Faiga faʻapipiʻi puʻupuʻu

O tagata faʻapitoa e vavalalata i le atinaʻeina o le Ubuntu, latou te iloa faʻatasi ma le faʻafouga 17.10, e iai le igoa igoa Artful Aardvark, Canonical (le tufatufa tufatufa) na filifili e lafoai le UNI Unite GUI, suia i le GNOME Shell.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Ubuntu mai se taavale afi

Lotogatasi le toe foʻi mai

I le maea ai o feeseeseaiga i le itu o le vete o le atinaʻeina o le Ubuntu i le itu e mamao ese mai le Unity, ua ausia pea e le aufaʻailoa a latou sini - Lotogatasi i Ubuntu 17.10 o le a. Ae o lona foafoaga o le a le faia e le kamupani lava ia, ae o se vaega o tagata fiafia o loʻo faia i le taimi nei. Ua i ai muamua tagata faigaluega Canonical ma Martin Vimpressa (pule o le poloketi mo Ubuntu MATE).

O le masalosalo i le mea moni e faapea, o le lagolago a le laugatasia o le Unity i le Ubuntu fou o le a vave ona faʻateʻa loa ina ua maeʻa le talafou o le maliega Canonical e tuʻuina atu le faatagaga e faʻaaoga ai le Ubuntu brand. Ae e le o manino pe o le fausia o le lona fitu o lomiga o le a faʻaaoga pe o le a faia e le au atinaʻe se mea fou.

O sui o le Ubuntu latou te fai mai e na o tagata tomai faapitoa e aoina ina ia fausia le atigi, ma o soo se atinae o le a tofotofoina. O le mea lea, o le faʻamalolo o le a le faʻatuina atu se oloa "mata", ae o se siosiomaga faʻafiafia kalafi.

Faʻatuina o le Lotogatasi 7 i le Ubuntu 17.10

E ui i le mea moni na tuulafoaia e Canonical le atinaʻeina o le siosiomaga o le Unity desktop, na latou tuua ai le avanoa e faʻapipiʻiina ai i luga fou o la latou polokalama. Tagata faʻaoga e mafai ona sii mai ma faʻapipiʻi le Unity 7.5 i le taimi nei. O le a le toe mauaina e le atigi faʻamatalaga, ae o se mea sili lea mo i latou e le mananao e faʻaoga i le GNOME Shell.

E lua auala e faʻapipiʻi ai le Lotogatasi 7 i le Ubuntu 17.10: auala "Terminal" poʻo le Synaptic Package Manager. O nei filifiliga uma o le a talanoaina auiliili nei:

Metotia 1: Terminal

Faʻatulaga le Lotogatasi e ala i "Terminal" faigofie

  1. Tatala i luga "Terminal"e ala i le suʻeina o le polokalama ma kiliki i luga o le afi tutusa.
  2. Ulufale atu le poloaiga lenei:

    suga apt faʻaopoopo le loto gatasi

  3. Fai i le kiliki Ulufale.

Faʻaaliga: ao le i sauina oe o le ae manaomia le ulufale i le tusilima sili ma faʻamaonia ai taga e ala i le ulufale i le mataitusi "D" ma le ulufale i totonu.

A uma le faʻatulagaga, faʻalauiloa le Lotogatasi, e tatau ona e toe faʻafouina le polokalama ma i le lisi o mea e filifili ai tagata, faʻamaonia po o le fea faʻatalanoaga taʻatia e te manaʻo e faʻaaoga.

Vaʻai foi: Faʻasologa o Taʻaloga Faʻaaoga i Linux Terminal

Metotia 2: Synaptic

E ala atu i le Synaptic o le a faigofie ona faʻapipiʻi le Lotogatasi i tagata faʻaaogaina e le o faʻaaogaina i le galulue faatasi ma 'au "Terminal". O le mea moni, muamua e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o le pule o le pusa, aua e le oi totonu o le lisi o polokalama e leʻi maeʻa ona fai.

  1. Tatala i luga Nofoaga Faʻatonue ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga tutusa i luga o le 'au galuega.
  2. Saili i luga ole talosaga "Synaptic" ma alu i le itulau o lenei talosaga.
  3. Faʻatonu le pule o pusa i le kiliki "Faʻamau".
  4. Katia Nofoaga Faʻatonu.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina Synaptic, e mafai ona e agai saʻo atu i le faʻatasia o le Unity.

  1. Amata le pule o pusa e faʻaaoga le sailiga i le lisi o mea.
  2. I le polokalama, kiliki le ki "Saili" ma tamoe i se sailiga sailiiliga "lotogatasi-sauniga".
  3. Faʻamalamalama le mea na maua mo le faʻapipiʻiina e ala i le kilikiina saʻo i luga ma filifilia "Faailoga mo le faʻatulagaga".
  4. I le faamalama e aliali, kiliki "Faaaoga".
  5. Kiliki "Faaaoga" i luga o le pa luga.

A maeʻa lena, e tumau pea le faʻatali mo le faʻamaeʻaina o le faagasologa o le siiina mai ma le faʻapipiʻiina o le afifi i totonu o le masini. A maeʻa lenei mea, toe amata le komipiuta ma filifili le Siosiomaga Autasi i le lisi o le faʻaulufaleina o upu faʻaulu.

Faaiuga

E ui lava na lafoaia e Canonical le Lotogatasi e avea ma ona nofoaga autu e galulue ai, ae na latou tuu pea le avanoa e faʻaaoga ai. E le gata i lea, i le aso o le faʻatagaga atoa (Aperila 2018), ua folafola atu e le au atinaʻe le lagolago atoa mo le Lotogatasi, na faia e se au faʻafiafia.