $ 1. E le mafai, o fesoʻotaʻiga uma i totonu o Excel e vaʻaia. E atagia mai i lenei mea i le mea moni e faapea, pe a kopiina le faʻaaogaina o le faailoga, o le tau o ia mea e suia e fesoʻotaʻi ma le gaioiga.

  1. Ina ia iloa le auala o le a foliga ai i le faiga masani, tagaʻi i le masini A1. Seti le faailoga i soʻo se elemene vaivai o le pepa "=" ma kiliki i le mea faitino faʻatasi ai ma faʻamaumauga A1. A maeʻa ona faʻaalia le tuatusi i le fua faʻatatau, matou kiliki i le ki Ulufale.
  2. Tuu le pala i luga o le taumatau taumatau o le mea lea e faʻaalia ai le taunuuga o le fua faʻatatau. Ua suia le palau e avea ma se mea e faatumuina. Uu i lalo le faamaumatau agavale ma toso i luga le mataitusi faʻatasi ma le faʻamaumauga e te manaʻo e kopi.
  3. A maeʻa le kopi, matou te iloa o tulaga taua i elemene mulimuli ane o le eseesega e eseese mai le tasi i le elemene muamua (kopi). Afai e te filifilia soʻo se masini i le mea na matou kopiina ai le faʻamaumauga, ona fai lea i totonu o le faʻataʻitaʻiga palota e mafai ona e vaʻaia ua suia le sootaga e fesoʻotaʻi ma le gaioiga. O se faailoga lenei o lona sootaga.

Ole mea e masani ai ona fesoasoani tele ile taimi e galue ai ma fua faʻatatau ma laulau, ae i nisi tulaga e tatau ona e kopiina le fua saʻo e aunoa ma ni suiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona liua le sooga i le atoatoa.

  1. Ina ia faia le suiga, ua lava lava le tuʻuina o le tala (faʻapitoa i faʻamaumauga i luga ma le lautele)$).
  2. A maeʻa ona matou faʻaaogaina le faʻailoga faʻatumu, e mafai ona e vaʻaia o le taua i siama mulimuli ane uma o loʻo faʻaalia tutusa ma le muamua. E le gata i lea, afai e te paʻu i luga o soʻo se mea mai le laina o loʻo i lalo i le faʻasologa o le pa, e mafai ona e vaʻaia o sootaga e tumau e le suia.

I le faʻaopoopoga i le matua ma le aiga, o loʻo i ai pea sooga faʻafefiloi. I totonu ia i latou, pe o le faʻasologa o tala o le koluma e makaina i se faʻamau tala (faʻataʻitaʻiga: $ A1),

poʻo na o faʻamaumauga ole laina (faʻataʻitaʻiga: A $ 1).

E mafai ona ulu faʻatasi le taʻai tala i le lima e ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga tutusa i luga o le komepiuta ($). O le a faʻamaonia pe afai o le faʻaogaina o le keyboard i luga o le kiliki i luga o le ki "4".

Ae o loʻo i ai se auala sili atu ona faigofie e faʻaopoopo ai le uiga patino. E naʻo lou manaʻo e filifili le faʻamatalaga faasino ma kiliki le ki U4. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le faʻasologa o le tala i luga o faʻatautaʻiga uma i luga o le taamilosaga ma i luga. Pe a uma ona toe tulei U4 ua liua le fesoʻotaʻiga e faʻafefiloi: o le tala o le tala o le a tumau i na o faʻamaumauga o le laina, ma o le a le toe i ai faʻamaumauga o le koluma. Toe tasi le tulei U4 o le a mafua ai le faafeagai: o le tala o le tala e aliali mai i le faamaopoopoina o koluma, ae ua mou atu i le faamaopoopoga o laina. Tasi pe ae kiliki U4 o le sootaga ua liua i le tagata e leai se faailoga o le tala. O le isi taʻaloga e faʻamaonia ai. Ma faapena i luga o se liʻo fou.

I Excel, e mafai ona e le gata i se puʻupuʻu patino, ae faʻapea foi i le lautele. Lauga o lauga e pei o faʻamaumauga o le pito i luga tauagavale o lona elemene ma le taumatau pito i lalo, vaeluaina e se kolisi (:). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laina o loʻo faʻaalia i le ata oi lalo o loʻo i ai faʻamaumauga A1: C5.

