Faʻaofi se tasi o upu MS Word i se isi

O se tasi o mafuaʻaga e le amataina ai le komipiuta i luga o le polokalama o le Windows 7 o le faʻaleagaina lea o le puʻevae (MBR). Sei o tatou mafaufau i auala e mafai ai ona toe faʻaleleia, ma, i se taunuuga, ia toe faʻafoʻi le avanoa o gaoioiga masani i luga o se PC.

Tagai foi:
OS toe faʻaleleia ile Windows 7
Boʻo faʻalauiloaina i le Windows 7

Bootloader auala faʻaleleia

E mafai ona faʻamalo le faʻamau faʻamavae mo ni mafuaaga se tele, e aofia ai se faʻalavelave faʻaletonu, o se faʻalavelave le motusia mai le eletise poʻo le faʻaitiitia o voltage, viruses, ma isi. O le a tatou iloiloina auala e taulimaina ai taunuuga o nei mea le lelei na mafua ai le faafitauli o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga. E mafai ona e faʻafoeina lenei faafitauli pe faʻapitoa pe faʻapitoa foi "Poloaiga Poloaiga".

Metotia 1: Faʻaleleia faʻafuaseʻi

O le faʻaogaina o le polokalama a le Windows lava ia e maua ai se meafaigaluega e faʻapipiʻi ai le faʻailoga puʻe. I le avea ai o se tulafono, pe a maeʻa le amataina o le polokalama, pe a toe faʻafouina le komipiuta, e faʻaaveina lava; Ae e tusa lava pe leʻi tupu le taʻaloga aunoa, e mafai ona faʻaaogaina ma le lima.

  1. I le sekone muamua o le amataina o le komepiuta, o le a faʻalogoina se pepe, o lona uiga o le faʻatauina o le BIOS. E manaʻomia lou taofi vave o le ki U8.
  2. O le faʻataʻitaʻiga o le a mafua ai ona filifili le faamalama i le ituaiga o laupepa. Faʻaaogaina o kī "Luga" ma "Lalo" luga o le komepiuta, filifili le filifiliga "Faʻasalalauga ..." ma kiliki Ulufale.
  3. O le a toe tatala le siosiomaga toe faaleleia. I, i le auala lava e tasi, filifili le filifiliga "Toe Faʻafouina le Ala" ma kiliki Ulufale.
  4. A maeʻa lena mea, o le a amata loa le mea faʻaleleia o le toe faʻaleleia. Mulimuli i faatonuga uma o le a faʻaalia i lona faamalama pe a faʻaalia. A maeʻa lenei faʻagasologa, toe amataina le komipiuta ma i ai se taunuuga lelei, o le a amata Windows.

Afai e faʻaaogaina le metotia o loʻo i luga, e te le amataina le siosiomaga toe faʻaleleia, ona faatino lea o le galuega faʻatinoina e ala i le oso aʻe mai le faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo le moli taavale ma filifili le filifiliga i le window amata "Toe Faʻafoisia o Mea".

Metotia 2: Bootrec

O le mea e leaga ai, o le metotia na faʻamatalaina i luga e le fesoasoani i taimi uma, ona e tatau lea ona toe faʻaleleia ma le lima le faʻailoga o le boot boot file i le faʻaaogaina o le aoga Bootrec. E faʻamalosia e ala i le ulufale atu i le poloaiga ile "Poloaiga Poloaiga". Ae talu ai ona e le mafai ona lafoaia lenei mea faigaluega e pei o se tulaga masani ona o le le mafai ona fafaguina le polokalama, o le ae toe faʻafouina e ala i le toe faʻaleleia o le siosiomaga.

  1. Amata le siosiomaga e toe faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le metotia o loʻo faʻamatalaina i le auala muamua I le faamalama e tatala, filifili le filifiliga "Poloaiga Poloaiga" ma kiliki Ulufale.
  2. O le a tatala le atinaʻe. "Laina o poloaiga". Ina ia mafai ona toe suia le MBR i le vaega muamua o le pulou, ia e ulufale i le poloaiga lenei:

    Bootrec.exe / fixmbr

    Fia o le ki Ulufale.

  3. Ma le isi, fai se vaʻa fou fou. Mo lenei mafuaʻaga ulufale i le poloaiga:

    Bootrec.exe / fixboot

    Toe kiliki Ulufale.

  4. Ina ia faʻaaoga le aoga, faʻaaoga le poloaiga lenei:

    alu ese

    Ina ia toe faia Ulufale.

  5. Ona toe amata lea o le komepiuta. E i ai se tulaga maualuga o le a taʻavale i le tulaga masani.

Afai e le fesoasoani lenei filifiliga, ona i ai lea o se isi metotia e faʻaaogaina foi e ala i le aoga a Bootrec.

  1. Taumafai "Poloaiga Poloaiga" mai le siosiomaga toe faaleleia. Ulufale:

    Bootrec / ScanOs

    Fia o le ki Ulufale.

  2. O le a faʻapipiʻiina le malo malo mo OS faʻapipiʻiina. A maeʻa lenei faʻatulagaga, ia e ulufale i le poloaiga:

    Bootrec.exe / rebuildBcd

    Toe kiliki Ulufale.

  3. O se taunuuga o nei gaioiga, o mea uma e maua ai faiga faʻaaoga o le a faamaumauina i le lisi autu. E na ona e tapunia le aoga e faʻaaoga ai le poloaiga:

    alu ese

    A maeʻa ona tuʻuina atu le kiliki Ulufale ma toe amata le komepiuta. E tatau ona foia le faafitauli i le faʻalauiloaina.

Metotia 3: BCDboot

Afai e leai se auala muamua pe lua foi e galue, ona mafai ai lea ona toe faʻafoʻi le uta bootloader e faʻaaoga ai le isi mea aoga - BCDboot. E pei o le meafaigaluega na muamua atu, o loʻo sosolo "Poloaiga Poloaiga" i le faamalama toe faaleleia. BCDboot toe faʻafouina pe fatuina le siosiomaga o le sulu o le vaevaega malosi o le disk. Ae maise lava o lenei metotia e aoga pe afai o le siosiomaga o lapoʻa o se taunuuga o se toilalo na faʻafeiloaʻi atu i se isi vaega o le malo.

  1. Taumafai "Poloaiga Poloaiga" i le siosiomaga toe faʻaleleia ma ulufale i le poloaiga:

    bcdboot.exe c: windows

    Afai e le faʻapipiʻiina lau masini komepiuta i se vaeluaga F, ona i ai lea i lenei poloaiga e tatau ona sui lenei faailoga i le tusi o loʻo i ai nei. O le isi, kiliki le ki Ulufale.

  2. O le toe faʻaleleia o le taʻaloga o le a faia, pe a maeʻa, e tatau ai, e pei ona i ai i mataupu ua mavae, e toe amata le komepiuta. E tatau ona toe faʻafoʻi le uta.

E tele auala e toe faʻaleleia ai le faʻailoga faʻamau i le Windows 7 pe a faʻamaʻi. I le tele o tulaga, ua lava lava le faia o se faʻaaogaina o le toe faʻaleleia o le taimi. Ae afai ole faʻaaogaina e le maua ai ni taunuuga lelei, faʻapitoa le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa "Laina o poloaiga" i le siosiomaga o le toe faaleleia o le OS.