Faʻafefea ona faʻaaoga le kata vitio faʻatasi

PIP - aoga "Poloaiga Poloaiga"mamanuina e galulue ma vaega o PyPI. Afai e faʻapipiʻi lenei polokalama i luga o se komepiuta, o lenei mea e faʻafaigofieina ai le faagasologa o le faʻapipiʻiina o faletusi tolu-tolu mo le polokalame o le polokalame Python. Ole taimi ole mafaufau ole vaega ole a toe faʻafouina, ua faʻaleleia lona numera ma ua faʻaopoopoina faʻafouga fou. Ma le isi, o le a matou vaʻavaʻai i le faʻagasologa mo le faʻafouina o le aoga e faʻaaoga ai metotia e lua.

Faʻafou le PIP mo le Python

O le faʻaaogaina o le pusa o le polokalama o le a galue saʻo pe a faʻaaogaina lona faʻamaumauga. O taimi taʻitasi, e suia ai e vaega o le komepiuta o latou foliga vaaia, o se taunuuga lea e manaʻomia ona toe faʻafouina ma PIP. Sei o tatou tilotilo i auala eseese e lua o le faʻapipiʻiina o se fale fou o le a sili ona talafeagai i nisi tulaga.

Metotia 1: Talia se kopi fou o le Python

PIP faʻapipiʻiina i luga o se PC faʻatasi ma Python e sii mai le ofisa aloaia. O le mea lea, o le faʻafouga sili ona faigofie o le toe faʻaleleia o le Python fou fou. Aʻo leʻi faia lenei mea, e le tatau ona tape le mea tuai, e mafai ona e tuʻu se mea fou i le pito i luga pe teu faila i se isi nofoaga. Muamua, matou te fautuaina le mautinoa o le faʻapipiʻiina o se fou fou e talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ia faia taga nei:

  1. Tatala se faamalama Taumafai e ala i le kilikiina o le autu autu Manumalo + Rtusicmdma kiliki Ulufale.
  2. I totonu o le faamalama faʻaalia "Poloaiga Poloaiga" e tatau ona e ulufale i mea o loʻo faʻaalia i lalo ma kiliki Ulufale:

    Python --vili

  3. O le ae vaʻaia le fausia o le Python i le taimi nei. Afai e maualalo ifo nai lo le taimi nei (i le taimi o le tusitusi o le 3.7.0), ona mafai lea ona toe faʻafou.

O le taualumaga mo le siiina mai ma le tatalaina o le fou fou e faapenei:

Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia Python

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Python i le fesoʻotaʻiga oi luga poʻo e ala i se suʻega i soʻo se mea e manaʻomia.
  2. Filifili se vaega "Manatu".
  3. Kiliki le ki talafeagai e alu i le lisi o faila avanoa.
  4. I totonu o le lisi, faʻamautinoa le faʻapotopotoga ma le toe fetuunaiga e te manaʻo e tuʻu i lau komepiuta.
  5. O le faʻapipiʻi e tufatufaina i le fale teu, i le tulaga o le offline poo le initaneti. I le lisi, saili se mea talafeagai ma kiliki lona igoa.
  6. Faatali seia maeʻa le download ma fai le faila.
  7. Ia mautinoa e lafo le pusa "Faʻaopoopo le Python 3.7 ona PATH". Ona o lenei mea, o le polokalama o le a otometi lava ona faaopoopo i le lisi o fesuiaiga o mea.
  8. Seti le ituaiga o mea faʻapipiʻi "Faʻatulagaina le faʻatulagaga".
  9. O lea la o le ae vaʻai i se lisi o vaega uma o loʻo maua. Ia mautinoa o le a "pip" faʻaauau, ona kiliki lea "Lisi".
  10. Siaki faʻasalalauga faaopoopo talafeagai ma filifili le nofoaga o vaega o le komepiuta.

    Matou te fautua atu ia te oe e tuʻu le Pipi i le aʻa o le pusa o le polokalama i luga o le komepiuta.

  11. Faatali mo le faʻapipiʻiina e faʻatumu. I lenei faagasologa, aua le tapunia le faamalama o le installer ma aua nei toe toe amataina le PC.
  12. O le a logoina oe o le faagasologa ua maeʻa manuia.

O le taimi nei o le Polokalame PIP mai le faʻaaogaina o pusa faʻatasi ma le igoa e tasi o le a aoga lelei i isi faʻaopoopoga faʻaletupe ma faletusi. A maeʻa le faʻapipiʻi, e mafai ona e alu i le aoga ma fegalegaleai ai.

