Fausiaina o se Wiki VKontakte

Debian o se faiga faʻavae faʻapitoa. I le faʻapipiʻiina, o le toʻatele o tagata e faʻaaogaina ituaiga o faafitauli pe a galulue ai. O le mea moni e tatau ona faʻatulagaina lenei OS i le tele o vaega. O lenei tusiga o le a talanoaina pe faʻapefea ona faʻatulagaina se fesoʻotaʻiga i Debian.

Tagai foi:
Debian 9 Taiala Faʻapipiʻi
Faʻafefea ona faʻapipiʻi Debian pe a uma le faʻatulagaga

Matou te fetuunai le Initaneti i Debian

E tele auala e faʻafesoʻotaʻi ai se komepiuta i le fesoʻotaiga, o le tele o nei mea ua leva ona le o iai ma e le faʻaaogaina e le e tuʻuina atu, ao nisi, i le isi itu, e tele. Debian e iai le tomai e faʻasalalau ai i latou taitoatasi, ae o le tusitusiga o le a aofia ai na o tagata sili ona taʻutaʻua.

Tagai foi:
Fesootaiga i le Ubuntu
Fesootaiga i le Ubuntu Server

Fesoʻotaʻi vavalalata

I Debian, e tolu filifiliga mo le faʻatulagaina o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi: e ala i le faia o suiga i le faila faatulagaina, faʻaaogaina le Polokalama Puletaʻavale, ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le polokalama.

Metotia 1: Faʻataʻo le faila faʻaopoopo

O taga uma o loʻo faʻamatalaina i lalo o le a faia e ala i "Terminal". O se auala lautele e galue i luga o ituaiga uma o Debian. O le mea lea, e faʻatulagaina se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi, fai mea nei:

  1. Taumafai "Terminal"e ala i le suʻeina o le polokalama ma kiliki i luga o le afi tutusa.
  2. I le faamalama e aliali mai "Terminal" Ulufale ma faia le poloaiga e tatala ai le faila faatulagaina. "fetuunaiga":

    sudo nano / etc / network / interfaces

    Tagaʻi foi: Faʻamaumauga tusitusi iloga i Linux

    Faʻaaliga: a maeʻa le faʻatonuina o le poloaiga, o le a fesiligia oe mo le faʻamaoni sili ona tele na e faʻamaonia pe a faʻapipiʻi Debian. O le a le faʻaalia lona faʻamatalaga.

  3. I le faatonu, toe foʻi i se laina se tasi, ia tusia mea nei:

    auto [igoa o fesootaiga]
    Faʻamataʻu [Igoa o Fesootaiga] inet dhcp

    Manatua: e mafai ona e maua le igoa o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e ala i le faʻaaogaina o le "ip address" poloaiga. I le lomiga ua lisiina i lalo ole numera 2.

  4. Afai e le otometi le resitaraina o sava DNS, e mafai ona e faʻamaonia oe lava ia i le faila lava e tasi e ala i le ulufale atu i mea nei:

    nusipepa igoa [tuatusi DNS]

  5. Faasao suiga e ala i le kiliki Ctrl + Oma alu ese le faatonu ile kiliki Ctrl + X.

O le iʻuga, e tatau ona foliga lau faila fetuutuunai:

E naʻo le igoa o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e mafai ona ese.

O se fesoʻotaiga uʻamea faʻatasi ma se tuatusi faʻamalosia ua uma ona faʻatulagaina. Afai ei ai sau tuatusi IP, e tatau ona e fetuunai le fesoʻotaʻiga i se eseʻese:

  1. Tatala i totonu "Terminal" faila faatulagaina:

    sudo nano / etc / network / interfaces

  2. Toe foʻi mai se laina se tasi i le faaiuga, ulu i le mea o loʻo mulimuli mai, faʻatasi loa ona ulufale atu i faʻamatalaga talafeagai i nofoaga talafeagai:

    auto [igoa o fesootaiga]
    Faʻamataʻu [igoa fesoʻotaiga] inet static
    tuatusi [tuatusi]
    netmask [tuatusi]
    faitotoa faitotoa [tuatusi]
    dns-nameservers [tuatusi]

  3. Faasao suiga ma alu ese le faatonu. nano.

Manatua o le igoa o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e mafai ona maua e ala i le taina i totonu "Terminal" le au "tuatusi ip". Afai e te le iloa uma isi faʻamatalaga, ona mafai lea ona e mauaina i totonu o faʻamaumauga mai le 'auʻaunaga pe fesili i le tagata faʻapipiʻi o le lagolago faʻapitoa.

