Faʻasalalauga o le uila ZyXEL Keenetic Lite 2

O le lona lua o augatupulaga o le ZyXEL Keenetic Lite tagata e masani ona ese mai le mea muamua i nai faasea laiti ma faaleleia e aafia ai le mausali ma le faʻaaogaina o meafaigaluega i luga o fesoʻotaʻiga. O le faʻatulagaga o ia tagata fai auala o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina i totonu o le Initaneti faʻasinomaga i se tasi o auala e lua. E le gata i lea, matou te fautua atu ia e faamasani i le tusi lesona i lenei autu.

Sauniuniga mo le faʻaoga

E masani ona faʻaaogaina le ZyXEL Keenetic Lite 2 i le taimi e faʻaaogaina ai fesoʻotaʻiga, ae o le Wi-Fi foʻi avanoa. I lenei tulaga, e tusa lava pe i le tulaga o le filifilia o le nofoaga e faʻatulagaina ai masini, e tatau ona amanaʻia le mea moni o faʻalavelave i le foliga o puipui puipui ma le faʻaaogaina o masini eletise e masani ona faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le faʻafesoʻotaʻi eletise.

I le taimi nei ua i ai le uila, ua tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le eletise ma faʻaofi laina talafeagai i totonu o le faʻalapotopotoga i le pito i tua. LAN faʻaalia le lanu lanu samasama lea o loʻo faʻapipiʻi ai le uaea fesoʻotaʻi mai le komepiuta, ma ua valiina le lanu moana ma le uaea mai le kamupani.

O le laasaga mulimuli o laasaga amata o le a faʻataʻitaʻia ai le faatulagaga o Windows. O le mea autu iinei o le mautinoa lea o le mauaina o faʻamaumauga IP ma le DNS e tupu faʻafuasei, talu ai o le a faʻapipiʻi ese i latou i totonu o le initaneti ma atonu e faʻaosoosoina ai nisi faʻamaoniga faʻamaoni. Faitau faʻasinoala o loʻo tuʻuina atu i la tatou isi tusiga i le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo e taulima ai lenei mataupu.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Matou te tuufaatasia le ZyXEL Keenetic Lite 2 router

Ua uma ona matou fai mai o le taualumaga mo le faʻatulagaina o le taʻaloga o le masini e faʻatinoina e ala i se 'upega tafaʻilagi Initaneti, lea e lauiloa foi o se initaneti. O le mea lea, o lenei firmware e muamua tusia i totonu o le masini:

  1. I le pusa o le tuatusi, ulu192.168.1.1ma taomi le ki Ulufale.
  2. Afai o isi mea e gaosia meafaigaluega i mea tau fesoʻotaiga e seti ai se faʻamaloilo le faʻaaogaina ma le nofo aipuleona sosoo ai lea ma ZyXEL, fanua "Upu" e tatau ona tuʻu faʻamaonia, ona kiliki lea "Faʻatasi".

O le isi, o loʻo i ai se nofoaga ulufale manuia i le Initaneti ma le filifiliga a tagata atiaeina e ofoina atu ni filifiliga se lua mo le faatulagaina. O le auala vave e ala i le fausiaina o le masini e mafai ai ona e seti na o autu autu o le fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, tulafono malupuipuia ma le faʻafouina o le avanoa e tatau ona faia ma le lima. Ae ui i lea, sei o tatou suʻesuʻeina auala taʻitasi ma taimi taʻitasi i le faasologa tatau, ma e filifili pe o le a le tali sili ona lelei.

Faʻamatalaga vave

I le palakalafa muamua, matou te taulaʻi tonu pe o fea le mea e faʻamalamalamaina i le faasologa vave faʻatulagaga. O le faagasologa atoa e faapenei:

  1. Galue i le Initaneti amata i se faamalama fiafia, mai le mea e fai ai le suiga i le tuatusi uepisaite poʻo le Seti Wizard. Filifili le filifiliga e manaʻo i ai e ala i le kiliki i le ala talafeagai.
  2. Na o le pau lava le mea e manaʻomia mai ia te oe o le filifili lea o se nofoaga ma se tagata e tausia. E faʻavae i luga o seti faʻatulagaina o le 'auʻaunaga i le Initaneti, o le filifiliga saʻo o fesoʻotaʻiga ma le faʻasaʻoina o isi mea o le a tupu.
  3. Faatasi ai ma nisi ituaiga fesoʻotaʻiga mo oe, e saunia ai e le kamupanī se teugatupe. O le mea lea, o le laasaga e sosoo ai o le ulufale i ai e ala i le ulufale atu i se igoa ole igoa ma le upega tafailautusi. E mafai ona e mauaina lenei faʻamatalaga i faʻamaumauga aloaia na maua faatasi ai ma le konekarate.
  4. Talu ai ona o le alatele o loʻo fesiligia o loʻo faʻafouina le firmware, o le DNS function from Yandex ua faʻaopopoina iinei. E mafai ai e oe ona puipuia mea uma e fesoʻotaʻi mai i mea taufaasese ma faila leaga. Faʻatoaga lenei meafaigaluega pe a e lagona e tatau.
  5. E maeʻa lenei faʻatulagaga vave. O se lisi o faʻamaufaʻailoga seti o le a tatalaina ma o le a talosagaina oe e alu i luga o le initaneti pe alu i le initaneti.