Metotia 2: Faʻaleleia le PIP Tusi Lesona

O nisi taimi o le auala e faʻafouina ai le Python atoa ina ia maua ai se fou fou o le PIP e le talafeagai ona o le le aoga o lenei faiga. I lenei tulaga, matou te fautuaina le siiina ma le lima i le lima o le vaega o le pusa otaota, ona togi lea i totonu o le polokalama ma agai i le galuega. E tatau ona e faia na o ni nai togafiti:

Alu i le itulau download download PIP

  1. Alu i le itulau aloaia o le PIP download i le fesoʻotaiga i luga.
  2. Filifili le tala talafeagai o le tolu na fuafuaina.
  3. Alu i le tulafono autu e ala i le kilikiina o le faʻamatalaga "get-pip.py".
  4. O le a e vaʻavaʻai i le faʻasologa atoa o tulafono o le faʻaaogaina o pusa. Filifili-saʻo i soʻo se mea ma filifili ai "Faasaoina ... ...".
  5. Faʻamatala se nofoaga talafeagai i luga o le komepiuta ma teu ai faʻamaumauga oi ai. O lona igoa ma le ituaiga e tatau ona le toe suia.
  6. Suʻe le faila i le PC, kiliki i luga-saʻo ma filifili "Meatotino".
  7. Faʻamau i lalo i le itu tauagavale o le kusi, filifili le laina "Nofoaga" ma kopi i le kiliki i luga Ctrl + C.
  8. Lafo se faamalama Taumafai vevela vevela Manumalo + Rulufale i aicmdma kiliki "Lelei".
  9. I le faamalama e tatala, ulu i le poloaigaiona faapipii lea o le auala muamua na kopiina e faaaoga ai le tuufaatasiga Ctrl + V. Kiliki Ulufale.
  10. O le a tuʻuina atu oe i le lisi filifilia lea e teu ai le faila talafeagai. O lea e tatau ona faʻapipiʻi i le Python. Ina ia faia lenei mea, ia ulufale ma faʻagaoioia le poloaiga lenei:

    Python get-pip.py

  11. O le a amata le download ma le faʻapipiʻi. I lenei faagasologa, aua nei tapunia le faamalama pe lolomi soo se mea oi ai.
  12. O le a logoina oe i le maeʻaina o le faʻapipiʻiina, o loʻo faʻaalia foi e le avanoa faʻaalia.

Ua maeʻaeʻa lenei faiga faʻafouina. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina ma le saogalemu, download isi modula ma faletusi. Ae peitai, afai e tupu mea sese pe a ulufale i tulafono, matou te fautuaina le faia o taga nei, ona toe foʻi lea i "Laina o poloaiga" ma amata le faʻatulagaina o le PIP.

  1. O le mea moni, e le o taimi uma pe a le faʻaaogaina Python o faʻapotopotoga eseese e faʻaopoopoina ai fesuiaiga o le tino. E masani ona mafua lenei ona o le le o nofouta o tagata faaaoga. Ina ia fatuina ma le lima lenei faʻamatalaga, muamua alu i le lisi. "Amata"pe a faʻaauau pea i luga "Komipiuta" ma filifili mea "Meatotino".
  2. I le tauagavale o le ai ai ni vaega. Alu i "Faʻalautele faatulagaga o le faatulagaga".
  3. I le lisi "Avanoa" kiliki "Variables o le Siosiomaga ...".
  4. Fausia se fesuiaiga o mea.
  5. Tuu atu ia te ia se igoaPythonpath, i le tau e ulufale ai i le laina lea ma kiliki "Lelei".

    C: Python№ Lib; C: Python№ DLL; C: Python№ Lib lib-tk; C: isi-valea i luga o le ala

    O fea C: - le vaeluaga o le disk disk lea o loʻo i ai le faila Pythonlik.

  6. Python№ - lisi o polokalame (O le igoa e suia e faalagolago i le faʻapipiʻiina).

O le taimi nei e mafai ona e tapunia uma faamalama, toe amata lau komepiuta ma faʻagasolo e toe faʻafoʻi le auala lona lua e faʻafouina ai le polokalama o le pIP package.

Isi auala e faʻaopoopo ai faletusi

E le mafai e tagata faʻaaoga uma ona faʻafouina le PIP ma faʻaaoga lona aoga faʻapipiʻi e faʻaopoopo ai modula i le Python. E le gata i lea, e le o faʻataunuʻuga uma o polokalama i lenei polokalame. O le mea lea, tatou te fautua atu e faʻaaoga se isi metotia e le manaʻomia ai le faʻatulaga muamua o isi vaega. E tatau ona e faia mea nei:

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi o le masini faʻapipiʻi ma download i latou o se fale teu.
  2. Tatala le faʻailoga e ala i soʻo se mea e teu ai faamaumauga ma faʻapipiʻi mea i totonu o soʻo se pusa avanoa i lau PC.
  3. Faʻasaga i faila faiva ma maua ai iina. Setup.py. Kiliki i luga ma le kiliki mautu ma filifili "Meatotino".
  4. Kopi pe tauloto lona tulaga.
  5. Taumafai "Laina o poloaiga" ma e ala i galuegaialu i le kopi kopi.
  6. Faʻasologa le poloaiga lea ma faʻaagaoioia:

    Python setup.py tāuta

E totoe naʻo le faʻatali mo le maeʻaina o le faʻapipiʻiina, a maeʻa ona mafai lea ona e alu e galue faʻatasi ma modula.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faagasologa o le faafouina o le PIP e faigata, ae o mea uma o le a faʻaalia pe afai e te mulimuli i faatonuga o loʻo i luga. Afai e le aoga le aoga PIP pe leai foi, matou te tuʻuina atu se isi metotia mo le faʻapipiʻiina o faletusi, lea o le tele o mataupu e faʻatino lelei.