E tusa ai ma taunuʻuga o faʻatinoga uma, o le a faʻapipiʻi lau fesoʻotaiga uila. I nisi tulaga, mo suiga uma e aoga, e tatau ona e faia se poloaiga faapitoa:

sudo systemctl toe amata fesootaiga

poʻo le toe faʻafouina o le komepiuta.

Metotia 2: Pule Faʻatonu

Afai e le talafeagai le faʻaogaina o le fesoʻotaʻiga "Terminal" poʻo oe feagai ma faigata i le faʻaaogaina o faʻamatalaga ua uma ona faʻamatalaina atu, e mafai ona e faʻaaogaina le polokalama faapitoa a le Pule Faʻatonu, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga kalafi.

  1. Tatala le faamalama o le Faʻamaumauga o Fesoʻotaiga Faʻatasi e ala i le faʻaogaina o le gaogao keyboard Alt + F2 ma ulufale atu i lenei poloaiga i le avanoa talafeagai:

    nm-sootaga-faatonu

  2. Faasolo le faamau "Faaopoopo"e faʻaopoopo se fesoʻotaiga fesoʻotaiga fou.
  3. Faamatala le ituaiga o fesootaiga fou e pei "Ethernet"e ala i le filifilia o le mea o le igoa tutusa mai le lisi ma le kiliki "Fausia ...".
  4. I le faamalama fou e tatala, ulufale i le igoa o le fesoʻotaʻiga.
  5. Taofi "Aoao" siaki siaki lua e lua ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi vave le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi pe a uma le amataina o le komepiuta.
  6. I le lisi "Ethernet" faailoa mai oe kiliva fesoʻotaʻiga (1) ma filifili Malosiaga o le tuiina o le MAC (2). Ua lisiina foi "Feutagaiga a le aufaigaluega" filifili laina "Faʻamalo" (3). O isi fanua uma e le suia.
  7. Kiliki le lisi "IPv4 Seti" ma filifili le metotia faatulagaina e pei "Aunoa (DHCP)". Afai o le DNS server e te mauaina e leʻo saʻo mai le tagata e tuʻuina atu, ona filifili lea "Aunoa (DHCP, naʻo le tuatusi)" ma ulufale i le DNS i le matai o le igoa e tasi.
  8. Kiliki "Faasaoina".

A maeʻa lena, o le a faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga. Ae o le auala lenei e mafai ai ona e faʻamautuina se IP malosi, ae afai o le tuatusi e faʻatau, mulimuli i laasaga nei:

  1. Mai le lisi "Faatulagaina o Metotia" filifili laina "Tusi".
  2. I le eria "Tuatusi" kiliki le faamau "Faaopoopo".
  3. A le o lea, ia ulufale atu i le tuatusi, netmask ma le faitotoa.

    Manatua: o faʻamatalaga talafeagai uma e mafai ona e mauaina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o lau ISP.

  4. Faʻamaoti faʻamaumau DNS i le fanua o le igoa e tasi.
  5. Kiliki "Faasaoina".

Mulimuli ane, o le a faʻapipiʻi le fesoʻotaiga. Afai o loʻo e le tatalaina ia nofoaga i totonu o le masini, e fautuaina e toe amata le komepiuta.

Metotia 3: Faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga "Network"

O nisi tagata faʻapitoa e mafai ona feagai ma se faʻafitauli pe a amataina le polokalame o le Pulea o Fesootaiga I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le aoga, lea e galue malosi i taimi uma. E mafai ona e tatalaina i ni auala se lua:

  1. Kiliki i luga o le mea tau fesoʻotaʻiga i le itu taumatau o le GNOME panel ma filifili "Faʻasologa o Taʻutuʻuga o Faʻamaumauga".
  2. Faʻasaga i le faatulagaga o le faatulagaga e ala i le lisi ma kiliki i luga o le ata "Fesootaiga".