O le manaʻomia mo le toe faʻaleleia atili o le alalaupapa e le o toe manaʻomia pe afai, i le faaopoopo i le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, e te le faʻaogaina se isi lava mea. E tusa ai ma le faʻafouina o se nofoaga e faʻaogaina ai le leai se laina poʻo le teuteuina o tulafono mo le saogalemu, e faia lea e ala i le firmware.

Faʻasologa o tusi i totonu o le initaneti

O le fetuunaiga muamua ua faia i le sootaga a le WAN, pe ae pasia le Wizard ma vave ona e ulufale atu i le initaneti. Sei o tatou tilotilo totoa i faatinoga taitasi:

  1. I lenei laasaga, ua faaopoopoina le pule o le upega tafailagi. Taʻu i totonu o le 'upu faʻamalosi manaʻomia i le fanua ua tuʻuina atu e faʻamamafa ai le telefoni mai fafo i totonu o le initaneti.
  2. I luga o le laulau i lalo o loʻo e vaʻai i vaega autu o le nofoaga tutotonu. Kiliki i luga o le ata o le paneta, o lo oi ai lona igoa. "Initaneti". I le pito i luga, alu i le laupepa e tali mo lau maliega, lea e mafai ona e maua i totonu o le konekarate ma le tagata e saunia. Kiliki le ki "Faʻaopoopo le fesoʻotaʻiga".
  3. O se tasi o tulafono autu o le PPPoE, o le mea muamua o le a tatou iloiloina le fetuunaiga. Ia mautinoa e siaki le pusa "Enable" ma "Faaaoga e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti". Siaki le saʻo o le filifiliga o le maliega ma faʻatumu faʻamatalaga e uiga i le tagata faʻaoga e tusa ai ma na faʻasalalauga pe a maeʻa le konekarate.
  4. I le taimi nei, o le tele o kamupani e maua auaunaga i le Initaneti o loʻo teenaina tulafono faʻapitoa, ma filifilia se tasi o mea sili ona faigofie - IPoE. O lona fetuutuunaiga e faia i na o le lua laasaga. Faʻamatala le fesoʻotaʻiga faʻaaoga mai le 'auʻaunaga ma siaki le pusa. "Faʻatulagaina o Tautuga IP" pei "Aunoa le Tuatusi IP" (poʻo le faʻatulagaina o le tau ua fautuaina e le 'auʻaunaga).

I lenei faiga i le vaega "Initaneti" maeʻa. Ma le mea mulimuli, ou te manaʻo e na o le pau le mea e te tusia "DyDNS"lea e fesoʻotaʻi ai le auaunaga faʻamalosi DNS. E manaʻomia lenei mea mo na oi latou o loʻo i ai saogala i le lotoifale.

Fesoʻotaiga Wi-Fi

Matou te agai malie atu i le vaega i luga o le galue ma se nofoaga e leai se uaea. Talu ai e leʻi faia lona faʻasalalauga e ala i le fausiaina o inisiua, o faʻamatalaga o loʻo i lalo o le a aoga i tagata uma e fia faʻaaogaina tekonolosi Wi-Fi:

  1. I luga o le vaega pito i lalo, kiliki i le ata. "Wi-Fi fesoʻotaiga" ma faʻalautele le uluaʻi lisi o lenei vaega. Lenei, faʻaagaoioia le avanoa avanoa, filifili soʻo se igoa talafeagai mo lea mea o le a faʻaalia i le lisi o fesoʻotaʻiga. Aua neʻi galo e uiga i le saogalemu o fesoʻotaiga. I le taimi nei, WPA2 o se faʻamatalaga malosi, o lea filifili lenei ituaiga ma suia le ki o le saogalemu i se sili atu ona faatuatuaina. I le tele o tulaga, o mea e totoe i lenei lisi e le mafai ona suia, o lea e mafai ai ona e kiliki "Faaaoga" ma agai i luma.
  2. I le faaopoopo atu i le fesoʻotaʻiga telefoni e aofia ai i le homegroup, e mafai foi ona faʻapipiʻi le malo, pe a manaʻomia. O lona uiga ese o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea o le numera faʻailoa lona lua e maua ai le Initaneti, ae le o le faʻafesoʻotaʻi ma le aiga. I se isi lisi, o le igoa fesoʻotaʻiga ua seti ma o le ituaiga o puipuiga ua filifilia.

