Auala Puipuia i le Yandex Browser: o le a, pe faapefea ona aoga ma le auala e mafai ai

Yandex.Browser ua faʻapipiʻiina i se ala puipuia e puipui ai le tagata faʻaaoga pe a ia faʻatino nisi o taga ma faʻatinoga. E fesoasoani lenei mea e le gata i le malupuipuia o le komepiuta, ae ia aloese foi mai le leiloloa o faamatalaga patino. O lenei faiga e sili ona aoga, talu ai o loʻo i ai se numera tele o nofoaga matautia ma suauu i luga o le upega tafaʻilagi, o loʻo naunau e maua tupe maua ma tupe mama i le faʻaaluina o tagata e le masani lelei i mea faʻapitoa uma o se initaneti saogalemu.

O le a le auala puipuia?

O le puipuiga i le Yandex Browser ua taua o le Puipui. O le a faʻaalia pe ae tatalaina itulau i luga o faletupe feaveaʻi ma le totogiina o polokalama. E mafai ona e malamalama o le faʻatinoga e faʻaaogaina e ala i eseesega vaaia: o faʻamau ma le panini o le komipiuta mai le lanu uliuli i le enaena uliuli, ma le ata lanumeamata ma se talipupuni ma le tali tutusa e aliali mai i le pusa o le tuatusi. Lalo o loo i ai ni faʻamatalaga se lua o itulau ua tatalaina i le tulaga masani ma puipui:

Tulaga masani masani

Auala puipui

O le a le mea e tupu pe ae liliu i luga o le auala puipuia

O faʻaopoopoga faʻaopoopoga i totonu o le masini e leai se faʻafitauli. E tatau lenei mea ina ia leai se tasi o faʻaopoopoga e le mafai ona siakiina e mafai ona mulimuli i faʻamatalaga faʻamalamalamaina o tagata. O lenei puipuiga puipuiga e talafeagai ona o nisi o faʻaopoopoga e mafai ona faʻafefiloi malware, ma o le totogiina o faʻamatalaga e mafai ona gaoia pe suia. O na faʻaopoopoga na siaki patino e Yandex.

O le mea lona lua o le Puipuiga o le faiga o le faamaonia lea o tusi faamaonia a le HTTPS. Afai o le tusi faamaonia faletupe ua le o toe faʻatulagaina pe leai foi, o le a le amataina lenei faiga.

E mafai ona ou uia le auala puipuia

E pei ona taʻua muamua, e puipuia taitoatasi le Protect, ae mafai e le tagata faʻaoga ona faigofie le faʻatagaina o le mode i luga o soʻo se itulau e faʻaaoga ai le https protocol (ae le o le HTTP). A maeʻa le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le mode, faʻapipiʻi le laupepa i le lisi o mea puipuia. E mafai ona e faia faapenei:

1. Alu i le nofoaga e manaʻomia i le https protocol, ma kiliki i le loka loka i le pusa o le tuatusi:

2. I le faamalama e tatala, kiliki i le "Faitau atili":

3. Alu i le pito i lalo ma sosoo ane i le "Auala puipui"filifili"Faʻamaonia":

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafefe le mode puipuia i le Yandex Browser

Yandex.Protect, ioe, puipuia tagata faaaoga mai tagata taufaasese i luga o le Initaneti. Faatasi ai ma lenei faiga, o faamatalaga patino ma tupe o le a tumau pea. O lona aoga o le mafai e le tagata faʻapipiʻi ona faʻapipiʻi nofoaga mo le puipuiga o le tusi, ma e mafai foi ona faʻamalo le mode pe a manaʻomia. Matou te le fautuaina e vavae ese lenei faiga e aunoa ma se manaʻoga faapitoa, aemaise lava, pe afai o taimi taʻitasi e masani ona e totogi i luga o le Initaneti pe pulea au tupe i le initaneti.