Mataʻutia faʻamalamalamaga Android


Vailaau komepiuta o se fuaitau lautele mo polokalame e afaina ai le polokalama, gaoi ai faamatalaga patino, poo le le lelei o le komepiuta e ala i le faʻaalia o faasalalauga. O nisi faʻamaʻi e mafai ona faʻailogaina faʻamatalaga i luga o le faʻamalosi, lea e mafai ona taʻitaʻia ai lo latou toesea. I lenei tusiga o le a matou talanoa e uiga i auala e mafai ai ona puipuia lau PC mai nei faʻamaʻi.

Puipuia o siama

E tele auala e puipuia ai mai faʻamaʻi, ma o latou feeseeseaiga o loʻo i ai i lo latou aoga ma le vave faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o polokalama mamanu mamanu e mamanuina mo le vaega faʻapisinisi o le a le aoga mo se tagata masani PC PC faʻaaoga, ma afai e ausia ni tulaga faapitoa, e mafai ona faia e aunoa ma se antivirus. O le isi, tatou te auiliʻili auʻiliʻilia auiliiliga eseese, ma talanoa foi e uiga i le mea e tatau ona faia i le faʻamaʻi pipisi.

Faʻafefea ona aʻafia le komipiuta i siama

O le mea moni, e naʻo le lua suiga o le faʻaogaina o faʻamalosi i luga o se PC - le Initaneti ma faʻasalalauga faʻapitoa. E auala atu i le fesoʻotaiga, latou te maua mai ia i matou e ala i le siiina mai o faila eseese mai punaoa taufaasese, auina atu o afifi faafesootai o le imeli, faapea foi ma isi auala atamai. O le aloese mai lenei mea e faigofie tele - ia mulimuli i tulafono faigofie, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Faʻamatalaga faʻapitoa - faʻamalosi puʻe - e manaʻomia ona sili atu lou faʻaeteete. Afai o osofaʻiga i luga o le Initaneti e faia i se taimi le tumau, o le faʻafefeina o le siama pipisi e mafai ona tuliloaina se sini patino. O le tele o taimi e maua ai le puleaina o lau PC ma (poʻo) le gaoi e iloagofie ai - igoa faʻapitoa ma faʻaupuga mai auaunaga ma paleni poʻo isi faʻamatalaga taua.

Metotia 1: Vaʻaia

Vaʻaia o se polokalama faʻapitoa lea e fesoasoani e puipuia mai ai siama mai le punitia o la tatou PC. Ina ia galue lelei i le tele e mafai ai, o nei polokalama e faʻaaoga ai faʻamaumauga tuʻufaʻatasia o loʻo i ai sainia o siama faʻamatalaga nei.

O vailaau faʻasesere ua vaevaeina i totogi ma leai se totogi. O a latou feeseeseaiga e aofia ai i se seti o galuega. O le autu autu o polokalama totogi o le faʻaogaina lea oa latou lava upega tafaʻilagi, lea e faʻafouina i taimi uma. O lenei faiga e mafai ai ona e vave tali atu i le tulaʻi mai o meaola faalavela ma faʻafeiloaʻi i latou i le PC. O oloa sili ona lauiloa e aofia ai Kaspersky Anti-Virus, Norton Internet Security, ESET NOD32 Antivirus.

Faitau foi: Faatusatusaga o Kaspersky Anti-Virus ma ESET NOD32 antiviruses

O le faʻavaveina o le faʻapipiʻiina o se antivirus totogi o se fesili a le tagata lava ia mo tagata taʻitasi. Afai o le masini e faʻaaogaina o se punaoa o tupe maua, o lona uiga o le teuina o faʻamatalaga taua, galuega faatino ma isi mea, ona fautuaina malosi lea e faʻaaoga laisene totogi. I le tulaga lava e tasi, afai e mamanuina le komepiuta mo taimi paganoa ma le faimalaga, ona mafai lea ona e maua i se oloa e leai se totogi, mo se faataitaiga, Avast Free Antivirus poʻo Avira Free Antivirus.