E na o ni nai laasaga sa manaʻomia ina ia mautinoa ai le saʻo o le faʻaogaina o le Initaneti. O sea faiga e faigofie ma e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e taulimaina.

Aiga

I le vaega muamua o faatonuga atonu na e maitauina le taʻuina o le fesootaiga i le fale. O lenei tekinolosi e faʻapipiʻi uma mea faʻapipiʻi fesoʻotaʻi i le tasi vaega, lea e mafai ai e oe ona tuʻuina faila i le tasi ma maua ai avanoa i faʻasalalauga faʻasoa. E tatau foi ona tatou taʻua le faatulagaga sao o le fesootaiga i le fale.

  1. I le vaega talafeagai, alu i "Meafaigaluega" ma kiliki i le mea "Faʻaopoopo le masini". O se faʻapitoa faʻapitoa o le a aliali mai ma fanua faʻapitoa ma isi mea faaopoopo, faatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻaopoopoina ai le masini i le upega tafaʻilagi.
  2. Le isi, matou te fautua atu e faatatau i "Toe faia o le DHCP". DHCP faʻaaogaina mea uma e fesoʻotai atu i le alalaupapa ina ia maua vave ai ona tulaga ma fegalegaleaiga saʻo ma le fesoʻotaiga. O tagata faʻatau ile mauaina o le DHCP server mai se kamupani o loʻo tuʻuina atu fesoasoani e fesoasoani i le faʻagaoioia o nisi o mea i le lisi o loʻo taʻua i luga.
  3. O masini taʻitasi e faʻaogaina i le Initaneti e faʻaaoga ai le tuatusi IP fafo lava, pe a mafai ona maua NAT. O le mea lea, matou te fautuaina oe e tilotilo i lenei lisi ma ia mautinoa ua faʻaaoga le meafaigaluega.

Saogalemu

O se mea tāua o le faʻataʻitaʻiga lea i faiga faʻavae saogalemu a le uila. Mo le router mafaufau ua i ai tulafono e lua lea ou te fia nofo ai ma faamatala atili auiliiliga.

  1. I le laulau i lalo, tatala se vaega. "Saogalemu"i totonu o le lisi "Faʻasalalauga o Faʻasalalauga Tuʻu (NAT)" O tulafono mo le toe faʻasalalau ma le faʻasaina o pepa ua faaopoopo. O filifiliga taʻitasi e filifilia e faʻalagolago i manaoga o le tagata faʻaaoga.
  2. O le lisi lona lua ua i ai le igoa "Palola". O tulafono ua filifilia i inei e faʻaaoga i fesoʻotaʻiga faapitoa ma e nafa ma le mataʻituina o faʻamatalaga faʻamatalaga. O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻagata le meafaigaluega faʻapipiʻi mai le mauaina o faʻamaumauga.

O le a tatou le mafaufauina le eseesega o le DNS i le Yandex, talu ai na matou taʻua i totonu o le vaega i le faʻatulagaga vave. Matou te maitau na o le mea faigaluega o loʻo galue i le taimi nei e le o taimi uma e faʻamautu ai, o nisi taimi e le maua ai.

Laasaga mulimuli

Aʻo leʻi tuʻuina le Initaneti, e tatau ona faʻaalu se taimi i luga o le faatulagaga o le faatulagaga, o le laasaga mulimuli lenei.

  1. I le vaega "Faiga" siitia i luga "Filifiliga"lea e mafai ai ona e suia le igoa o le masini ma le kulupu galue, lea o le a aoga mo le faʻamaoniga faʻalotoifale. E le gata i lea, faatulaga le taimi saʻo e fai ai le faasologa o faasologa o mea tutupu i le ogalaau.
  2. O le isi laupepa e valaʻau "Faiga". O le mea lea e suia ai le uila i se tasi o auala o loʻo avanoa. I le seti menu, faitau le faʻamatalaga o ituaiga taitasi ma filifili le mea sili ona talafeagai.
  3. O se tasi o galuega a le uila ZyXEL o le Wi-Fi, lea e nafa ma le tele o foliga i le taimi e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a amata le WPS i se pati puupuu, ma o se taamilosaga umi e taofia ai le fesootaiga lē maeʻa. E mafai ona e faʻasaʻo le tulaga o le kulini i le vaega faʻamaonia.
  4. Vaʻai foi: O le a le WPS i luga o se alatele ma aisea?

A maeʻa le faʻatulagaga, o le a lava le toe faʻafouina o le masini ina ia faʻaaoga suiga uma ma alu sao i le Initaneti. O le usitaʻia o fautuaga o loʻo i luga, e oʻo lava ile amataga e mafai ona fetuunai le taʻaloga a le ZyXEL Keenetic Lite 2 router.