Na faitioina e le au telecom operator le le mafai ona faʻaaogaina o le "Spring Law"

E le o mafai e le au faletupe a le Rusia ona maua le malosi e tausisia ai manaoga o le "Yarovoi Law", lea e mafua ai le tausia o fefaatauaiga, aua e leai se meafaigaluega ua faamaonia mo lenei faamoemoe i le atunuu. E uiga i lenei nusipepa Kommersant.

E tusa ai ma le auaunaga a le aufaasālalau a Rossvyaz, o le suʻeina o fale suesue o le a maua le aia tatau e faʻamaonia nofoaga e teu ai faʻamaumauga i le faaiuga o lenei tausaga. O le faʻaaogaina o masini e le o faʻamaonia e mafai ona oʻo ai i sala tupe tetele mo kamupani. I le fesoʻotaʻiga ma tulaga masani, o le ulu o le faʻalapotopotoga faʻapisinisi o telefoni feaveaʻi Sergey Efimov na talosagaina le malo o le Russian Federation i se talosaga e faʻamalamalama pe o le a le ituaiga meafaigaluega e tatau ona faʻaaogaina e teu ai fefaʻatauaiga. Seia vagana ua faamanino le tulaga, ua manatu sui o kamupani tau fesootaiga o le a le siaki ma faasalaina i latou eo latou pulega.

Manatua o le vaega autu o aiaiga o le "Spring Law" na amata ona faagaoioi mai le aso 1 o Iulai, 2018. E tusa ai ma nei mea, o kamupani Initaneti ma telecom operator e tatau ona tausia faʻamaumauga o telefoni, SMS ma telefoni feaveaʻi a tagata Rusia mo le ono masina.