A oʻo loa ona tatalaina le aoga, fai le mea lenei e faʻaopoopo ai le fesoʻotaʻiga faʻatasi:

  1. Liliu le malosiaga o le eletise i le tulaga galue.
  2. Kiliki i luga le ki ma le ata o le afi.
  3. I totonu o le faamalama fou tatalaina le vaega "Faailoaina", faʻamaonia le igoa o le fesoʻotaʻiga fou ma filifili le tuatusi MAC mai le lisi. Ma iinei e mafai ona e mafai ai le fesoʻotaʻi aunoa i le komepiuta a le komepiuta pe a amata le OS ma faia le fesoʻotaʻiga avanoa i tagata uma e ala i le siakiina o siaki tali tutusa.
  4. Alu i le vaega "IPv4" ma faʻatūina suiga uma e fai pe a fai o loʻo tuʻuina mai e le 'auʻaunaga se tuatusi tuatusi IP. Afai o le DNS server e tatau ona ulu atu i le lima, ona faʻaaoga lea o le ki "DNS" ma ulufale i le mea e teu ai oe.
  5. Faasolo le faamau "Faaaoga".

Faʻatasi ai ma le tulaga faʻapitoa IP e manaʻomia ile vaega "IPv4" faʻamaonia isi tulaga:

  1. Mai le faasologa o le lisi "Tuatusi" filifili se mea "Tusi".
  2. I le fomu e faʻatumu ai, ulufale i le tuatusi tuatusi, masini ma le faitotoa.
  3. Faʻatau lalo ifo le kesi "DNS" ma ulufale i lona tuatusi i le nofoaga talafeagai.

    Manatua: afai e tatau ai, e mafai ona e kiliki i le "+" ma faamau ai faʻamaumauga DNS faaopoopo.

  4. Faasolo le faamau "Faaaoga".

O lenei ua e iloa le faʻavaeina o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi faʻatasi ma IP eletise ma le malosi i le system operating system Debian. E totoe na o le filifilia o le metotia talafeagai.

PPPoE

E le pei o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi, e mafai ona e faʻauluina se pusa PPPoE i Debian i auala e lua: e ala i le aoga pppoeconf ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a le Polokalame Faʻatonu a le Network Network.

Metotia 1: pppoeconf

Faʻaaogaina pppoeconf o se meafaigaluega faigofie lea e mafai ai e oe ona faʻatuina se fesoʻotaʻiga PPPoE i luga o soʻo se faiga faʻavae e faʻavae i luga ole fatu o Linux. Ae e le pei o le tele o distros, o lenei mea e leʻo faʻapipiʻiina i Debian, o lea e tatau ai muamua ona e sii mai ma faʻapipiʻi.

Afai e te maua le avanoa e faʻasaʻo ai se Initaneti i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai se avanoa avanoa, mo se faataitaiga Wi-Fi, ona faʻapipiʻi ai lea pppoeconf manaʻomia "Terminal" faʻatupu lenei poloaiga:

sudo apt install pppoeconf

Afai e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le Wi-Fi, e tatau ona e muai sauina le aoga i luga o se isi masini ma tuu i luga o le kilipa Flash.

Tikiake pppoeconf mo le 64-bit polokalama
Download pppoeconf mo le 32-bit polokalama

A maeʻa lena, faʻaofi le kiliva i le komepiuta i lau komepiuta ma fai mea nei:

  1. Kopi le mea aoga i se faila "Manatu"faʻaaogaina le faila faila faila Nautilus.
  2. Tatala i luga "Terminal".
  3. Faʻasaga i le tusi o loʻo i ai le faila. I lenei tulaga, alu i le faila "Manatu". Ina ia faia lenei mea, tamoe:

    cd / home / UserName / Downloads

    Faʻamatalaga: Nai lo o le "Igoa Fesoasoani," e tatau ona e faʻamaonia le igoa ole igoa na faʻamaonia i le taimi o le faʻatulagaina o Debian.

  4. Faʻamau le aoga pppoeconfe ala i le faʻatonuina o le poloaiga:

    sudo dpkg -i [tamaʻi afifi] .deb

    Aʻo fea "[PackageName]" E tatau ona e faʻamaonia le igoa atoa o le faila.

