Toe faʻafetaia le faʻamaloilo e faʻaaoga ai le laina o le tulafono i le Windows 10

O tagata faʻaaoga e faʻaaogaina le Windows 7 e mafai ona feagai ma faʻafitauli eseese pe'ā faʻaaogaina le meafaigaluega na fausia i lenei OS mo le matamataina o ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei mea faigaluega atonu e le mafai ona taʻavale uma pe leai ni ata o se faatulagaga patino. Ma le isi, o le a tatou iloa tonu auala e foia ai faafitauli eseese i le galuega o lenei polokalama.

Faʻasalalau

O auala patino e foia ai faafitauli ma le tagata matamata ata e faalagolago i lo latou natura ma mafuaaga. O mea taua e mafai ona mafua ai le sese i lalo o suesuega o mea nei:

  • Suiga le faʻalapotopotoga faila poʻo le faʻalauiloaina o le faʻamaoniga o igoa
  • Faʻafitauli pipisi o le tino;
  • Faaleaga i faila faila;
  • Mea sese i le resitala.

Afai e le amataina le meafaigaluega, e ono foliga mai ua afaina ona faila ona o le siama o siama poʻo isi le faia. O le mea lea, muamua, siaki le faiga mo viruses e faʻaaoga ai le antivirus. I le auala, o loʻo i ai foi le avanoa e suia ai le palakalafa leaga i le faʻaopoopoga o faila o foliga (PNG, JPG, ma isi) ma le EXE ma o le mafuaaga lea e le mafai ai ona tatalaina i latou i le matamataina o ata.

Lesona: Iloiloina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

Ona mautinoa lea e faʻatautaia le faiga mo faila faila ma le faʻaaogaina totonu.

Lesona: Iloiloina le saʻo o faila faila i le Windows 7

Afai e leai se tasi o nei metotia faʻataʻitaʻi lautele e faʻaalia ai ni faʻafitauli, faʻaauau i filifiliga maʻoti mo le faasaʻoina o le tulaga ma le leaga o le tagata matamata ata, o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Metotia 1: Faʻatulaga ni faila faila

E foliga mai o le mafuaʻaga o le faafitauli o loʻo iʻu i le toilalo o le faʻalapotopotoga faila. O lona uiga, e le malamalama le faiga po o fea mea e tatau ona tatalaina e le tagata matamata ata. O sea tulaga e mafai ona tulai mai pe a e faʻapipiʻiina se tagata e faʻatatau i ata tifaga, ona tape loa lea. I lenei tulaga, i le taimi o le faʻatulagaga, na ia toe faʻaaogaina ia faila o faila ata ia te ia lava, ma ina ua maeʻa ona latou le toe faafoi atu i lo latou uluai setete. Ona e manaʻomia lea e fai se lisi tusi lesona.

  1. Kiliki le ki "Amata" i le tulimanu pito i lalo o le mata ma filifili "Lisi Pulea".
  2. Ma le isi, tatala le vaega "Polokalama".
  3. Kiliki le mea "Faʻasologa o Faiga Faʻataʻatia ...".
  4. O se lisi o ituaiga faila uma ua faamauina i totonu o le polokalama ua utaina. Saili i ai le igoa o le faʻaopoopoga o le ituaiga o ata e te manaʻo e tatala i le fesoasoani a le tagata matamata, filifili ma kiliki "Suia le polokalama ...".
  5. I le faamalama o loo faaalia i le poloka "Polokalame fautuaina" faailoga igoa "Vaʻai i ata ..." ma kiliki "Lelei".
  6. A maeʻa lena, o le a suia le mapi. O lea o nei ituaiga ata o le a tatalaina e ala i le faaaogaina o le Windows Photo Viewer. Faʻafeiloaʻi foʻi, sui fesuiaiga o na ituaiga o ata e te manaʻo e tatala i totonu o le meafaigaluega faʻapitoa. A maeʻa ona faia ia gaioiga talafeagai, e mafai ona e alu ese mai le faamalama o le pule e ala i le kiliki "Katia".

Metotia 2: Faʻataʻatia le resitala

Afai o loʻo e faʻaaogaina le 64-bit version o le Windows 7, o le faafitauli i le galuega a le tagata matamata ata e mafai ona foia e ala i le teuteuina o le resitala.

Faʻalogo! Aʻo leʻi faia uma laʻasaga o loʻo i lalo, ia mautinoa e toe faʻaleleia le resitala ma toe faʻafoisia le tulaga o le toe faʻafoʻiina o le tulaga. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai ai i faalavelave ogaoga pe afai e sese.

Lesona: Faʻafefea ona fatuina se polokalama e toe faʻafoʻi ai i le Windows 7

  1. Talosaga Manumalo + R ma ulufale i le poloaiga lea i le faamalama matala:

    faʻatonutonu

    Kiliki le ki "Lelei".

  2. I le faamalama e aliali, tatala le paranesi "HKEY_CLASSES_ROOT".
  3. Muamua fai tuʻutuʻuga mo faila ma se faʻaopoopoga JPG. Faʻafeiloaʻiga agai i vaega:

    jpegfile / Shell / tatala / poloaiga

  4. Ona maua ai lea o le parakalafa "Aunoa" i le itu taumatau o le atinaʻe. Kiliki i luga.
  5. I le na o le malae o le faamalama o loo tatala, nai lo faamaumauga o loo i ai, ia tusia le faaupuga lea:

    rundll.exe "C: WINDOWS SysWOW64 shimgvw.dll", ImageView_Fullscreen% 1

    Kiliki "Lelei".

  6. Ona mulimuli lea i le auala lava e tasi mo ata ma le faʻaopoopoga PNG. I le lisi "HKEY_CLASSES_ROOT" alu i vaega:

    pngfile / Shell / tatala / poloaiga

  7. Tatala le mea tatala "Aunoa" i le vaega "poloaiga".
  8. Suia le tulaga taua i mea nei:

    rundll.exe "C: WINDOWS SysWOW64 shimgvw.dll", ImageView_Fullscreen% 1

    Kiliki "Lelei".

  9. I le mea mulimuli, e tatau ona e mulimulitaʻi i le faʻataʻitaʻiga mo le faʻamaonia o se faigamaʻe mo ata ma se faʻaopoopoga JPEG. Sui le tusi "HKEY_CLASSES_ROOT" e ala i vaega:

    PhotoViewer.FileAssoc.Jpeg / Shell / tatala / poloaiga

  10. Tatala le mea faitino i le vaega mulimuli ua taua "Aunoa".
  11. Suia le taua i lenei mea:

    rundll.exe "C: WINDOWS SysWOW64 shimgvw.dll", ImageView_Fullscreen% 1

    Kiliki "Lelei".

  12. Ona tapuni lea o le faamalama "Faatonu" ma toe faʻafouina le faiga. A maeʻa ona toe faʻafouina, o ata o loʻo i luga o faʻaopoopoga o le a tatalaina e ala i le tagata matamata ata ma faʻaaogaina le lomiga lona lua o le potu tusi shimgvw.dll. O lenei mea e tatau ona foia le faafitauli i le faʻatinoga o lenei polokalame i le Windows 7 64-bit version.

O faʻafitauli i le le mafai o le tagata matamata ile ata ona mafai ona mafua mai i ni mafuaaga eseese. E tofu i latou ma a latou fofo algorithm. I le faʻaopoopoga, o le metotia faʻavae e faalagolago ile laʻititi o le faiga faʻaogaina. Ae i le tele o tulaga, e mafai ona foia le faafitauli i le toe faafouina o ituaiga o faila.