Faʻamaumauga i le initaneti mo suʻesuʻega o siama i le suʻega faʻataʻitaʻi

A oʻo mai i luga o le initaneti o le siakiina o faila ma sootaga i faʻamaʻi, o le VirusTotal auaunaga e tele lava ina manatuaina, ae o loʻo i ai uiga tutusa, o nisi e tatau ona gauai i ai. O se tasi o nei auʻaunaga o le Suʻesuʻega o le Vaʻaia, lea e le mafai ai ona e siakiina se faila mo faʻamaʻi, ae o loʻo ofoina atu foʻi meafaigaluega faʻapitoa mo le suʻeina o polokalama leaga ma ono lamatia.

I lenei iloiloga, o le ae iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina le Suʻesuʻega o le Auroma e siaki ai faʻamalosi i luga o le initaneti, le i ai o faʻamalositino ma isi taufaʻatau, pe o le a le taua o lenei auaunaga mo, faʻapea foi nisi faʻamatalaga faaopoopo e mafai ona aoga i le mataupu o le autu o loʻo fesiligia. E uiga i isi meafaigaluega i le meafaitino Faʻafefea ona siaki lau komepiuta mo siama i le initaneti.

Faʻaaogaina o le Suʻesuʻega o Vaʻapala

Ina ia suʻesuʻeina se faila poʻo se fesoʻotaʻiga mo faʻamaʻi, AdWare, Malware ma isi taufaʻatau, e masani lava ona mulimuli i nei laasaga faigofie:

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia //www.hybrid-analysis.com/ (pe a manaʻomia, i totonu o faatulagaga e mafai ona e fesuiaʻi le gagana faʻataʻitaʻi i le Rusia).
  2. Faʻamau se faila i le 100 MB i le tele i le faʻamalama, poʻo le faʻamaonia le ala i le faila, e mafai foi ona e faʻamaonia se fesoʻotaʻiga i le polokalame i le Initaneti (ia faia se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le sii mai i lau komepiuta) ma kiliki le "Analyze" button (i le auala, VirusTotal e mafai ai foi ona e suʻesuʻeina fuamoa download faila).
  3. I le laasaga e sosoo ai, o le ae manaʻomia le talia o le auʻaunaga, kiliki "Faʻaauau" (faʻaauau).
  4. O le isi laasaga manaia o le filifili po o le a le masini feaveaʻi o le a faʻaogaina lenei faila mo le faʻamaonia atili o gaoioiga masalomia. A maeʻa ona filifili, kiliki "Faʻalauiloa le lipoti faʻasalalau".
  5. O le iʻuga, o le ae mauaina ripoti nei: o le taunuuga o le suʻesuʻega a le CrowdStrike Falcon, o le taunuuga o le suʻesuʻeina i le MetaDefender ma iuga o VirusTotal, pe afai o le faila lava lea e siakiina muamua.
  6. A maeʻa le taimi (pe a faʻateʻa masini masini, atonu e tusa ma le 10 minute), o le a oʻo mai le iuga o le suʻega o le faila i le masini masini. Afai na amataina e se isi muamua, o le a oʻo mai loa le iuga. Faʻalagolago i taunuuga, atonu e ese le foliga: i le tulaga o masalosaloga gaoioiga, o le ae vaʻai i le "Malicious" i le ulutala.
  7. Afai e te manaʻo i ai, i le kilikiina o soʻo se tau i totonu o le "Faʻailoga" e mafai ona e vaʻai i faʻamatalaga i luga o gaoioiga patino o lenei faila, e le o le mea nei, i le taimi nei i le Igilisi.

Faʻaaliga: afai e le o oe o se tagata poto faapitoa, ia manatua o le tele lava, e oo lava i polokalama mama o le ai ai ni mea e le saogalemu (fesoʻotaʻiga i tagata faigaluega, faʻamaumauga o tusi faitau ma tutusa), e le tatau ona e tusia faaiuga e faʻavae i nei faʻamaumauga.

O se taunuuga, o le Suʻesuʻega o Vaʻalele o se meafaigaluega mamana mo le suʻesuʻeina i luga o le initaneti o polokalame mo le i ai o ni taufaʻamataʻu tele, ma ou te fautuaina le resitaraina o se masini ma faʻaaogaina aʻo lei tatalaina se polokalama fou na sii mai i luga o se komepiuta.

I le faaiuga - tasi le mea: muamua i luga o le saite na ou faamatalaina ai le aoga sili ona lelei CrowdInspect e siaki ai le faagasologa o siama.

I le taimi o le tusitusi, o le aoga na faia se siakiina siaki e faʻaaogaina ai le VirusTotal, o loʻo faʻaaoga nei le Analysis Analysis, ma o le taunuuga o loʻo faʻaalia i le koluma "HA". Afai e leai ni iuga o le suʻesuʻeina o se faagasologa, e ono otometi lava ona tuʻuina atu i le 'auʻaunaga (mo lenei mea e te manaʻomia e mafai ai ona fai le "Faʻatonuina o faila faila" i filifiliga o le polokalame).