Faʻalautele faʻamalosi i le ZyXEL Keenetic Lite router

ZyXEL Keenetic routers, e aofia ai le Lite Lite, e lautele le lauiloa i tagata e le mafai ona faʻaaogaina ma se faʻamatalaga manino manino lea e mafai ai e oe faʻalelei le firmware e aunoa ma ni tomai faʻapitoa. I le faʻatulagaga o lenei tusiga, o le a tatou faamatalaina auiliili lenei faagasologa i auala e lua.

Faʻapipiʻi faʻamalosi i le ZyXEL Keenetic Lite

I eseese ata o le ZyXEL Keenetic, o le atiga e toetoe lava a tutusa, o le mafuaaga lea e tupu ai le auala mo le faʻapipiʻiina o faʻamaumauga faʻamautu ma tulaga i se auala talitutusa. Mo lenei mafuaaga, o faatonuga nei e talafeagai mo isi faʻataʻitaʻiga, ae i lenei tulaga e ono i ai pea le le fetaui i igoa ma le faʻatulagaga o nisi vaega.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafou le firmware i le ZyXEL Keenetic 4G

Filifiliga 1: Faʻapipiʻi faʻafuaseʻi

O le faʻatulagaga mo le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga i luga o le alalaupapa o lenei faʻataʻitaʻiga i le tulaga otometi e manaʻomia ai oe i se numera itiiti o faʻatinoga. E na o le tatalaina lava o le pusa o le masini e ala i le initaneti o le Initaneti ma faʻaaoga se tasi o galuega fai.

  1. Tatala le vaega faʻalogo o le uila e faʻaaoga ai faʻamatalaga nei:
    • Tuatusi IP - "192.168.1.1";
    • Nofoaga - "pule";
    • Motugaafa - "1234".

    Manatua: E ono eseese faʻamatalaga mai tulaga faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le suiga i le faagasologa o le faʻatulagaga.

  2. I le itulau amata "Mataitu" faʻamatalaga e uiga i le faʻataʻitaʻiga faʻaaoga, e aofia ai le polokalame faakomepiuta, o le a lafoina. Afai ua faʻatagaina e le ZyXEL nei faʻamaumauga fou, kiliki le sootaga i totonu o le pusa talafeagai. "Maua".
  3. E ala i le kiliki i luga o le faʻamatalaga manino, o le a toe faʻafoʻi atu oe i le itulau filifilia o vaega. A aunoa ma se malamalama saʻo i taunuuga, e leai se manaʻoga e suia soʻo se mea iinei, kiliki "Toe faafou".
  4. Faatali seia maeʻa le faʻafouina o le faʻalauiloa. E faʻatatau i le saoasaoa o le Initaneti ma le mamafa o faʻafouina o faʻamaumauga, o le taimi faʻatulagaina e ono fesuisuiaʻi.

    Manatua: E tatau lava ona toe faʻaleleia le ala, ae o nisi taimi atonu e tatau ona fai ma le lima.

A maeʻa le faʻatulagaina o le firmware fou ua maeʻa, e tatau ona e toe faʻafouina le masini. O lenei galuega e mafai ona mafaufauina atoa.

Faʻasalaga 2: Faʻapipiʻiina o le tusi

E le pei o le faʻafouina i le mode faʻaalia, i lenei tulaga, e mafai ona vaevaeina uma gaioiga i ni tulaga se lua. O lenei auala o le a mafai ai ona e faʻapipiʻiina e le gata i le taimi aupito lata mai, ae faʻapea foi le tuai o le firmware e aunoa ma le maua i le Initaneti.

Laasaga 1: Download Firmware

  1. Muamua o mea e te manaʻomia e suʻe ai le faʻamatalaga faʻaaliga i luga o le uila. O mamanu eseese o mamanu e mafai ona fesuisuiai ma e le fetaui ma le tasi.

    Manatua: I le tele o tulaga, o suiga e na o na o le 4G ma le Lite routeurs.

  2. Ia, mulimuli i le fesoʻotaʻiga na saunia e matou i luga o le upega tafaʻilagi a le ZyXEL ma kiliki le poloka Nofoaga Tutotonu.

    Alu i le ofisa aloaia ZyXEL Keenetic

  3. O iinei e tatau ona e kiliki "Faʻaalia uma"e tatala ai le lisi atoa o faila avanoa.
  4. Mai le lisi, filifili le firmware talafeagai mo lau Keenetic Lite router. Faamolemole ia matau e mafai foi ona i ai se faʻataʻitaʻiga e sosoo ma le igoa o le faasologa.
  5. Faʻalagolago i le toe iloiloga, filifili se tasi o faʻamaonia i le poloka. "NDMS Faʻatonuga Faʻavae".
  6. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le faila vaʻaia e tatau ona tuʻuina.

Laasaga 2: Faʻatonu le firmware

  1. Tatala le ZyXEL Keenetic Lite control panel ma faʻalautele le vaega "Faiga".
  2. E ala mai i lenei lisi, alu i le itulau "Faamamaina" ma kiliki "Iloiloga". E mafai foi ona e kiliki i se fanua avanoa e filifili ai se faila.
  3. Faaaogaina o le faamalama "Sailiiliga" I luga o le PC, ia maua le faila BIN e leʻi faʻatagaina. Filifili ma kiliki le ki. "Tatala".
  4. A maeʻa ona lolomiina le faamau "Toe faafou" i luga o le itulau lava e tasi e pulea ai le itulau.
  5. Faʻamaonia le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga e ala i le matalauta popup up window.
  6. Faatali seia maeʻa le faʻataʻitaʻiga, a maeʻa ona toe amata lea.

E pei ona i ai i le uluai lomiga, a maeʻa le faʻapipiʻiina o le firmware, atonu e talafeagai le toe amataina ma le lima le ala. O le taimi nei e mafai ona sui le faʻasalalauga ma avanoa avanoa ona o le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga.

Faaiuga

Matou te faʻamoemoe pe a maeʻa ona e suʻesuʻeina ia faatonuga, e leai sau fesili e uiga i le faʻalauiloaina o le firmware i luga o lenei ata. E mafai foi ona e mauaina i luga o la matou upega tafaʻilagi ni tala e uiga i le faʻatutuina o ituaiga o le ZyXEL Keenetic Internet Center. E le gata i lea, afai e tatau ai, matou te fiafia e fesoasoani ia te oe i faʻamatalaga.