Polokalama Zona: faʻafitauli i le faʻalauiloa

BAT - faila faila e aofia ai seti faʻatonu mo le masiniina o nisi o taga i Windows. E mafai ona faʻasolosolo tasi pe tele taimi e faʻalagolago i ona anotusi. O le tagata faʻamatalaga o loʻo faʻamatala manino le mea o le faila o le faila - i soʻo se mataupu, o nei tusi e tatau ona faʻatonu e le DOS. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le faia o sea faila i auala eseese.

Fausia se faila BAT i le Windows 10

I soo se faʻamatalaga o le Windows OS, e mafai ona e fatuina faila faila ma faʻaaoga e galulue ai faʻamatalaga, pepa poʻo isi faʻamatalaga. E le o manaʻomia ni polokalame se tolu mo lenei mea, talu ai e maua e le Windows avanoa uma mo lenei mea.

Ia faaeteete pe a taumafai e fatu se BAT i mea e le mafaamatalaina ma le le malamalama. O ia faila e mafai ona afaina ai lau PC e ala i le faʻataʻitaʻiina o se siama, faʻaumea po o se tagata faʻataʻoto i lau komepiuta. Afai e te le malamalama pe o le a le mea e aofia ai le tulafono laiti, muamua saili le uiga.

Metotia 1: Tagalaʻau

E ala mai i le tusi masani Tagalaʻau e faigofie ona e faia ma faʻatumu le BAT i le faʻatulagaina tatau o tulafono.

Filifiliga 1: Amata le Taʻaloga

O lenei filifiliga e sili ona taatele, o lea ia mafaufau i ai muamua.

  1. E ala i "Amata" tamoe i faamalama ua fausiaina Tagalaʻau.
  2. Ulufale laina talafeagai, siaki le saʻo.
  3. Kiliki "File" > Faasaoina As.
  4. Muamua filifili le tusi faʻasologa o le a teuina ai le faila i le fanua "Igoa ole igoa" ae le o le faailoga, tusia le igoa talafeagai, ma suia le faʻaopoopoga pe'ā uma ona sui le togi .xtxt i luga .bat. I totonu o le fanua "Pusa o Faiga" filifili se filifiliga "Faʻamaumauga uma" ma kiliki "Faasaoina".
  5. Afai ei ai tusi Rusia i totonu o le tusitusiga, o le fesuiaiga pe a fatuina le faila e tatau ona "ANSI". A leai, nai lo i latou, i le Lisi o Tulafono o le ae maua ai se tusiga e le mafaamatalaina.
  6. O le faila faila e mafai ona taʻavale e fai ma faila masani. Afai e leai ni tulafono i le anotusi e fesootaʻi ma le tagata faʻaaoga, o le laina o le faʻatulagaga e faʻaalia mo le lona lua. A leai, o lona faamalama o le a tatalaina i fesili poo isi taga e manaʻomia ai se tali mai le tagata faʻaaoga.

Filifiliga 2: Taʻotoga o Talaʻaga

  1. E mafai foʻi ona e tatalaina vave le tusi faʻasolosolo pe ae fuafua e teu le faila, kiliki-i luga o se avanoa avanoa, tusi i "Fausia" ma filifili mai le lisi "Faʻamaumauga o Tusitusiga".
  2. Tuuina atu le igoa ole a manaʻomia ma suia le faʻaopoopoga pe'ā uma le togi i le .xtxt i luga .bat.
  3. O se lapataiga faʻatagaina o le a faʻaalia e uiga i le suia o le faʻalauteleina o faila Malilie faatasi ma ia.
  4. Kiliki i le faila RMB ma filifili "Suiga".
  5. O le a tatalaina le faila i le Notepad, ma o iina e mafai ona e faʻatumu i lau faitalia.
  6. Faauma i "Amata" > "Faasaoina" faia suiga uma. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, e mafai ona e faʻaogaina le gaogao keyboard Ctrl + S.

Afai e iai lau Notepad ++ i lau komepiuta, e sili atu le faʻaaogaina. O lenei talosaga e faʻamaonia ai le faʻasalalauga, ma faigofie ai ona galulue ma le faia o se seti o poloaiga. I luga o le laulau pito i luga o loʻo i ai se avanoa e filifili ai se siʻosiʻomaga Cyrillic ("Encodings" > "Cyrillic" > "OEM 866"), talu ai o le OSSI masani mo nisi o loʻo faʻaauau pea ona faʻaalia krakozyabry nai lo tusi masani na tusia i luga o le faʻafanua Lusia.

Metotia 2: Poloaiga Faʻatonu

E ala i le faʻamafanafanaga, e aunoa ma ni faʻafitauli, e mafai ona e fatuina se BAT avanoa pe tumu, lea o le a mulimuli ane faia.

  1. Tatala le Poloaiga Lisi i soo se auala faigofie, mo se faataitaiga, e ala i "Amata"e ala i le tusia o lona igoa i le sailiga.
  2. Ulufale i le aukopi con c: lumpics_ru.batfea kopi con - o le 'au o le a fatuina le tusiga tusiga c: - faila e teu ai faila lumpics_ru - faila faila, ma .bat - faʻalauteleina o le tusitusiga.
  3. O le a e vaʻai atu o le tamaititi o loʻo paʻu i le laina pito i lalo - o oe e mafai ona e ulufale ai i le nusipepa. E mafai foi ona e teu se faila leai, ma saili pe faapefea ona faia lenei mea, agai i le laasaga e sosoo ai. Ae ui i lea, e masani lava ona faʻaaogaina e le aufaitau tulafono tatau i ai iina.

    Afai e te faʻaaogaina le tusiga ma le lima, alu i laina fou taitasi ma se kesi puʻupuʻu. Ctrl + Ulufale. I le i ai o se seti o tulafono ua uma ona saunia ma kopiina, naʻo le kiliki-saʻo i luga o se avanoa avanoa ma o mea o loʻo i luga o le kilipa pepa o le a faʻapipiʻiina aunoa.

  4. Mo le teuina o le faila, faʻaaoga le kulupu autu Ctrl + Z ma kiliki Ulufale. O le a faʻaalia i latou i le faʻamafanafanaga e pei ona faʻaalia i le ata sikolasipi i lalo - o le mea masani lenei. I le faila o le lotoa, o nei tagata e lua o le a le aliali mai.
  5. Afai e lelei mea uma, o le a e vaʻai i se faʻamatalaga i le Tulafono Poloaiga.
  6. Ina ia siaki le saʻo o le faila na faia, faʻaaoga e pei o isi faila faila.

Aua nei galo i soo se taimi e mafai ona e faʻavasegaina faila faila e ala i le kilikiina i luga o latou i le kiliki saʻo ma le filifili o le aitema "Suiga", ma ia laveai, lolomiina Ctrl + S.