Vaʻai foi: Faʻatusatusaga o antiviruses Avira ma Avast

E taua foi le taʻuina atu o nei polokalama totogi malosi ua fatuina ai se avega taua i luga o le polokalama. I tua atu, latou te siakiina e le aunoa ia faagasologa, siaki le taʻalo malosi ma sau mai le upega tafailagi. O lenei amioga e ono aʻafia ai le faʻatinoga, aemaise lava mo PC vaivai.

Metotia 2: Upega o Meafaigaluega a le Windows

O lomiga faʻaonaponei o Windows, e amata i le XP, ua faʻapipiʻiina i se polokalame faakomepiuta fausia-i le igoa faigofie "Windows Defender" (Defender Defender). O lenei oloa o loʻo i ai le pito sili ona manaʻomia o foliga - puipuia o taimi moni ma le siakiina o le siakiina o siama. O le aoga manino o le polokalama o le faʻaolaina lea o le tagata faʻaoga mai le faʻapipiʻiina o isi polokalama faʻaopoopo. Minus - maualalo le lelei.

E lelei atoatoa le Defender Windows pe afai e le faʻapipiʻiina polokalama e leʻi faʻatagaina i luga o lau komepiuta, na o punaoa faʻalagolago e asiasi i luga o le Initaneti ma o le masini e faʻaaogaina e avea ma auala o faafiafiaga ma fesoʻotaʻiga. I isi tulaga, e aoga le mafaufau e uiga i le puipuiga faaopoopo i le ituaiga o le vili.

Faitau atili: Faʻamaonia ma faʻamalo le Defender Defender

Tulafono o le Saogalemu

O le tele o tulafono autu i se tasi ituaiga po o se isi ua uma ona faaleoina i luga, o lea na o se aotelega o mea na fai mai.

  • I tulaga uma, seʻi vaganā tulaga ese, mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai sau komepiuta vaivai tele, e te manaʻomia le faʻaogaina o le puipuiga faaopoopo i le ituaiga o vili.
  • Faʻaaoga na o polokalama laiseneina ma asiasi i nofoaga faʻatuatuaina.
  • Aua nei faʻaaogaina isi masini faʻaleleia. O faʻamatalaga e uiga i lau masini komepiuta e manaʻomia foi ona puipuia mai faʻamaʻi.

    Faitau atili: Puipuia le eletise USB mai siama.

  • Afai o le komipiuta o se punavai o tupe maua, e tatau ona e faʻaaogaina oloa tau antivirus totogi.
  • Fai ni faʻamaumauga masani o lau 'auʻaunaga ma faila faila e mafai ai ona e toe faʻafoisia i latou i le tulaga o se osofaʻiga.

    Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le Windows

    O le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le leiloloa o faʻamatalaga taua o le a fesoasoani e aloese mai le teuina o kapua - Yandex.Disk, Google Drive, Dropbox.

O le a le mea e fai pe afai o le faʻamaʻi

E oo lava i le sili ona "malulu" antiviruses e le mafai ona saunia le tasi pasene pasene puipuiga. "Faigaluega" e le o momoe, ma o faʻamaʻi fou e le vave oʻo i totonu o le faʻamaumauga. Afai e aʻafia lau PC ile tulafono leaga, e mafai ona e faia mea nei:

  1. Muamua ia mautinoa ua tupu le maʻi. E mafai ona e fuafuaina i nisi o faailoga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o scanners.
  2. Afai e maua ni meaola faalafua, fai le faamamaina o oe lava ia e ala i faʻaaogaina faapitoa, ma i le tulaga o le toilalo, saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa i punaoa faʻapitoa.

    Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta

Faaiuga

Puipuiga o lau komepiuta mai siama o se mataupu lea o le tiute e faʻalagolago atoa lava i luga o tauau o le tagata faʻaaogaina. A filifilia se metotia, taumafai e fuafua lelei pe mafai faapefea ona e faʻaogaina le PC. O mea sese e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa i le tulaga o le leiloloa o faʻamaumauga, ma atonu foi o tupe. Afai e faigofie ona e tago i le faʻamaumauga muamua, e leai se tasi e toe faafoi atu ia te oe tupe.