O le mea lea, o le sootaga i lenei vaega o le a pei:

= A1: C5

Lesona: Fesoʻotaʻiga vavalalata ma fesoʻotaʻiga i totonu o Microsoft Excel

Metotia 2: fatuina o sootaga i le fua faʻatatau i isi pepa ma tusi

Ae leʻi faia lena mea, matou te manatu e naʻo totonu o le tasi le pepa. O lea, seʻio tatou vaai pe faʻapefea ona faʻatatau i se nofoaga i luga o se isi laupepa poʻo se tusi foʻi. I le mataupu mulimuli, o le a le o se sootaga i totonu, ae o se sootaga i fafo.

O mataupu faavae o le foafoaga e tutusa tutusa lava ma le mea tatou te mafaufauina i luga pe a tatou faia i luga o se tasi laupepa. E naʻo le tulaga lenei, e tatau ona e faʻamaoti i le faʻaopoopoga o le tuatusi o le pepa poʻo le tusi o loʻo i ai le telefoni poʻo le laina i le mea e te manaʻo e te faʻaoga i ai.

Ina ia mafai ona vaʻai i le taua i luga o se isi laupepa, e te manaʻomia i le va o le faʻailoga "=" ma o faʻamaumauga o le cell e faʻaalia ai lona igoa, ona seti lea o le faailoilo.

Faʻafesoʻotaʻi le cell i Pepa 2 ma faʻatasi B4 foliga foliga lenei:

= Sheet2! B4

O le faaupuga e mafai ona tuleia i le lima mai le piano, ae sili atu ona talafeagai le faia o mea nei.

  1. Seti le faʻailoga "=" i le elemene o le a aofia ai le faʻamatalaga e taʻua. A maeʻa lena, faʻaaoga le alava i luga ae o le tulaga o le tulaga, alu i le pepa lea o loʻo i ai le mea e te manaʻo e faʻaoga i ai.
  2. A uma le fesuiaiga, filifili le mea faitino (cell poʻo le laina) ma kiliki le ki Ulufale.
  3. A maeʻa lena, o le toe faʻafoʻi vave mai i le pepa muamua o le a tupu, ae o le fesoʻotaʻiga matou te manaʻomia o le a faia.

O lea, seʻi o tatou mafaufau i le auala e faʻaoga ai se elemene o loʻo i totonu o se isi tusi. Muamua lava, e tatau ona e iloa o mataupu faavae o le galuega o galuega eseese ma Excel meafaigaluega ma isi tusi e ese. O nisi oi latou e galulue ma isi faila o Excel, tusa lava pe tapunia, ao isi e manaʻomia le faʻalauiloaina o nei faila e fegalegaleai ai.

I le fesoʻotaʻiga ma nei foliga, o le ituaiga fesoʻotaʻiga i isi tusi e ese. Afai e te afifiina i se mea faigaluega e na o le faʻaaogaina o faila, i lenei tulaga, e mafai ona e faʻamaonia le igoa o le tusi lea e te faasino i ai. Afai e te fuafua e galue ma se faila e te le tatalaina, ona fai lea i lenei tulaga e tatau ona e faʻamaonia le auala atoa i ai. Afai e te le iloa po o le a le faʻatulagaga o le ae galue ai ma le faila pe e te le mautinoa pe mafai faapefea e se meafaigaluega faʻapitoa ona galue ai, ona i lea tulaga, e sili atu le faʻamautinoa le auala atoa. E le o se mea e sili ona manaia.

Afai e tatau ona e vaʻai i se mea faitino ma se tuatusi C9i luga Pepa 2 i se tusi fou ua taua "Excel.xlsx", ona tusi lea o le faaupuga lea i totonu o le elemene elemene pe afai o le tau o le a gaosia:

= [Excel.xlsx] Sheet2! C9

Afai e te fuafua e galue faʻatasi ma se pepa tapuni, ona aofia ai lea ma isi mea e te manaʻomia e faʻamaonia ai le ala o lona nofoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

= 'D: New folder [excel.xlsx] Sheet2'! C9

E pei o le fatuina o se faʻamatalaga fesoʻotaʻiga i luga o se isi laupepa, pe a fatuina se fesoʻotaʻiga i se elemene o se isi tusi, e mafai ona e ulufale i ai ma le lima, pe filifili foi le telefoni feaveaʻi poʻo le laina i se isi faila.