O le taimi lava e faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina i luga o le polokalama, e mafai ona e alu tuusao i le setiina o se PPPoE networking. Mo lenei:

  1. Taumafai le faʻaogaina faʻapipiʻi e ala i le tamoe "Terminal":

    sudo pppoeconf

  2. Faatali mo masini e matamata.
  3. Iloilo le atinaʻe fesoʻotaʻiga mai le lisi.

    Manatua: afai o le kilika fesoʻotaʻiga e naʻo le tasi, ona faʻapitoa lea ona filifili le fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga ma o le a le amanaʻia lenei laasaga.

  4. Tali faʻamaoni i le fesili muamua - o le aoga e fautuaina oe e faʻaaogaina tulaga faʻafesoʻotaʻi lauiloa e talafeagai mo le tele o tagata e faʻaogaina.
  5. Ulufale mai, na tuʻuina mai e lau kamupanī, ma kiliki "Lelei".
  6. Ulufale mai le upu faʻamaonia na tuuina atu ia te oe e le 'auʻaunaga, ma lolomiina "Lelei".
  7. Tali ioe pe a maʻoti le filifiliga a le DNS. A leai, filifili "Leai" ma faʻamaonia patino oe lava.
  8. Tuu le faʻaaogaina o le MSS i le 1452 bytes. O lenei mea o le a faʻaaogaina ai mea sese pe a tatalaina nisi o nofoaga.
  9. Filifili "Ioe"ina ia mafai ai ona faatuina le fesootaiga PPPoE aunoa ma se taimi e amataina ai le polokalama.
  10. Le faʻatulagaina o se fesoʻotaʻiga i le taimi nei, tali "Ioe".

Afai na e filifilia le tali "Ioe", o le initaneti e tatau ona faʻatuina. A leai, ia fesootai, e tatau ona e ulufale i le poloaiga:

sudo pon dsl-tagata e saunia

Ina ia faʻamalosi, fai:

sudo poff dsl-tagata e tuʻuina atu

O le auala lenei e faʻavaeina ai se PPPoE faʻaogaina faʻaaogaina le aoga. pppoeconf e mafai ona mafaufauina atoa. Ae afai e te feagai ma nisi faʻafitauli i lona faʻatinoina, ona taumafai lea e faʻaaoga le metotia lona lua.

Metotia 2: Pule Faʻatonu

O le faʻaaogaina o le Network Manager, o le setiina o se PPPoE e umi se umi, ae afai e le mafai ona e siiina le aoga pppoeconf i luga o lau komepiuta, na o le pau lenei o le auala e faʻatulagaina ai le Initaneti i Debian.

  1. Tatala le faamalama o polokalama. Ina ia faia lenei mea, tataʻi le autū autu Alt + F2 ma i totonu o le fanua o loʻo aliali mai, ulufale i le tulafono lenei:

    nm-sootaga-faatonu

  2. I le faamalama e tatala, kiliki le ki. "Faaopoopo".
  3. Filifili se laina mai le lisi "DSL" ma kiliki "Fausia".
  4. O le a tatalaina se faamalama lea e te manaʻomia e ulufale ai i le igoa o le fesoʻotaʻiga i le laina talafeagai.
  5. I le lisi "Aoao" E fautuaina e tuʻuina muamua mea muamua e lua ina ia oʻo i le taimi e faʻaaogaina ai le PC, e faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina ma e mafai e tagata uma ona faʻaoga i ai.
  6. I luga o le DSL tab, ulufale i lou igoa ole igoa ma le upega tafailautusi i tulaga talafeagai. Afai e leai sou faʻamatalaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau kamupanī.

    Manatua: o le igoa o le auʻaunaga e filifili.

