Faʻafefea ona faʻaumatia faʻamatalaga i Microsoft Edge

E masani ona faʻafesoʻotaʻi tagata faʻaoga i le Initaneti i faʻalauiloa, lea o nisi taimi e sili atu le ita. I le oʻo mai o Microsoft Edge, e toʻatele tagata na muamua amata ona i ai ni fesili e uiga i avanoa e poloka ai i lenei masini.

Faʻalogo i le lomiga lata mai o Microsoft Edge

Faʻaola Pisinisi i Microsoft Edge

Ua tele tausaga talu ona faʻasaʻolotoina Edge, ma o le tele o auala o fefaʻatauaiga ma faʻasalalauga ua fautuaina ai i latou lava i le auala e sili ona lelei. O se faʻataʻitaʻiga o lenei polokalame faʻapolokalame aloaʻia ma faʻaopoopoga i luga o le initaneti, e ui o nisi mea faigaluega masani e mafai foi ona aoga.

Metotia 1: Ad blockers

I aso nei o loʻo i ai lau 'auʻaunaga ofoofogia e teu ai faasalalauga, e le gata i Microsoft Edge, ae faapena foi i isi polokalame. Ua lava le faʻapipiʻiina o se fomaʻi i luga o se komepiuta, faʻaopoopoina ma e mafai ona galo e uiga i faʻalauiloa faʻalauiloa.

Faitau atili: Polokalama e taofia faasalalauga i tagata sailiili

Metotia 2: Ad blocking extensions

I le faʻasalaga o le Faʻafouina o le Anniversary i Edge, na mafai ai ona maua le tomai e faʻapipiʻi ai faʻaopoopoga. O se tasi o le muamua i totonu o le Faleoloa Store na faʻaalia le AdBlock. O lenei faʻaopoopoga e otometi ona poloka poloka tele o faasalalauga i le initaneti

Maua le faʻaopoopoga AdBlock

E mafai ona faʻapipiʻi le ata faʻalautele i tafatafa o le pusa o le tuatusi. E ala i le kiliki i luga, o le a mafai ona e maua fuainumera o faʻasalalauga faʻasalalau, e mafai ona e puleaina le poloka poʻo le alu i itu.

I se taimi mulimuli ane, na sau ai AdBlock Plus i le Faleoloa, e ui lava o loʻo i ai i le tulaga o le atinaʻega vave, ae e lelei le faʻatinoina o lana galuega.

Download AdBlock Plus Extension

O le faʻamaonia mo lenei faʻaopoopoga o loʻo faʻaalia foi i le pito i luga o le masini. E ala i le kilikiina i luga, e mafai ona e mafai / faʻamalo le puipuia o faʻamatalaga i luga o se nofoaga patino, matamata fuainumera ma alu i tulaga.

O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona faʻateleina le faalauteleina o le UBlock Origin. Ua fai mai le tagata e ana le faʻaulufaleina le faʻaitiitia o mea tau tupe, ao lelei le puleaina o lona tofiga. E moni lenei mea mo masini feaveaʻi i luga o le Windows 10, mo se faʻataʻitaʻiga, papa poʻo masini telefoni.

Tulaʻi le uBlock Origin extension

O le faʻailoga o lenei faʻaopoopoga o loʻo i ai se maliega lelei, faʻaalia ai fuainumera faʻamaumauga ma mafai ai ona e faʻaaogaina galuega autu a le tagata sulu.

Faitau atili: Faʻamatalaga aoga mo Microsoft Edge

Metotia 3: Faʻamalo le galuega popup

O meafaigaluega uma na fausia e aveese faʻasalalauga i le Edge e leʻi saunia. Ae ui i lea, o pop-ups and content advertising e mafai lava ona faʻaumatia.

  1. Mulimuli i le ala o loʻo mulimuli mai i Microsoft Edge:
  2. Faʻasologa Faʻasalalau Advanced Options

  3. I le amataga o le lisi o faatulagaga, faʻaagaoioia "Plock Pop-ups".

Metotia 4: Ata "Faitautusi"

Edge ei ai se faiga faʻapitoa e faigofie ai le maimoaga. I lenei tulaga, naʻo mataupu o le tusiga o loʻo faʻaalia e aunoa ma ni nofoaga ma ni faʻasalalauga.

Ina ia mafai ai le faiga "Faitautusi" Kiliki le icon icon i totonu o le pusa o le tuatusi.

Afai e tatau ai, e mafai ona e fetuʻunaʻi le lanu o le lanu ma le vai i lenei tulaga.

Faitau atili: Customize Microsoft Edge

Ae ia manatua e le o se mea sili lea ona talafeagai mo tagata faʻatagata faalavelave, aua o le soʻotaga o luga o le web surfing e tatau ona e sui i le va o le masani masani ma "Faitautusi".

I Microsoft Edge e leʻi saunia mo auala masani tuusaʻo e aveese ai faasalalauga uma. O le mea moni, e mafai ona e taumafai e fai i le pop-up blocker ma le mode "Faitautusi", ae sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se tasi o polokalama faʻapitoa poʻo se faʻaopoopoga o le telefoni.