Faʻamuta le Windows i le Mac

E masani ona tupu ina ua maeʻa le faʻatauina o le komipiuta Apple, avea ma MacBook, iMac poʻo Mac mini, e manaʻomia e le tagata faʻapipiʻi ona faʻapipiʻiina le Windows. O mafuaʻaga mo lenei mea atonu e ese mai - mai le manaʻoga e faʻapipiʻi se polokalame faapitoa mo le galuega, lea e na o le Windows version i le manaʻoga e taʻalo i meataalo i aso nei, lea e tutusa lelei ma le tele o mea e faʻaaogaina mai Micosoft. I le tulaga muamua, atonu e lava le faalauiloaina o Windows i le masini masini, o le sili ona lauiloa o le Parallels Desktop. Mo taʻaloga o le a le lava lenei mea, ona o le saoasaoa o le saoasaoa o Windows o le a maualalo. Faʻamatalaga 2016 nisi faʻamatalaga auiliili i OS fou - Faʻatuina le Windows 10 i le Mac.

O lenei tusiga o le a taulaʻi i le faʻapipiʻiina o Windows 7 ma le Windows 8 i luga o komepiuta a Mac e avea ma auala lona lua e faʻaulu ai - o lona uiga. A e liliuina le komepiuta, o le a mafai ona e filifilia le polokalama o loʻo manaʻomia - Windows poʻo le Mac OS X.

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai le Windows 8 ma le Windows 7 i le Mac

Muamua, e te manaʻomia se faʻasalalauga faʻapipiʻiina ma Windows - se DVD poʻo se masini pulou USB flash. Afai latou te le oi ai iina, ole aoga ole fesoasoani lea ole a faʻaogaina ai Windows e mafai ai ona e fatuina sea ituaiga faasalalauga. E le gata i lea, e manaʻomia le iai o se masini komepiuta e leai se mea e fai ai le komepiuta, ma e tatau ona faʻaaogaina uma le avetaavale mo le faʻatinoina o le komipiuta i le OS OS. O le faʻaaogaina o le tuʻutuʻuga e faʻamalosi foʻi. Ina ia faʻapipiʻi le Windows, e manaʻomia le 20 GB o avanoa vaʻavaʻa saoloto.

A maeʻa ona e maua mea uma e te manaʻomia, amata le aoga o le Camp Boot i le faʻaaogaina o le sailiga ole sailiga poʻo le Vaega o Meafaigaluega a le Aufaigaluega. O le a uunaia oe e vaevaeina le puʻupuʻu, vavae avanoa i luga o le komepiuta e faʻapipiʻi ai le polokalama faʻaogaina o Windows.

Tuʻuina atu se vaega vavae e faʻapipiʻi ai Windows

A maeʻa le vaevaeina o le 'ie, o le a uunaia oe e filifili galuega e fai:

  • Fausia se Windows 7 Set Disk - Fausia se disasiga faʻapipiʻi Windows 7 (o se disk po o se kiliva afi na faia mo le faʻapipiʻiina o le Windows 7. Mo le Windows 8, filifili foi lenei mea)
  • Faʻafouina polokalama fou a le Windows mai le Apple - Tikiala le masini komepiuta talafeagai mai le upega tafailagi a Apple - e ave ai taʻavale ma masini komepiuta e manaʻomia mo le komepiuta e galue ai i Windows. E te manaʻomia se vaʻa ese poʻo le moliuila i le fAT format e faʻasaoina ai.
  • Faʻatūina le Windows 7 - Faʻatūina le Windows 7. Ina ia mafai ona faʻapipiʻi le Windows 8 e tatau foi ona e filifili lenei mea. Pe a filifilia, pe a uma le toe faʻafouina o le komepiuta, o le a otometi lava ona amataina le faʻaogaina o le masini faʻaoga. Afai e le tupu lenei mea (lea e tupu), pe ae liliuina le komipiuta, kiliki Alt + Option e filifili ai le disk mai le mea e te fafagu ai.

Filifilia o galuega e faʻapipiʻi ai

Faʻatulagaga

A maeʻa ona toe faʻafouina lau mac, o le a amata le faʻatulagaga faʻapipiʻi o Windows. Pau lava le eseesega o le filifilia lea o se disk mo le faʻapipiʻiina, o le ae manaomia le faʻasoloina o le disk i le igoa BOOTCAMP.

O le faʻatulagaina o Windows 8 ma le Windows 7 o loʻo faʻamatala auiliili i lenei tusi lesona.

A maeʻa le faʻapipiʻi, matou te momoeina le faila seti mai se masini puʻelalalalalalalalalalalalalalala, lea na ave i ai le avetaavale Apple i totonu o le faʻaaogaina o le tolauapiga. E taua le matauina e le o faʻatagaina e le Ava ia avetaavale mo le Windows 8, ae o le tele oi latou o loʻo faʻapipiʻiina lelei.

Faʻapipiʻi avetaavale ma mea faʻaaoga BootCamp

A maeʻa le faʻatulagaga lelei o le Windows, e fautuaina e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi uma faʻafouga o polokalama. E le gata i lea, e manaʻomia le faʻafouina o avetaavale mo le kata vitio - o mea na sii mai e le Boot Camp e leʻi toe faʻafouina mo se taimi umi lava. Ae ui i lea, talu ai ona o le vitio vitio e faʻaaogaina i le PC ma le Mac e tutusa, o le a aoga mea uma.

O mataupu nei e ono aliali i le Windows 8:

  • pe ae lolomiina le leotele ma le susulu i luga o le lau, o le faailoga o lo latou suiga e le o aliali, ao galue le galuega.

O le isi itu e faʻalogo i ai o le faʻaogaina o Mac eseese atonu e ese le amio pe a uma ona tuʻuina le Windows 8. I laʻu tulaga, e leai ni faafitauli faapitoa i le Macbook Air Mid 2011. Ae ui i lea, o le faʻamasinoina e ala i iloiloga o isi tagata faʻaoga, i nisi tulaga o loʻo i ai se paʻu o le paʻu, o se paʻu faʻaletonu ma se numera o isi nuances.

O le taimi muamua o le Windows 8 i luga o le Macbook Air na tusa ma le minute - i luga o le komepiuta o Sony Vaio ma le Core i3 ma le 4GB o le manatua, e faaluaina i le tolu taimi vave. I le galuega, o le Windows 8 i luga o le Mac na faamaonia le televave atu nai lo se komepiuta feaveai, o le mataupu e foliga mai o le SSD.