  7. Alu i le lisi "Ethernet", filifili i le lisi "Meafaigaluega" igoa o le fesootaiga fesoʻotaʻiga lisiina "Feutagaiga a le aufaigaluega" - "Faʻamalo"ma i le fanua "Tuatusi Tuatusi MAC" faʻamaʻoti "Faasaoina".
  8. I le lisi "IPv4 Seti" ma le IP malosi e te manaʻomia mai le lisi "Faatulagaina o Metotia" filifili "Aunoa (PPPoE)".
  9. Afai e le sau saʻo le aufaipese a le kamupani, ona filifili lea "Aunoa (PPPoE, tuatusi)" ma ulufale i totonu oe i le fanua o le igoa e tasi.

    I le tulaga o loʻo i ai lau tuatusi IP, e tatau ona e filifilia le metotia o le tusi lesona ma ulu uma i totonu o laufanua talafeagai mo le ulufale.

  10. Kiliki "Faasaoina" ma tapunia le faamalama o le polokalama.

Fesootaiga i Initaneti pe a uma ona faia uma taga e tatau ona faʻatuina. Afai e le o le tulaga lea, toe amataina le komepiuta o le a fesoasoani.

Faʻasalaga

Mai ituaiga uma o fesootaiga i luga o le Initaneti, ua avea nei le DIAL-UP ma tagata sili ona lauiloa, o le mafuaaga lea e leai ai ni polokalame e iai se ata faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻataʻatitia i Debian. Ae o loʻo i ai se aoga pppconfig faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻapitoa. E mafai foi ona e faʻaogaina le faʻaaogaina o le aoga. wvdialae o mea muamua muamua.

Metotia 1: pppconfig

Faʻaaogaina pppconfig e tele naua pppoeconfig: pe a faʻatulagaina, naʻo lou manaʻomia e tuʻuina atu tali i fesili, pe a maeʻa ona faʻavae le fesoʻotaʻiga. Ae o lenei aoga e le i muaʻi faʻapipiʻiina i luga o le masini, o lea ia siiina mai "Terminal":

sudo apt install pppconfig

Afai e te le maua le Initaneti e fai ai lenei mea, e tatau ona e faʻapipiʻiina mai se taavale afi. Ina ia faia lenei mea, ia muamua e sau le afifi. pppconfig ma lafo i luga o le taavale.

Download pppconfig mo le 64-bit polokalama
Tikiake pppconfig mo le 32-bit system

Ona faʻapipiʻi lea, fai mea nei:

  1. Faaofi le kilipa USB i lau komepiuta.
  2. Ave le faʻamaumauga mai le tusi i le pusa "Manatu"o loʻo i totonu o le lisi o fale o le faʻaogaina o le polokalama.
  3. Tatala i luga "Terminal".
  4. Faʻasaga i le pusa i le mea na e faʻanofo ai le faila i le aoga, o lona uiga, i "Manatu":

    cd / home / UserName / Downloads

    Na o le mea lava "Igoa Igoa" ulufale i le igoa o le igoa lea na faamaotiina i le taimi o le faapipiiina o le masini.

  5. Faʻatu le afifi pppconfig faʻaaoga se poloaiga faʻapitoa:

    sudo dpkg -i [tamaʻi afifi] .deb

    O fea e sui "[PackageName]" i le igoa o le faila faila.

O le taimi lava e faʻapipiʻi ai le pusa manaʻomia i le polokalama, e mafai ona e tuusao i le faʻatulagaina o se fesoʻotaʻiga DIAL-UP.

  1. Taumafai le aoga pppconfig:

    sudo pppconfig docomo

  2. I le pupuni muamua interface pusa, ia filifili "Fausia se fesoʻotaʻiga e igoa ia docomo" ma kiliki "Lelei".
  3. Ona fuafua lea pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le saini DNS. Mo le numera IP, filifili "Faaaoga le numera DNS"ma le malosi - "Faaaoga DNS faʻamalosi".

    Taua: afai e te filifilia "Faaaoga le DNS static", ona e manaʻomia lea e te ulufale ma le lima i le tuatusi IP o le uluaʻi ma, pe a maua, faʻapipiʻi faaopoopo.

  4. Iloilo le auala saʻo e ala i le filifilia "Maliega Authentification a le Tupulaga Talavou"ma kiliki "Lelei".
  5. Ulufale i totonu o le initaneti na tuʻuina atu ia te oe e le e tuʻuina atu.
  6. Ulufale mai le upu faʻaulu na e mauaina mai le o loʻo tuʻuina atu.