  1. Tuu le amio "=" i totonu o le cell lea o le a tuʻuina atu ai le faʻamatalaga.
  2. Ona tatala lea o le tusi e te manaʻo e faʻafeiloaʻi pe afai e le o taʻavale. Matou te kiliki i luga o lona laupepa i lena nofoaga lea e manaʻomia ona toe vaʻai. A maea lenei kiliki Ulufale.
  3. O loʻo i ai se faʻamatalaga faʻafuaseʻi i le tusi muamua. E pei ona mafai ona e vaʻai, ua i ai se sootaga i le elemene o le faila na matou kiliki i le sitepu muamua. E na o le igoa lava e aunoa ma le ala.
  4. Ae afai tatou te tapunia faila faila, o le a vave ona suia le sooga. O le a faʻaalia le ala atoa i le faila. O le mea lea, afai o se faʻatulagaga, galuega, poʻo se meafaigaluega e lagolago ai le galue ma tusi tapunia, o lea la, i le taimi nei, faʻafetai i le suiga o le faʻamatalaga o faʻamatalaga, e mafai ona e faʻaaogaina lenei avanoa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuʻuina atu o se fesoʻotaʻiga i se elemene o se isi faila e ala i le kiliki i luga e le gata e sili atu le faigofie nai lo le ulufale atu ma le lima i le tuatusi, ae sili atu i le lautele, aua i lenei tulaga o le sootaga lava ia ua suia e faalagolago i le tapunia o le tusi lea e faasino i ai, pe tatala.

Metotia 3: Galuega DFID

O le isi filifiliga e faʻafeiloaʻi i se mea i Excel o le faʻaaoga lea o le galuega FUA. O lenei meafaigaluega ua faʻatautaia lelei e fatuina ai faʻamatalaga faʻamatalaga i le tusitusiga. O fesoʻotaʻiga na fausia i lenei auala e taua foi o le "super-absolute", aua e fesoʻotaʻi atu i le suauʻu o loʻo faʻaalia i totonu e sili atu ona malosi nai lo faʻamatalaga masani masani. O le syntax mo lenei faʻamatalaga e:

= FLOSS (faʻamatalaga; a1)

"Sooga" - o se finauga lea e faasino i le suauʻu i le gagana (afifi i upusii);

"A1" - se faitalia e filifili ai e fuafua ai pe o le a le faiga e faʻaaogaina ai faʻamaumauga: A1 poʻo R1C1. Afai o le taua o lenei finauga "TATALO"ona faʻaaogaina lea o le filifiliga muamua pe afai "SESE" - lona lua. Afai o lenei finauga ua soloia atoa, ona le mafai lea ona manatu o le ituaiga lauga e faʻaaogaina. A1.

  1. Faailoga le elemene o le pepa lea o le ai ai le faiga. Tatou kiliki i luga o le atigipusa "Insert function".
  2. I totonu Faʻalialia galuega i poloka "Sootaga ma ata" faamanatu "DVSSYL". Matou te fetaomi atu "Lelei".
  3. Le matala o le faʻamatalaga o le faʻamatalaga amata. I totonu o le fanua Cell Link seti le fetuu ma filifili le elemene i luga o le pepa tatou te mananao e faʻaoga e ala i le kiliki o le kio. A maea ona faʻaalia le tuatusi i le fanua, matou te "afifi" i upusii. O le fanua lona lua ("A1") tuʻu avanoa. Kiliki "Lelei".
  4. O le taunuuga o le faʻatulagaina o lenei galuega e faʻaalia i le filifili filifilia.

Faʻamatalaga atili i mea lelei ma faʻaogaina o le galulue faatasi ma le galuega FUA talanoaina i se lesona ese.

Le Lesona: O le FIDE Funfoni i Microsoft Excel

Metotia 4: Fausia Lisi Faʻatasi

O lainaitualua e ese mai le ituaiga o sootaga matou te tilotilo i luga. Latou te le galulue e 'aua nei "tosoina" faʻamatalaga mai isi vaega i le cell o loʻo i ai, ae ia fai le suiga pe a e kiliki i le nofoaga o loʻo latou faasino i ai.

  1. E tolu ala e mafai ai ona alu i le matala o le hyperlink creative window. E tusa ai ma le muamua, e tatau ona e filifilia le suauʻu o le a faʻaofi i ai le hyperlink, ma kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu, filifili le filifiliga "Hyperlink ...".

    Ae, a uma ona filifilia le elemene i le mea o le a tuʻuina ai le hyperlink, e mafai ona e alu i le lisi "Faaofi". O i luga o le lipine e te manao e kiliki i le ki. "Lisiitisi".

    E le gata i lea, pe a uma ona filifilia se sela, e mafai ona e faʻaaogaina se ki. FMTL + K.

