Faʻasolo le tulaga fesoʻotaʻiga i le Windows 10

O le tele o tagata atinaʻe polokalama faʻapitoa o loʻo taumafai e faʻafetaui a latou oloa i ni fou fou o Windows. Ae paga lea, ei ai tuusaunoaga. I ia tulaga, o loʻo i ai faʻafitauli i le faʻatinoina o le polokalama, lea sa faʻasaʻolotoina i se taimi umi. Mai lenei tusiga, faatoa e iloa le auala e foia ai le faafitauli o le fetaui lelei o masini komepiuta i luga o masini e faagaoioia ai le Windows 10.

Faʻasologaina o le tulaga fetaui i le Windows 10

Ua matou filifilia ni auala autu se lua e foia ai le faafitauli, lea na faʻailoa muamua. I tulaga uma e lua, o le a faʻaaogaina galuega o loʻo faʻaaogaina i le faiga faʻaoga. O lona uiga e te le manaʻomia le faʻapipiʻiina o isi polokalama faʻaopoopo. Tau lava mulimuli i faatonuga o loʻo i lalo.

Metotia 1: Faʻafitauli

Faʻaaogaina "Faʻafitauli"lea o loʻo i ai i le le mafai ona faʻaaoga i lomiga uma o le Windows 10, e mafai ona foia le tele o faafitauli eseese. O se tasi o ana galuega ma o le a tatou manaʻomia i lenei auala. E tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Tatala se faamalama "Amata"e ala i le kiliki i luga o le ki ma le igoa tutusa i luga o le komepiuta. I le itu agavale, saili le faila "Meafaigaluega Faigaluega - Windows" ma faʻaaogaina. I le lisi o talosaga faʻapipiʻi, kiliki i le mea "Lisi Pulea".
  2. Le isi, taʻavale le mea aoga "Faʻafitauli" mai le faamalama matala "Lisi Pulea". Mo se sailiga faigofie, e mafai ona e faʻagaoioia le faʻaaliga faʻaalia o mea. "Ata Matagofie".
  3. I le faamalama e amata pe a uma lenei mea, e tatau ona e kiliki i le laina na ma matauina i le ata sikola lenei.
  4. O se taunuuga, o le a amata le aoga. "Faʻasalalauga Faʻafitauli". I le faamalama e aliali mai, kiliki le laina "Avanoa".
  5. Kiliki i le laina e aliali mai. "Faʻamasino e avea ma pule". E pei ona taʻu mai e le igoa, o le a toe amataina le aoga i tulaga maualuga.
  6. A maeʻa le faʻamalama, toe kiliki i le laina i le itu taumatau o le kuki. "Avanoa".
  7. Le isi o le filifiliga "Faʻaaogā faʻapipiʻi faʻapitoa" ma taomi le faamau "Lisi".
  8. I le taimi lenei, e tatau ona e faʻatali mo sina taimi aʻo faʻaaogaina e le aoga lau polokalama. Ua faia lenei mea e iloa ai polokalama uma o loʻo i luga o le komepiuta.
  9. A mavae sina taimi, o le a faʻaalia se lisi o ia polokalama. O le mea e leaga ai, o le tele lava o taimi e le maua ai le faʻaaogaina o le faafitauli i le lisi. O le mea lea, tatou te fautuaina vave filifili le mea "Leai i le lisi" ma taomi le faamau "Lisi".
  10. I le isi faʻamalama, e tatau ona e faʻamaonia le auala i le faila faila o le polokalama, lea ei ai faafitauli i le amataga. Ina ia faia lenei mea, kiliki "Iloiloga".
  11. O le a faʻaalia se matala o le faila i luga o le mata. Faʻamau i luga o lau disiki, kiliki tasi i le LMB, ona faʻaaoga lea o le ki "Tatala".
  12. Ona kiliki lea o le faamau "Lisi" i le faamalama "Faʻasalalauga Faʻafitauli" ia faaauau.
  13. O se suʻesuʻega faʻapitoa o le filifiliga filifilia ma le iloa o faafitauli ma lona faʻalauiloa o le a amataina. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona e faʻatali 1-2 minute.
  14. I le isi siata e tatau ona e kiliki i le laina "Polokalame faʻataʻitaʻiga".
  15. Mai le lisi o faafitauli e ono tutupu, e tatau ona e filifilia le mea muamua, ona kiliki lea o le faamau "Lisi" ia faaauau.
  16. I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e faʻamaonia le faʻaogaina o le polokalama faʻaogaina lea na saʻo lelei le galuega na filifilia. A maeʻa, e tatau ona e taomi "Lisi".
  17. O se taunuuga, o suiga talafeagai o le a faʻaaogaina. E le gata i lea, e mafai ona e siakiina le faʻatinoga o le polokalama faʻafitauli i le fou. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Siaki polokalame". Afai e lelei mea uma, ona fai loa lea i le faamalama e tasi "Lisi".
  18. Ua maeʻa lenei faʻafitauli ma faʻafitauli faʻafitauli. O le a uunaia oe e faʻapolopolo uma suiga na faia muamua. Faasolo le faamau "Ioe, sefe nei laina mo le polokalama".
  19. O le faʻagasologa o le faagasologa e alu sina taimi. Faatali sei maeʻa le faamalama i lalo.
  20. O le a sosoo ai ma se lipoti puupuu. O le mea lelei, o le a e vaʻai i se feau ua maeʻa le faafitauli. E totoe na o le tapunia "Faʻafitauli"i le kilikiina o le ki ma le igoa e tasi.

I le mulimuli i faatonuga na faʻamatalaina, e faigofie ona e faʻaaogaina "Auala Fesoʻotaʻi" mo le talosaga na manaʻomia. Afai o le taunuuga e le lelei, taumafai le metotia lenei.

Metotia 2: Suiga meatotino o le igoa

O lenei metotia e sili atu ona faigofie nai lo le muamua. Ina ia faatino, e tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie:

  1. I luga o le gaʻo o le polokalame faʻafitauli, faʻaoga-saʻo. Mai le lisi autu o loʻo amata, filifili le laina "Meatotino".
  2. O le a faʻaalia se faamalama fou. I totonu o lenei mea, faʻafeiloaʻi i le lisi ua taʻua "Fesootaiga". Faʻatoaga le galuega "Taofia le polokalama ile tulaga fetaui lelei". A maeʻa lenei mea, filifili le lomiga o le Windows lea na saʻo lelei ai le masini komepiuta mai le lisi o loʻo i lalo. Afai e tatau ai, e mafai ona e tuu se mea e sosoo i tafatafa o le laina "Taofi lenei polokalame i le avea ma pule". O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻatinoina le talosaga i luga o se faʻaauau faifaipea ma avanoa maualuga. I le faaiuga, kiliki "Lelei" e faʻaaoga ai suiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le faigata le faʻalauiloaina o soʻo se polokalame ile tulaga fetaui. Manatua e sili atu le aua le aofia ai lenei galuega e aunoa ma le manaʻoga, talu ai o nisi taimi o le mafuaʻaga o isi faafitauli.