Fausia ia aveila malamalama ile ata Photoshop

O se tasi o mea e masani ona fai i le matematika o loʻo faʻaaogaina i le inisinia ma isi faʻatusatusaga o le fausiaina o se numera i le mana lona lua, lea e taʻua i se isi itu o le sikuea sikuea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei metotia e fuafua ai le vaega o se mea faitino poʻo se ata. O le mea e leaga ai, Excel e leai se mea faigaluega e mafai ona faʻamau ai se numera ua tuʻuina atu. Ae ui i lea, o lenei taotoga e mafai ona faia e faʻaaoga ai meafaigaluega tutusa e faʻaaogaina mo le fausiaina o isi tikeri. Sei o tatou sailia le auala e tatau ona faʻaaogaina e fuafua ai le sikuea o se numera ua tuʻuina atu.

Faʻatauga o faʻataʻitaʻiga

E pei ona e iloa, o le sikuea o se fuainumera e faʻatulaga e ala i le faʻateleina na o ia lava. O nei mataupu faavae, ioe, o le faʻavaeina o lenei faʻatusa i Excel. I lenei polokalame, e mafai ona e fausia se numera i se sikuea i ni auala se lua: faʻaaogaina le faailoilo faʻamatalaga mo le fua faʻatatau "^" ma le faʻaaogaina o le galuega DEGREE. Mafaufau i le algorithm mo le faʻaogaina o nei filifiliga i le faʻatinoga ina ia mafai ai ona iloilo po o le fea e sili atu.

Metotia 1: faʻavae e faʻaaoga ai le fua

Muamua lava, seʻi o tatou mafaufau i le auala sili ona faigofie ma sili ona faʻaaogaina o le faaluaina o le fausiaina i Excel, lea e aofia ai le faʻaaogaina o se fua faʻatatau ma le faailoga "^". I lenei tulaga, i le avea ai o se mea e faʻailogaina, e mafai ona e faʻaaoga se fuainumera poʻo se faʻasinoga i le cell lea o loʻo tuʻuina ai numera numera.

O le tulaga aoao o le fua faʻataʻitaʻi e pei ona taua i lalo:

= n ^ 2

I totonu ia te ia "n" oe manaʻomia e sui se numera patino e tatau ona sikuea.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona galue lenei mea i ni faʻataʻitaʻiga patino. Muamua, matou te faʻailoa le numera o le a avea ma se vaega o le fua.

  1. Filifili le sela i luga o le pepa o le a faia ai le faʻatulagaga. Matou te tuuina i totonu lana faailoga "=". Ona tatou tusia lea o se numera numera tatou te mananao e fausia i se sikuea sikuea. Tuu atu i se numera 5. Le isi, tuʻu le faailoga o le tikeri. O se faailoga "^" e aunoa ma ni upusii. Ona tatau loa lea ona tatou faailoa po o le fea tikeri e tatau ona faia ai le fausiaina. Talu ai o le sikuea o le tikeri lona lua, matou te tuʻu le numera "2" e aunoa ma ni upusii. O se taunuuga, i la matou mataupu, matou te maua le fua faʻatatau:

    =5^2

  2. Ina ia faʻaalia le iuga o faʻatusatusaga i luga o le lau, kiliki i luga le ki. Ulufale luga o le komepiuta. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua saʻo le fuafuaina o le numera 5 sikuea o le a tutusa ma 25.

O lenei, seʻi o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻamau se mea taua o loʻo i totonu o se isi potu.

  1. Seti le faʻailoga tutusa (=) i totonu o le potu lea o le a faʻaalia ai le numera o le faitau. Le isi, kiliki i le elemene o le pepa, o fea oi ai le numera e te manaʻo e sikuea. A maeʻa lena mea mai le komepiuta matou te pasia le faʻamatalaga "^2". I la matou mataupu, matou te maua le faʻatatauga nei:

    = A2 ^ 2

  2. Ina ia fuafua le iuga, pei lava o le taimi mulimuli, kiliki le ki. Ulufale. O le talosaga e fuafua ma faʻaalia le aofaʻi i le mea ua filifilia.