    Manatua: afai e te le mauaina lenei faʻamatalaga, faʻafesoʻotaʻi le lagolago faʻapitoa a le auʻaunaga ma maua mai mai le faʻatautaia.

  7. Ole taimi nei e tatau ona e faʻamautinoa le televave o le Initaneti, lea o le a maua ai se modem. Afai e le manaʻomia le faʻasaina o le mea, ia e ulufale i le tau aupito maualuga i le fanua ma kiliki "Lelei".
  8. Faamatala le auala e fai ai le leo e pei o se leo, filifili le filifiliga "Leo" ma kiliki "Lelei".
  9. Ulufale lau numera telefoni. Faamolemole ia matau e tatau ona e tusia ni faamaumauga e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻailoga.
  10. Faʻamatala mai le taulaga o lau modem lea e fesoʻotaʻi ai.

    Faʻaaliga: "ttyS0-ttyS3" ports e mafai ona vaʻai i le faʻaogaina o le "sudo ls -l / dev / ttyS *" command

  11. I le faamalama mulimuli o le a tuʻuina atu ia te oe se lipoti e uiga i faʻamatalaga muamua na tusia. Afai e sao uma, filifili le laina "Faauma Tusi faila ma toe foi i le lisi autu" ma kiliki Ulufale.

I le taimi nei ua naʻo oe e manaʻomia le faʻatinoina o se poloaiga se tasi e faʻafesoʻotaʻi:

ponouscomo

Ina ia faʻamuta le fesoʻotaʻiga, ia faʻaaoga lenei poloaiga:

pova docomo

Metotia 2: wvdial

Afai e te leʻi puleaina le faʻatulagaina o se fesootaiga DIAL-UP e faʻaaoga ai le metotia muamua, ona mafai lea ona e faia ma le fesoasoani o le aoga. wvdial. O le a fesoasoani i le fatuina o se faila faapitoa i le polokalama, ma o le a faia ai ni suiga. O lenei o le a faʻamatala auiliiliina pe faapefea ona faia.

  1. E tatau ona e faʻapipiʻi muamua le polokalama wvdialmo lenei i totonu "Terminal" lava e fai:

    sudo apt install wvdial

    I le taimi nei, afai o le taimi nei e le o faʻatulagaina lau fesoʻotaiga, e mafai ona e siiina le afifi talafeagai i le taimi muamua mai le 'upega tafaʻilagi i luga o se isi masini, tuʻuina i luga o se komepiuta flash flash ma faʻapipiʻi i lau komepiuta.

    Download wvdial mo le 64-bit polokalama
    Download wvdial mo le 32-bit polokalama

  2. A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻaoga i luga o lau masini, e tatau ona e faʻatautaia ina ia mafai ai ona fatuina le faila faatulagaina, lea o le a tatou suia mulimuli ane. Ina ia tamoe, tafe le poloaiga lenei:

    sudo wvdialconf

  3. Na fai le faila i le lisi "/ etc /" ma ua valaauina "wvdial.conf". Tatala i se faʻamatalaga o tala:

    sudo nano /etc/wvdial.conf

  4. O le a teu ai faʻamaumauga e faitauina e le aoga mai lau modem. E na ona e manaʻomia e faʻatumu ni laina se tolu: Telefoni, Igoa Igoa ma Motugaafa.
  5. Faasaoina suiga (Ctrl + O) ma tapunia le faatonu (Ctrl + X).

O le sootaga DIAL-UP ua faʻapipiʻiina, ae ia mafai ai, e tatau ona e faia se isi poloaiga e tasi:

sudo wvdial

Ina ia setiina se fesoʻotaiga aunoa i le fesoʻotaiga pe a amata le komipiuta, faigofie ona e ulufale i lenei poloaiga i le Debian uploadload.

Faaiuga

E tele ituaiga o fesoʻotaʻiga i luga o Initaneti, ma Debian o loʻo i ai meafaigaluega uma e manaʻomia e faʻapipiʻi ai. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai mai i luga, e tele lava auala e faʻafesoʻotaʻi ituaiga taʻitasi. E tatau ona e filifili mo oe lava ia e tatau ona faʻaaoga.