Fofoina o le faʻafitauli i ki faʻaoga i luga ole komepiuta


Aʻo galue i luga o se komepiuta, o nisi tagata faʻaoga e feagai ma le faʻafitauli o le tuiina o ki. O loʻo faʻaalia i le le mafai ona faʻaauau pea le faʻaaoga poʻo le faʻaaogaina o mafutaga vevela. I totonu foi o faatonu ma nofoaga o tusitusiga, e mafai ona matauina le le iʻu o se sao o se tagata e tasi. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina mafuaaga o ia faafitauli ma tuʻuina atu ni auala e faʻaumatia ai.

Ki i luga o se komepiuta komepiuta

O mafuaʻaga e taʻitaʻia ai lenei amio ole keyboard e vaevaeina i ni vaega se lua - polokalama faʻapipiʻi ma masini. I le tulaga muamua, o loʻo tatou feagai ma filifiliga i totonu o le faiga ua fuafuaina e faʻafaigofie le galuega i le OS mo tagata e le atoatoa le malosi. I le lona lua - o loʻo i ai le faʻaogaina o ki ona o le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le tino.

Mafuaaga 1: Polokalama

I ituaiga uma o Windows, o loʻo i ai se galuega faʻapitoa lea e mafai ai ona e faʻaaogaina auʻaunaga ae le o le auala masani - e ala i le uomiina o ki talafeagai, ae faʻapipiʻi ia i latou. Afai e faʻaalia lenei filifiliga, o le a tupu le mea lenei: na e kiliki, mo se faʻataʻitaʻiga, FMTona faaauau ai lea o galuega. I lenei tulaga FMT o le a tumau pea le mamafa, e le mafai ai ona faʻatino ni taga patino e faʻaaoga ai le piano. E le gata i lea, o galuega a le tele o polokalama e faʻaalia ai gaioiga eseese ao taofiofi ia ki o ausilali (FMT, ALT, SHIFT ma isi).

O le faʻafaigofieina o le tulaga e faigofie tele, na o le tapeina o le tui. I le faʻataʻitaʻiga, o le ai ai se "fitu", ae o taga o loʻo faʻamatalaina i lalo o le a matua tutusa lava mo isi lomiga o Windows.

  1. E tele taimi i le laina (a itiiti ifo ma le lima) oomi le ki MANATUona faʻaalia ai lea o le faʻamaloilo o le galuega o loʻo faʻamatalaina i luga. Faamolemole ia maitauina o nei taga (valaau faʻamalama) atonu e lua faalua ona faia. Le isi, kiliki le sootaga i totonu "Nofoaga Tutotonu mo Avanoa".

  2. Aveese le pusa muamua i totonu ole pusa nofoa.

  3. Mo le faʻamaoni, e mafai foi ona e vaʻavaʻai le ono mafai ona pipii pe a faʻaauau pea oe MANATUe ala i le siakiina o le pusa fetaui.

  4. Matou te fetaomi atu "Faaaoga" ma tapuni le faamalama.

Mafuaʻaga 2: Faʻatino

Afai o le mafuaʻaga o le tuiina o se faʻafitauli poʻo se faʻaleagaina o le kī, o le mea lea, i le faʻaopoopoga i ki o ausilali faifai pea, e mafai ona matou matauina se seti faifai pea o le tasi mataitusi poʻo numera. I lenei tulaga, e tatau ona e taumafai e fufulu le laupapa ma auala faʻaleleia poʻo le fesoasoani o kuki faapitoa, lea e mafai ona maua i le faʻatau atu.

Faʻamatalaga auiliili:
Matou te faamama le piano i le fale
Le faamamaina lelei o lau komepiuta poʻo le komepiuta mai le pefu

O nisi o gaioiga atonu e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le komepiuta. Afai o le komepiuta o loʻo i lalo o le tusi saisai, ona sili atu lea ona fai nei gaioiga i se nofoaga tuʻuina atu le faatagaga, pe a leai, o le a le toe maua le avanoa e totogi ai le totogi.

Faʻamatalaga auiliili:
Matou te faʻasese le komepiuta ile fale
Lafoaʻi le komepiuta Lenovo G500

A maeʻa ona faʻamavaeina, e tatau ona vavaeese ma le faaeteete le ata tifaga ma paʻu o fesoʻotaʻiga ma alalaʻau, fufuluina i vai o le fasimoli poʻo vai manino, ona faʻagogo lea i le vave e mafai ai. Mo lenei mea, o ie mago poo se oloa faapitoa e taʻua o microfiber (faʻatau i faleoloa mea e faʻaaogaina) e masani lava ona faʻaaogaina, e aunoa ma le tuʻuina atu o ni vaega o mea i tua.

Aua lava nei faʻaaogaina ni ava malolosi, e pei o le ava malosi, mimiti po o le umukuka, e fufulu ai. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamagaina o se mea manifinifi o le uʻamea ma, o se taunuuga, i le le mafai ona faʻaogaina o le "clavs".

I le tulaga e iloa ai o le ki e pipii, e mafai ona e aloese mai le faʻalavelaveina o le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveese le vaega pito i luga o le palasitika o le faamau i se sikuliti uila vevela poʻo se isi meafaigaluega tutusa. O sea ituaiga auala o le a faʻatagaina ai le faamamaina i le lotoifale o le faafitauli o faafitauli.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faafitauli i ki e pipii mau e le mafai ona taʻua ogaoga. Ae peitaʻi, afai e leai sou poto masani i le faʻamavaeina o laupepa o le komepiuta, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi tagata atamamai i mafutaga faʻapitoa.