Metotia 2: faʻaaogaina le POWER galuega

E mafai foi ona e faʻaaoga le Excel-galuega e faʻatulaga ai le numera. DEGREE. O lenei tagata faigaluega e pa'ū i totonu o le vaega o galuega matatiki ma o lana galuega o le fausiaina lea o se numera numera i le malosiaga faʻamaonia. O le tuufaatasiga o le galuega tauave e faapenei:

= DEGREE (numera, tikeri)

Feteenaʻiga "Numera" e mafai ona avea ma se numera patino pe o se sooga i se mea laupepa pe a fai e tu ai.

Feteenaʻiga "Faiva" faailoa le tikeri e tatau ona siitia ai le fuainumera. Talu ai tatou te feagai ma le fesili o le sikuea, i la tatou mataupu o lenei finauga o le a tutusa ma 2.

O lenei, seʻio tatou tilotilo i se faʻataʻitaʻiga patino o le faʻaogaina o le sikuea i le faʻaaogaina o le tagata faʻatautaia DEGREE.

  1. Filifili le suauʻu o le a faʻaalia ai le fua faʻatatau. A uma lena kiliki i luga o le ata "Insert function". O loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Ua amata le faamalama. Pule sili. Matou te faia se fesuiaiga i totonu i le vaega "Matematika". I le lisi e amata, filifili le tau "TUSI". Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  3. Ua faalauiloa le faamalama o le kamupani faapitoa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua ni mea e tutusa ma le numera o finauga o lenei galuega mathiki.

    I totonu o le fanua "Numera" faʻamaoti le tau aogā e sikuea.

    I totonu o le fanua "Faiva" faamaoti le numera "2", talu ai e manaʻomia ona matou fausia le fausaga i totonu o le sikuea.

    A maeʻa lena, kiliki le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le taimi lava e maeʻa ai, o le taunuuga o le sikuea o loʻo faʻaalia i totonu o le elemene na muaʻi filifilia o le pepa.

Ma le isi, e foia le faafitauli, nai lo se numera, i le tulaga o se finauga, e mafai ona e faʻaaoga le faʻasino i le cell lea o loʻo i ai.

  1. Ina ia faia lenei mea, valaau le faamalama faitioga o le galuega o loo i luga i le auala lava e tasi na matou faia ai i luga. I le matala amata i le fanua "Numera" faamaoti le sootaga i le cell lea e maua ai le numera numera, lea e tatau ona sikuea. E mafai ona faia lenei mea i le na o le tuʻuina o le fetuu i le fanua ma kiliki i luga o le komi i le itu taumatau i luga o le mea tutusa i le pepa. O le tuatusi o loʻo faʻaalia i le faamalama.

    I totonu o le fanua "Faiva"E pei o le taimi mulimuli, tuʻu le numera "2"ona kiliki lea o le ki "Lelei".

  2. O le tagata faʻatautaia le faiga o faʻamatalaga ma faʻaalia le iuga o le faʻatulagaga i luga o le mata. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei tulaga, o le taunuuga e tutusa ma 36.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona siitia se tikeri i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le Excel o loʻo i ai auala e lua e faʻailoga ai se numera: faʻaaogaina o le faailoga "^" ma le faʻaaogaina o le galuega faʻatulagaina. O nei filifiliga uma e lua e mafai foi ona faʻaaoga e fausia ai se numera i se isi lava tikeri, ae ia fuafua le sikuea i itu uma e lua, e tatau ona e faʻamaonia le tikeri "2". O nei metotia taʻitasi e mafai ona faia faʻatusatusaga, pe tuusaʻo mai le numera numera faʻamaonia, e ala i le faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe se faʻamatalaga i le cell lea o loʻo i ai. I le lautele, o nei filifiliga e toetoe lava a tutusa i galuega faatino, o lea e faigata ai ona fai po o fea e sili atu. O iinei, o se mataupu o amioga ma mea e ave i ai le faamuamua a tagata taʻitoʻatasi, ae o le fuafaatatau ma le faailoga e masani ona faʻaaoga. "^".