E faʻapefea ona tuʻu le seevae mai le 'ie

O le faʻapipiʻiina o se komipiuta mai se DVD poʻo le CD o se tasi lea o mea atonu e manaʻomia i le tele o tulaga, e muamua lava i le faʻapipiʻiina o Windows poʻo seisi polokalama faʻaoga, faʻaaoga le disk e toe faʻafouina ai le polokalama poʻo le aveeseina o siama, faʻapea foi ma isi galuega.

Ua ou tusia e uiga i le auala e faʻapipiʻi ai se seevae mai se pulou flash USB i le BIOS, i lenei tulaga, o mea e fai e tutusa lava, ae, e ui lava i lea, o sina mea itiiti. I le vaʻavaʻai, e masani lava e sili atu ona faigofie le fafaʻi mai se pu ma e tele naua ni nuances i lenei taʻavale nai lo le faʻaaogaina o le kiliva flash flash e pei o se taavaletoso. Ae na lava le tuna, i le itu.

Ulufale i BIOS e sui le faasologa o masini puʻe

O le mea muamua e tatau ona e faia o le ulufale i le BIOS komipiuta. O se galuega faigofie lenei talu ai nei, ae o le aso, pe a sau le UEFI e sui le Avanoa masani ma le Phoenix BIOS, toetoe lava o tagata uma o loʻo i ai komepiuta, ma le tele o mea e faʻaaogaina ai le vave faʻanatinati ma le tekinolosi komepiuta o loʻo faʻaaogaina iinei ma iina, alu i O le BIOS ina ia mafai ona tuʻu ese le seevae mai le 'ie e le o taimi uma e faigofie ai.

I tulaga lautele, o le ulufale atu i le BIOS e faapenei:

  • E tatau ona e liliuina le komepiuta
  • I le taimi lava e uma ai ona toe sui, kiliki le ki fetaui. O le a lenei ki, e mafai ona e iloa i le pito i lalo ole lanu uliuli, o le a faitauina le "Press Del to Enter Setup", "Press F2 to Enter Bios Settings". I le tele o tulaga, o nei ki e lua e faʻaaoga - DEL ma le F2. O le isi filifiliga e masani ona itiiti ifo - F10.

I nisi tulaga, lea e sili ona taatele i komepiuta lapoi nei, o le a le mafai ona e vaʻai i se tusiga: Windows 8 poʻo le Windows 7 o le a amata faʻaleleia vave. O lenei mea e mafua mai le faʻaaogaina o tekinolosi eseese mo le faʻavave vave. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga metotia eseese e te ulufale atu ai i le BIOS: faitau faʻasalalauga a le kamupanī ma faʻafaigofie Fast Boot poʻo se isi mea. Ae, toetoe o taimi uma e tasi se auala faigofie e galue ai:

  1. Aveese le komepiuta
  2. Faʻasalalau ma uu le ki F2 (o le ki sili ona taatele e ulufale ai i le BIOS i luga o komepiuta, H2O BIOS)
  3. Liliu le mana, e aunoa ma le faʻatuina F2, faʻatali mo le faʻalauiloaina o le BIOS interface.

E masani ona galue lenei mea.

Faʻapipiʻiina o le kāpo mai le masini i le BIOS o faʻavae eseese

A maeʻa ona e ulufale i totonu o le BIOS, e mafai ona e seti le taaʻaleʻa mai le masini manaʻomia, i la matou tulaga - mai le pulou puʻe. O le a ou faʻaalia nisi o filifiliga mo le auala e faia ai lenei mea, e faalagolago i le eseesega o filifiliga o le faʻaaogaina fesoʻotaʻiga.

I le telefoni masani o le Phoenix AwardBIOS BIOS i luga o laulau komepiuta, mai le lisi autu, filifili Avanoa BIOS Faʻatele.

A maeʻa lena, filifili le fanua muamua Boot Device, faʻasalaga Ulufale ma filifili le CD-ROM poʻo le masini e fetaui ma lau avega mo le faitauina o faʻamau. A maeʻa, lolomi Esc e alu i le lisi autu, filifili "Save & Exit Setup", faʻamaonia le teuina. A maeʻa lena, toe faʻaaoga le komepiuta i le faʻaaogaina o le 'ie e fai ma masini faʻavae.

I nisi tulaga, o le ae le mauaina le Avanoa BIOS Faʻapitoa, ae le o le seti o seti faʻamau i totonu. I lenei tulaga, ia gauai atu i pito i luga - e tatau ona e alu i le pusa Boot ma tuu le seevae mai le disk iina, ona faasao lea o faatulagaga i le auala lava e pei ona i ai i le mataupu muamua.

Faʻafefea ona tuʻu le seevae mai le 'ie i le UEFI BIOS

I le vaitau ole UEFI BIOS, o le setiina o le faʻasologa o taaʻiga atonu e foliga ese. I le tulaga muamua, e tatau ona e alu i le pusa Boot, filifili le avega mo faʻamatalaga faitau (Faʻatele, ATAPI) o le First Boot Option, ona faasaʻo lea o faatulagaga.

Faʻatulagaina o le pusa i le UEFI e faʻaaoga ai le kiore

I le fetuutuuniga o ata e faʻaalia i le ata, e mafai ona e tosoina ata o masini e faʻaali mai ai le disk i le uluai kiliva lea o le a amata ai le polokalama i le amataga o le komepiuta.

Ou te le o faamatalaina mea uma e ono mafai ona fai, ae ou te mautinoa o le faamatalaga o le a lava lea e taulima ai le galuega i isi filifiliga BIOS - o le faʻavae mai le disk ua seti tutusa i mea uma. I luga o le auala, i nisi tulaga, pe ae faʻaaogaina le komepiuta, faʻaopoopo i le ulufale i totonu o le 'elemene, e mafai ona e suʻeina le lisi faʻailoga i se ki faapitoa, o lenei mea e mafai ai ona e faʻaʻe ese mai le disk i se taimi, ma, mo se faʻataʻitaʻiga, ua lava lea mo le faʻapipiʻiina o Windows.

I le auala, pe afai ua uma ona e faia le mea o loʻo i luga, ae e le o taʻavale le komepiuta mai le pulou, ia mautinoa ua e tusia sao - E faʻapefea ona fai se seevae mai ISO.