  2. A maeʻa faʻaaoga soʻo se tasi o nei filifiliga e tolu, o le a tatala le faamalama o le hyperlink creation. I le itu tauagavale o le faamalama e mafai ona e filifilia po o fea mea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi:
    • Faatasi ai ma se nofoaga i le tusi oi ai nei;
    • Faatasi ai ma se tusi fou;
    • Faatasi ai ma se uepisaite po o se faila
    • Mai i-meli.
  3. I le le mafai, o le faamalama e amata i le auala o fesootaiga ma le faila po o le itulau uepi. Ina ia faʻafesoʻotaʻi se elemene i se faila, i le ogatotonu o le faamalama, e faʻaaoga ai meafaigaluega o le 'eleʻele, e tatau ona e alu i le faila o le faila o loʻo i ai le faila, ma filifili. E mafai ona avea o se tusi faigaluega Excel po o se faila o soʻo se isi lava faatulagaga. A maea lenei faʻasalalauga o le a faʻaalia i totonu o le fanua "Tuatusi". Ma le isi, ina ia faamaea le taotoga, kiliki le ki "Lelei".

    Afai ei ai se manaʻoga e faia se fesoʻotaiga ma le upega tafaʻilagi, ona i lea tulaga i le vaega tutusa o le faamalama o le fatuina o se hyperlink i le fanua "Tuatusi" naʻo lou manaʻo e faʻamaʻo le tuatusi o le 'upega tafailagi manaʻomia ma kiliki i luga o le ki "Lelei".

    Afai e te manaʻo e faʻamaʻo se hyperlink i se nofoaga i le tusi o loʻo iai nei, e tatau ona e alu i le vaega "Sooga e tuʻu i le pepa". E le gata i le ogatotonu o le faamalama e tatau ona e faʻamaoti le laupepa ma le tuatusi ole cell lea e te manaʻo e faia le fesoʻotaʻiga. Kiliki "Lelei".

    Afai e te manaʻo e fatu se pepa fou o Excel ma fesoʻotaʻi atu i le faʻaaogaina o se hyperlink i le tusi o loʻo iai, e tatau ona e alu i le vaega "Sooga i le pepa fou". Ona i ai lea i le ogatotonu o le faamalama, tuu atu i ai se igoa ma taʻu mai lona nofoaga i luga ole pu. Ona kiliki ai lea "Lelei".

    Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se mea laupepa ma se hyperlink, e oʻo lava i se imeli. Ina ia faia lenei mea, agai i le vaega "Sooga i le Email" ma i le fanua "Tuatusi" faʻamaonia le imeli. Klaatsay on "Lelei".

  4. A maeʻa ona tuʻuina atu le hyperlink, o le tusitusiga i totonu o le cell lea o loʻo i ai, e lanu le lanu moana. O lona uiga o le hyperlink o loʻo galue. Ina ia alu i le mea o loʻo fesoʻotai i ai, faigofie lava ona kiliki i le faamaumatau i le itu taumatau.

I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona gaosia se hyperlink e faʻaaogaina ai se galuega ua fausia-ei ai se igoa e tautala mo ia lava - "HYPERLINK".

O lenei faʻamatalaga o loʻo i ai le faʻasalaga:

= HYPERLINK (tuatusi; igoa)

"Tuatusi" - se finauga e faailoa mai ai le tuatusi o se upega tafaʻilagi i luga o le Initaneti poʻo se faila i luga o le lelei mālosi lea e te manaʻo e faʻatuina se fesoʻotaʻiga.

"Igoa" - o se finauga i se ituaiga o tusitusiga o le a faʻaalia i le pepa o loʻo i ai le hyperlink. O lenei finauga e filifili. Afai e le oi ai, o le tuatusi o le mea lea e faasino iai le galuega o le a faʻaalia i totonu o le elemene.

  1. Filifili le suauʻu o le a tuu i ai le hyperlink, ma kiliki i luga o le ata "Insert function".
  2. I totonu Faʻalialia galuega alu i le vaega "Sootaga ma ata". Faailoga le igoa "HYPERLINK" ma kiliki "Lelei".
  3. I le pusa o finauga i le fanua "Tuatusi" matou faʻamaʻoti le tuatusi i luga o le upega tafaʻilagi poʻo le faila i le winchester. I totonu o le fanua "Igoa" tusi tusitusiga o le a faʻaalia i totonu o le elemene. Klaatsay on "Lelei".
  4. A maea lenei, o le a fatuina le hyperlink.

Lesona: Faʻafefea ona fai pe aveesea hyperlinks i Excel

Na matou iloa ai o laulau o Excel e lua vaega o fesoʻotaʻiga: o mea na faʻaaoga i fua faʻatatau ma mea na faʻaaoga mo le suiga (hyperlinks). E le gata i lea, o nei vaega e lua ua vaevaeina i le tele o ituaiga laiti. O le algorithm o le faʻavaega faʻavae e faalagolago i le ituaiga o fesoʻotaʻiga.