Faʻafefea ona toe faafoi atu le komepiuta komepiuta i luga o le komepiuta Windows 10

O le fesili i le auala e toe faafoi atu ai le "My Computer" icon (This computer) i le Windows 10 papapu talu mai le polokalama na fesiligia soo atu i luga o lenei 'upega tafaʻilagi nai lo isi fesili e fesoʻotaʻi ma le OS fou (sei vagana ai mataupu e uiga i le faʻafouina). Ma, e ui lava o le mea moni o se mea taua lenei, na ou filifili ai e tusi le faatonuga lava e tasi. Ia, fana i le taimi tutusa se vitio i lenei autu.

O le mafuaʻaga e fiafia ai le aufaitau i le fesili, o le komepiuta komepiuta i luga o le komepiuta o Windows 10 ua toesea ona o le le lelei (faʻapipiʻi mama), ma ua fesuisuiai nai lo lomiga muamua o le OS. Ma na o ia lava "O laʻu komepiuta" o se mea e sili ona faigofie, ou te teuina foi i luga o le komepiuta.

Faʻaalia le faʻaalia o ata o le 'ie

I le Windows 10 e faʻaali ai ata o le laulau (O lenei komepiuta, Recycle Bin, Faʻamaumauga ma le faʻaaogaina o le 'upega tafailagi) o loʻo i ai le lava lisi o le lisi o le lisi e pei o muamua, ae ua amataina mai se isi nofoaga.

O le auala masani e oʻo atu ai i le faamalama o loʻo manaʻomia o le faʻamalo saʻo i soʻo se nofoaga avanoa i luga o le komepiuta, filifili le mea "Faʻatinoina", ona tatala lea o le "Autu" mea.

O loʻo i ai i le vaega "Taʻiala Fesoʻotaʻi" o le ae maua ai le mea e tatau ai "Faʻamatalaga o ata o le laiga".

I le tatalaina o lenei mea, e mafai ona e faʻamaonia po o fea ata e faʻaalia ma e leai. E aofia ai ma le "My computer" (lenei komepiuta) luga o le komepiuta poʻo le aveeseina o lapisi mai ia mea, ma isi.

O loʻo i ai isi auala e vave ona ulufale atu ai i ia lava faatulagaga e toe faafoi ai le komepiuta komepiuta i luga o le komepiuta, lea e le gata mo le Windows 10, ae mo faʻaliliuga fou uma o le polokalama.

  1. I le taʻiala i le pito i luga taumatau, faʻafesoʻotaʻi le upu "Ata", iʻuga o le a e vaʻavaʻai i le mea "Faaali pe natia mea masani i luga o le komepiuta."
  2. E mafai ona e tatalaina se faamalama ma ni filifiliga mo le faʻaaliina o ata o le laiga ma se faʻatonuga faʻasolo mai le Matala Matala, lea e mafai ona e valaʻau i le kilikiina o le Windows key + R. O le poloaiga: Rundll32 shell32.dll, Control_RunDLL desk.cpl, 5 (leai se mea e fai ai le sipelaga na faia, o mea uma lava).

Lalo o se ata vitio e faʻaalia ai laasaga na faʻamatalaina. Ma i le faaiuga o le tusiga o loʻo faamatalaina ai se isi auala e mafai ai ona faʻamaonia ata o le televise, faʻaaoga le faatonu resitala.

Ou te faʻamoemoe o le auala faigofie mo le toe faafoiina o le komepiuta i luga o le komepiuta sa manino.

Toe faafoiina o le "My Computer" i le Windows 10 faʻaaoga le Faʻamatala Resitara

O loʻo i ai se isi auala e toe faafoi atu ai lenei ata, faʻapea ai ma isi mea uma - o le faʻaaoga lea o le faatonu resitala. Ou te masalosalo o le a aoga i se tasi, ae mo le atinaʻe lautele o le a le afaina.

O lea, ina ia mafai ai le faʻaalia o ata uma ile luga o le komepiuta (faʻamaonia: o lenei mea e galue atoatoa pe afai e te leʻi fulieseina muamua ma tape mea e faʻaaogaina ai le kulupu e pulea ai):

  1. Faʻatonu le faatonu resitala (Win + R o kī, ulufale regedit)
  2. Tatala le ki faila HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced
  3. Saili le parakalafa e 32-bit DWORD ua faaigoaina HideIcons (afai o loʻo misi, fatuina)
  4. Seti le tau 0 (zero) mo lenei parakalafa.

A maeʻa lena, tapuni le komepiuta ma toe faʻafou le komepiuta, poʻo le alu ese mai le Windows 10 ma toe ulufale mai.